Fremmed av Elin Hansen. Historisk roman.

Fremmed av Elin Hansen. Historisk roman. Lese-eksemplar fra forfatter.

Dette er en fortsettelse av Ildtunger om sterke kvinner i slektsledd. Debutboken var fasinerende fra 1600- tallet og Fremmed fra 1800- tallet er like bra. EN FLUKT FOR LIVET FRA ALKOHOLISME OG VOLD. MEN KLARER DE Å KOMME SEG UNNA?

Det er blod på isen … Året er 1842. Laura Einosdatter Riipi er på flukt, desperat på jakt etter frihet og trygghet. Etter å ha flyktet fra et mareritt av vold og alkoholisme i ekteskapet, finner hun tilflukt i et lite fiskevær på Finnmarkskysten. Hele tiden går tankene til det som hendte og de som er etter henne. De er ikke langt bak, og Laura må kjempe for å beskytte seg selv og døtrene i det ukjente landskapet hun har havnet i. Nye utfordringer og kulturelle forskjeller mellom nordmenn, samer og finner blir en del av hverdagen.

Fremmed er en hjerteskjærende historie om en kvinnes urokkelige mot og styrke i møte med motgang. Det er en fortelling om kjærlighet, tap, overlevelse og håp, og om søken etter tilhørighet i en fremmed verden.

 

Forfatter: Elin Hansen.    Forlag: Maudsdatter Forlag.    Utgivelsesår: 2023.
Elin Hansen, bor i Bodø. Forfatter.
Emne: Mishandling,  flukt, Finnmark og kulturforskjeller.
Det er blod på isen… Året er 1842.
Vi følger Laura Einosdatter Riipi, hun er i et basketak med sin alkoholiserte mann, han faller og slår hodet i isen. Laura kikker seg rundt, ser ingen og vipper han ut i vannet. Hun er redd den ene datteren forstår hva hun gjorde, men vet ikke. Hun hadde ikke noe valg hvis familien hennes skulle overleve. De har lenge levd i frykt, med vold og alkoholisme i ekteskapet.
Hun spenner for reinen og flykter til sin bestemor, hun er desperat etter frihet og trygghet. Men bestemor er veldig syk. Hun forteller historien om Siri Pedersdatter som rømte fra bålet for noen generasjoner siden i 1621, en hard og dramatisk ferd dengang. Siri er av hennes slekt og Laura syntes dette er spennnende. Bestemor foreslår at hun drar til Norge, et lite fiskevær på Finnmarkskysten.
Laura skjønner at brødrene til mannen hennes er hakk ihjel på henne og døtrene Kaijsa og Ulla, det blir en kamp å beskytte dem i et ukjent landskap. Nye utfordringer og kulturelle forskjeller mellom nordmenn, samer og finner, dessuten er språket vanskelig og her blir det konflikter etterhvert.
Hun får bo hos Einar og sønnen hans Ivar, der trives de godt, allikevel går tankene ofte til Finland og de der hjemme, spesielt bestemoren, om hun fortsatt lever.
En fantastisk flott bok jeg likte godt, følte jeg var med på flukten, jeg heiet de videre og pustet ut når de kom frem. Men det var fortsatt ikke trygt, men det er et håp om å få overleve og finne kjærligheten.
Karakterene er gode, og du kjenner både på stor spenning og et ubehag, vil det gå bra med alle sammen. Selv oom dette er fiksjon så er mange hendelser riktig lagt til i historien.
Min mening her og i bio på instagram : https://hildes-bokblogg.blogg.no/fremmed-av-elin-hansen-historisk.html
Miljø og steder blir godt beskrevet og jeg levde meg godt inn i opplevelsene. Forfatter er god til å suge leseren inn i historien og hun har en fantastisk skrivemåte som drar deg videre. Denne er like god som Ildtunger. Nesten trist når den slutter, da følelsene mine har svingt  opp og ned gjennom hele boka.Håper det kommer flere.
Terningkast 5+    #elinhansen    #maudsdatterforlag

På ære og samvittighet av Chris Tvedt. Krim. Del 10 i serien Mikael Brenne.

På ære og samvittighet av Chris Tvedt. Krim. Del 10 i serien Mikael Brenne. Lese-eksemplar fra Gyldendal.

PÅ ÆRE OG SAMVITTIGHET MÅ MIKAEL BRENNE KJEMPE SIN STØRSTE KAMP, HAN FÅR PARANOIDE FANTASIER, HAN KAN RISIKERE Å BLI MATRES HOVEDMISTENKTE.

Intens og tankevekkende Mikael Brenne-krim.

En mann blir kastet ut fra altanen i femte etasje, tilsynelatende bare et fylleslagsmål i et belastet miljø. Advokaten Mikael Brenne tar på seg jobben med å forsvare gjerningsmannen.

Så dukker Edvard Matre opp i Bergen. Han har begynt i Kripos’ cold case-gruppe og etterforsker et gammelt drap fra Bergens underverden. Det begynner å gå opp for Mikael at han selv kan bli Matres hovedmistenkte.
På ære og samvittighet er en bok om ukjente blodsbånd og gamle hemmeligheter, der Mikael Brenne tvinges til å grave i sitt eget mørke indre. For én ting er å slå om seg med begreper som skyld og soning i retten. Det blir noe ganske annet når det er personlig …

Forfatter: Chris Tvedt.   Forlag: Gyldendal.     Utgivelsesår: 2023.

Forfatter:Chris Tvedt, 1954, Forfatter har studert jus og litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen. Han har arbeidet som advokat, men etter debuten med kriminalromanen Rimelig tvil i 2005 er han forfatter på heltid. Han har senere skrevet en rekke kriminalromaner med den noe lurvete forsvarsadvokaten Mikael Brenne som hovedperson. I Av jord er du kommet introduseres hans nye helt, den pedantiske Kripos-etterforskeren Edvard Matre.

Emne: Jurister.

Alltid likt bøkene med Mikael Brenne så denne gledet jeg meg til.

Den begynner brått, en mann blir kastet ut fra altanen i femte etasje, det ble et fylleslagsmål uten like i et belastet miljø. Advokat Mikael Brenne tar på seg jobben med å forsvare gjerningsmannen uten å vite om et ukjent blodsbånd.

Elias Danielsen ringer fra fengselet, han trenger en forsvarer. Politiet mener jeg har kastet en fyr fra altanen i femte etasje, men det stemmer ikke. Offerets samboer Alice var også der, vi ble fulle. Men er han uskyldig?

Så kommer Edvard Matre til Bergen, han jobber i Kripos cold case gruppe og etterforsker et gammelt drap i Bergens underverden. Brenne blir svett når han hører hvilken sak Matre har, han får paranoide fantasier, han kan risikere å bli Matres hovedmistenkte.

Mikael Brenne tvinges til å grave i sin egen redsel og mørke indre. Å slå om seg med rett og galt i retten er noe annet når ting blir personlig. Her kan gamle hemmeligheter og blodsbånd  komme opp i dagen.

Dette blir så spennende  til tider, en intens og pulserende historie der Brenne må redde seg selv, de på jobben tror han er syk, mens han egentlig prøver å redde seg selv ut av et intens mørke. Redde sin jobb som aktet advokat og hvordan det kan gå hvis en advokat bryter loven. Klarer han det?

Den beste boka til nå, den er rett og slett nervepirrende med et godt språk. Steder og miljø er passe beskrevet. Selv om dette er fiksjon så kunne dette ha skjedd, derfor blir den så virkelighetsnært. Handlingsmettede kapitler.

Karakterende er flotte og vi får vite det vi trenger. Det ryktes at dette er siste bok i serien desverre, men håper at han kommer med noe nytt, for advokatkrim kan forfatter skrive.

Min mening og i bio på instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/pa-aere-og-samvittighet-av-chris-tvedt-krim-del-10-i-serien-mikael-brenne.html

Her er det bare sette seg med en tekopp å nyte en kvalitetskrim med en advokat i hovedrollen. En bok det er vanskelig å legge ifra seg før den er ferdig. Anbefales.

Terningkast 5+   #christvedt    #gyldendal

 

 

 

 

 

Bed & Breakfast av Venke Astrid Gangstø. Krim. Del 1 i serien med Silje Johnsen.

Bed & Breakfast av Venke Astrid Gangstø. Krim. Del 1 i serien med Silje Johnsen. Lese-eksemplar fra forfatter.

ET BANKRAN. MANGE MISTENKTE BLANT BANKANSATTE, VITNER OG RANERE. MEN HVEM GJORDE HVA?

Etterforsker Silje Johnsen et bankran på Grønland i Oslo. Banken er nesten nærmeste nabo til politistasjonen på Grønland, men til tross for dette er det flere som vil ta et høyst ulovlig bankuttak. Én av ranerne blir skutt, og både ranerne, de ansatte og bankkundene er under mistanke. Bed & Breakfast er den første boka i serien med etterforsker Silje Johnsen.

Forfatter: Venke astrid Gangstø.  Forlag: Kolofon.     Utgivelsesår: 2020.

Forfatter: Venke Astrid Gangstø (f. 1967) er oppvokst i Bindal i Nordland, men er bosatt på Flateby utenfor Oslo. Hun har fire barn og er utdannet lektor i norsk. Nå jobber hun som frilansjournalist i lokalavisa.

Alltid spennende å begynne på en debutbok.

Det har vært et bankran på Grønland i Oslo som gikk litt galt, da en av ranerne ble skutt under ranet. Et vågalt bankran, siden politistasjonen er nærmeste nabo. Men samtidig er det mange fluktveier her og uoversiktlig, flere nedganger og utganger fra t-banestasjonen. Det var lett å komme seg begge veier med bil. Så valget var jo egentlig smart.

Det blir problemer for etterforsker Silje Johnsen da det blir flere mistenkte, både med de bankansatte, vitnene/gislene i banken og hvem ranerne er. Ranerne gikk i hvite skjorter, sorte bukser og masker, de klarte lett å gli inn i mengden når de forsvant ut av dørene. Dessuten er det lite noen av de husker, for noen ønsker ikke å huske.

De fikk åtte millioner i utbytte, men hvordan visste de at banken hadde så mye, da mye er elektroniske penger idag. Men hvem fikk hva med seg av ransutbyttet? Hvem skjøt raneren? Det blir en vanskelig etterforskning når det er mange mistenkte og ingen kan sjekkes helt ut. Her er alle mistenkte, det syntes jeg var artig.

Etterforsker Silje Johnsen, en voksen, singel dame som akkurat har flyttet. Hun har 2 voksne barn.Hun har lite fritid og bruker mye tid på jobben.

Spenningen går litt opp og ned, lang oppbygging, en del uvesentlig utenomsnakk, det ødelegger spenningen å høre for mye om eldrepolitikken og sykehjemsplasser. Men når hun jobber med plottet er det spennende. Datteren til det eldre ekteparet som gikk langt over streken med sporingsbrikke på foreldrene.

Sted og miljø er passe beskrevet.

Det er mange bra karakterer i boka, det er både alvor og humor. Vi følger bankranerne parallelt med politiet. Det gjør at vi vet mer enn etterforskerne. Plottet i seg selv er bra.

Min mening og i bio på instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/bed-breakfast-av-venke-astrid-gangsto-krim-del-1-i-serien-med-silje-johnsen.html

Alt i alt en bra debut, så ser frem til neste bok. En forfatter med et bra potensiale til flere krim. Anbefales.

Terningkast 4-         #venkeastridgangstø        #kolofonforlag

 

 

 

 

Damen i Proseccotåken av Lene Lauritsen Kjølner. Kosekrim. Del 8 i serien med Olivia Henriksen.

Damen i Proseccotåken av Lene Lauritsen Kjølner. Kosekrim. Del 8 i serien med Olivia Henriksen. Lese-eksemplar fra forfatter.

FIE FRANTZEN, ANKERHOLMENS BARBARA CARTLAND, BLIR FUNNET DØD UNDER EGNE BOKHYLLER OG ANTIKKE SKRIVEMASKINER. HVEM ØNSKET FIE DØD?

Krimmens boblende prosecco – åttende bok om Olivia Henriksen! Olivia snuser i mystiske beinrester og en vielsesring under hekken til Vigdis Svingen. Er det menneskebein? Og hvem er ringens «Gro»? Mens Olivia går dørbank i nabolaget, dukker det mest mystiske opp: kioskromanforfatteren Fie Frantzen, Ankerholmens Barbara Cartland, blir funnet død, under sine egne bokhyller og antikke skrivemaskiner. Mange sørger over henne. Elskeren, datteren, naboer, kolleger … Eller gjør de nå det? Fie hadde pådratt seg fiender, noe Olivia finner ut i snushøne-stil. Det blir litt komplisert da hun henger i stroppen under et viltkamera, deltar på skrivekurs på Havnehotellet og kveiler seg i mindfulness-yoga, alt mens tankene kretser rundt Gro, beinrester og det store spørsmålet: Hvem drepte Fie? Etter å ha møtt forleggere, forfatterkolleger, lokal litteraturelite og wannabees, stiger løsningen sakte fram. For Olivia er på saken, nok en gang i samarbeid med, Mona, Ulla, førstebetjent Evert Karlsen og sin egen, noe skeptiske elskede, Torstein Krohn.

Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner.     Forlag: Fagervik Forlag.      Utgivelsesår: 2021.

Forfatter: Forfatter:Lene Lauritsen Kjølner (født 24. juni 1962 på Nøtterøy) er en norsk forfatter som stort sett skriver i sjangeren feelgood– og hyggekrim. Hun stiftet i 2020 Fagervik forlag, oppkalt etter stedet der hun bor. Lene har bakgrunn fra reiseliv og flyselskap, i tillegg til to perioder som folkevalgt i Tønsbergs lokalpolitikk og fylkespolitikken i Vestfold.

Gleder meg alltid når jeg skal lese Kjølners Proseccokrim, det er humor med en snert av ironi, de får meg alltid til å trekke på smilebåndene.

Privatdetektiv Olivia Henriksen er i overkant nysgjerrig, en skikkelig snushøne. Da Vigdis ringer å ber henne komme å se hva hun fant under hekken, da er ikke Olivia vond å be. Funnet av noen beinrester og en giftering setter tankene i kok. Er det et dyr eller kan det være et menneske? Hvem tilhører ringen det står Gro inni?

Da Olivia tar seg en runde med dørbank i nabolaget, dukker det opp mere mystiske ting. Kioskromanforfatteren Fie Frantzen, Ankerholmens Barbara Cartland blir funnet død under sine egne bokreoler og antikke skrivemaskiner. Det blir spekulert om det var en ulykke da Fie var veldig glad i Prosecco, men det var visst ikke grunnen.  Mange sørger, eller gjør de det? Elskeren, datteren, naboene og kolleger sørger, men ikke alle, Fie hadde mange fiender snuser Olivia seg til.

Men hvem drepte Fie? Når Olivia har møtt forleggere, forfatterkollegaer, en lokal litteraturelite og wannabees begynner hun å ane hvem det er, og etter mye grubling er løsningen soleklar.

Olivia roter seg opp i en del, der hun henger i stroppen til filmkamera, er med i mindfulness-yoga og deltar på skrivekurs på Havnehotellet bare for å stille sin nysgjerrighet som ofte ender i litt flaue scener.Jeg gapskrattet noen ganger i boka, så det så tydelig for meg. Men er du til de grader så nysgjerrig så er du det.

Hun får god hjelp av sin gode venninne Mona, svigerinne Ulla, førstebetjent Evert Karlsen og ikke minst av sin kjære Torstein, når han tillater det. Han syntes som privatdetektiv bør hun ringe politiet i viktige ting. Men det er bare det at så mange betror seg til Olivia istedenfor til politiet.

Jeg elsker disse bøkene, de er så befriende, EN herlig kosekrim med humor og ironi. Jeg liker skrivestilen, lett og elegant med et godt språk. Steder og miljø føler jeg at jeg har blitt godt kjent gjennnom 8 bøker. De er velskrevet, med en dasj av ironi og humor. Karakterene er flotte, flere av disse har jeg også blitt topp kjent med, de er så forfriskende. Her er ingen blod og gørr.

Min mening og i bio på instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/damen-i-proseccotaken-av-lene-lauritsen-kjolner-kosekrim-del-8-i-serien-med-olivia-henriksen.html

En herlig proseccokrim med snert og ironi, lett å åpne latterdøra mens du leser, jeg gjorde det flere ganger. Anbefales.

Terningkast 5+      #lenelauritsenkjølner    #fagervikforlag

 

 

 

Da Kurt Cobain stjal musikken av Kenneth Mydland. Debutroman.

Da Kurt Cobain stjal musikken av Kenneth Mydland. Debutroman. Lese-eksemplar fra forfatter.
ROMANEN UTSPILLER SEG I ÅRENE DA KURT COBAIN FORVISTE HÅRETE ÅTTITALLSROCKERE UT AV STJERNEHIMMELEN.
I Norge nærmer det seg EF-avstemning. På TV er ingenting mer populært enn X-files. Knut og kameratene samles i kjellerstuen for å se Mulder og Scully.

Bygda ligger inneklemt mellom to småbyer på Sør-Vestlandet. Her har folk delt seg i tre grupper. Kirken, Salemkirken og Ungdomsklubben. I spennet mellom disse må Knut og kameratene finne sine veier gjennom bygda og ungdomstiden. Det er ikke lett når djevelen spiller trommer og guttene elsker hardrock.

I romanen møter vi Nina. For Knut er hun verdens kuleste menneske. Han elsker å være sammen med henne, men frykter at sex vil ødelegge vennskapet. Når folk spør, svarer han at de «er bare gode venner».

Forfatter: Kenneth Mydland.   Forlag: Calidris Forlag.    Utgivelsesår: 2023.

Forfatter: Kenneth Mydland, elektroingeniør. Har vært vokalist i flere band. Forfatter.
Dette kan fortone seg som en bok om musikk, men den handler om en ungdomsgjeng som vi følger en tid og hvordan det var å være ungdom på 90- tallet.
Vi følger Knut og hans venner gjennom boka. Knut er jeg- personen i boka. Knut bor i kjellerstuen etter konfirmasjonen. Veggene er dekket med Iron Maiden, Twister Sisters og WASP. Kjellerstua blir et samlingspunkt for han og vennene. Pappa er i Nordsjøen og er mye borte. Etterhvert starter han opp et firma, så han er fortsatt mye borte.
En liten bygd på Sør-vestlandet der de har delt seg i 3 grupper. Kirken, Salemkirken og ungdomsklubben. I spennet mellom disse må Knut og kameratene finne sine veier gjennom bygda og ungdomstiden. Ikke enkelt når djevelen spiller trommer og de elsker hardrock.
Knut treffer det kuleste menneske han kjenner, Nina, han elsker å være sammen med henne. Mange maser om de har blitt sammen, men Knut er redd for at sex vil ødelegge deres vennskap og svarer at de bare er gode venner. De er mye sammen, og finner på mye gøy med venner.
Syntes det er moro å lese da mye er som da jeg var ung, uten mobil, man måtte ut for å treffe venner.  De synes det er gøy å sykle rundt å drive dank. Ingen blir hentet av foreldrene. Når de får førerkort er det å kjøre rundt og finne på litt tull.
Historien med Kåre og Marianne, der de aner at noe har skjedd, men ingen vet, men alle tror de vet er typisk for en liten bygd.
Predikanten syntes rockemusikk er djevelens redskap.
Kjærlighet blir det også med ungdommen her, litt keitete og det er mye følelser i sving.
Husker godt X-files med Scully og Mulder, en populær serie. Knut og vennene møtes i kjellerstuen for å se på den med cola og potetgull. Ellers ser de på video som de leier. Eller hører på musikk fra cd.
Noen går det bra for og andre detter utenom. Noen lover at de ikke skulle drikke eller begynne å røyke før de var atten år, da betalte foreldrene gjerne førerkortet deres. Sjeldent ble foreldrene skilte og de andre er misunnelige for at de hadde to hjem, uten å skjønne hvor vanskelig det var den gangen, da det var sjeldent.
I Norge nærmer det seg EF-avstemming.
Syntes historien er troverdig, det er en lett flyt i boka. Ønsker nesten den ikke skal bli ferdig da jeg koser meg igjennom hver side og mimrer tilbake. Steder og miljø blir greit beskrevet. Karakterene er flotte og troverdige. Språket er bra og tidslinjen er riktig.
Min mening og i bio på instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/da-kurt-cobain-stjal-musikken-av-kenneth-mydland-debutroman.html
Jeg likte godt denne ungdomsgjengen fra 1990-årene med Knut som en en stødig frontfigur. En bok som bare kunne vart og vart. Håper forfatter kommer med flere bøker, for denne var bare så fantastisk. Anbefales på det varmeste, jeg ble rett og slett sjarmert i senk.
Terningkast 5+      #kennethmydland     #calidrisforlag

Ego Alter av Simon Edvardsen. Spenningsroman.

Ego Alter av Simon Edvardsen. Spenningsroman. Lese-eksemplar fra forfatter.

GJENOPPSTÅTT – I GOD TID FØR DØDEN. HVOR VAR SJELEN MIN NÅ?

Hvis det var mulig å leve 20 årene på nytt, ville du grepet sjansen? Aldrende Carl lykkes endelig med sitt livslange prosjekt og våkner som ung mann igjen. Han har klart mesterstykket å overføre sine egen personlighet til en klonet utgave av seg selv. Alt er perfekt. Nesten Romanen Ego Alter er en annerledes spenningsroman hvor hovedpersonen må beseire seg selv for å få retten til sitt eget liv. Kort utdrag fra boken: Til slutt fylte presten en skje med jord fra en liten bøtte og kastet jorden på kistelokket. «Fra jord har du kommet.» «Til jord skal du bli.» Enda litt jord trommet mot trekisten. «Fra jord skal du atter gjenoppstå.» Blandede følelser fôr gjennom kroppen. Jeg sto jo allerede her og betraktet kisten som ble senket ned i gulvet for å kremeres. Gjenoppstått – i god tid før døden. Hvor var sjelen min nå? Hadde jeg min egen, eller fulgte den med ned til flammene i forbrenningsovnen? Simon Edvardsen (f. 1967) debuterte i 2017 med boken Igor. EGO ALTER er forfatterens andre bok.

Forfatter: Simon Edvardsen.   Forlag: Teie Forlag AS.    Utgivelsesår: 2023.

Forfatter: Simon Edvardsen, født 1967. Forfatter.

Dette er en merkelig, men allikevel fasinerende bok jeg har lest. Hvis du kunne leve 20-årene på nytt, ville du grepet sjansen?  En bok som forandrer karakter etterhvert som vi leser videre, spennende i seg selv.

Boka starter under krigen i 1943 med Greta, Direktør Sigmund Hansen sitt eneste barn og arving. Hun føler fremtiden er hugget i stein, hun som skulle føre konsernet videre. Portforbud og mørkelegging av byen gir ingen fri vilje. Neste år er hun myndig. Bare krigen tok slutt.

Greta stopper foran Monolitt-skuret, spent på hva steinhuggerne har gjort og hvordan den blir. Det treffer hun Anton, hun likte han, og de tar en matbit på Grand café. Hun oppdager da at han er tysk, men med svensk mor snakker han svensk godt. Det går som det bruker å gå, Greta blir gravid, han ønsker hun skal fjerne barnet, han har familie hjemme i Tyskland.

Greta får en dannelsesreise til Finnmark og var ikke ønsket hjem før hun hadde adoptert bort barnet. Familien hun bodde hos var fiskere og fikk råd til å kjøpe en fiskeskøyte fordi Greta fikk bo der.. Når Carl blir født klarer hun ikke å gi han ifra seg, en nabo kommer innom og sier de må evakuere da husene skulle brennes. De flykter i båten, men så må alle på dekk for båten synker. Hun mister Carl og han får revet av seg understellet og skadet ansiktet. Han var hardt skadd. Feiringen av nasjonaldagen 1945 i frihet blir feiret. Men lykkerusen var kort. Hun var tyskertøs og ble dermed skamklipt.

I 1950 blir de hentet til Sverige til en farmor som så streng ut og aldri smilte. Hun var rik. Når han blir voksen blir han boende alene, uten sin manndom, mens han drømmer om et normalt liv.

Da han traff sin far i voksen alder, planla de å bli unge igjen. Men faren fikk hjerneslag så Carl fortsatte videre med å opprette mange forskningsstiftelser og en dag når han var i 80- årene kom muligheten å få hele sin bevissthet overført til 2 kloner han hadde trent i kjelleren, de er i 20-årene og heter Jan og Kato. Men problemet er at Carl fortsatt lever. 3 personer som tenker likt, men de utvikler seg forskjellig. Det ender med en kamp på liv og død. Men hvem vinner? Er det noen vinnere her når alle er den samme versjonen av seg selv? Kansje ikke alt var så godt gjennomtenkt før overføring av seg selv?

Å leve som ufrivillig evnukk var Carl sin store sorg og å få være med kvinner var hans store drøm. En fasinerende fortelling som forandrer seg igjennom boka. Vi er innom flere sjangere i boka. Det starter med spenning/ thriller, så kommer vi til Shi- Fi og ender med krim på slutten. Dette er originalt, noe jeg ikke har vært borti før, men syntes forfatter skled godt igjennom alle sjangerne.

Karakterene er interessante og de utvikler seg forskjellig. Plottet  blir rimelig spesielt, men veldig spennende til tider. Noen døperioder innimellom, men det tok seg fort  opp igjen.

Syntes språket er bra og forfatter snor seg igjennom alle sjangerne med bra temposkifter.

Dette er en merkelig/sær historie om en kamp for å overleve seg selv på godt og vondt og vondt. Anbefales.

Min mening og i bio på instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/ego-alter-av-simon-edvardsen-spenningsroman.html

Terningkast 5-       #simonedvardsen   #teieforlag

 

 

Ta den ring og la den vandre av May Lis Ruus. Psykologisk Krim. Del 2 i serien med Lise Lotte Mehl.

Ta den ring og la den vandre av May Lis Ruus. Psykologisk  Krim. Del 2 i serien med Lise Lotte Mehl. Lese-eksemplar fra Cappelen Damm.

Budskapet var ikke til å misforstå:
«Lise Lotte Mehl. Din dag kommer. Snart.»

 

Høyt oppe på en husvegg henger den. En kvinneskikkelse. Nede på gaten står de skuelystne med sine mobilkameraer. Sirener høres i det fjerne. Lise Lotte blir grepet av frykt da hun innser at det er fra hennes vindu skapningen henger. Naken, med en renneløkke rundt halsen.
Like før stengetid dukker det opp en syvåring i nærbutikken. Gutten er tynnkledd og alene. Familiekonsulent Lise Lotte Mehl har bakvakt, og rykker ut. Utenfor butikken oppdager hun at noen venter på henne. Noen som vil henne vondt …
Nå får hun kjenne på kroppen hvordan det føles når noen lusker i skyggene. Slik hun selv har gjort med eksmannens ofre. Forskjellen er at noen vil henne til livs. Hvem er jegeren som har sett seg ut Lise Lotte som sitt bytte?

Forfatter: May Lis Ruus.     Forlag: Cappelen Damm.      Utgivelsesår: 2023.
Forfatter:Forfatter: May Lis Ruus (født 22. februar 1968) er en norsk forfatter fra Bergen i Hordaland. Hun er utdannet innen fagene arkeologipsykologi og sosialantropologi, og har også gått på kunstskole. Hun arbeidet som webdesigner, grafisk designer og internettredaktør før hun ble forfatter.
Emne: Barnevern.
Det har gått to måneder siden Sommer- barna ble bortført, og Lise Lotte har begynt å komme seg. Sirener høres i det fjerne når Lise Lotte er på vei hjem fra jobb, de kommer nærmere. Det står flere skuelystne med mobilkamera i nærheten og ser opp. Da ser hun det, hun blir grepet av frykt da det er fra hennes vindu det henger en naken skapning med en renneløkke rundt halsen. Hvem har imot henne? Hvem er det?
Like før stengetid dukker det opp en sjuåring på sykkel på nærbutikken. Han er alene og er tynnkledd. Familiekonsulent Lise Lotte Mehl har bakvakt, hun rykker ut til butikken på kort varsel.
Utenfor butikken står en bil med lysene på, den kommer i full fart. Er det noen som vil henne vondt…
Hun får en følelse av at noen lusker på henne, akkurat som hun hadde lusket på ektemannens ofre. Hvem er jegeren? Hvem vil henne noe vondt?
En lettlest spennende bok med en god flyt og et bra plott. Vi blir passe kjent med steder og miljø.
Karakterene er flotte, vi traff flere av de i forrige bok. Lise Lotte som vi følger brenner for jobben, du merker hun liker den godt,  gjør en god jobb og er en tvers igjennom real dame man liker. Hun ser opp til sin eldre kollega Helge på Bufetat og jobber godt med han. Han  sier : Vold og vanskjøtsel tar ikke sommerferie.
Hun passer også på sin eksmanns ofre og tenker ikke på konsekvensene for jentene, at de føler hun stalker dem. Alt på grunn av en måneboks som egentlig skulle være til hjelp for Lise Lotte.
Lise Lottes eksmann Tom har permisjon fra fengslet, noe Lise Lotte slett ikke liker, hun prøver å beskytte sine barn. Han møter sin mor på kjøpesenteret, der han er mer redd enn i fengslet. Hvordan vil det gå med Tom?
Annemor, hennes ekssvigermor ser ingen feil med Tom selv om han har flere serievoldtekter på seg. Hun synes alle er slemme mot han og synes veldig synd på han. Hun syntes Lise Lotte er urimelig mot hennes stakkars sønn.
Min mening her og i Bio på instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/ta-den-ring-og-la-den-vandre-av-may-lis-ruus-psykologisk-krim-del-2-i-serien-med-lise-lotte-mehl.html
Dette er en psykologisk krim som gir deg gåsehud på ryggen, den er nervepirrende til tider. Man blir godt kjent med Lise Lotte på godt og vondt. Her er det mange personligheter ute og går. Hun trenger beskyttelse, men hvem er ute etter henne? En bok jeg anbefaler.
Terningkast 5-    #maylisruus     #cappelendamm