Skjebnedøgn av Jørgen Jæger. Krim. Del 14 i serien med Ole Vik.

Skjebnedøgn av Jørgen Jæger. Krim. Del 14 i serien med Ole Vik. E-bok.

Ser alltid frem til å lese en bok fra Jørgen Jæger, har likt alle sammen.

SUSANNE SKOGEN HAR EN TRUENDE STALKER ETTER SEG, SØNNEN HENNES FORSVINNER OG EN DØD UKJENT MANN UTENFOR HUSET HENNES. LEDER AV WORLD WARRIORS BLIR SKUTT UTENFOR STORTINGET OG OLE VIK HAR EN SKADD KONE. BLIR DET FOR MYE FOR HAN?

Intens spenning, personlig varme og menneskelige relasjoner er Jørgen Jægers varemerke.

Susanne Skogen plages av en truende stalker og etterdønningenefra sitt forrige forhold. En solskinnsdag i juli finner politiet en ukjent, død mann utenfor huset deres – og sønnen til Susanne er sporløst forsvunnet. Samme helg blir lederen for miljøorganisasjonen World Warriors skutt og drept under en demonstrasjon foran Stortinget. Flere av medlemmene i organisasjonen viser seg å være i livsfare. Cecilie Hopen aner en sammenheng, og den nervepirrende jakten
på en nådeløs bakmann begynner. Mens Ole Vik har permisjon for å pleie sin hardt skadde kone, må Cecilie innhente drapsmennene før det er for sent.

JØRGEN JÆGER har solgt 1,2 millioner bøker i Norge og er en av landets mestselgende krimforfattere. Han har blitt nominert til Bokhandlerprisen hele fem ganger. Lederen for en miljøorganisasjon blir skutt og drept utenfor Stortinget, og hele ledelsen i organisasjonen viser seg å være i livsfare.

Forfatter: Jørgen Jæger.   Forlag: Bonnier Norsk Forlag.     Utgivelsesår: 2023.

Jørgen Jæger (født 1946) er en norsk kriminalforfatter, kjent for serien med lensmann Ole Vik i rollen som etterforsker. Serien rundet en million solgte bøker i Norge høsten 2021.[trenger referanse]

Jæger debuterte som kriminalforfatter med Skyggejakten i 2003.[3] Han har vært nominert hele fem ganger til den prestisjefulle Bokhandlerprisen, første gang for Stemmen i 2012, dernest for Monster i 2015Fortielsen i 2016Guden i 2017 og Dommen i 2021. Jæger er oversatt til dansknederlandsk, svensk og tysk.[4] I tillegg skal hans fire første bøker utgis digitalt i Finland, Polen, Spania og Russland i løpet av 2021 og 2022

Susanne Skogen plages med en stalker og etterdønninger etter sitt forrige forhold med Christian Næss, en sleip fisk og en gedigen psykopat. Levestandaren har gått betraktelig ned da hun lånte bort flere millioner til han som hun ikke får tilbake, for de er bundet opp. Hun har skrevet under på et dokument så han har frie hender og han kan betale tilbake når han kan. Noe hun ikke kan huske.

En flott sommerdag i juli blir en ukjent, død mann funnet utenfor huset deres – sønnen er sporløst forsvunnet. Han ringer til moren å sier at den ekle mannen står utenfor huset deres, hun og datteren er på stranden, hun ringer politiet og forter seg hjem uten å finne sønnen. Hvem er den drepte mannen? Hvor er sønnen?

Samme helg blir lederen for miljøorganisasjonen World Warriors skutt og drept under demonstrasjon foran Stortinget. Flere av medlemmene kommer i fare.

Cecilie Hopen har en aning om sammenhengen og starter den nervepirrende jakten på nådeløse bakmenn, hun jobber intens med klokka for å fange bakmennene før det er for sent. En krevende jobb å etterforske.

Samtidig sitter Ole Vik en del på sykehuset, for Marthe, hans kone er hardt skadd og han må ta seg av barna. Han er i permisjon for tiden og overlater mye av roret til Cecilie Hopen.

Dette er en intens spennende bok med et godt språk, satt på nåler til tider, for hvordan ville dette ende. Jæger skriver godt og det er menneskelig beskrevet, så man føler med dem, blitt godt kjent med flere av karakterene etter 14 bøker. Selv om det er fiksjon kan man kjenne igjen fortvilelsen som råder.

Jeg liker godt karakterene, flere av de kjenner vi igjen fra tidligere.

Ole Vik har en beredskapleilighet som lånes ut til de som trenger å bo trygt, denne gangen får Susanne Skogen god nytte av den til seg og barna.

Miljø og steder er passe beskrevet. Jeg koser meg med Fjellberghavns historie, det skjer mye på dette lille stedet. Mye av det er troverdig. Her er det samfunnsaktuelle temaer

Forfatter legger ut muligheter for oss lesere underveis i vendinger, men først helt på slutten ser vi riktig bilde da han samler de røde trådene, man kan få roet seg ned igjen og få dratt pusten igjen. Det var lite dødpunkter i boka. Rett og slett et flott plott jeg likte godt.

Her kan du lese hele anmeldelsen: https://hildes-bokblogg.blogg.no/skjebnedogn-av-jorgen-jaeger-krim-del-14-i-serien-med-ole-vik.html

Jeg storkoste meg med historien, denne gangen var det mye som skjedde, en bok jeg anbefaler.  En fantastisk god krim uten mye gørr, men action er det både her og der.

Terningkast 5+          #jorgenjaeger          #bonniernorskforlag

 

 

.

 

Redebyggeren av Merete Junker. Krim. Del 4 i serien med Mette Minde.

Redebyggeren av Merete Junker. Krim. Del 4 i serien med Mette Minde. Lese-eksemplar fra Gyldendal.

Mette Minde er tilbake til stor glede for mange. Spennende da jeg aldri har lest noen av bøkene til Merete Junker.

HVA SOM KAN SKJE I ET BYGDESAMFUNN, NÅR MØRKE HEMMELIGHETER FRA FORTIDEN KOMMER FRAM I LYSET.

Comeback for journalist Mette Minde.

Gårdbruker Einar Engelmark blir funnet skutt og drept i skogen utenfor Seljord. Til sin store overraskelse er journalist Mette Minde nærmeste arving til Engelmarks gård, hester og skogseiendommer. Men hvem var egentlig denne ukjente onkelen hennes – og hvorfor brøt moren all kontakt med ham før Mette ble født? Motvillig må Mette forlate Finnmark og vende tilbake til Telemarkslandskapet og bygda moren forlot.

Med Redebyggeren gjør Mette Minde comeback, i en spennende kriminalfortelling om hva som kan skje i et bygdesamfunn, når mørke hemmeligheter fra fortiden kommer fram i lyset.

Forfatter: Merete Junker.    Forlag: Gyldendal        Utgivelsesår: 2024.

Merete Junker Gundersen (født 23. februar 1959 i Skien) er en norsk forfatter. Hun debuterte i 2008 med kriminalromanen Jenta med ballongen, utgitt på Gyldendal. For debutromanen ble hun i 2009 tildelt Maurits Hansen-prisen – Nytt Blod for beste norske krimdebut.[2] Hovedpersonen i krimbøkene hennes er NRK-journalisten Mette Minde og handlingen utspiller seg i Grenlandsområdet.

Gårdbruker Einar Engelmark blir funnet skutt og drept i skogen i Seljord.

Journalist Mette Minde blir svært overrasket da hun er nærmeste arving til Engelmarks gård, hester og skogseiendommer, da hennes onkel var ukjent for henne.

Hvem er denne ukjente onkelen? Hvorfor brøt moren all kontakt med han før Mette ble født?

Mette drar til Telemark og bygda moren forlot. Her må hun venne seg til både hester og bikkjer. Hun skjønner ikke hvorfor moren har tiet om onkelen og gården. En staselig flott gård var det også.

Et comeback av Mette Minde etter flere år, en spennende krimhistorie fra et bygdesamfunn med mørke hemmeligheter fra fortiden, mye kommer frem i lyset etterhvert.

Syntes dette var en spennende og god historie med et bra plott, det gjorde egentlig ingenting at jeg ikke har lest noe fra forfatter tidligere. Språket er godt.

En fin krim med etterforskning det ikke var lett å se hvem morderen er, vanskelig da Junker la ut spor både her og der. Med flere vendinger som åpenbarte seg og nye blir mistenkte, hun holdt kortene tett til brystet og på slutten får vi svaret. Jeg vridde hjernen mange ganger gjennom boka. Det skjer mye da viklingene kommer som erter på en snor. Det er mer enn drap jeg vil ha svaret på, vi er innom både voldtekt, farskap og uvennskap. Det liker jeg godt.

Miljø og steder blir vi kjent med. Vi er i Finnmark der Mette bor og i hjembygda til moren i Telemark.

Karakterene er gode, vi blir godt kjent med flere. Stalljenta Liss blir vi kjent med på godt og vondt. Hun var i  stallen når gårbrukeren ble skutt i nærheten, hun dro på skolen og hun hørte om tapet av sin sjef. Det samme med Mette Minde, hun er en sterk karakter, uredd og vågal til tider.

Her er hele anmeldesen, o også i bio på instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/redebyggeren-av-merete-junker-krim-del-4-i-serien-med-mette-minde.html

En bok jeg anbefaler, da den har fin spenning og det skjer noe nesten hele tiden. Kan fint lese flere av Mette Minde.

Terningkast 5-   #meretejunker      #gyldendal

 

 

 

Liksteinen av Marit Reiersgård. Krim. Del 5 i serien med Verner Jacobsen og Bitte Røed.

Liksteinen av Marit Reiersgård. Krim. Del 5 i serien med Verner Jacobsen og Bitte Røed. Lese-eksemplar fra Gyldendal.

Gledet meg til denne, fem år side en forrige krimbok.

EN TRAGISK FAMILIEHISTORIE SOM STREKKER SEG GJENNOM GENERASJONER. ALVORLIG MILJØKRIMINALITET. HVORDAN VIL DET ENDE?

Bitte Røed og Verner Jacobsen er endelig tilbake.
I en leilighet i Drammen blir en mann funnet død innelåst i en rosemalt kiste fra 1800-tallet. Drapsofferet var en aktiv jeger, og jaktlaget mannen tilhørte, viser seg å ha forbindelser til alvorlig miljøkriminalitet. Etterforskningen avdekker etter hvert en tragisk familiehistorie som strekker seg gjennom generasjoner. Etterforskerne Bitte Røed og Verner Jacobsen skimter snart et sterkt motiv og frykter at flere liv står i fare. Samtidig skaper deres gjensidige tiltrekning skyld og dårlig samvittighet overfor Verners gravide kone. Det hele ender i et iskaldt drama i en liten bygd i Hallingdal.?

Forfatter: Marit Reiersgård.       Forlag: Gyldendal.      Utgivelsesår: 2024.

Marit Reiersgård Bredesen (født 25. april 1965)[1] er en norsk forfatter fra Tranby.

Bitte Røed er på vei til en langhelg i Hallingdal. En barndomsvenninne Siri, som hun ikke har sett på 25 år, men hun sender  en avlysning rett før Bitte er fremme. Men hvor er Siri? Lever hun? Bitte velger å bli i Hallingsdal over helgen.

Det rulles opp en tragisk familiehistorie som strekker seg over generasjoner.

I Drammen varsler en person om vond lukt i gangen, hun tror det kommer fra naboleiligheten. De finner en gammel, men låst rosemalt kiste. Det viser seg å være eieren av leiligheten som ligger i kista.

Han var jeger. Etter at politiet nøster i saken kommer Det frem til at jaktlaget hans har forbindelser til alvorlig miljøkriminalitet. Hva skjer?

Politietterforskerne Bitte og Verner jobber fra to steder, Hallingdal og Drammen, de kommer raskt til bunns i saken, de frykter flere dødsfall.

Deres gjensidige tiltrekning skaper problemer og dårlig samvittighet ovenfor Verners høygravide kone.

Det hele ender i et  iskaldt drama i en liten bygd i Hallingdal.

Et flott skrevet plott med godt språk. Det er 5 år siden forrige krimbok, håper det blir flere. Selv om det er fiksjon tror jeg på historien. Syntes det er flere spenningskurver som gir god fremdrift igjennom boka. Det skjer noe nesten hele tiden. En fordel at det henvises til de forrige bøkene siden det er lenge siden de var lest, husket mer og mer, kom derfor fort inn i historien.

Synes karakterene er flott bygd opp. Verner syntes Bitte tar for mange unødvendige sjanser altfor ofte, bra for leserne, for det blir det spenning av. Føler de er realistiske og troverdige. Artig at Verner strikker i hemmelighet.

Steder og miljøer blir vi passe kjent med. Vi er i Drammen og Hallingdal. Føler på vinden der de prøver å kave seg frem til hytta i snøværet, detcer muligvSiri er der. Liksteinen får dere forklart utover i boka.

Kapitlene er passe lange, flere vendinger med overraskelser. Slutten ble spennende, vi ser tilslutt hva forfatter tenker.

Her kan du lese hele anmeldelsen og i bio på instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/liksteinen-av-marit-reiersgard-krim-del-5-i-serien-med-verner-jacobsen-og-bitte-roed.html

En bok jeg anbefaler, vel verdt å lese,ingen brutale hendelser, her ble det en flott lesestund hvor jeg koste meg.

Terninkast 4+    #maritreiersgård      #gyldendal