Forsvinningen av Espen Mowinckel. Spenning for barn fra 6-9 år.

Forsvinningen av Espen Mowinckel. Spenning for barn fra 6-9 år. Lese-eksemplar fra forfatter.

ADAM OG THEO LÆRER AT SAMARBEID ER BRA. SAMMEN LETER DE ETTER FARFAR. FINNER DE HAN?

Brødrene Adam og Theo bor sammen med mor, far og farfar i et gammelt hus i havnebyen Storvik.

Farfar passer brødrene når foreldrene jobber eller har alenetid. Fritid for Adam og Theo er fotball, ja, så sant de ikke er sammen med bestefar. Da skjer det alltid ett eller annet.

En dag er farfar borte. Søkk vekk. Hvor har han blitt av? Adam og Theo  begynner å lete. De finner spor etter farfar ved et mystisk hus i skogen. Hva kan ha hendt?

Kan den beryktede Hettegjengen ha noe med forsvinningen å gjøre? Jakten på farfar blir vanskeligere og skumlere enn brødrene hadde trodd i sin villeste fantasi.

Forfatter: Espen Mowinckel.     Forlag: Panter Forlag.    Utgivelsesår: 2023.

Forfatter: Espen Mowinckel (f.1953) bor i Oslo og har mange års ledererfaring fra salg og markedsføring. Sentralt i dette fagområdet er kommunikasjon, og her, …

Illustratør: Christina Winther, veldig flotte, men det kunne vært sterkere farger til aldersgruppen

Brødrene Adam og Theo bor med mor, far og farfar i et gammelt hus i havnebyen Storvik. Adam er den eldste og ikke redd for noe, han passer på sin lillebror. Theo er et mobbeoffer og er mer redd enn godt er, men sammen med Adam tør han mer. Farfars gode klemmer er også gull verdt og hjelper masse. Når Theo ikke vil på skolen roer farfar det ned og han går etter en god klem.

Farfar er en god help for foreldrene om de jobber eller ønsker alenetid. Adam og Theo er glad i fotball, men ikke når de er med farfar, da gjør de andre ting

Men en dag står ikke farfar utenfor skolen. Hvor er han blitt av? Han er jo alltid der? De går å leter ved huset som Theo syntes var skummelt, det var der han og farfar var på morgenen, før skolen.  Farfar skulle sjekke om det var noe farlig der. Der finner de spor etter farfar. Inne i huset prater en mann i telefonen. Gammern er et problem sier han. Når mopeden starter følger gutta etter op sykkel, de skjønner at det må være farfar han snakket om.

Men det ligner den beryktede Hettegjengen og de er veldig skumle. Theo tør å bli med når Adam drar etter dem.

Guttene lærer at samarbeid er lurt og de klarer mere isammen, for selv om de er redde, er begge sikre på at farfar vil de ha med seg hjem igjen, deres flotte og trygge holdepunkt.

Resten av historien må du lese selv. Det er både en skummel og spennende historie. Finner guttene sin farfar? Hvor forsvant farfar, han kan jo ikke bli borte i løse luften heller. Guttene er glad i han, gode klemmer gir han også når man er lei seg.

Boka er for 6-9 år. De små må nok få hjelp med lesningen, de større klarer dette selv. Språket er bra, noen ord er nok vanskelige for de aller minste, de må nok forklares noen av ordene.

Boka er godt skrevet, men jeg syntes det mangler litt for en barnebok, alder for gutta og hvorfor farfar bor hos dem hadde vært intressant å vite. Noe barn er opptatt av, de liker flere smådetaljer. Bra at det blir skrevet flere barnebøker.

Karakterene er fine, der har vi fått vite det vi trenger. Farfar er en flott karakter som mange barn burde hatt.

Her hele anmeldelsen og i bio på instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/forsvinningen-av-espen-mowinckel-spenning-for-barn-fra-6-9-ar.html

Alt ialt en passe skummel og spennende historie for barn som jeg kan anbefale.

Terningkast 4   #espenmowinckel    #panterforlag

 

Julemysteriet på Sjøfryd eldresenter av Lene Lauritsen Kjølner. Del 1 i serien med Sjøfryds Snushaner.Kosekrim.

Julemysteriet på Sjøfryd eldresenter av Lene Lauritsen Kjølner. Del 1 i serien med Sjøfryds Snushaner.Kosekrim og julekos. Lese-eksemplar fra forfatter.

JULEN NÆRMER SEG MED STORMSKRITT, MEN SÅ FALLER TEDDY NED I BØLGENE. DET VAR DA NOE MUFFINS MED DØDSFALLET? HER MÅ SJØFRYDS SNUSHANER TA SAKEN.

Den tidligere flyvertinnen Kitty jobber på nydelige Sjøfryd, et eldresenter bebodd av en gjeng originale eldre, trivelige ansatte og hjelpsomme gjengangere.
Julen nærmer seg med stormskritt, og storm er det også den natten stakkars Teddy faller ned i bølgene.
Noe muffens må det være med dødsfallet. Det mener iallfall selvoppnevnte Sjøfryds Snushaner, som setter seg fore å oppklare det mulige drapet.
Kitty, som på hjemmebane mater fisken Wanda, vil også finne ut hvem som rappet Colins elskede koi-er og lurer på om han mekker på lekre Jaguarer eller noe annet smekkert.
Og er råkjekke Ron, lavendeldyrker i Grasse og godhjertet flyktninghjelper, for god til å være sann?
Ting tyder på mye, men alt faller kanskje på plass når julen kommer, med et sammensurium av snushaner, gamere, norske kaker, islandsk hai, noe vakkert og noe britisk.
Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner.    Forlag: Fagervik Forlag.    Utgivelsesår: 2023.
Forfatter: Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner (født 24. juni 1962 på Nøtterøy) er en norsk forfatter som stort sett skriver i sjangeren feelgood– og hyggekrim. Hun stiftet i 2020 Fagervik forlag, oppkalt etter stedet der hun bor. Lene har bakgrunn fra reiseliv og flyselskap, i tillegg til to perioder som folkevalgt i Tønsbergs lokalpolitikk og fylkespolitikken i Vestfold.
Emne: jul, eldre.

Ser alltid frem til å lese de sjarmerende bøkene til Kjølner, hun skriver bra, helt i min stil. dette er en ny serie med kosekrim.

Kitty er tidligere flyvertinne, slank og flott, hun bor med britiske Colin, hun jobber på nydelige Sjøfryd. Et eldresenter med ganske oppegående gjeng med beboere, trivelige ansatte og ikke minst hjelpsomme gjengangere.

Sjøfryd ligger på et fasinerende værhardt sted, noen ganger blikkstille, andre ganger fråder det der ute. Her har en skipsreder og en gammel dame bodd tidligere. De svirrer usette rundt i huset og følger med. Et artig tilskudd i historien.

Julen nærmer seg med stormskritt, storm er det også den natten Teddy faller ned i bølgene. Noe muffins er det med dødsfallet. De danner da Sjøfryds Snuhaner, de skal oppklare det mulige drapet. Det er flere gøyale og originale karakterer i denne detektivklubben.

Kitty som på hjemmebane mater fisken Wanda, som er litt deprimert, hun savner koi-ene til Colin, de ble rappet midt på lyse dagen. Colin er fortvilet over forsvinningen. Hvor er koi-ene? Hvem vil stjele de sjeldne fiskene? Dessuten mekker Colin mye på sine lekre Jaguarer, eller er det noe annet smekkert han mekker på?

Forelskede Lea har endelig funnet råkjekke Ron på nettet, de chatter flere ganger om dagen, han er en lavendelsdyrker i Grasse og en som brenner for flyktningshjelp til Ukraina, men er han så godhjertet av seg? Er han for god til å være sann? Her stepper  også Sjøfryds Snushaner inn for å hjelpe. Dukker han opp til jul når Lea spanderer flybilletten som blir dyrere og dyrere?

Julekonkurranse i byen tar også av med en 4 meters julenisse og en slede med reinsdyr som blinker etter musikken. Alle vil jo vinne en tur til flotte Karibia, hvem vil vel ikke det.

Håpet er at alt retter seg til jul med et sammensurium av Snushaner, gamere, kaker og mye kos i alle mysteriene.

Boka er lettlest, med både sjarm, ironi og humor. Syntes desverre det ble litt lite krim denne gangen, det ble litt borte i juleforberedelsene, men første boken i serien så regner med det kommer seg. Men det skjedde mye på hver side. Koselig julebok, man fikk skikkelig julefølelsen  så det monner. Det er et godt språk i boken som  alltid.

Karakterene er som alltid varierte og gjennomtenkte, tok litt tid å bli kjent med alle, det var mange herlige personligheter. Steder og miljø fikk vi vite passe om, akkurat det vi trengte.

Denne kommer som julekalender 1. Desember på de fleste steder som streamer. Klarer du å lese bare 1 luke hver dag?

Her kan du lese hele anmeldelsen: https://hildes-bokblogg.blogg.no/julemysteriet-pa-sjofryd-eldresenter-av-lene-lauritsen-kjolner-del-1-i-serien-med-sjofryds-snushaner-kosekrim.html

En bok jeg anbefaler. Du får jul og krim i samme bok. Ingen blodig og bestialske beskrivelser i Kjølners univers. Her får du ironi og humor, og noen latterkramper innimellom.Noe for alle og enhver. Til og med julestemning kan dukke opp mens du leser.

Terningkast 5-    #lenelauritsenkjølner      #fagervikforlag

 

 

 

Fare, fare, krigsmann av May Lis Ruus. Psykologisk Krim. Del 3 i serie med Lise Lotte Mehl.

Fare, fare, krigsmann av May Lis Ruus. Psykologisk Krim. Del 3 i serie med Lise Lotte Mehl. Lese-eksemplar fra Cappelen Damm.

Denne gledet jeg meg til, de 2 første var bra, men denne var flere hakk bedre, en fantastisk nervepirrende, spennende slutt.

“LISE LOTTE, 43 ÅR, R.I.P.” Continue reading “Fare, fare, krigsmann av May Lis Ruus. Psykologisk Krim. Del 3 i serie med Lise Lotte Mehl.”

Oppdagelsen av Vibecke Groth. Kjærlighetsroman. Del 1 i en trilogi med Brevene.

Oppdagelsen av Vibecke Groth. Kjærlighetsroman. Del 1 i en trilogi med Brevene.  Lese-eksemplar fra forfatter.

EN ALTOPPSLUKENDE KJÆRLIGHET. HVA ER VIKTIGST – KJÆRLIGHET OG BEGJÆR? ELLER FAMILIE OG TRYGGHET?

En altoppslukende kjærlighetshistorie
Aldri hadde hun elsket noen så høyt.
Det eneste hun ville var å være sammen med ham. Men kjærligheten deres får store konsekvenser – mange år frem i tid.

Da moren dør, gjør Julie en oppdagelse som snur livet på hodet. Hva er det moren har gjort? Hvem er hun egentlig?

Julie er på familiehytta på Tjøme. På loftet finner hun en bunke med gamle brev. Det viser seg at det er kjærlighetsbrev; nesten hundre lidenskapelige kjærlighetsbrev fra en mann Julie aldri har hørt om … Gjennom brevene blir hun kjent med en helt annen side av moren, og hun blir også tvunget til å stille spørsmål ved sin egen identitet. Er kjernefamilien hun vokste opp i basert på en løgn? Oppdagelsen setter også hennes eget familieliv i spill. Er hun så lykkelig som hun har innbilt seg, eller har hun bare godtatt ting som de er? Og hva er viktigst – kjærlighet og begjær eller familie og trygghet?

Dette er den første boken i en trilogi.

Forfatter: Vibecke Groth.   Forlag: Pitch forlag.      Utgivelsesår: 2023.

Forfatter:

Vibecke Groth (født 1947) er en norsk jurist, dommer og forfatter.

Groth ble cand. jur. i 1979.[3] Etter endt utdannelse arbeidet hun i flere år som partner i advokatfirmaet Groth, Gade & Heffermehl og deretter i advokatfirmaet Arntzen, Underland & Co.[3] Hun var dommer i Borgarting lagmannsrett fra 1997 til 2017.[4]

 

Dette var en altoppslukende kjærlighetshistorie der hun aldri hadde elsket noen så høyt, en kjærlighet med konsekvenser i mange år fremover.

Engø høsten 2021: Julie er gift med Morten, de lever fortsatt med pandemien. De ønsket seg en hytte de kunne bruke ofte. En dag ringte en hyttenabo av moren at hun hadde fått et illbefinne, hun og mannen Morten drar raskt ned, men finner henne død av slag. Så nå er Cathrine, Marianne og jeg blitt foreldreløse. Mamma var ikke sytti engang, hun var en god jurist og var fortsatt i arbeid som advokat.

Julie dro ned på hytta, hun ønsket litt fred og ro og ønsket å ta farvel med moren på sin måte. Dessuten hadde Morten forandret seg en del i det siste. Han var fjern og tilbaketrukket, ville helst gå tur alene. Opptatt av telefonen hadde han også blitt. Men Julie våger ikke å komme inn på noe av dette, hun er redd for svaret.

Hun går opp på loftet for å begynne å rydde der, det er mye skrot, innerst i hjørnet finner hun en plastpose, full av kjærlighetsbrev. Hun går noen runder med seg selv, har hun egenntlig lov til å lese andres brev. Men hun klarte ikke å la være. Det er sårt å lese disse kjærlighetsbrevene fra Alex, selv om hun ikke kjenner han.

Vi følger parallelt Hedda og Alex fra 1978 : Hedda sitter i Aulakjelleren og leser, hun har pause fra kjæresten som hun syntes er kjedelig. Hun vil bli advokat, da en kjekk mann dukker opp, som skal lese  seg opp på en prøvesak. De blir kjent, han opplyser at han er gift. De treffes hver dag mens han er i Oslo.Han begynner å skrive brev fra Trondheim når han drar hjem.

Hvem er Axel Dreyer? Han gjør meg kvalm og rasende tenker Julie. Det ene øyeblikket drysser han kjærlighetserklæringer og poesi. I det neste er han en arrogant drittsekk. Alt blir oppslukende, det er nydelig og vakkert å lese, han er som en poet. I neste brev gir han beskjed om at han ikke vil gå fra kona, det er mye sår lesning. Jeg måtte bare lese videre og videre, måtte bare lese hvordan dette endte.

For meg som sjeldent leser kjærlighetsromaner likte denne veldig godt. For hvert brev vi fikk kun fra han og ikke visste hva hun svarte var spennende. Jeg forteller ikke mer, for dette bør leses.

EN flott bok med en sårhet som nesten gjør vondt, det er nydelig lesning. Karakterene blir vi  godt kjent med, det samme med miljø og steder. Vi er mest i Tjøme og Oslo. Noen ganger er vi i Trondheim. Det er et godt driv i boken. Vi veksler godt mellom nåtid og fortid.

Her kan du lese hele anmeldelsen og i bio på instagram : https://hildes-bokblogg.blogg.no/oppdagelsen-av-vibecke-groth-kjaerlighetsroman-del-1-i-en-trilogi-med-brevene.html

Her må jeg si at jeg ser virkelig frem til neste bok i trilogien, rett og slett fordi historien er intressant og ikke minst oppslukende spennende. En bok jeg anbefaler.

Terningkast 5   #vibeckegroth      #pitchforlag

 

 

Konstabel Bannefinger og Doktor Even. Sikkel i Søledammen av Kristian Mehlum Lie. Bok 4. Spenning. Barnebok for alderen 5-10 år.

Konstabel Bannefinger og Doktor Even. Sikkel i Søledammen av Kristian Mehlum Lie. Bok 4. Spenning. Barnebok for alderen 5-10 år. Lese-eksemplar fra forfatter.

Dette er bok 4 i serien, spennende for de mellom 5 og 10 år.

DET KOMMER EN FISLUKT FRA VANNET I SØLEDAMMEN. EN LUKT SOM SETTER SEG I NESA OG MUNNEN, DET LEGGER ET LAG AV PELS PÅ TUNGA. NESTEN HELE BYEN SMÅPROMPER HELE TIDEN…

Søledammen er drikkevannskilden i Fisberg. Det har en frisk smak av sitron og er et perfekt følge til ethvert måltid. I det siste har det imidlertid luktet sterkt av fis. En sånn fislukt som setter seg i nesa og munnen og legger et lag av pels på tunga. Skikkelig stinkemyr. Vannet gjør også at de fleste innbyggerne i Fisberg går rundt og småpromper hele tiden. Konstabel Bannefinger og Doktor Even er på saken.

Kan det være en sammenheng med det nye bryggeriet som er bygget rett ved siden av Søledammen? Hvorfor deler egentlig Tante Kalas ut gratis brus fra Søledammen bryggeri på torget hver dag? Og hva gjør den finske rallybilkjøreren Marki Rassonen i Fisberg?

Våre helter er klare for en ny sak!

Forfatter: Kristian Mehlum Lie.    Forlag: Kontur Forlag.     Utgivelsesår: 2023.

Forfatter:Kristian Mehlum Lie: Forfatter: Var seniorrådgiver i sosiale medier i OMG AS,  skriver nå barnebøker.

Illustratør: Hege Therese Fjæra er blitt den nye illustratøren på barnebøkene. Veldig bra.

Drikkevannet i Søledammen har vært veldig bra, en frisk smak av sitron og kunne drikkes til hvert måltid. Men nå om dagen lukter det sterkt av fis, en ekkel lukt som setter seg i  nesa.

Det er sol og sommer denne lørdagen i Fisberg. Konstabel Bannefinger og Doktor Even sitter på Fisbaren og langer i seg en banansplitt. De løfter på skinka for å få ut småpromp, det stinker som en skikkelig stinkemyr. Nei, nå må vi finne ut hvorfor vannet stinker, vi kan ikke drikke dette vannet lenger. Hele Søledammen må jo være forurenset. Vi promper og fiser som gamle menn. Da må vi finne det ut fort, det er så varmt, så vann må vi ha mener Doktor Even.

På veien treffer de Tante Kalas som står på Fisberg Torg og deler ut gratis smaksprøver av en ny type brus fra det nye bryggeriet ved Søledammen. Ingenting er vel gratis så den må vi prøve sier Konstabel Bannefinger, men han rynker på nesa etter å ha helt den ned på styrten uten noen dikkedarer. Dette smakte ikke så godt selv om det var gratis, og han spytter den ut nesten før han har svelget den. Hvorfor deler Tante Kalas ut gratis brus hver dag?

Så småpromper de videre, de vil inspisere det nye Bryggeriet, det er noe muffins her. Her finner de en slange ute i vannet. Hvorfor det? De sjekker men finner ikke noe galt?

Men det blir en pause ved frisør Lucy Håre, for her har Doktor Even fast time hver femte lørdag klokken kvart på tolv. Mens han sitter i stolen kommer Marki Rassonen, hun gir han 2 svarte søppelsekker som var lette å bære. Hvorfor det?

Etter frisørtimen var det tid for en ny banansplitt og han fortalte hva som hadde skjedd. Mark Rassonen visste de enkelte ting om, de visste at han ikke hadde greie på hva som var rett og galt. Hva gjør han her? Salte siklehuer sier Konstabel Bannefinger, her er det ting som ikke stemmer. Dette nå sjekkes opp. De hadde nå en anelse om hva det er, men det må du lese selv, og det bør du, for dette blir spennende.

Jeg har tidligere lest de 3 første bøkene, flotte bøker til aldersgruppen med både spenning, mystikk og humor. Jeg leste for de samme, denne gangen syntes de det ble for mye promp og fis, men hvor alvorlig det var tror jeg ikke noe på, for de lo så de nesten datt av stolen. En spennende, mystisk, litt skummel og morsom bok.

På første side er det et kart over Fisberg by, den var vi ofte å så på, så alle visste hvor vi var hele tiden igjennom boka. Vet ikke om jeg kan si godt språk, men det som ikke var promp og fis var jo bra. Karakterene har har også 2 sider i starten på hvem de er. Flotte og morsomme personligheter med herlige navn. Det er en bra oppbygging av både boka og karakterene. Noen ord var vanskelige, så de måtte jeg forklare hva betydde.

Her kan du lese  hele anmeldelsen og i bio på instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/konstabel-bannefinger-og-doktor-even-sikkel-i-soledammen-av-kristian-mehlum-lie-bok-4-spenning-barnebok-for-alderen-5-10-ar.html

Om du bruker bannefingeren like mye som Konstabel Bannefinger gjør, kan det gå verk i den. Det er viktig å være vennlig og ikke fly så lett i flint!

De jeg leste for syntes det var en spennende historie, det lyste latter av øynene deres og de lo mye. En bok jeg vil anbefale til barn. Anbefales.

Terningkast 5   #kristianmehlumlie     #konturforlag

 

 

Natten reiser alene av Ørjan N. Karlsson. Krim. Del 2 i serien av Jacob Weber.

Natten reiser alene av Ørjan N. Karlsson. Krim. Del 2 i serien av Jacob Weber. Lese-eksemplar fra Gyldendal.

SJEFSETTERFORSKER JAKOB WEBER OG TIDLIGERE KRIPOS-ETTERFORSKER NOORA YUN SANDE STÅR ANSIKT TIL ANSIKT MED EN ONDSKAP DE ALDRI HAR OPPLEVD MAKEN TIL…

Arctic noir på sitt beste.
En fjellvandrer kommer til en hytte som ikke står på kartet. Nysgjerrig bestemmer han seg for å undersøke stedet, men da han nærmer seg hytta, kommer en skikkelse mot ham; en mann uten ansikt.I en privat havn på naturperlen Kjerringøy ved Bodø isbader Tuva Mjelde og to venninner. Brått blir den ene venninnen sittende fast i noe under vann. I siste liten klarer Tuva å få trukket henne løs, men noe annet følger med til overflaten: det ille tilredte liket av en mann. Omtrent samtidig med det uhyggelig funnet på Kjerringøy blir den unge Veronika Paulsen funnet død i en liten og stusslig leilighet i Bodø. Et tragisk selvmord eller et iscenesatt drap?Snart skal sjefetterforsker Jakob Weber og tidligere Kripos-etterforsker Noora Yun Sande stå ansikt til ansikt med en ondskap de aldri har opplevd maken til.I Kjerringøys vakre villmark skjuler det seg et mørkets hjerte. Jakob er sikker på én ting: Om ikke politiet finner og stopper morderen, vil vedkommende drepe igjen.
Forfatter: Ørjan.N. Karlsson.     Forlag: Gyldendal      utgivelsesår: 2023.
Forfatter: Ørjan Nordhus Karlsson (født 17. april 1970 i Bodø) er en norsk forfatter og avdelingsleder i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Karlsson er utdannet cand.polit. i sosiologi ved Universitetet i Oslo og har tatt Hærens befalsskole. Han har tjenestegjort syv år i Hæren, blant annet i UNPROFOR i Makedonia.
En fjellvandrer kommer til en hytte som ikke står på noe kart, her blir han nysgjerrig og sjekker stedet, men når han nærmer seg ser han en skikkelse uten ansikt. En rød dør og 6 ravner? Hva er dette for sted?
På Kjerringøy ved Bodø,  i en privat havn isbader Tuva Mjelde med 2 venninner fast en gang i måneden, den ene setter seg fast i noe under vann. I siste liten klarer Tuva å få henne opp. Her følger det med et ille tilredte liket av en mann i en gul boblejakke og det kommer en forferdelig stank mot dem.
Samtidig blir den unge Veronika funnet død i en liten stusselig leilighet i Bodø. Er det selvmord eller et iscenesatt drap?
Snart står de over en ondskap Jacob og Noora aldri har opplevd før. Arctic Noir på sitt beste. I Kjerringøys vakre villmark skjuler det seg et mørkets hjerte, hvis ikke politiet stopper morderen kan det fort bli et nytt drap igjen.
En fantastisk spennende krim. Til tider med hjertet i halsen og med høy puls. Interessen for hva som skjedde videre ga meg et vanvittig driv, så boka ble fort slukt. Språket er veldig bra. Steder og miljø er fantastisk beskrevet.vi har korte mettede kapitler, med parallelle historier som gjør det mer spennende. Vi følger en dagbok parallelt, men hvem er det? Mye å holde rede på i denne boken. For et plott.
Et godt driv med vendinger, der vi ser at det  plutselig er noe annerledes, enn man tror, det liker jeg, men forfatter holder kortene tett helt til siste slutt.Dette er en røft skrevet bok til tider med lite dødpunkter, bestialsk innimellom.
Vi treffer igjen Jacob Weber som etterforsker i Bodø. En kar jeg liker godt. For et år siden døde hans kone Lise og han er blitt enkemann. Hans mor er dement. Han sørger fortsatt, men i forrige bok kom hans halvbror på døra,dette var overraskende, siden han ikke visste om Ola Andre. Nå bor han hos Jacob, men aldersforskjellen er stor, dette er uvant for en som ikke er vant til ungdom i huset.  Det går seg nok til etterhvert.
Noora Yun Sande trener seg opp i skadene hun fikk i forrige bok, hun sliter med hoften, er redd andre vil se at hun har problemer med å gå, skyller ned med piller og vin for å holde ut.
Meile-stiftelsen er det også noe rart med. Er det noe med lederen Kjershow?
Må si si forfatter er god på naturbeskrivelser, man får bare lyst til å ta seg en tur til Kjerringøy bare for å se de hvite brytningene av lønningene mot svaberget.
Her er min anmeldelse fra første bok. Det siste stykket hjem : https://hildes-bokblogg.blogg.no/det-siste-stykket-hjem-av-orjan-nordhus-karlsson-krim-del-1-med-serien-jakob-weber.html
Her kan du lese hele anmeldelsen og i bio på instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/natten-reiser-alene-av-orjan-n-karlsson-krim-del-2-i-serien-av-jacob-weber.html
En bok jeg anbefaler, les den første først: Det siste stykket hjem, så du får med  deg de viktige røde trådene. En forfatter som skriver veldig godt.
Terningkast  5+    #orjannordhuskarlsson    #gyldendal

Den siste olje av Lene Lauritsen Kjølner. Feel good/Kosekrim. Del 9 i serien med Olivia Henriksen.

Den siste olje av Lene Lauritsen Kjølner. Feel good/ Kosekrim. Del 9 i serien med Olivia Henriksen. Lese-eksemplar fra forfatter.

Alltid kos å starte på en feel good krim av Kjølner.

OLIVIAS NYSGJERRIGHET BOBLER MENS DET DUKKER OPP DØDSFALL, MYSTISKE TATOVERINGER, DISKRE KAPPEKLEDDE OG HØNER UTEN HODER. HVORDAN ENDER DETTE?

På ferie i Spania møter Olivia den pensjonerte politimannen Kalle. Det er omveltende nok, men det er først da hun kommer hjem og treffer på utbygger Bjerkvik at ting begynner å skje. For det finnes andre måter å møtes på enn nede i en bunker, ute på Essos gamle tomt på Vallø og det som en gang fikk navnet Prinds Christians batteri. Og det er upraktisk når Bjerkvik er død. Men hvordan havnet han der? Han .oljet” seg ikke neppe nedi av seg selv. Olivias nysgjerrighet bobler mens det dukker opp mystiske tatoveringer, diskrete kappekledde og høner som løper uten hoder. Nok en gang beveger Olivia seg på merkelig vis inn i det som egentlig er Torsteins domene. Og hun nøster opp i drapssaken, ved hjelp av Monas skarpe blikk og en svært behjelpelig Kalle.

Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner.    Forlag: Fagervik Forlag.   Utgivelsesår: 2023.

Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner (født 24. juni 1962 på Nøtterøy) er en norsk forfatter som stort sett skriver i sjangeren feelgood– og hyggekrim. Hun stiftet i 2020 Fagervik forlag, oppkalt etter stedet der hun bor. Lene har bakgrunn fra reiseliv og flyselskap, i tillegg til to perioder som folkevalgt i Tønsbergs lokalpolitikk og fylkespolitikken i Vestfold.

 

Olivia er på ferie i Spania med venninnen Mona. Der blir de godt kjent med den pensjonerte politimannen Kalle. Han havner desverre i en ulykke og faller i bassenget. Han ligger livløs når Olivia ser han, hopper ut og hjelper han opp. De klarte å redde han i fellesskap.

Det er sol, sommer og god stemning på Ankerholmen. Men i idyllen brister når utbygger Bjerkvik er forsvunnet, en lite populær mann for tiden da han ønsker å bygge ut nye boliger på Esso sin gamle tomt på Vallø. Men hvor er mannen? Det siste sporet er bilen hans som er parkert på Nøtterøy. Hva har skjedd?

Snushøna Olivia utforsker selvfølgelig, hun treffer Jens, en nabo på tur, de småprater, men så må Olivia og hunden Dino gå videre. Når hunden hennes blir for ivrig og plutselig får los på et lokk må hun rope på Jens igjen. De finner Bjerkvik i bunkeren, han hadde vel ikke havnet der av seg selv.

Samtidig er Olivia blitt hyret av enkemann Jens for å nøste opp i dødsfallet til hans kone, men klarer ikke å holde seg bare til denne saken, hun blir altfor nysgjerrig av Bjerkvik og hvorfor han havnet i bunkeren.

Olivias nysgjerrighet bobler som vanlig over når det dukker opp mystiske tatoveringer, diskrete kappekledde og høner som løper uten hoder.

Synes hun samarbeider bedre med kjæresten/ politimannen Torstein denne gangen, hun har vært forsiktig, ihvertfall så lenge det varer. Men han blir fortsatt fortvilet over at hun ikke kan passe sine egne saker. Hun vaker i bakgrunnen og nøster opp litt i drapssaken med hjelp av Monas skarpe blikk og en behjelpelig venn.

Jeg koste meg som vanlig med Olivia, en flott bok med en flott krimgåte med noen vendinger som gjorde susen. Karakterene i boka er fantastiske, føler man har blitt kjent med de fleste og fått utviklet noen relasjoner på de etter ni bøker. Miljø og steder er flotte.

Syntes bøkene er skrevet lekent, de sprudlene, artige ordvekslingene til snushøna Olivia bare digger jeg, det er herlig med en feel good krim uten makabre detaljer, rett og slett uten blod og gørr. Kjølner har fått sitt eget skriveunivers med en snert av ironi og humor.

Min mening og i bio på instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/den-siste-olje-av-lene-lauritsen-kjolner-feel-good-kosekrim-del-9-i-serien-med-olivia-henriksen.html

Jeg anbefaler å lese de kronologisk selv om du ikke må det, fordi karakterene vokser og greit å få de fra starten. God lesning. Anbefales.

Terningkast 5   #lenelauritsenkjølner      #fagervikforlag