Ulmebrann av Monika Yndestad

Ulmebrann av Monika Yndestad, bok 4 med Alice Bratt, hørt på Storytel.

En buss står i full brann i en tunnel i Bergen. Alice Bratt, journalist i BA, skjønner raskt at dette ikke er en vanlig trafikkulykke. Hva er det som skjuler seg i det utbrente vraket?

Monika N Yndestad er forfatter fra Bergen. Hun har lang erfaring fra nyhets- og krimjournalistikk. Drapsmysterier fra Bergensområdet er en lokalhistorisk bok som tar for seg 25 drapssaker fra 1839 til 1994.

Ordførerkandidat Stig Håkonsen stiller til valg for Arbeiderpartiet, han har ikke brydd seg om å lese hele partiprogrammet, har kommet i posisjon gjennom sterke meninger om fortetning og samferdsel.

På den andre siden står Bitten Salicath, hun er Frps ordførerkandidat. Kommer fra finere strøk, hun har ærlige hensikter da hun stiller til valg, men har med seg bagasje fra gammelt av.

Ni dager til byens ordfører skal velges, Alice Bratt  skulle dekke valgkampen. Men når en buss står i brann i Amanitunnelen. Alice rykker ut. Ut fra tunnelen kommer det svart røyk. Det er bare å håpe at alle har kommet seg ut.

En nær venn av Alice er kritisk skadet i ulykken. Alice prøver å avdekke hva som egentlig skjedde, men klarer hun å holde hodet kaldt?

BA mottar anonyme e-poster om en 50 år gammel uløst drapssak. Kan den ha sammenheng med valgkampen? 

Synes dette var en spennende politisk krimbok, har likt alle de 4 bøkene, håpe det kommer flere fra Yndestad.

Terningkast 5

 

 

Gråsonen av Jan-erik Fjell

Gråsonen av Jan-Erik Fjell, bok 7 i serien med Anton Brekke og Magnus Torp. Lånt på biblioteket.

Boka begynner i et rolig  og behagelig med at en pensjonert legende plutselig ønsker å bli med i en podkast. Kriposetterforsker Harald Uteng har aldri gitt intervju men ønsker å få dratt frem en gammel sak. Drapet på 17 år gamle Malin Rekve i Aremark i 1991, men Uteng blir funnet druknet like før podkasten skal ut. Han er for ofte beruset og bor i en båt etter at han pensjonerte seg. Falt han overbord?

Jan-Erik Fjell debuterte i 2009 med boka Pus. I 2010 skrev han kriminalromanen Tysteren. Denne fikk  han som yngste forfatteren som hadde fått Bokhandlerprisen. Det har nå kommet 7 kriminalromaner fra Fjell.

Anton Brekke var den gangen ung politiaspirant i den lille bygda hvor Malin ble drept. Brekke tar ut ferie for å finne ut om Uteng druknet eller om det kunne være noe kriminelt bak. Ble feil person dømt den gangen? Er det samme morder som har våknet igjen etter 30 år?

Vi følger Emily i Aremarks dagligvarehandel. Der ser vi et trekløver som jobber der og er med i trivielle gjøremål. De liker å skremme Emily om mordet for 30 år siden. Aslak Rød som følger podkasten og får da litt innblikk av Kristian Bolstad som står bak podkasten. 

Anton Brekke og Magnus Torp har gitt meg mange latterkuler med kjeklingen som et gammelt ektepar. Denne gangen blir Brekke med Torp på leilighetsjakt. Her kommer de  bort i Adrian Locke som opprinnelig er fra Aremark, han har jobbet seg opp og blitt rik. Her hadde Uteng vært, hadde han fått teften av noe, men hva?

Handlingen er todelt, fra dengang Brekke var pur ung aspirant og lærte av Uteng i 1991. Nå idag da Brekke lærer bort til Torp.

Jeg har likt alle bøkene til Fjell, koser meg med duoen Brekke og Torp . Liker flyten i bøkene så den blir lettlest. Spenningen som bygger seg opp. Holder oss på pinebenken, mange som er potesielle mordere. I denne boka var det mange baller i lufta som jeg synes Fjell lot dale ned elegant. Anbefales

Terningkast 5

 

Avgrunnsblikk av Jørgen Brekke

Avgrunnsblikk av Jørgen Brekke med Odd Singsaker og Felicia Stone, hørt på Storytel. Krim.

Femundsmarka 2016: Odd Singsaker og Felicia Stone drar på tur til en øde utleiehytte. Når de kommer frem henger et lik fra taket. Singsaker gjenkjenner den avdøde fra en tidligere drapssak for 7 år siden. Der hennes mann professoren studerte en heksemenighet i byen og på åstedet fant politiet et pentagram. Singsaker fikk desverre ikke avsluttet den saken da han fikk en hjernesvulst. Ble riktig person dømt?

Jørgen Brekke er tidligere journalist og nå forfatter. Oppvokst i Horten og senere bodd i Trondheim.Skrevet 7 krim og noen ungdomsbøker. Fikk Norlis debutantpris i 2011 og Maurits Hansen-prisen.

Trondheim 1997: En jente på 11 år forgifter sin egen far med sovepiller og kommer unna med drapet. Den eneste hun deler hemmeligheten med er dagboken hun kaller Skyggenes Bok. Hjerteskjærende å lese dette om en liten jente som følte hun ikke hadde annen mulighet.

Trondheim 2009: Den unge studenten og wicca-utøveren Fredrikke Nilsen våkner på et blodig teppe i en villa på Singsaker  mer en blodig kniv i hånden. I sengen ligger veilederen hennes, Bjørn Sauvage, stukket til døde.

Følte boka var litt rotete før jeg kom inn i den, den var annerledes enn tidligere bøker, men når jeg kom ut i boka ble den veldig spennende. Her er myter, heksekunster med wicca og ritualer. Anbefales.

Terningkast 4+

 

 

Jenta uten hud av Mads Peder Nordbo

Jenta uten hud av Mads Peder Nordbo, hørt på Fabel.

Matthew Gave er en dansk journalist i slutten av tjueårene. Han har mistet livsgnisten etter at samboeren og deres ufødte barn døde i en trafikkulykke. Flukten fra virkeligheten har drevet han til Nuuk, Grønland.

Mads Peder Nordbo, fra Danmark, men har de siste årene bodd i Nuuk på Grønland. Utdannet i nordiske språk, litteratur og filosofi. Dette er hans fjerde bok og hans internasjonale gjennombrudd.

Det eneste sporet han har etter sin amerikanske far, er et tjue år gammelt postkort som han sendte fra Thulebasen før han forsvant.

Matthew har fått jobb i den lokale avisen og blir sendt til kanten av innlandsisen for å dekke oppdagelsen av en mumifisert viking. Alt tyder på en verdenssensasjon, og det lille samfunnet holder pusten av spenning.

Kaoset bryter løs da mumien forsvinner og politimannen som stod vakt er drept. Matthew kommer på sporet av fire identiske drap i 1973, som har forbindelse til to elleve år gamle jenter som forsvant sporløst.

Alle sakene har forbindelse med hverandre og Matthews etterforskning skaper snart problemer for han. Den eneste han stoler på er en ung grønlandsk kvinne, som akkurat er løslatt etter å ha sonet tolv år i fengsel for å ha drept sin egen får.

Dette her er min første bok med Nordbo, en rå og hudløs spenning hvor drap, pedofili og et grønlandsk samfunn i oppløsning. Hva er sammenhengen med et 40 år gammelt mysterium og funn av et lik i dag? Til tross for til tider mye råskap og guffen følelse av spenning så likte jeg boka godt. Skal helt klart lese neste bok 

Terningkast 5

 

 

 

Graven av Monika N. Yndestad

Graven av Monika Yndestad med Alice Bratt

For sytten år siden forsvant femten år gamle Pia Espeland. Foreldrene har ikke gitt opp håpet om at hun fortsatt er i live. Før hun forsvant, oppsøkte Pia barnevernet.  Hvorfor?Hva skjedde med Pia? Får vi noen gang svaret på gåten?

Monika N. Yndestad har nok en gang samfunnengasjert krim. Hun bruker sin erfaring fra krimjournalist.Dette er bok 3 med Alice Bratt.

BA- journalisten Alice Bratt,  som akkurat har vært gjennom et vanskelig samlivsbrudd, kommer over levningene til en kvinne. Noen tenner gravlys utenfor funnstedet? Kan det være Pias grav? Hvem har visst hvor hun er i alle disse årene?

Dette har vært en spennende og underholdende krim. Liker hvordan Yndestad bruker sin journalisterfaring i bøkene sine på godt og vondt.

Terningkast 5.