Kan innholde spor av Tommy Roos av Cecilia Klang.

Kan innholde spor av Tommy Roos av Cecilia Klang. Lese-eksemplar fra Aschehoug.
EN GANG VAR HAN BYENS STORE ROCKESTJERNE, IDAG ER HAN EN MIDDELALDRENDE MANN MEDHUS, VOLVO OG HUND.
Tommy Roos jobber på fabrikken i hjembyen Forshammar og har vært gift med ungdomskjæresten Martina i mange år. En gang var han byens store rockestjerne, men nå de store drømmene lagt på hyllen, og musikkambisjonene er erstattet med hus, Volvo og hund.
Tommy synes selv at alt går greit, men under en samtale med en parterapeut slipper Martina bomben: hun vil skilles. Samtidig får Tommy nyheten om at fabrikken trues av utflagging til Estland, med hundrevis av arbeidsledige som resultat.
Tommys liv er i ferd med å kollapse fullstendig, men så møter han operasangeren Gunnel Aurell, en gang en internasjonalt kjent stjerne. Kan Gunnel hjelpe ham med å finne tilbake til sin egen stemme?
Dette er en roman om de store hendelsene i det lille livet. En slags powerballade i bokform, en sang om den mannen man ønsket å bli og den mannen man faktisk ble.
«En humørinnsprøyting av de sjeldne (…) Kan inneholde spor av Tommy Roos er en historie å drømme seg bort til, det beste jeg har lest av feelgood-historier siden Jojo Moyes sin Et helt halvt år.» Simen Ingemundsen, Randaberg 24 (Terningkast 6)
Forfatter: Cecilia Klang.    Forlag: Aschehoug.   Utgivelsesår: 2024.
Forfatter: Cecilia Klang (født 1980) er copywriter og forfatter bosatt i Gävle. Hun er født og oppvokst i den lille industribyen Hofors, og med tidligere erfaring fra industrien har hun et spesielt blikk for livet utenfor storbyen og for menneskene der.
Tommy Roos jobber på fabrikken I hjembyen Forshammer, han er gift med ungdomskjæresten Martina. Han var en gang byens store rockestjerne. De store drømmene og musikkambisjonene er nå erstattet med hus, Volvo og hund.
Martina ønsker å gå til parterapi, det skjønner ikke Tommy, han syntes de har det greit sammen.
Her slipper hun bomben om at hun ønsker skilsmisse under samtalen med parterapauten. Tommy får sjokk.
Tommys liv er i ferd med å kollapse når han samtidig den dagen får beskjed om at fabrikken trues av utflagging til Estland, her kan det bli hundrevis av arbeidsledige i Forshammer. De får tilbud om å omskolert seg til et omsorgsyrker, som gamlekara syntes er merkelig, 
Han får time hos operasangeren Gunnel Aurell i bursdagsgave, en anerkjent internasjonalt stjerne en gang. Kan hun hjelpe han å finne igjen stemmen?
Hans nye tilværelse som singel trives han ikke med, når kona flytter sammen med kjæresten, barna helst vil være i den nye leiligheten og er overbegeistret for den kule kjæresten. De prater nesten bare om han og det vrenger seg i Tommy. Det er hardt.
Han kjeder seg, irriterer seg over andres lykkelige facebookoppdateringer, han begynner å rydde og kaste i huset, på søpleplassen treffer han en skolevenninne han rett og slett ikke husker. Men velger å spise middag med henne. Vil det bli noe der?
Store hendelser i det lille liv, en powerballade i bokform, en sang om den mannen man ønsket å bli og den mannen man ble.
Dette var en artig humørspreder, jeg koste meg og ble litt latter innimellom. Men den nådde ikke helt frem for meg, syntes til tider det ble rotete og treg innimellom. Men vel verdt å lese.
Karakterene likte jeg godt. Gunnel med høyhælte sko i snøen var en fornøyelse. Tommy blir vi godt kjent med.
Steder og miljø blir vi passe kjent med.
Her er hele anmeldelsen og i bio på Instagram:  https://hildes-bokblogg.blogg.no/kan-innholde-spor-av-tommy-roos-av-cecilia-klang.html
Selv om boka ikke traff meg så voldsomt, er det mange som har likt den veldig godt. Men den er vel verdt å lese, det er en mange artige hendelser vi treffer.
Terningkast 4.   #ceciliaklang.   #aschehoug 

Et telt i skogen av Bjørn Bottolvs. Roman.

Et telt i skogen av Bjørn Bottolvs. Roman. Lese-eksemplar fra Liv forlag.

EN PENSJONERT POLITIMANN GÅR TUR I SKOGEN OG GRUBLER OG TENKER. DA MØTTE HAN EN UNG KVINNE MED ET LITE BARN I ET TELT, HAN VIL HJELPE DE, VALGET HANS VIL VISE SEG Å FÅ FATALE KONSEKVENSER…

Tom, en pensjonert politimann går i skogen og grubler over døden, ekteskapet sitt og livets mange underlige tilskikkelser. Kona er på seminar, og egentlig skal han rydde i kjellerboden mens hun er borte. Isteden møter han en ung kvinne og et lite barn i et telt i skogen. Det er tydelig at kvinnen har rømt fra noen.
Tom, som mistet moren sin under dramatiske omstendigheter ett år tidligere, savner å bety noe for noen. Han øser omsorg over de to, men valget hans vil vise seg å få fatale konsekvenser.

Forfatter: Bjørn Bottolvs.   Forlag: Liv Forlag.      Utgivelsesår: 2024.

Forfatter:Bjørn Arild Bottolvs (født 1946) er en norsk forfatter og tidligere førstebetjent ved Oslo politikammer.

Bottolvs debuterte i 1995 med barneboken Tom Mowgli Johansen. Han har senere skrevet en serie kriminalromaner som utspiller seg på Majorstua politistasjon, hvor forfatteren selv har arbeidet.

Tom er pensjonert politimann, han går stadig i skogen med grubleriene sine, om alt fra døden og ekteskapet sitt. Nesten alt grubler han på om alt som har skjedd i livet sitt.

Når kona er på seminar har han god tid, han forter seg å få ryddet boden mens hun var borte, det hadde han lovet.

Så kan han rusle i skogen å fortsette med grubling. Gå i skogen var hans meditasjon og la tankene flyte.Helt til han en dag møter en ung kvinne med et lite barn ved et lite rosa telt. Han kommer i prat med henne og lover å hjelpe henne med mat og bleier. Det blir tydelig for han at hun har rømt fra noe eller noen.

Tom mistet sin mor under dramatiske omstendigheter ett år tidligere, derfor ønsker han å bruke sin omsorg for kvinnen med barnet. Han savner sårt å bety noe for noen, men valget hans kan vise seg å få fatale konsekvenser.

Når jeg startet på boken var jeg spent på hva den handlet om, siden tittelen på boka var veldig difuss med Et telt I skogen. Jeg ga den en sjanse siden jeg likte Dorothea Bjørk veldig godt. Dette er en stille og rolig bok, men jeg koste meg, for forfatter krydret med nydelige setninger og småhistorier om livet

Karakterene var ikke mange så de var det enkelt å forholde seg til. Selv om han tok opp sorg etter sin mors død, så øynet vi et håp om at det ordner seg tilslutt.

Miljø og steder er godt beskrevet. Språket er nydelig. Passe lange kapitler.

På mange måter var det en merkelig bok, men jeg likte den.

Jeg ble rett og slett forført av så mange nydelige og vakre setninger, de var beskrevet fra hjertet med en  god dose følelser.

Om livet som var røft å vokse opp med en far som drakk. Da moren døde for ett år siden. Da han sluttet som politimann etter en skade som femtisyv-åring, og han ville patruljere, ikke sitte på kontoret. Livet er ikke enkelt noen ganger når man går å reflekterer om livet. Hva man burde og hva man ikke hadde behøvd.

Følte jeg gikk ved siden av å hørte på hans historier ute i skogen, det er ikke mange forfattere som klarer det.

Slutten kom overraskende på meg, med en god dose spenning.

Her er hele anmeldelsen eller I bio på instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/et-telt-i-skogen-av-bjorn-bottolvs-roman.html

Dette er en kortroman. Vel verdt å lese, resten må du lese selv, kan ikke røpe for mye fra tankene i skogen.

Terningkast 5-     #bjornbottolvs.   #livforlag

 

 

 

Syndebarn av Ulrika Rolvsdotter. Krim. Del 2 i serien med Sosionomen Annie Ljung

Syndebarn av Ulrika Rolvsdotter. Krim. Del 2 i serien med Sosionomen Annie Ljung

3 UNGE TENÅRINGSJENTER BLIR FUNNET PÅ BADEPLASSEN, TO VAR DØDE, EN VAR HARDT SKADD. HVA HAR SKJEDD? HVORFOR? BYEN ER I SJOKK.

Sommeren er på hell, og høstmørket har begynt å legge seg over Ådalen nord i Sverige. En tidlig augustmorgen blir tre tenåringsjenter funnet ved den sagnomsuste

Bålsjöns strand. To er døde, én er hardt skadet.

Den lille byen er i sjokk, og når det viser seg at jentenes familier alle er koblet til sosialtjenesten, blir sosionom Annie Ljung igjen ufrivillig dratt inn i en kriminalsak. Sara Emilsson, etterforsker ved Kramfors-politiet, får ansvaret for sin første drapsetterforskning.

Sammen forsøker de å finne ut hvem eller hva som står bak den brutale ugjerningen – noe som viser seg å få personlige konsekvenser.

Syndebarn er andre bok i den kritikerroste serien om sosionomen Annie Ljung.

 

Forfatter: Ulrika Rolvsdotter.     Forlag: Aschehoug.    Utgivelsesår: 2023.

Forfatter: Ulrika Rolfsdotter (f. 1977) er utdannet sosionom og KBT-terapeut og har i mange år jobbet i sosialtjenesten i Gävle. Ulrika vokste opp i den lille bygda Bjärtå i Ångermannland og bor i dag i Gävle, i et hus fra 1790 som sies å være hjemsøkt.

Sommeren er på hell, og høstmørket har lagt seg over Ådalen nord i Sverige. Det ikke alle vet er at neste morgen vil forandre byen helt med en tragedie.

Tidlig morgenen etter blir tre tenåringsjenter funnet ved den flotte badeplassen på Bålsjöns strand, to døde og en som er så hardt skadet at  det så vidt det er liv.

Hele byen er I sjokk, og når det viser seg at alle har en kobling til sosialtjenesten blir Sosionom Annie Ljung ufrivillig dratt inn I kriminalsaker. Men ønsker hun det?

Sara Emilsson er etterforsker ved Kramfors-politiet, hun får ansvaret for sin første drapsetterforskning.

Sammen prøver sosialtjenesten og politiet å finne ut hvem eller hva som står bak ugjerningen.

Jeg likte Rovhjerte godt, så denne gledet jeg meg til. Denne innfridde godt, det var spennende. Artig med en annen vinkling enn fra politiets side. Annie Ljung som sosionom, da får vi se andre sider fra etterforskningen. Hennes jobb med foreldrene og de unge rundt som kjente tenåringsjentene, det blir tøffe tak og hun får svar som politiet ikke får.

Karakterene er flotte. Fikk litt medfølelse med Eddie Bylund, han fikk god tillit til Annie, en gutt som ikke har hatt et enkelt liv. Han var tidligere venn med Isabella som var død. Psykologen Bjørn var en selvsikker mann med god tro på seg selv. Men var det sånn? Jeg vil høre mer om relasjonen  og samarbeidet mellom Annie og Sara i deres arbeid, hvor godt de klarer å jobbe isammen etter noen misforståelser.

Sara sin far er påtrengende, en gammel politibetjent, han maser og vet for mye om saken. Noen som lekker opplysninger til han?

Sted og miljø blir passe beskrevet. En historie som er troverdig selv om det er fiksjon. En historie med selvskading blant de unge. Flotte naturbeskrivelser.

Samtidig får vi høre fra dagboken til Isabella innimellom. Hun forteller fra behandlingshjemmet og hun har en hemmelighet.

En bok det er vel verdt å lese. Anbefales, men ville lest Rovhjerte først.

Terningkast 5-      #ulrikarolvsdotter.      #aschehoug

 

 

Mørkefall av Sven G. Simonsen. Krim/thriller. Del 3 i serien med Liv Eriksson.

Mørkefall av Sven G. Simonsen. Krim/thriller. Del 3 i serien med Liv Eriksson. Lese- eksemplar av forfatter.

Mørkefall er en bok jeg gledet meg til, har du lest Risiko og Crux vil du like denne også. Den lanseres 1. Juli, bare å glede seg.

EN GRUPPE MED KONSPIRASJONSTEORIKERE ER SAMLET. DE DISKUTERER VERDENSSITUASJONEN.  KVELDEN ENDER I ET DRAP PÅ EN UNG KVINNE. HVEM ER DRAPSMANNEN ?

En gruppe konspirasjonsteoretikere er samlet på et bedehus på Østre Toten. De diskuterer verdenssituasjonen og tonen er gemyttlig – helt til en ukjent mann reiser seg og anklager de andre for å være veikinger og pratmakere. Handling må til, målrettet og kraftfull, erklærer han, før han forsvinner. En ung kvinne som også deltar på møtet, er nysgjerrig og følger etter ham. Dagen etter blir kvinnen funnet drept like i nærheten.

Den drepte er VG-journalisten Elise Tellefsen, en venninne av Liv Eriksson. Elise jobbet undercover med en bok om norske konspirasjonsmiljøer. Mens politiet jakter på drapsmannen, allierer Liv seg med Mikael, en kollega av Elise. De to starter sin egen jakt.

Mørkefall er den tredje, frittstående boken i serien om psykolog Liv Eriksson.

Forfatter: Sven G. Simonsen.     Forlag: Storlien.   Utgivelsesår: 2024.

Sven G. Simonsen debuterte som skjønnlitterær forfatter med Risiko (2020), som ble nominert til prisen for årets beste krimdebut – Nytt blod-prisen. I 2022 utkom Crux, en frittstående oppfølger, som også ble svært godt mottatt. Mørkefall – tredje, frittstående bok i serien om psykolog Liv Eriksson – kommer sommeren 2024.

Simonsen er Dr. Philos, og jobbet i en årrekke som forsker innen internasjonal politikk ved PRIO (Institutt for fredsforskning). Han har også en fortid som journalist, og har arbeidet i blant annet VG og Dagens Næringsliv. I senere år har han vært på ekspertoppdrag for FN i blant annet Jemen, Sudan og Ukraina.

 

En gruppe med konspirasjonsteoretikere på rundt tretti stykker samles på et bedehus på Østre Toten. De skal diskutere verdenssituasjonen. Telefonene må legges fra seg ved inngangen før de går inn.

Bjørnar Skaue er møteleder,  holdt på i 10-15 år. Han mener truslene aldri har vært værre. Vi må vise mot. Han lar andre ta ordet og slippe til. Det går gemyttlig for seg – helt til en ukjent agressiv mann reiser seg og anklager dem for å være veikinger og pratmakere.  Handling må til,  målrettet og kraftfull erklærer han før han går fra møtet.

En ung kvinne på møtet er nysgjerrig og syntes det er skremmende,  men pirrende. Hun følger etter han.  Dagen etter blir kvinnen funnet drept.

Den drepte er VG-journalisten Elise Tellefsen,  en venninne av Liv Eriksson.  Elise jobbet undercover med en bok om norske konspirasjonsmiljøer. Hun var opptatt av konspirasjonsteorier,  hat og rasisme.

Liv treffer Elises kollega Mikael,  de allierer seg og starter sin egen etterforskning ved siden av politiet som jakter på drapsmannen. Her er mindre politiarbeid, kun det som er nødvendig.

Dette er en spennende bok fra start til slutt.  Lite dødpunkter der man nesten kan få hjertet i halsen av høy puls. Jakten er grådig spennende og et skremmende miljø. Hvordan ender dette? Et plott som har et godt driv.

Karakterene er solide. Lite persongalleri. Liv har vi vært med i 3 bøker nå, en rå dame som tidligere var klatrer,  hun trener mye og er en senesterk slåsskjempe som kan sine triks.  Bjørnar Skaue er en smågal mann som er opptatt av konspirasjonsmiljøer, han har hatt noen møter og har et gjemt matlager. Liv overtaler sin bror Magnus til å gå inn på det mørke nettet, han gjør en god jobb der , dette er god hjelp for Liv og Mikael. Han lager god paranoia for gruppen. Mistroen og sinnet eskalerer.

Miljø og steder blir vi passe kjent med. Det er et godt språk. Vi veksler mellom Oslo, Toten og Elverum. Dette er fiksjon, men mye av det kunne ha vært sant med konspirasjonsteoretikere.

Her kan du lese hele anmeldelsen eller i bio på instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/morkefall-av-sven-g-simonsen-krim-thriller-del-3-i-serien-med-liv-eriksson.html

Dette er en bok jeg vil anbefale hvis du liker spenning, en litt annerledes  krim/ thriller, men gudbedre så sliten jeg var når den endte. God lesning, den er frittstående men anbefaler å lese fra første bok fra en mindre kjent forfatter som fortjener flere lesere. Jeg leser gjerne flere bøker om Liv Eriksson.

Terningkast 5.   #svengsimonsen.  #storyline