Dødelig spill av Egil Foss Iversen

Hørt ferdig Dødelig spill av Egil Foss Iversen, krim, bok 8 med Theodor Solomonsen. Hørt på Storytel

Iversen debuterte som forfatter  i 1997, debuterte med krim i 2011, der han har skrevet 10 bøker om Solomonsen.

Forlaget skriver: Lest av Ivar Nergaard. 

Harald Hermansen blir dømt til  21 års fengsel og forvaring. Han blir dømt for et drap i 2016., samtidig tilstår han sju andre drap på unge kvinner som er forsvunnet i perioden 1988 og 1994, i Stavanger.

Men han oppgir ingen detaljer rundt drapene og han vil heller ikke oppgi hvor disse kvinnene er begravet. En  måned etter dommen har falt, får Theodor Solomonsen en telefon fra Stavanger politikammer. 

Hermansen er nå villig til å fortelle hvor de sju kvinnene er begravet, men på en spesiell betingelse. Han vil kun snakke med Theodor, og samtalen skal foregå over et parti sjakk. Theodor Solomonsen sier ja til utfordringen og reiser til Stavanger.

Da sjakkpartiet starter, oppdager Theodor at Hermansen har laget noen spesielle regler. Når Theodor slår uten offiser hos Hermansen, får han vite hvor en kvinne er begravet, men taper Theodor en offiser, dør en ny kvinne. 

Hermansen har i tillegg gitt de to tårnene navnene til Theodors døtre. Hvis Hermansen slår ut et tårn hos Theodor, så mister døtrene livet. Plutselig blir det ikke et spill om millioner som i Sjakk VM, men et spill på liv og død.

Samtidig får Theodor og politiet i Stavanger noen nye utfordringer. Hvem begår de nye drapene når Hermansen er fengslet, og hvordan får Hermansen informert drapsmannen?

Min mening: Her har jeg likt alle 8 bøkene godt, ønsker å fremme Egil Foss Iversen for spennende krim med en bra dose humor, anbefales virkelig disse bøkene

 

 

 

Rovdyret av Jan-erik Fjell

Hørt ferdig Rovdyret av Jan-Erik Fjell.

Jan-Erik Fjell fikk Bokhandlerprisen i 2010. Rovdyret er hans fjerde bok med Anton Brekke.

Fra forlaget: Oscar Viva sitter fengsletpå åttende året for drapet på sin venn Henrik Zahl. Viva har alltid hevdet sin uskyld, og liket ble aldri funnet. Nær Zahl plutselig dukker opp igjen, er etterforskningsskandalen et faktum. For det politiet finner, er liket av en nylig myrdet mann.

Anton Brekke beordres til å etterforske saken. Samtidig kommer en fransk leiemorder til Norge. På oppdrag fra en død mann. Anton kjemper mot større krefter enn han aner, mens et nytt drap planlegges.

 

Min mening: Liker Anton Brekke, en flåkjeftet figur, kjapp i replikkene og spilleavhengig ,som han har jobbet seg delvis ut av, Synes det er en god fremdrift i boka. Liker godt replikkene mellom han og makkeren. Spennende å bli dratt ned i Oslos underverden og jeg koste meg med boka, gleder meg til neste bok med Anton Brekke

 

 

Spindelvevet av Stig Ellingsen og Simen Ingemundsen

Lest ferdig Spindelvevet av Stig Ellingsen og Simen Ingemundsen. 

Fikk pdf- fil av Simen Ingemundsen

Stig Ellingsen har skrevet 4 krimbøker jeg desverre ikke har lest. Simen Ingemundsen er det debutbok for. Han er ansatt i bokhandel, bokbader, bokfestivalarrangør, blogger BokTimmy og nå som krimforfatter. De har nylig startet Neglebitt forlag sammen.

 Skjønnheten Camilla Tingenes vokser opp i den vesle bygda Randaberg, rett utenfor Stavanger,og blir oppdaget internasjonalt allerede som 16-åring. Hun pryder forsidene av de prestisjefylte motemagasiner over hele verden i mange år. 

Rune Kvia var gift med Camilla, som endte i skilsmisse etter 14 år, og har datteren Cecilie , 14 år,  boende hos seg. Hun har labradoren Carl Ivar som godt selskap. Rune er overbeskyttende og liker ikke at hun går tur med hunden på kveldene. Ikke etter at det forsvant en jente i samme området for noen år siden

En dag skjer det noe særdeles urovekkende i bygda og førstekriminalbetjent Bjørn Berner og hans betrodde medarbeidere kobles inn. Imidlertid viser det seg at saken blir mye mer omfattende enn Berner hadde forventet, og han blir personlig involert på verst tenkelige måte.

Min mening: Disse skriver godt sammen. Dette er noe som kunne ha hendt, et bra plott, enkel og grei å lese, korte kapitler. Likte at det vekslet mellom etterforskningen og gjerningsmannen, likte å høre fra begge sider. Høyt tempo til tider og holdt pusten mange ganger, og jeg elsket det.Gleder meg til å høre mer om politimannen Bjørn Berner og journalisten Truls Storlien da avslutningen tyder på en oppfølger. 

Gir terningkast 5 på boken og anbefales virkelig