Henrys hemmelighet av Kristina Ohlsson

Henrys hemmelighet av Kristina Ohlsson, krim, bok 3 med Martin Benner.

Kristina Ohlsson er svensk krimforfatter født 1979, bor i Stockholm og  har skrevet barnebøker, 6 bøker med Alex Recht og Fredriks Bergman, og 3 bøker med Martin Brenner.

Omtale på baksiden: Advokat Martin Benner elsker antikviteter.  Då hans venn Henry Schiller dør, får  han et tilbud han ikke kan si nei til; å overta Henrys andel i en antikvitetsbutikk i New York.  Men lykken blir kortvarig.  Samtidig som Martin blir oppsøkt av en mann som hevder at Henry ble drept,  skjenner han at han blir overvåket.  Nden lusker rundt huset hans om natten og etterlater fotspor i snøen.

Martin tvinges inn i en heseblesende jakt på sannheten om Henry. For hvem var han egentlig? Hva hendte den dagen han døde?

En spennende kriminal om hvordan spør fra fortiden ikke kan hviskes ut,  og om familiesamhold og lojalitet.

Lotus Blues og Mios blues er de tidligere bøkene i serien.

Martin bor med Belle, niesen , datter av søsteren som ble drept. Det starter med at Martin skal være forlover for Lucy, hans til og fra eks-kjæreste . Han har en aupair, gartner og en merkelig livvakt som spiller en rolle i dette.

Jeg likte boken godt, Martin Benner er en av mine favoritter, synes jeg ble drevet videre i fortellingen, ble noen sene kvelder da jeg bare måtte lese en side til

 

 

  1.  

Se en annen vei av Torkild Damhaug

Se en annen vei av Torkild Dalhaug, bok 7 med krim, en dyster men gripende  psykologisk thriller

Boken starter med Marlen  Glenne og hennes far, legen Axel Glenne fra tidligere bøker. En gripende start før vi sendes til Budapest der vi blir ført ned i underverdenen og møter brødrene Karol og Marek. Ta hjemløse gutter som stjeler noe de ikke burde stjålet og blir jaget av de mest hensynløse  av byens jegere. Den norske medisinerstudenten Marlen Brenne vikles inn i den dødbringende jakten ved en tilfeldighet. 

Skjer det for at hun skal måtte snu seg og se mørket i sin egen fortid?

Her er det mange uventede innspill, anbefales, har lest eller hørt alle bøkene til Damhaug og likt alle. Denne hørte jeg på Storytel?

Skjebnesteinen av Sven Petter Næss.

Lest ferdig Skjebnesteinen av Sven Petter Næss. Krim. Bok 2 med Harinder Singh. 

Hvor langt vil du gå for å beskytte familien din? 

En norsk student blir bortført i Edinburgh,  og et døgn senere blir hun funnet livløs I elva. Den unge kvinnen  Amandeep er niesen til Kripos-etterforsker  HHarinder Singh, og han drar til Skottland for å bistå familien. 

Harinder drar som privatperson,  men blir raskt involvert i etterforskningen.  Litt vel mye, synes de skotske politikollegaene. Han følger ikke instruks og går sine egne veier i jakten på gjerningspersonene. 

Saken har forgreininger til Norge. Harinders kollega Rachel Hauge finner en sammenheng mellom bortføringen i Edinburgh og drapet på en tyster i narkomiljøet i Oslo et halvt år tidligere.

Det fører både og Harinder på kollisjonskurs med to beryktede utelivsbaroner  og tvillingbrødre som styrer sin del av narkotrafikken i byen.

Denne boken gledet jeg meg til etter å ha lest debutboken Den stille uke og den stod til forventningene. Knallbra bok med nye vendinger som overrasket meg. Denne forfatteren kommer til å komme på topp i krimsjangeren, bare å glede seg til neste bok. Fantastisk,anbefales. Lånt på biblioteket

Slakt av Espen Skjerven

Det hele starter med at investor Erik Hoff kjemper for sin uskyld i en brutal dobbeltdrapssal i Sandnes. Politibetjent Tom Grayston og Dagny Stokka sjekker nye tips,  men blir raskt viklet inn i en underverden med prostitusjon, overgrep og menneskehandel. For en debutbok,  men noen ganger vanskelig å henge med på alt da grensen mellom skyld og uskyld viskes ut. 

Denne boken var til tider rå og guffen, men jeg elsket det, vil gjerne høre mer fra denne forfatteren