Den som frykter snøen av Hilde S, Palladino. Debut. Psykologisk krim.

Den som frykter snøen av Hilde S. Palladino. Debut. Psykologisk krim. E-bok.

HVA VILLE DU SELV HA GJORT UNDER STERKT PRESSEDE SITUASJONER? VILLE DU GJORT DET RIKTIGE ELLER VELGE DEN LETTESTE VEI UT AV EN UBEHAGELIG SITUASJON? FOR EN DEBUT.

Den som frykter snøen av H.S Palladino er en karakterdrevet psykologisk krim. Terapeuten Bjørk Isdahl blir vitne til at hennes tidligere klient Azora brutalt tar selvmord. Azora hadde et fotografi av Bjørk med teksten «jeg vet hvorfor du har mareritt». Bjørk har grusomme mareritt som hun aldri har fortalt til noen. Hvordan kunne Azora vite om det, og hvorfor hadde hun et foto av Bjørk? Både politiet og Bjørk selv leter etter forbindelsen mellom Bjørk og Azora. En forbindelse som henger tettere sammen med Bjørks eget liv enn det hun selv aner. Denne psykologiske krimromanen er et fascinerende dykk ned i menneskets fortrengte minner, i hvordan fortiden og oppveksten former og preger oss selv om man ikke husker den. Samtidig skildrer denne krimromanen et rufsete Oslo, der byens løse fugler og brutale skyggesider ligger som et troverdig og realistisk bakteppe.

Forfatter: Hilde S. Palladino.    Forlag: Cappelen Damm.   Utgivelsesår: 2022.

En intens psykologisk krim fra første side med mange sceneskifter, jeg elsket det fordi alt var så uforutsigbart. Hver gang jeg trodde jeg visste svaret så forandret alt seg.

Bjørk Isdahl, en terapeut og adferdsanalytiker, hun var profilerer i Kripos, hun feilvurderte i en sak hun jobbet med og en uskyldig mistenkt dør. Hun måtte gå fra jobben med skyldfølelse, men ønsker sterkt om å få komme tilbake.

En gammel klient ønsker å treffe henne, Azora er narkoman, motvillig drar Bjørk for å møte henne da hun hadde noe viktig å fortelle henne. Da hun kommer frem hopper Azora brutalt i døden og Bjørk er eneste vitne. Hun har et bilde på seg av Bjørk, bakpå står det ” Jeg vet hvorfor du har mareritt.” Hvordan kunne hun det? Bjørk har aldri fortalt noen om marerittene sine og hvorfor hun frykter snøen.

Bjørk og politiet leter etter en forbindelse med henne og Azora. Hun begynner en etterforskning på seg selv. Hva vil hun finne? Tok Azora selvmord? En forbindelse som er nærmere enn du tror.

Boka er også solgt til Tyskland og Danmark før den ble utgitt.

Denne psykologiske krimmen er et solid dypdykk ned i menneskers fortrengte minner i hvordan fortiden og oppveksten spiller en stor rolle. Syntes boka ble realistisk med beskrivelser av et rufsete Oslo, narkomane, der byens løse fugler og brutale skyggesider ligger som et troverdig og realistisk teppe. Ikke alle er det de utgir seg for, mange hemmeligheter kommer frem i dagen etterhvert. Selv om boka ikke har spenning absolutt  hele tiden er det aldri kjedelige øyeblikk. Bjørk fikk jeg gåsehud av innimellom når hun tok for store sjanser i perioder.

En lettlest spennende psykologisk krim og godt språk med korte kapitler. Forteller-stemmen er i jeg- form. Vi blir godt kjent med hovedkarakterene, og det vi trengte på bipersoner. Vi er i nåtid, men dukker tilbake gang på gang til Bjørks og Azoras tidligere liv. Hvordan livet ditt kan bli og hva du gjør i sterkt pressede situasjoner.

For en slutt, for en debut, spenningen var til å ta og føle på, man holdt pusten når alle de røde trådene ble samlet, jeg har nesten ikke ord for denne slutten. Ja jeg digget den, det ble sent siste kvelden, men det var helt greit. Ville ikke gå glipp av en eneste setning.

Anbefales på det sterkeste denne debuten og ser virkelig frem til neste bok.

Min mening her: https://hildes-bokblogg.blogg.no/den-som-frykter-snoen-av-hilde-s-palladino-debut-psykologisk-krim.html

Terningkast 5+    #hspalladino   #cappelendamm

 

 

Nabovarsel av Unni Lindell. Psykologisk krim. Bok 1 med Snø.

Nabovarsel av Unni Lindell. Psykologisk krim. Bok 1 med Snø. E-bok.

ET RYSTENDE DRAMA DER GALSKAPENS LOGIKK DRIVER HANDLINGEN FREMOVER MOT ET UUNNGÅELIG KLIMAKS.

Hvor farlig er naboens hage? Er det noen inne i naboens ferietomme hus? Sonja Jansen er alene hjemme for å lese til ny matteeksamen. Hun vanner for naboen. Mens hun ordner med vannsprederen, hører hun en lyd fra huset og ser en skygge bak kjøkkenvinduet. Hun ringer politiet. Politibetjent Lydia Winther, kalt Snø, får sin første utrykning. Hun og makkeren finner ikke noe mistenkelig i det stille nabolaget og drar igjen. Men Snø føler en uhygge og kjører tilbake. Da er Sonja borte. Snø bærer på en farlig familiehemmelighet. Mens hun leter etter Sonja, veves privatlivet hennes sammen med saken. Det som begynte i en frodig liten hage, utvider seg til et farlig spill med forgreninger helt inn i norsk oljeindustri. Et rystende psykologisk drama der galskapens logikk driver handlingen fremover mot et uunngåelig klimaks. UNNI LINDELL er en av Norges mest selgende krimforfattere med over 6 millioner solgte bøker. Hun har vunnet Rivertonprisen to ganger: for Drømmefangeren i 1999 og for Dronen i 2019.

Forfatter: Unni Lindell.   Forlag: Strawberry Publishing.   Utgivelsesår: 2020

Unni Maria Lindell (født 3. april 1957 i Oslo) er en norsk forfatter, tidligere journalist og hun har i tillegg oversatt diverse barnebøker fra fransk ( Babar-serien) og fra svensk, bla (I magen bor en baby) og en serie. Hun er mest kjent som forfatter av kriminalromaner, barnelitteratur, og ungdomslitteratur. Lindell har (2022) utgitt 92 bøker og solgt tilsammen 7,5 millioner eksemplarer, oversatt til drøyt 20 språk, og seks kriminalromaner er filmatisert. Unni Lindell er ikke minst kjent for kriminalromanene om førstebetjent Cato Isaksen og Marian Dahle. Lydia Winther, kalt Snø er den nye etterforskeren i de siste krimromanene.

Den nye heltinnen til unni Lindell heter Lydia Winther, kalt Snø, akkurat uteksaminert fra politihøyskolen.  Hiun blir kastet kjapt ut i det på sin første utrykning da Sonja Jansen ringer. Hun er alene hjemme for å lese til matte-eksamen. Hun vanner for naboen da hun hører en lyd fra huset og ser en skygge i vinduet.De finner ingenting mistenkelig og drar igjen. Men Snø føler på seg at noe er galt, får en uhyggelig følelse og drar tilbake, da er Sonja borte. Hvor farlig er naboens hage? Er det noen inne i naboens hus? Hvor er Sonja?

Snø bærer på en farlig familiehemmelighet. Mens hun leter etter Sonja veves sakene inn i hverandre. Et farlig spill som forgreiner seg til oljeindustrien. Flere parallelle saker som blir nøstet sammen og plutselig blir alt til en logisk forklaring. Mariann Dahle er fortsatt med, men nå som Snø sin sjef. Hay er en ny karakter som er støttende hjelp for Snø som noen ganger kan virke litt for flink til å være nyutdannet.

En råspennende, fengende og lettlest bok. Dette var en bok som det var vanskelig å ta pauser ifra, må bare lese en side til og enda en. Ting er ikke alltid som man tror. Det er en intens uhyggelig stemning gjennom hele boka og man blir dratt inn i boka.

Her er mørke kjellere og i et tomt hus står Esme med plasthette og plasthansker, en mann badet i eget blod. Hva skjer med denne mannen? Hvem er Esme? Unge Snø finner flere spor som peker i en retning. Her er det flere snodige karakterer. Likte plottet og karakterene jeg ble kjent med. Det var korte kapitler med sceneskifter  og med et heseblesende tempo, en overraskende slutt som toppet alt. Gleder meg til neste bok.

Anbefales, kritikkene har vært varierende om boka men jeg syntes den var forfriskende bra og fargerik.

Blogg: https://hildes-bokblogg.blogg.no/nabovarsel-av-unni-lindell-psykologisk-krim-bok-1-med-sno.html

Terningkast 5    #unnilindell     #Strawberrypublishing

 

 

Gi meg en sjanse av Kristine Begot. Debut.Samtidsroman.

Gi meg en sjanse av Kristine Begot. Samtidsroman. Debut. Lese-eksemplar fra forfatter.

TO UNGE MENNESKER, AINA OG EVEN KASTER SEG UT I ET SKJEBNESVANGERT PARFORHOLD. HVOR LANGT ER MAN VILLIG TIL Å GÅ?

To unge mennesker, Aina og Even, kaster seg ut i et skjebnesvangert parforhold, hver på sin kant.Vi følger to parallelle historier, det ene paret er Aina og Alex, den andre paret er Even og Rakel.

Forfatter: Kristine Begot.   Forlag: Sirkel Forlag.   Utgivelsesår: 2022.

Aina er 24 år, bor alene, utstøtt fra familien siden hun var 15 år, pga sitt oppgjør om det kristne samfunnet i bygda, blir hun beskyldt for horeri av bygdesladderen.Hun har en eneste venn i bygda, Niels som lar henne leie leilighet hos seg. Hun får ingen jobb og bestemmer seg for å starte med en inntektskilde gjennom web-kamera, der hun viser seg i lettkledde kostymer. Kunden bestemmer hva hun skal gjøre foran web- kamera.

En dag får hun kontakt med en av kundene sine, han ønsker hun skal komme til han, han bestiller flybilletter og møter henne med en blomsterbukett, en uvant situasjon for henne og hun får et tilbud om ett liv med han. En sjanse hun griper for å komme seg bort fra web-kamera. Men er Alex mannen i hennes liv?

Even er ute med kompiser, blir så full at han nesten sovner. Da kommer det en vakker jente som tilbyr han vann så han ikke blir kastet ut. Hun blir med han hjem og dette blir begynnelsen på et turbulent forhold. Hun er veganer, han vil ha vanlig mat. Men motsetningene tiltrekker hverandre selv om det blir vanskelig. Kan det bli noe mer med Rakel?

Begge parene er så forskjellige, men kjærligheten rår, men blir det noe mer? En overraskende bok jeg likte selv om den i utgangspunktet ikke er den sjangeren jeg bruker å lese.  Det som var veldig bra, var overskriftene på hvert kapittel som gjorde det spennende, hva skjer i dette kapitlet med disse  forskjellige parene.

Godt språk og flotte karakterer vi bli kjent med på godt og vondt, hva de gjør hele tiden og hva de tenker ble en stor driv i boka for meg. Her er manipulering av partner, alle knep blir brukt.Hvor langt ønsker man å gå for å få det man higer etter? Dette er personer som har mye i bagasjen på hvert sitt vis, så her kan alt skje, derfor var det spenning  i hvert kapittel. Ble holdt på pinebenken til siste slutt om hvordan det går med disse 2 umake parene. Jeg var spent på hvordan dette skulle ende og det ble noen overaskelser jeg ikke så komme, det er fantastisk i en debutbok må jeg si.

Blogg: https://hildes-bokblogg.blogg.no/gi-meg-en-sjanse-av-kristine-begot-samtidsroman.html

Anbefaler boken, vel verdt å lese.

Terningkast 5-   #kristinebegot    #sirkelforlag

Stålrosen av J.R. Henrixen. Krim. Bok 2 med Jan Petter Salte.

Stålrosen av J.R. Henrixen. Krim. Bok 2 med Jan Petter Salte. Hørt på bookbites.

EN ASYLSØKER, EN AMBASSADEPERSON BLIR MELDT SAVNET OG EN NARKOMAFIA.

NORGES NYE KRIMESS POLITIKRIM: SPENNING OG HUMOR. Forfatteren er utdannet politietterforsker (og komiker!) Fiksjonen er en spenningsreise med utgangspunkt i en reell hendelse sommeren 2014. En ung asylsøker blir funnet død i Vestfold. Funn på liket gjør at PST tar saken. En ambassadeperson meldes samtidig savnet med tilknytning til Vestfold, dette skaper forviklinger i etterforskningen. Oslopolitiet jobber parallelt mot en tung kriminell liga, sporene deres fører også mot den døde asylsøkeren . Mens statusjegerne i politiet kappes om berømmelse jobber det lokale politiet ufortrødent videre med sitt. Jan Petter Salte, er en politietterforsker og familiefar. Han har militær bakgrunn og leder en gruppe desillusjonerte politifolk som bare henlegger hverdagskriminalitet. I småsakene ligger gjemt informasjon. Den setter Salte & co sammen og ser konturene av noe farlig som truer dem – og nasjonen.

Forfatter: J. R. Henrixen.( Jan-Robert Henriksen)    Forlag: A1 fakta.   Utgivelsesår: 2019.

Forfatter:Jan-Robert Henriksen (født 3. november 1958), tidligere kjent under artistnavnet Yann-Robert, er en norsk underholdningsartist, buktalerkomiker, foredragsholder og tekstforfatter.Han gir ut krimbøker under pseudonymet J.R. Henriksen. Jan-Robert Henriksen er opprinnelig utdannet som etterforsker i politiet.

Siden jeg skal på Fjordslottets krimhelg i oktober og forfatter er der må jeg få lest meg opp på alle bøkene, har lenge hatt planer om disse bøkene. J. R. Henriksen (Jan-Robert Henriksen) er tidligere vært politieterforsker så dette er en realistisk politikrim med  et glimt i øyet.

Jan Petter Salte og kollegaene jobber på Tønsberg politistasjon. Det blir funnet en død asylsøker på et busstopp i Vestfold. Samtidig forsvinner en ambassadekone. Det dukker opp mistenkelige funn på liket og saken blir sendt til PST. Dette blir det forviklinger for etterforskerne.

Samtidig jobber Oslopolitiet mot en farlig narkomafia der spor fører til den døde asylsøkeren. Dermed  blir det kollisjon med etterforskningen fordi dette er PST sin sak. Men i politiet er det statusjegere som kappes om berømmelse. Utredningen kollapser.

Jan Petter Salte er etterforsker og leder en gruppe udugelige politimenn  som behandler og henlegger hverdagskriminalitet. De finner viktig og glemt informasjon som truer dem og nasjonen. De ser  at dette er mye større enn de trodde. Denne boken har et utgangspunkt i en reell hendelse sommeren 2014. En god blanding fiksjon og sannhet.

Godt språk og en god historie, det gikk litt trått i midtpartiet til det på ny bygger seg opp voldsomt og det skjer mye. Korte kapitler. Jeg digger Salte og hans kollegaer, gode karakterer, det er spennende, morsomt og humoristisk. Dette er en merkelig gjeng som utmerker seg på  utradisjonelle, ikke alltid redelige metoder og gjerne gjør alt annet en politiarbeid. Dette gjorde at leseopplevelsen ble bedre med alle deres krumspring. Det er mye action og spenning på slutten så det var vanskelig med pauser for leser.

Blogg: https://hildes-bokblogg.blogg.no/stalrosen-av-j-r-henrixen-krim-bok-2-med-jan-petter-salte.html

En bok jeg anbefaler og gleder meg til neste leseopplevelse.

Terningkast 5   #jrhenrixen    #a1fakta

 

Grønnøyd monster av Myriam H. Bjerkli. Krim/psykologisk thriller.

Grønnøyd monster av Myriam H. Bjerkli. Krim/psykologisk thriller. Lest på Bookbites.

HVOR GODT KJENNER DU EGENTLIG DEN DU ELSKER?

Psykologisk thriller – solid forankret i lokalsamfunn i Vestfold. Årets roman fra Myriam H. Bjerkli er frittstående, men karakterene er kjent for dem som har lest Engelens fall. Vibeke og Christian har giftet seg. Alt er tilsynelatende bra, men Vibeke mottar noen rare brev der noen forsøker å advare henne, og hevder at Christian drepte den forrige kona si. Noen skraper opp bilen hennes og skriver HORE!!! på den. Samtidig blir hun dårlig og kjenner seg både uvel og svimmel. Hun går til legen som konstaterer at hun er blyforgiftet. Er det virkelig noen som prøver å ta henne av dage? Har avsenderen av brevet rett, er Christian virkelig en skruppelløs morder?

Forfatter: Myriam H. Bjerkli.  Forlag: Bonnier Norsk Forlag.  Utgivelsesår: 2022.

Myriam Halden Bjerkli (født 3. januar 1963 i Tromsø) er en norsk forfatter, journalist, frilansfotograf, selger, oversetter, og forlagsredaktør / forlegger bosatt i Larvik. Lille Linerle, en bok som ble nominert til Maurits Hansen-prisen – Nytt Blod. I februar 2019 kom oppfølgeren Stella Polaris, som ble nominert til «Sølvkniven», en krimpris som deles ut årlig i forbindelse med krimfestivalen «Blodig alvor i landsbyen» i Randaberg. Samme pris ble Bjerkeli nominert for i 2022, da for sin kriminalroman Engelens fall.[4]

Denne boken er frittstående, men vi treffer Vibeke, Christian og politimannen Håkon Haakonsen igjen her.  Temaet her er partnervold og mørk sjalusi.

Christian har jobbet med Vibeke i barnevernet,  der Vibeke har tatt en pause for øyeblikket. De er nygifte, de har det tilsynelatende bra. Men Vibeke får noen anonyme brev med en advarsel der vedkommende påstår at Christian har drept sin forrige kone. Noen skraper opp bilen hennes og det står skrevet HORE på den. Samtidig begynner Vibeke å føle seg dårlig, skikkelig uvel og svimmel. Hun går til legen som finner ut at hun er forgiftet. Er Christian virkelig en morder? Eller kan det være en annen?

Christian jobber i barnevernet, her treffer han Redddie som han hjelper, her får han et til og fra forhold henne der han utnytter sin stilling. Han har gjort det slutt med Reddie, men er hun enig i det?

Håkon Haakonsen prøver å nøste i Christians tidligere kone. Har han drept henne? Samtidig dør hans demente mor. Var det et naturlig dødsfall?

En lettlest bok med godt språk så man bare flyr igjennom boka. Det er en nerve som sitrer mer og mer etterhvert som man lese fordi det er spenningsmomenter fra flere hold, så følelsene hoppet og skvatt og jeg ble så hekta så her ble natta tatt i bruk, måtte bare lese hvordan det endte. En fantastisk bok levert av Bjerkli, personlig har jeg likt alle sammen fordi forfatter skriver så råbra med aktuelle temaer.

Fiksjon og virkelighet blandes troverdig så det blir realistisk for leseren. Samtidig blir ikke vold og drap utbrodert så voldsomt, man man aner den i bakgrunnen. Hun holder kortene til siste slutt der alle de røde trådene nøstes isammen.Nå kan pusten roes ned igjen før jeg sovner..

Les mer på bloggen: https://hildes-bokblogg.blogg.no/gronnoyd-monster-av-myriam-h-bjerkli-krim-psykologisk-thriller.html

Terningskast 6    @myriambjerkli    #bonniernorskforlag

 

Bøker lest i juli 2022.

Bøker jeg har lest i juli, håper noen kan friste deg.

8 bøker i juli, litt lite, men har vært ferie og mange andre rundt meg.

https://hildes-bokblogg.blogg.no/wp-admin/post.php?post=572&action=edit&wd_fb_og_status=-2&wd_fb_og_error=Facebook+returned%3A+API+access+disrupted.+Go+to+the+App+Dashboard+and+complete+Data+Use+Checkup.

Regbue av Silje Eckermann og Illustratør Anja Storvand. Bok 2 i De Store Små. Lese-eksemplar fra Little Big Publisher.

BRA NOEN HAR SUPERKREFTER SÅ DE KAN HJELPE ANDRE I KJIPE OG URETTFERDIGE FORDOMMER.

Regbue av Silje Eckerman og Illustratør Anja Storvand. Bok 2 i De Store Små. 6-10 år.

De jeg leste for syntes boka var kjempefin og spennende. Anbefales på det varmeste.

Terningkast 5-     #siljeeckermann   #anjastorvand   #littlebigpublisher

 

 

Natriumklorid av Jussi Adler Olsen. Krim. Bok 9 med Avdeling Q. Lånt på Biblioteket.

EN SPENNENDE HANDLING SOM SKYTER FART FRA FØRSTE SIDE. INTERESSANTE KARAKTERER OG EN NÆRMEST OVERJORDISK SKURK SOM LIGGER ET SKRITT FORAN POLITIET.

Vil du lese min mening kan du gå inn på bloggen:https://hildes-bokblogg.blogg.no/natriumklorid-av-jussi-adler-olsen-krim-bok-9-med-avdeling-q.html

Terningkast 5    #jussiadlerolsen    #aschehoug

 

Til døden – du skal ikke bryte ekteskapet av Agnes Lovise Matre. Thriller. Hørt på bookbites.

EN SPENNENDE OG SAMTIDIG GUFFEN THRILLER JEG ANBEFALER.

Til døden – du skal ikke bryte ekteskapet av Agnes Lovise Matre. Thriller.

Terningkast 5   #agneslovisematre    #vigmostadbjørke

 

De uskyldige av Kristine T. G. Hageberg. Debutant. Slektsroman. Lese-eksemplar fra Forlagshuset Vestfold.

SJOKKERENDE FAMILIEHEMMELIGHETER, FRIGJØRINGSKRIGEN I ITALIA OG SLEKTERS GANG.

De uskyldige av Kristine T. G. Hardeberg. Debutant. Slektsroman.

Terningskast 5-    #kristinehardeberg    #livforlag

 

 

Drepende drage, angrende hund av Karin Fossum. Krim/ psykologisk thriller. Bok 1 med Eddie Feber. E-bok.

VI ER TO OM DET, SA HUN. UANSETT HVORDAN DETTE ENDER,VI ER TO OM DET, KAN DU LOVE DET? AT HUN KOMMER TIL Å DØ OM IKKE SÅ LENGE.

Blogg: https://hildes-bokblogg.blogg.no/drepende-drage-angrende-hund-av-karin-fossum-krim-psykologisk-thriller-bok-1-med-eddie-feber.html

Terningkast 4-    #karinfossum   #cappelendamm

 

Mord og kjærlighet av Atle Nielsen. Krim. Bok 2 med Journalist Ole Bull. E-bok på bookbites.

BRENNHET KONTROVERSIELL REPOTASJE OM ET BYRÅDSMEDLEM. KAN DET  BLI RINGVIRKNINGER? KAN FLERE HAVNE PÅ LISTEN?

Mord og kjærlighet av Atle Nielsen. Krim. Bok 2 med Journalist Ole Bull.

Terningskast 5+    #atlenielsen    #cappelendamm

 

Sølvmyntene av Tom Egeland. Krim. Bok 9 med Bjørn Beltø. Fra biblioteket.

HVA SKJEDDE DA JUDAS FORRÅDTE JESUS? HVA VAR PILATUS SIN ROLLE I  DRAMAET?

Sølvmyntene av Tom Egeland. Krim. Bok 9 med Bjørn Beltø.

Terningskast 5      #tomegeland    #bonniernorskforlag

 

Isbryter av Kristina Ohlsson. Bygdekrim. Bok 2 med Maria Martinsson og August Strindberg. Lånt på biblioteket.

EN BRANN, ET BARN OG MØRKE HEMMELIGHETER. ER DET EN SAMMENHENG?

Blogg :https://hildes-bokblogg.blogg.no/isbryter-av-kristina-ohlsson-bygdekrim-bok-2-med-maria-martinsson-og-august-strindberg.html

Terningkast 4+    #kristinaohlsson     #gyldendahl