Av mitt blod av Ruth Lillegraven

Av mitt blod av Ruth Lillegraven, lest på book bites. Psykologisk thriller. Bok 2 med Clara Lofthus. 

En gripende og nervepirrende thriller om svik, sorg og blodsbånd. Etter ektemannens død er Clara alene med tvillingene, med hjelp av svigerforeldrene og Husvennen Alex , venn av mannen. Det kommer godt med når Clara utnevnes til justisminister med full avtalebok og sene kvelder. Hun ønsker ikke vakthold selv om trusselnivået er høyt. Selv om det begynner å skje ting i huset, som papirer blir flyttet på og noen som som vil ha tak i Clara,  men hun har så mange hemmeligheter så ønsker å ordne opp selv enn å ha sikkerhetsvakter rundt seg. 

En måneds tid etter utnevnelsen kommer Clara hjem til tomt hus. Småguttene er kidnappet og det ligger et trusselbrev med trusler om at guttene ville dø hvis hun kontakter politiet. Hun prøver å finne ut av dette alene men skjønner hun må ha hjelp. PST-mannen som både er sjåfør, skal passepå henne og eks-soldat Stian er villig til å hjelpe henne. Vil hun finne sønnene i tide? De drar vestover i landet for å lete etter guttene. Clara har en formening om å sjekke sin mor som etter 30 år har kommet ut fra psykriatisk,  her går man etter blodsbånd og nære relasjoner. 

Forfatter: Ruth Lillegraven. Forlag: Kagge. Utgivelsesår: 2021

Fikk medlidenhet med sønnene etter deres etter deres fars død, savnet var så sårt å lese. Boka er i jeg-form, men forteller stemmen veksler mellom Clara og tvillingen Andreas. Noen mindre roller med Leif, Alex og Sabia. Lettlest og gpdt språk som veksler mellom bokmål og nynorsk. Korte kapitler. Realistiske, men originale karakterskikkelser. Anbefales.

Terningkast 5 #ruthlillegraven #kaggeforlag

 

Forsvunnet av Tina Frennstedt

Forsvunnet av Tina Frennstedt. Debutkrim. Bok 1 med kriminalinspektør Tess Hjalmarsson. Cold Case. Hørt på book storytel. Anbefales.

. Vi må tilbake til 1992, en kvinne forsvant i Østerlen som aldri ble løst.16 år senere herjer en serievoldtektsmann rundt i Malmø.Tess Hjalmarsson som jobber i Cold Case-gruppen tar saken  Her dukker det opp mange uløste tråder som hun nøster opp litt etter litt.Så dukker det opp et DNA som fører de til saken i 1992.Nå er han hos kvinnene før kl. 6.00 om morgenen, voldtar og dreper de. Er det en sammenheng her? Tess brenner for uløste saker og for å gi pårørende et svar. På hjemmefronten sliter hun med et savn etter sin eks-dame.Hun havner ut i det da voldtektsmannen ser seg ut Tess som neste offer.

En spennende krim der fiksjon møter virkelighet. Ikke makaber, men et driv som drar deg videre. Boka er inspirert av virkelige hendelser og hun beskriver politiets arbeid godt.En underholdende krim med dybde og humor. Gode karakterer og troverdig.En ny svensk krimdronning? En bok jeg anbefaler og jeg gleder meg til neste bok.

Tina Frennstedt: Født 1969.En av Sveriges fremste kriminalreportere fra flere store aviser og tv-produksjoner. Spesiallisert seg på Cold Case.Crimtime Awards 2019 for årets krimdebut i Sverige.

Forfatter: Tina Frennstedt Forlag: Vigmostad Bjørke Utgivelsesår: 2020

Terningkast: 5

 

Dronningen av Tove Taalesen.

Dronningen av Tove Taalesen. Debutkrim. Hørt på Storytel.

Denne intens spennende krimmen tar deg med inn i en lukket verden og lar deg oppleve et slott på innsiden. Har hun de beste rundt seg, eller finnes det noen utro tjenere der? . Tale får jobb som lakei for dronningen og hun har ingen erfaring.Plutselig eksploderer alt og kvelden blir slett ikke som planlagt.

Forfatter: Tove Taalelsen utgivelsesår: 2020 Forlag: Panta

Forfatter: Tove Taalelsen, bor i Oslo. Lakei for dronningen frem til 2018 og fofatter. Ble i 2019  beskrevet som den største reiselivsblogger.

Bokens baksideomtale: Hun er dronningen av Norge. Familiens overhodet. Makten, tronen og slottet er hennes liv. Kongelige fra hele Europa, samfunnstopper, regjeringen, eliten og kjendiser ankommer Slottet for å delta på en gallamiddag med slottsball. Alle vet at dronningen skal presentere en historisk kunngjøring.NRK,TV2,CNN,BBC og  kjendispressen er der.

Hele verden følger med. Plutselig kollapser den nøye planlagte kvelden i spektakulært kaos. En halsbrekkende jakt på liv og død gjennom slottets verden starter. Noen fra innsiden er desperate etter å gi dronningen og monarkiet et dødsstøt.

Dronningen og de få hun kan stole på, står ansikt til ansikt med den utenkelige muligheten: alt de lever for, kan gå tapt  før alltid, om de ikke klarer å avsløre komplottet i tide.

Min mening. En flott debutbok.Lettlest og spennende. Et flott plott man føler på kroppen og spenningen stiger. Du blir sugd inn i fortellingen. Anbefales.

Terningkast 5+

 

 

 

Dødelige forbindelser av Egil Foss Iversen

Lese-eksemplar fra Neglebitt Forlag

Dødelige forbindelser av Egil Foss Iversen, krim, bok 4 med Theodor Solomonsen.

Neglebitt Forlag DA har inngått en e-bok kontrakt med Egil Foss Iversen. Bøkene hans inngår i en del av Pistolløp-serien over bøker som har vært publisert tidligere,her er bok 4.  https://ebok.no/ebok/dodelige-forbindelser_egil-foss-iversen-2/

Her var det mange konspirasjonsteorier, men hvem er rett? Hvem var Solveig Mishavn?

Forfatter: Egil Foss Iversen , født 1949 i Florø, forfatter, ledelse og administrasjon. Holdt kurs i kommunikasjon og personlig utvikling.

Bokens bakside: Arne Mishavn blir dømt til16 års fengsel for å ha drept sin kone. Arne Mishavn  husker ikke selv hva som skjedde de fatale  50 minuttene den kvelden hans kone ble drept.

Saken blir anket og advokat Miriam Lundquist er mannens forsvarer og sammen med seg har hun Theodor Solomonsen,  som arbeider for henne som etterforsker og konsulent. I ankesaken bestemmer Theodor og Miriam seg for å fokusere mer på offeret. Hvem er Solveig Mishavn?

Etterhvert som saken utvikler seg, viser det seg at verken mannen eller noen andre virkelig kjenner offeret. Det dukker opp den ene overraskelsen etter den andre når de går offeret nærmere i sømmene. Også de som Arne trodde var hans venner blir sakte men sikkert avslørt og Arne Mishavn blir mer og mer frustrert når han til slutt ikke vet hvem han kan stole på og hvem som er hans virkelig venner.

Min mening: Forfatter skriver som vanlig et bra plott. Lettlest med humor. Elsker bøkene hans.Eneste minuset var at det var mye repeteringer av de andre bøkene,

Terningkast 5 #egilfossiversen #neglebittforlag # pistolserien

Vokterne av Svein Gudbrandsen

Lese-eksemplar fra forfatter.

Vokterne av Svein Gudbrandsen, historisk krim. Debutbok. Bok 1 med Frank Larsen og Amanda.

En spennende historisk krim jeg anbefaler. Hvorfor blir flere unggutter drept?  Hvorfor alle hemmelighetene? Hvorfor så mange druknede prostituerte i elven? Kan det være en sammenheng?

Forfatter: Svein Gudbrandsen Forlag: Kolofon Utgivelsesår: 2020

Forfatter: Svein Gudbrandsen, f. 1967, bosatt i Mo i Rana, forfatter og daglig rådgiver i Nav.

Omtale bakside: Danmark 1905: Det er en fin sommerdag i hagen til Oberst Preben Elkjær i København idet han får et brev i hånden levert fra forsvarsdepartementet  med beskjed om å straOmtaleks reise til Petrograd i Russland. Tsar Nikolai er urolig. Det rapporteres om opptøyer og uroligheter, det hviskes om en mulig revolusjon i landet.

Trøndelag 1918: Tretten år etter blir flere lyshårede gutter funnet brutalt drept i Sverige, hjemme hos førsteinspektør Frank Larsen banker det på døren 1.juledag. Utenfor står inspektør Sahlin fra det svenske politiet og ber om hjelp og han antyder at det kan dukke opp flere myrdede gutter nå på norsk side av grensen

Samtidig finner en flere unge prostituerte jenter druknet i Nidelven, kan det være en sammenheng?

Førsteinspektør Frank Larsen og hans journalistvenn Amanda og kollegaer ved Trondheim hovedpolitistasjon graver dypt, dypere og nettet begynner sakte å snøre seg sammen. Etterforskningen tvinger en pakt fra gammel tid frem i dagens lys, og dens voktere vil for enhver pris beskytte sine hemmeligheter.

Min mening: En flott historisk krim, karakterene kommer tydeligere frem i løpet av boka,  lettlest og flyter godt. Det var mange røde tråder som jeg synes forfatter hadde kontroll på hele veien. Selv om noen av drapene var makabre synes jeg det var bra at det ikke ble utdypet så voldsomt.. Vi får mange drypp underveis, men må si hodet mitt hadde mange teorier underveis, det synes jeg er gøy.Et lite minus er all latteren midt i alvoret, kunne vært tonet ned noe og gjentagelser som: Amanda tok det lange lyse håret bak venstre øre. Aktuelt en bok jeg anbefaler og ser frem til å lese neste bok i serien.

Terningkast 4+ @sveingudbrandsen #kolofon

 

 

Engelens fall av Myriam H. Bjerkli

Lese-eksemplar fra Strawberry Publishing.

Engelens fall av Myriam H. Bjerkli. Krim. Bok 4 med Håkon Haakonsen. 

 Dette må være sommerens krim som man bør få lest. Finner man Angela før det er for sent? Har disse 2 sakene noe felles? Hvilke hemmeligheter er riktige eller gale?

Forfatter: Myriam H. Bjerkli.  Forlag: Strawberry Publishing. Utgivelsesår: 2021

Forfatter: Myriam H. Bjerkli,  født 1963 i Tromsø, bor nå i Larvik. Hun jobber som forfatter, forlegger, oversetter, selger og frilansjournalist/fotograf.

Bokens baksidetekst: Vibeke Olden har aldri vært redd for mørket. Ikke før nå. Det var for et halvt år siden de underlige tingene begynte å skje. De tause telefonene fra ukjent nummer. Bilen som det stadig er noe i veien med. Parfymen, som bare ble borte. Vibeke frykter hun er i ferd med å bli like gal som moren sin. Eller er det virkelig noe som truer henne?

17 år gamle Angela fra Sandefjord er alene i verden. Hun lever som stripper og prostituert, men er sakte i ferd med å reise seg. Så en dag forsvinner hun.

Politiførstebetjent Håkon Haakonsen mottar meldingen om at Angela er savnet. Han tar den på alvor fra første stund. I jakten på Angela og hva som har skjedd med henne, avdekker han en kjede av mørke hemmeligheter som leder frem mot det uunngåelige.

Min mening: En spennende, velskrevet og nervepirrende krim. Godt språk og gode karakterer. Kjente sinne mot foreldrene til Angela. Vanskelig å legge boka fra seg. Anbefales sterkt.

Terningskast 6. #myriambjerkli #strawberrypublishing

 

 

 

 

 

Alt er mitt av Ruth Lillegraven

Alt er mitt av Ruth Lillegraven, hørt på Storytel.Krim/ Psykologisk Thriller. Krimdebut. Bok 1 med Clara Lofthus.

Denne bør du lese, en mørk strøm under overflaten som holder deg på tå hev gjennom hele boka som virker troverdig.Hemmelighetene kommer opp til overflaten. Hvem er hva?

Forfatter: Ruth Lillegraven Forlag: Kagge Forlag Utgivelsesår: 2018

Forfatter: Ruth Lillegraven, født 1978, Stavanger, bor nå i Bærum Skrevet  bøker for barn og voksne. Mest kjent for dikt. Nå også en serie krim/ psykologisk mørk thriller. Fikk Maurits Hansen-pris for beste debutbok i 2018

Bokens bakside: Møt Clara og Haavard. Et vellykket ektepar i en arvet villa på Oslo vestkant. Han er barnelege fra en rik hovedstadfamilie, hun er en ambisiøs vestlending med toppjobb i Justisdepartementet.  På kort tid rystes sommer-Oslo av flere brutale drap. Snart kaster drapene skygger over ekteparet liv. 

Både samfunnselitens maktspill og sykehusets intriger er i ferd med å bli farlige, samtidig som hovedpersonens samliv slår alvorlige sprekker. For hvem er Clara og Haavard? Hvor godt kjenner de hverandre?

Min mening: En nervepirrende god bok, bare å glede seg til neste. Likte  godt veksling mellom fortellerstemmene. Et spennende plott jeg ble fanget i fra første stund. 

Terningkast 5 #ruthlillegraven #kaggeforlag

 

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Lese-eksemplar fra forfatter.

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli. Krim. Bok 3 i Kodal-serien.

Har du ikke lest Kodal- serien bør du få startet, flotte og nervepirrende alle 3 bøkene. Bok 1 heter Lille Linerle, bok 2 heter Stella Polaris og bok 3 Djevelens yngel. Eivind er bare ute for å kjøpe is, men kommer ikke hjem. Hva har skjedd med gutten?

Forfatter: Myriam H. Bjerkli. Utgivelseår: 2020 Forlag: Capitana.

Forfatter: Myriam H. Bjerkli, født 1963 i Tromsø, nå i Larvik. Hun jobber som forfatter, forlegger, oversetter, selger og frilansjournalist/ fotograf.

Bokas bakside: Ni år gamle Eivind blir kidnappet av en kvinne midt i Sandefjord sentrum, samme dag som 17 år gamle Tobias forsvinner. 

Politibetjent Håkon Haakonsen fokuserer først og fremst på Eivinds forsvinning. Hvem vil kidnappe en ni år gammel gutt? Da han etter hvert får mistanke om at kidnapperen er guttens halvsøster, Mari, som forsvant for mange år siden, blir det enda mer uforståelig. Hvorfor har hun kommet tilbake og tatt med seg lillebroren sin?

Da sykkelen til Tobias blir funnet, skjønner Håkon at heller ikke Tobias har forsvunnet frivillig. Noe har skjedd han, men det finnes ingen spor

Så får politiet enda en drapssak i hendene. Har de tre sakene noen sammenheng?.

Min mening: Godt språk og lettlest. Du sitter med nervene på høyspenn gjennom boka. Her er det mye ondskap, brutalt og intenst. I denne boken blir de røde trådene satt ihop og forklaringen på alt kommer for en dag. En serie jeg anbefaler, veldig bra.

Terningkast 5+

 

Napalm Death rolig i bakgrunnen av Einar Ilner.

Lese-eksemplar av forfatter.

Napalm Death rolig i bakgrunnen. Debutroman.

Denne boken var jeg spent på hva den handlet om når jeg så tittelen. Skjønte at romanen er tilegnet alle som ikke kan leve uten musikk.  Men det er en god bok med litt svart humor og alvor om hverandre, glad jeg fikk lov til å lese den. Det er 7 hevner som skal utføres og Siver, Siv blandt venner, en sterk karakterer som er forteller i boken.Han sliter med rus men mener hardnakket at han har sluttet  Hevnes skal det om det er i Oslo eller Shanghai, disse karene snakker om så mye om alt. 

Dette er en bok jeg måtte holde tunga rett i munnen for her hoppet vi frem og tilbake. Noe var viktig i fortellingen og andre var tilleggshistorier.

Bokas, bakside: Hat er oppkvikkende. Men har man egentlig godt av det? “Napalm Death rolig i bakgrunnen” er historien om sju godt voksne menn som på rundgang hjelper hverandre med hevn, i en slags prosjektdrevet nettverkskonstellasjon.

Bak initiativet står Siver (Siv), bibliotekar og familiefar, en dreven rusmisbruker med minimal tiltro til rettsvesenet i Norge, etter det som hendte den eldste datteren hans..

Forfatter: Einar Ilner. Utgiver: Tears Back In Press – Ilner forlag. Utgivelsesår: 2021.

Forfatter: Einar Ilner,født 1972,  bor i Oslo. Lærer og forfatter, utgitt flere noveller tidligere.Tears Back In Press – Ilner forlag er et lite forlag

Anbefales. Terningkast 4+   #einarilner