Beinrester av Johan Theorin. Bygdekrim. Bok 5 i Ölandskvintetten.

Beinrester av Johan Theorin. Bygdekrim. Bok 5 i Ölandskvintetten. E-bok.

EN TRAGEDIE FRA FORTIDEN SOM PÅ NYTT SKAPER REDSEL OG HAT.

Ölandskvartetten blir kvintett. En mann dør i et steinras på en øde strand på Öland. På marken ved siden av ham har noen rukket å legge en krans av roser. Da politibetjent Tilda Davidsson løfter på kransen, finner hun beinrester fra en mann som hun sist så sammen med sin gamle slektning, den 86-årige skipperen Gerlof. Gerlof er gammel og svak, men må likevel finne ut hvorfor en tragedie fra fortiden på nytt skaper redsel og hat. Et hat som er så sterkt at mordet på stranden bare er begynnelsen …

Forfatter: Johan Theorin.   Forlag: Gyldendal.   Utgivelsesår: 2022.

Johan Theorin (født 1963 i Göteborg) er en svensk journalist og forfatter.

Lenge siden jeg har lest noe fra Ölandskvartetten som har blitt kvintett, et hyggelig og gledelig gjensyn av en langsom og spennende bygdekrim.

En mann dør i et steinras på en øde strand på Öland. Ved den døde kroppen finner politibetjent Tilda Davidsson en krans med roser og beinrester fra en mann som døde for mange år siden. Sammen med sin grandonkel Gerlof prøver hun å finne ut hvorfor en en tragedie fra fortiden på nytt blir til hat og redsel. Et hat som er så sterkt at mordet på stranden bare er begynnelsen… Hvorfor blir det slikt hat?

Skipper Gerlof Davidsson, 86 år, er en karakter som binder boka isammen i nåtid og fortid med sin fortelling.Han bor på et eldrehjem, kroppen er skrøpelig, men hodet er det ingenting i veien med og han kan mye om øyas historie. Det er en sann fryd mye av det han forteller og vet om øya, historien hans og gamle hemmeligheter som kommer frem. Tilda ønsker han skal slutte å grave i saken fordi dette er politiets jobb. Men det klarer han selvfølgelig ikke.

En velskrevet bok.Syntes forfatters formidling av naturen på øya er fantastisk, med lav vegetasjon og hav føler jeg at jeg er der. Karakterbeskrivelsene er flotte.  Godt språk og lettlest.

Tilda går en vanskelig tid i møte privat også med sin samboer Joakim, hun vil gjerne ha barn, men han har 2 ifra før. Blir de enige?

Gerlof samler trådene sakte men sikkert etterhvert, selv om boka går langsomt frem er det langt ifra kjedelig. Vi får interessante historier fra 1929 der Gerlof selv er i sentrum som skipper og møtte den mannen med beinrestene, han lånte en genser av Gerlof for å få igjen varmen. Derfor visste han også hvem mannen var. Men han var borte når Gerlof våknet. Han husker godt da skuta gikk i brann for mange tiår siden og mente noen gjorde det med vilje. Får vi svar på det?

Vi får høre om kjærlighetsbrev, her er dramatikk og en spennende nerve som går igjen i boken, renvasking av en uskyldig utpekt. Dette er en bok jeg virkelig anbefaler og denne var verdt å vente på. Håpe det kommer flere.

Min mening her: https://hildes-bokblogg.blogg.no/beinrester-av-johan-theorin-bygdekrim-bok-5-i-olandskvintetten.html

Terningkast 5    #johantheorin      #gyldendal

 

 

 

Flukt av Pernilla Ericson.Krim.Bok 2 i ERLA-serien.

Flukt av Pernilla Ericson. Krim.Bok 2 i ERLA-serien. Lese-eksemplar fra  Harper Collins.

ET TRUET VITNE. EN FORRÆDER INTERNT I POLITIET. EN TORPEDO SOM IKKE SKYR NOEN MIDLER. HER KAN ALT SKJE.

Et truet vitne. En forræder internt hos politiet. Og en torpedo som ikke skyr noen midler. Rickard Falke er i livsfare. Han sitter inne med informasjon som kan felle underverdenens mektigste mann, og klokken tikker mot den kommende rettsaken. En livsfarlig torpedo får i oppdrag å sørge for at Rickard ikke snakker, og han får hjelp av en forræder internt i politiet. Torpedoen sporer ham opp overalt. Ingen steder er trygge, og Rickard vet ikke hvem han kan stole på. Etterforskningsteamet Erlagruppen gjenforenes, og med politi Liv Kaspi i spissen, starter de jakten på torpedoen. Sist jobbet de sammen mot et felles mål, denne gangen handler det like mye om å redde ett av gruppens medlemmer som å felle et kriminelt nettverk. Torpedoen ligger imidlertid et steg foran og sikter seg inn på Liv for å skade Rickard. Liv blir nødt til å tøye alle grenser og stole på instinktene sine mer enn kollegaene for å overleve – og redde dem hun elsker høyest. Flukt er en spenningsbok med høy puls og god innsikt i en mørk underverden. Dette er den andre frittstående delen i Erlagruppen.

Forfatter: Pernilla Ericson.    Forlag: Harper Collins.   Utgivelsesår: 2022.

Forfatter: Pernilla Ericsson, født 1979, er journalist og bor i Stockholm, Spor ble utgitt i Sverige i 2016, kommet til Norge nå i 2022.

Likte godt forrige bok Spor så gledet meg til denne. Boka innfridde med like høy puls som forrige gang. Måtte bare lese og lese fordi det skjedde noe nesten hele tiden. Forfatter er god på å holde leseren limt til stolen i stor spenning, litt rolig i midten av boka, men det syntes jeg var greit da vi blir godt kjent med Richard.

Richard ringer Liv når han kommer fra Australia, der han har vært i mange måneder etter at han tystet på Devic, underverdenens mektigste mann. Han trenger Livs hjelp for å bli beskyttet på Arlanda flyplass og det døgnet han planlegger å være i Sverige.Dette setter henne i et dilemma, hun er i politiet og skal informere om dette til sine overordnede, men da utleverer hun Richard. Han ville bare besøke sin venn Jesper en siste gang på sykehuset før han dør. Men det kan bli farefullt. Klarer han det? Hva velger Liv å gjøre?

Richard Falke er i livsfare. Han sitter inne med informasjon som kan felle underverdenens mektigste mann Jovan Devic, og klokken tikker mot den kommende rettsaken. En livsfarlig torpedo får i oppdrag å sørge for at Richard ikke snakker, og han får hjelp av en foræder internt i politiet.

Torpedoen som er voldelig, uberegnelig og sint, sporer han opp overalt. Ingen steder er trygge, og Richard vet ikke hvem han kan stole på. Erlagruppen gjenforenes av Edith, og med politi Liv Kaspi i spissen og Aminah som kan alt om data og den mørke underverdenen. Hun har fått jobb i Sapö siden sist, starter de jakten på torpedoen. Forrige gang jobbet de for et felles mål, denne gangen blir det å redde en av gruppens medlemmer for å felle et kriminelt nettverk. Torpedoen ligger hele tiden et skritt foran og ønsker å sikte inn på Liv for å skade Richard. Hvem er denne torpedoen? Hvem er foræderen i politiet? Klarer de å holde Richard i live frem til rettsaken?

En velskrevet krim med innsikt i den mørke underverdenen.Syntes plottet var troverdig med godt språk og den var lettlest. En leseverdig underholdende bok som flyter godt. Forfatter klarer å dra leseren med seg hele veien.Torpedoer som ikke har noe å tape. Slutten eksploderte i et voldsomt tempo så man holdt pusten til det roet seg og jeg digget det.

Min mening:https://hildes-bokblogg.blogg.no/flukt-av-pernilla-ericson-krim-bok-2-i-erla-serien.html

En bok jeg anbefaler hvis du liker spenning.

Terningkast 5     #pernillaericson     #harpercollinsnorway

 

 

 

 

Den lille røde bok for deg som møter NAV av Kristina Vedel Nielsen og Roger Pihl.

Den lille røde bok for deg som møter NAV av Kristina Vedel Nielsen og Roger Pihl. Lese-eksemplar fra forfatter.

HJELP TIL SELVHJELP VED Å LESE BOKA. LETTERE Å VÆRE FØREVAR, VITE HVA DU BØR GJØRE. ANBEFALES FOR ALLE SOM KOMMER INNUNDER NAV

«Den lille røde bok for deg som møter NAV» er et verktøy for deg som av én eller annen grunn trenger NAV sine tjenester. Den kan benyttes som et oppslagsverk hvor du finner grunnleggende informasjon om tjenester og ytelser, med mange tips og råd. Det viktigste boka kan lære deg er å ta ansvar selv, og være i forkant slik at du er best mulig forberedt gjennom din prosess. «Den lille røde bok for deg som møter NAV» egner seg for brukere og brukerorganisasjoner, dessuten kan NAV og deres samarbeidspartnere få et gløtt inn i hvordan det er å måtte forholde seg til etaten.

Forfattere: Kristina Vedel Nilsen og Roger Phil.    Forlag: Galt og.   Utgivelseår: 2022.

Om forfatterne:

Kristina Vedel Nielsen (f. 1974) ) er en av ti til tyve tusen nordmenn som lever med Myalgisk Encefalopati (ME). Hun har en bachelorgrad i ledelse med vekt på motivasjon og mestring, årsstudium i psykologi og sertifisert coach. Videre har jeg i mange år jobbet som erfaringskonsulent ved Lærings-og mestringssenter med ME-mestringskurs.

Roger Pihl (f. 1954) er en norsk reklamemann, forfatter og litteraturkonsulent, forlagsredaktør i Tigerforlaget fra 2014. Han har vært gründer, art director, tekstforfatter og daglig leder i reklamebyrå i Oslo 1987 – 2010. Sammen med Tor Åge Bringsværd og Eilert Sundt er han generalsekretær i Norsk Kartozoologisk Forening.

Her er en god bok og oppslagsverk for deg som trenger hjelp fra NAV. Her får du vite hva du må gjøre og det er lett å slå opp på det du trenger i starten på Innhold.Under hvert kapittel  står det hva som ligger under denne kategorien.

Her får du grunnleggende informasjon om ytelser og tjenester, med mange tips og råd. Det viktigste boka kan lære deg er å ta ansvar selv, være i forkant slik at du er best mulig forberedt gjennom din prosess.

Den viktigste er å være i forkant i kommunikasjonen med NAV. Dobbeltsjekke dokumentasjonen, holde deg til fakta. Boka lærer deg hvor viktig det er å ta ansvar selv og være saklig.

Jeg har vært langtids-sykmeldt 2 ganger, men har aldri vært borti dette, sendte sykmelding og alt gikk greit, sikkert fordi jeg ikke oversteg dager i året du kan være borte.

Men ser hvor vanskelig for de som allerede er nede, alt de må forholde seg til og huske, og det er slett ikke enkelt når du har kommet til dette skrittet i livet da du ikke fikser å jobbe. Har hørt flere si de ikke blir kloke på NAV og beskjedne de får og det blir det frustrasjon av.

Håper NAV kunne delt ut denne boken, vet mange sliter, glemmer du å levere det du skal til rett tid, må du vente på utbetaling. Kan være lurt å skrive en dagbok så du kan gå tilbake å sjekke. Du kan søke om nødpenger, mrn det vil også ta noen dager.

Boka er lettlest og godt språk. Du kan bli bedre rustet i møte med NAV etter å lest denne boka.

Håper virkelig jeg aldri kommer i denne situasjonen, men man vet ikke hva fremtiden bringer, så muligheten kan være der. En bok jeg vil anbefale med mange råd og tips som kan gjøre hverdagen din enklere i møte med NAV. Takk til dere som har skrevet en bok til selvhjelp. Anbefales.

Blogg:https://hildes-bokblogg.blogg.no/den-lille-rode-bok-for-deg-som-moter-nav-av-kristina-vedel-nielsen-og-roger-pihl.html

Terningkast 5-    #kristinavedelnilsen         #rogerphil        #spartacus

Svarte engler av Jarle Sten Olsen. Krim.

Svarte engler av Jarle Sten Olsen. Krim. Lese-eksemplar fra forfatter/Forlagshuset I Vestfold.

SVARTE ENGLER, EN GJENG SOM TERRORISERTE BERGEN PÅ 80-TALLET. HVOR MANGE DREPTE DE?

De svarte englene terroriserte bydelen Sandviken i Bergen på 80-tallet. Journalist Rita Stamnes sin kilde påstår at det var flere som ble drept den gang. Rita graver i saken. Det er førstesidestoff, men hun mangler den avgjørende delen av historien og har liten tid. TV-dokumentarist Tom Moen er nominert til Gullruten i hjembyen Bergen. Gamlekjæresten Rita tar kontakt og vil treffe ham, men det eneste hun sier er at hun vil vise ham noe vakkert. Hjemme hos seg, neste dag. Senere samme kveld ringer hun Tom, hysterisk av redsel. Hun har sperret seg inne på soverommet, utenfor er det noen som prøver å knuse døren. Tom vikles inn i Ritas sak, en historie med flere ofre, både i fortiden og i nåtiden. Opplevelsene skal endre livet hans for alltid..

Forfatter: Jarle Sten Olsen.    Forlag: Liv forlag.      Utgivelsesår: 2022.

Forfatter: Jarle Sten Olsen er født i 1963 i Bergen. Han bor nå i Bø i Telemark og jobber som medielærer på Hjalmar Johansen videregående skole i Skien. Han har tjue års erfaring fra TV-produksjon, i NRK, TV2 og flere produksjonsselskaper, hvor han har vært fotograf, redigerer, producer og prosjektleder. Han har blant annet produsert ”Midt i Smørøyet (NRK) og ”Silje & Sigurd – et slags reiseprogram” (TVNorge), som vant Gullrute for beste underholdningsprogram i 2001. Som forfatter debuterte han i 2014 med SteadyBare du som passer på er hans andre kriminalroman.

Gjengen “De svarte englene” terroriserte bydelen Sandviken i Bergen i begynnelsen av  80-tallet. Journalist Rita Stamnes har en kilde som mener det ble flere drept den gangen. Hun graver og roter i saken. Hun ser dette kan bli førstesidestoff men mangler den avgjørende delen av historien, men har lite tid.

Tv- dokumentarist Tom Moen er nominert til Gullruten i Bergen. Rita tar kontakt med Tom, hun sier hun vil vise han noe vakkert neste dag og gjør en avtale hjemme hos henne neste dag. Senere på kvelden ringer hun Tom hysterisk, hun har sperret seg inne på soverommet, med en som prøver å smadre døren.

Tom vikles inn i Ritas sak, en historie med flere ofre, både i fortiden og i nåtiden. Opplevelsene skal endre livet hans for alltid..

Jeg leste Steady for en tid tilbake og likte den godt. Så gledet meg til å starte på Svarte engler, den innfridde med overraskende vendinger og spenningen som en nerve igjennom hele boken. Med lite dødpunkter, det liker jeg. Dette er en forfatter som ikke er så kjent,men som man bør merke seg.

Et flott plott med mange sceneskifter. Flere bra karakterer vi blir kjent med og bihistorier som drar boka frem med flere cliffhangere En rolig start som topper seg virkelig mot slutten så man nesten glemte å puste

En journalistkrim av det bedre, koste meg igjennom boka, der det ikke var bloddryppende scener, helt greit det, med mange som var i livsfare til tider uten at man mistet den røde tråden. Med gravejournalistikk for oppklaring og med mange actionscener.Syntes Tom tok mange farlige avgjørelser og var et hestehode foran politiet stort sett hele tiden. Dette blir det spenning av.

En lettlest bok med et godt språk med hovedkarakteren Tom Moen i jeg- person som man blir godt kjent med. Gode miljøskildringer så man følte man var der.Opplevelser som kommer til å forandre Tom sitt liv for alltid. Håper det kommer flere bøker om Tom Moen. Anbefales på det varmeste.

Min mening:https://hildes-bokblogg.blogg.no/svarte-engler-av-jarle-sten-olsen-krim.html

Terningkast 5+    #jarlestenolsen    #livforlag

 

 

Fremmedlegeme av Unni Lindell. Krim. Bok 2 med Snø.

Fremmedlegeme av Unni Lindell. Krim. Bok 2 med Snø. E-bok.

PARTNERVOLD I HJEMMET,GIR UTRYGGE KVINNER OG BARN. ET BRENNAKTUELT TEMA.

Lilja og Betzy er blant kvinnene som gjemmer seg for sine voldelige menn på en jordbærgård i indre Østfold. Stedet er driftet på ideell basis av en kvinne i 60-årene. Hun gjør alt for å hjelpe. Eller gjør hun det? En dag oppdager Lilja overvåkningskameraer i trærne. Og seks år gamle Bambi går i søvne en natt og finner noe fryktelig i skogen. Den unge politibetjenten Lydia Winther, kalt Snø jobber igjen på politihuset med Hay og Marian Dahle. En førti år gammel savnetsak fører Snø til gården. Det skal sette livet hennes i fare. Nesten for sent går den grufulle sannheten opp for henne. At det finnes farlige menn i verden er noe alle vet, men finnes det også farlige kvinner? UNNI LINDELL er en av Norges mestselgende forfattere med over 7 millioner solgte bøker. Hun har mottatt Rivertonprisen to ganger: for Drømmefangeren i 1999 og for Dronen i 2019. Hun ble nominert til den samme prisen for den forrige boken om Snø, Nabovarsel.

Årets bok bekrefter noe jeg tidligere har skrevet, og jeg gjentar det gjerne: Unni Lindell befinner seg i det absolutte toppsjiktet av norske krimforfattere, hun skriver godt og presist og har et fast grep om de viktigste litterære virkemidlene.

Forfatter: Unni Lindell.   Forlag: Bonnier Norsk Forlag.    Utgivelsesår: 2022.

Lilja og Betzy er blandt kvinnene som gjemmer seg for sine voldelige menn på en jordbærgård i indre Østfold. Stedet driftes av en kvinne i 60- årene. Hun gjør alt for å hjelpe. Men gjør hun det?

Lilja oppdager overvåkningskameraer i trærne. 6 år gamle Bambi går i søvne og finner noe fryktelig i skogen.

Den unge politibetjenten Lydia Winther, kalt Snø jobber igjen på politihuset med Hay og Marian Dahle. En førti år gammel savnetsak fører Snø til gården. Det setter henne i fare. Den grufulle sannheten går opp for henne nesten for sent at det finnes både farlige menn og kvinner.

Så finner Snø en sammenheng når flere av mennene til de voldsutsatte kvinnene er savnet.Hvorfor finner de ikke mennene til disse kvinnene?

Brennaktuelt tema: Partnervold på kvinner. Det er grusomt og tøft å lese om utrygge og mishandlede kvinner, og voldelige menn. Lindell gjør en flott jobb med denne boken med flere gode karakterer og fortellervinklinger som gjør meg engasjert i boken, her er det bare å lese videre, for dette er veldig spennende. Alltid full fart i disse bøkene. Lindell bruker krimsjangeren til å utforske menneskesinnene, der gjør hun en fantastisk jobb.

Vi blir bedre kjent med Snø i denne bok nr 2. Det liker jeg.  Vi følger henne til psykologen da hun sliter med hva hun og broren drev med når hun var purung.Mange karakterer, så her må man holde tunga rett i munnen, med handlingsmettede kapitler. Flere fortellerstemmer gjør at vi ser handlingen fra flere vinkler som driver meg fremover med flere spenningstopper med jevne mellomrom. Selv om tema er dystert med lite dødpunkter, en krimbok som passet meg ypperlig. Med et klimaks på slutten toppet det seg til en av de bedre jeg har lest i år,  forfatter sparte og holdt på mye helt til siste slutt. Det digger jeg.

Min mening her: https://hildes-bokblogg.blogg.no/fremmedlegeme-av-unni-lindell-krim-bok-2-med-sno.html

En bok jeg anbefaler.

Terningkast 5+   #unnilindell     #bonniernorskforlag

 

 

Et lite paradoks av Henriette Lunde. Debut. Magisk-realistisk litteratur. Oversanselige fenomener.

Et lite paradoks av Henriette Lunde. Debut.Magisk-realistisk litteratur. Oversanselige fenomener. Lese-eksemplar fra forfatter.

KANSJE GUD SINE SKAPNINGER ETTERHVERT SOM ET TIDSPUNKT GIKK FEIL? BLE DET FEILVARER? ELLER SKULLE DET VÆRE SÅNN.

Det tar bare et lite uaktsomt sekund før André Hansen, snart førtitre år, får livet fullstendig endevendt en mandag morgen på vei til jobb. Alt han  trodd på, alt han har vært, viskes bort på et øyeblikk. Så begynner det å bli merkelig. Djevelen kaller det ‘et lite paradoks’.

Forfatter: Henriette Lunde.   Forlag: Sirkel Forlag.  Utgivelsesår: 2022.

Andre  Hansen, snart førtitre år, får snart livet sitt snudd på hodet en mandags morgen på vei til jobb. Han er montør og har faste morgénrutiner. Et helt vanlig liv. Så blir han påkjørt på vei til jobb en mandags morgen og han havner på et ventekontor. Plutselig treffer han Djevelen og starter på sin reise som levende død. Plutselig er livet hans hvisket ut som han aldri har eksistert. Djevelens kaller det et lite paradoks.

Boka er skrevet i jeg- form og vi følger Andre sin kamp med klokka der alt blir slutt hvis han havner på null, da blir han tilintetgjort. Han må nærme seg andre mennesker for å fylle opp tiden sin med å stjele litt av tiden deres. Men må passe på så han ikke tar for mye av hver enkelt. En tidsklemme ,for å spare timer og dager.

Andre får beskjed om å oppsøke Mikael i Stockholm, han har jobbet et par år hundre år for Gud. De treffer Uriel, en gammel venn som gjerne hjelper til. Uriel syntes utfordringen til Andre er urimelig. De drar for å finne Gud, men det er ikke lett da han har over 200 hus over hele verden. De finner han, enn gammel mann med utmattelsessyndrom  og en sutrekopp som liker å  ligge å se på Game of Thrones hele dagen. Noe må han underholde seg med flirer Mikael.

Tenk om det går mange som Andre der ute? Dere er ikke levende,  dere har en fot i graven og en fot blandt menneskeheten. Rådet må inn så de fleste kommer till Oslo,Satan med sin dårlige humor kommer slentrende med en e- sigarett og gikk rett i baren. Gjør litt narr av Gud og koser seg.

Skapte Gud menneske eller var det evolusjonen? Sånn fortsetter historien. Hva rådet kommer frem til må du lese selv.

Begynte å lese uten at jeg hadde sett hva for sjanger det var, stusset litt så jeg måtte inn for å se hva jeg leste, da ble det en aha- opplevelse. Jeg likte boka og den mørke humoren som drev boka fremover. Jeg flirte i flere omganger gjennom boka

Boka er grei og drar deg fremover. Vi får vite landene de drar til, men vi får høre lite om stedene de er på. Forfatter går egne veier i denne boken og det syntes jeg var artig. Lite om karakterene så vi kan bli kjent med de, her er det historien som gjelder. Jeg personlig har tenkt himmel eller helvete, istedenfor har forfatter menneskeliggjort Gud og Satan, en interessant vinkling. En merkelig, artig bok som jeg ikke har lest maken til, men det var bare moro. Forfatter forteller godt og historien var inspirerende og annerledes. Anbefaler boken, en god debut det er verdt å lese.

Lese min mening her: https://hildes-bokblogg.blogg.no/et-lite-paradoks-av-henriette-lunde-debut-magisk-realistisk-litteratur-oversanselige-fenomener.html

Terningkast 4   #henriettelunde   ##sirkelforlag

 

Overløperen av Maarten De Mol. Debut. Spenning/ krim.

Overløperen av Maarten De Mol. Spenning/krim. Debut. Lese-eksemplar fra forfatterne.

HISTORISK KRIMDEBUT FRA 2. VERDENSKRIG. HVEM KAN MAN STOLE PÅ? HVEM GÅR TYSKERNES ÆREND?

En sommerkveld i 1944 blir en mann funnet død i en myr. Rolf Monsen mistenker at det kan være en flyktning han fraktet et stykke på veien mot Sverige. Den tidligere lensmannsbetjenten nøster opp i saken. Er svogeren Tore, som han trodde var bunnsolid, innblandet? Har kollaboratøren Tommy Bø noe med dødsfallet å gjøre, og er han så farlig som ryktene sier? Den rappkjeftede Monsen og den naive Even Sagen må motvillig samarbeide for å finne svar. Svar på hvem som er forrædere og hvem som er gode nordmenn. På hvor langt noen kan gå for å få det som de vil. Og på et spørsmål som melder seg for flere: Hvem kan du egentlig stole på? Maarten de Mol er et pseudonym for Arne Blakkisrud og Ingrid Sande Larsen. Blakkisrud er utdannet barnehagelærer og har gått på Filmskolen på Lillehammer. Sande Larsen driver Skrivelivet, en inspirasjonsbedrift for skrivende, og jobber med kompetanseutvikling i Flyktninghjelpen. Begge er ivrige lesere av krim- og spenningsbøker og har mange flere historier i ermet. «Du verden som jeg koste meg med denne thrilleren. Uventet, smart, annerledes og tøft! Dette er en varm anbefaling til bokhøsten.» Geir Tangen

Forfatter: Maarten De Mol.    Forlag: Thuis Forlag.   Utgivelsesår: 2022

Bak pseudonymet Maarten De Mol er Arne Blakkisrud og Ingrid Sande Larsen.

Historisk krim/spenning ifra august og september 1944 under andre verdenskrig, for det meste ifra Son, men også ifra Våler og Moss. Boka begynner med noen motstandsfolk som smugler to mennesker til en gård bort fra tyskerne og skal føres til Sverige. En sommerkveld dukker det opp et lik i ei myr. Kan det være en av de menneskene motstandsfolkene har ført bort?

Her begynner det å balle på seg og historien fører oss videre til flere spennende karakterer, og de er det mange av, så det første vi møter i boka er en oversikt over persongalleriet. Det var nok lurt.

Vi følger motstandsfolk i Son, en tysk offiser, en tyskerjente, en flyktning, overløpere som løper i tyskernes ærend. Litt vanskelig å henge med i historien i starten, men det satte seg fort og det blir mange vinklinger av alle personene etterhvert. Alle karakterene forandrer seg underveis. Det ble skikkelig spennende etterhvert når forandringene kom og man ble kjent med de. Hvem snakker sant og hvem har ikke rent mel i posen?

Når sprekker det? En bitteliten feil og alt kan rase som et korthus. Jeg satt på nåler i perioder mens jeg koste meg med boka, da det var mye uventet og hvordan forfatterne drar historien videre elegant som på skinner..

Herlige Monsen som er tøff i trynet, men myk med kona og stakkars naive Even som er nødt til å samarbeide og drømmer seg bort i detektivblader.Hva med Tommy Bøe? Er han så tyskervennlig som det sies eller er det bare rykter?

En uventet og annerledes krim/ spenning som jeg likte godt. Boka var lett å følge da de drar historien videre med de forskjellige karakterene. Det er både tempo og spenning så det holder, det skjer mye i boka og man får noen løsninger etterhvert. Boka føles troverdig og realistisk selv om det meste er fiksjon. Plottet var flott og dialogene gode. Må si jeg gleder meg til neste bok her. Anbefales på det varmeste.

Overløperen av Maarten De Mol. Debut. Spenning/ krim.

Terningkast 5.  #maartendemol     #thuisforlag

 

Lang tids reise av Jahn Mehlum. Krim. Bok 19 med advokat Svend Foyn.

Lang tids reise av Jahn Mehlum. Krim. Bok 19 med Svend Foyn. E-bok.

HVA SKJEDDE MED FELICIA NILLSON? HVOR FORSVANT HUN? DØD ELLER LEVENDE?

Den nittende frittstående romanen med Tønsberg-advokaten Svend Foyn i hovedrollen. En dag i august 2009 forsvinner den halvannet år gamle Felicia Nilsson fra en leilighet i Tønsberg. Familien har lenge vært i barnevernets søkelys uten at effektive tiltak er blitt iverksatt. Spørsmålet om hva som har skjedd med barnet, rir både etterforskerne og lokalsamfunnet som en mare. Mange teorier blir lansert, men først da politiet finner blodspor etter barnet, både på badet og i farens båt, og vitner melder seg, blir både far og mor tiltalt for drap, og faren dømmes. Men noe lik blir ikke funnet. Som familiens nabo greide advokat Svend Foyn aldri å glemme saken, selv om han ikke var direkte involvert. Ti år senere har VG en artikkel om det uløste mysteriet: Hva skjedde med Felicia Nilsson? Oppslaget i avisen bringer Foyn på en lang og uforutsigbar reise, tilbake i tid, for å finne ut hva som egentlig skjedde den gangen. «… ekte sosialrealistisk krim, i slekt med blant andre legendene Sjöwall og Wahlöös klassiske serie.» Finn Stenstad, Tønsbergs Blad Bokbloggen Artemisias verden Bokbloggen Bjørnebok.

Forfatter: Jahn Mehlund.     Forlag: Gyldendal.   Utgivelsesår: 2021.

Lille Felicia Nillson på halvannet år forsvinner fra hjemmet sitt en dag i august 2009 i en leilighet i Tønsberg. Familien har i lenge vært i barnevernets søkelys uten at effektive tilltak er blitt iverksatt.Dette er en Cold case hvor et lite barn ble bortført eller drept for 10 år siden,og spørsmål om justismord dukker opp. Jeg har blitt glad i Advokat Svend Foyn måte å jobbe på, litt kosekrim.

Spørsmålet om hva som skjedde med barnet rir etterforskerne og lokalsamfunnet som en mare. Mange teorier blir lansert, men først da politiet finner blodspor etter barnet, både på badet og i farens båt, og vitner melder seg,, blir både mor og far tiltalt for drap, og faren dømmes. Men noe lik ble aldri funnet.

Som familiens nabo greide aldri advokat Svend Foyn aldri å glemme saken selv om han aldri var involvert i saken. 10 år senere har VG en artikkel om den uløste mysteriet. Oppslaget bringer Foyn ut på en lang og uforutsigbar reise tilbake i tid, for å finne ut hva som skjedde egentlig skjedde den gangen.

Alltd koselig å lese om advokat Svend Foyn der vi møter sanktbernardshunden Hulda i baksetet på hans elskede Jaguar der han treffer Kriposetterforsker Alice. En historie med den vanlige humoren jeg liker i bøkene hans. Synes dette er en herlig krim som sakte går fremover. Det er ofte krim med samfunnsaktuelle temaer. Ofte samtaler på byen med etterforsker Mørk med noe godt i glasset der de gir hverandre noen tips. Gleder meg til neste bok.

Blogg: https://hildes-bokblogg.blogg.no/lang-tids-reise-av-jahn-mehlum-krim-bok-19-med-advokat-svend-foyn.html

Terningkast 5  #jahnmehlund  #gyldendal