Regbue av Silje Eckerman og Illustratør Anja Storvand. Bok 2 i De Store Små. 6-10 år.

Regbue av Silje Eckermann og Illustratør Anja Storvand. Bok 2 i De Store Små. Lese-eksemplar fra Little Big Publisher.

BRA NOEN HAR SUPERKREFTER SÅ DE KAN HJELPE ANDRE I KJIPE OG URETTFERDIGE FORDOMMER.

Matheo elsker havfruer, enhjørninger og prinsesser, dessuten liker han å kle seg i alle regnbuens farger. Men det er noen som tror at det finnes jentefarger og guttefarger, og De Store Små må løse et nytt superheltoppdrag. Samtidig oppdager superheltbarna nye sider ved kreftene sine, og de skjønner at den som klarer å være seg selv er en helt ekte superhelt! “Regnbue” er den andre boken i serien om De Store Små.Det var virkelig en bok Oskar likte godt. Det er sjeldent han sitter så konsentrert og lytter. Vi har lest noen kapitler hver kveld, og etter hver gang, har det vært vanskelig å avslutte. Det forteller at boka var god!

Forfatter: Sile Eckermann.    Forlag: Little Big Publisher.  Utgivelsesår: 2022.

Regnbue er bok 2 i serien De Store Små. Den er frittstående men allikevel har det skjedd en del med personene så anbefaler å lese første bok Superhelt. Fra 4-9 år. Temaet er farger og mobbing, fins det egentlig jentefarger og guttefarger, eller kan alle bruke de?

 

De 4 søskenbarna Ane, Ellie, Nikolai og Charlotte har superkrefter, det er stort samarbeid mellom de og de får god hjelp fra Bestemor når de står fast med et problem. Men hvordan skal de bruke kreftene? De klarer å sende flammer, lage is, være sterk. Men kan de flere ting bare de får øvd seg litt? De skjønner den som klarer å være seg selv er en helt ekte Superhelt.

Kan de hjelpe Matheo som elsker å gå med sine rosa joggesko og få leke prinsesse og enhjørninger? Hvorfor kan han ikke få gjøre det? Hvem sier det er jentefarge å bruke rosa og jentelek å ha på seg prinsessekjole?

Hvorfor mobber Matheo Ole når han leker prinsesse og enhjørning, og trives kjempegodt i sine rosa joggesko. Vi får også se fra mobberen side på en fin måte, han har det heller ikke så greit med sin storebror.

Charlotte gjør hele huset til Ole om til is. De ser da at kjøkkenet er full av oppvask, rot og møkk. Ingen pappa og mamma der, heller ingen bestemor. Da forstår Charlotte. Solen strømmer på ishuset og hundrevis av regnbuer kommer frem.Charlotte sier: Det er greit å være seg selv. Da svarer Ole: Ikke hvis man er en taper.Du er ingen taper sier Charlotte. Jo broren min sier det. Og han vet en million ting. Ingen vet alt sier Charlotte.

En flott og lettlest bok med flotte tegninger, spennende for barn med forklarende tegninger. Liker at forfatter bruker alle sider. Hun tar problemet med farger og mobbing, samtidig ser vi også fra mobberen side, hvorfor mobberen gjør som han gjør, bunner ofte i usikkerhet og som i dette tilfelle der storebror tror Ole ikke kan noe. Når man ser fra begge sider finner man ofte kjernen i problemet.

Syntes også Illustratør Anja Storband gjør en fantastisk jobb med tegningene som passer i fortellingen. Leste sammen med noen i aldersgruppen og de likte boka godt, en spennende fortelling som vi diskuterte mens vi leste. For å si det, det ble mange pauser med snakk om historien.

Regbue av Silje Eckerman og Illustratør Anja Storvand. Bok 2 i De Store Små. 6-10 år.

De jeg leste for syntes boka var kjempefin og spennende. Anbefales på det varmeste.

Terningkast 5-     #siljeeckermann   #anjastorvand   #littlebigpublisher

 

 

Natriumklorid av Jussi Adler Olsen. Krim. Bok 9 med Avdeling Q.

Natriumklorid av Jussi Adler Olsen. Krim. Bok 9 med Avdeling Q. Lånt på Biblioteket.

EN SPENNENDE HANDLING SOM SKYTER FART FRA FØRSTE SIDE. INTERESSANTE KARAKTERER OG EN NÆRMEST OVERJORDISK SKURK SOM LIGGER ET SKRITT FORAN POLITIET.

Drapssjef Marcus Jacobsen møter sin beste etterforsker, Carl Mørck, i forbindelse med en gammel sak som fortsatt plager ham.  En   kamp mot tiden og de plagsomme koronarestriksjonene tar Avdeling Q, med sedvanlig samhold og humor, opp en hard kamp for å forhindre flere dødsfall. Og samtidig bukter en helt annen sak fra fortiden mot Carl, som en kvelerslange som endelig har været sitt bytte. Natriumklorid er den niende boka i serien om Avdeling Q. «Natriumklorid har alt det som utgjør en god seriemorderthriller: En spennende handling som skyter fart fra første side. Interessante karakterer og en nærmest overjordisk skurk som hele tiden ligger et skritt foran politiet. Effektive kapitler som gjerne avsluttes med cliffhangere, og et kappløp mot tiden.» Elin Brend Bjørhei, VG (Terningkast 5)

Forfatter:Jussi Adler Olsen.    Forlag: Aschehoug.    Utgivelsesår: 2022.

Forfatter: Carl Valdemar Jussi Henry Adler-Olsen (født 2. august 1950 i København) er en dansk forlagschef, skribent og forfatter.

Drapssjef Marcus Jacobsen møter sin beste etterforsker, Carl Mørck, i forbindelse med en gammel sak som fortsatt plager ham. De gjenåpner saken når en kvinne begår selvmord, og dette er en konsekvens av en hendelse på 80-tallet de aldri fant ut av.

En kamp mot tiden og de plagsomme koronarestriksjonene tar Avdeling Q, med sedvanlig samhold og humor, opp en hard kamp for å forhindre flere dødsfall.

Dødsfallene til flere prominente personer tolkes som ulykker eller selvmord. Men avdeling Q ser nærmere på saken og finner ut at her er et ufattelig mønster mot noe langt mer alvorlig. De forstår nå at det er en seriemorder der ute. Hva med saltet?

Samtidig bukter en helt annen sak fra fortiden mot Carl, som en kvelerslange som endelig har været sitt bytte.

Må si jeg ble glad når ny bok med Avdeling Q kom ut med Carl,Assad, Rose og Gordon, 4 sterke og fargerike karakterer som hever boka betraktelig.God humor, elsker dialogene mellom Assad og Carl, som desverre var mindre av denne gang, men han dro noen kamelhistorier denne gangen også.

Godt språk og lettlest. Alltid en spennende sak og boka er tykk som alltid, men man leser og leser side for side, her er det vanskelig å slutte fordi man suges inn i historien fra start. En spinnvill og nervepirrende krim med masse humor av den danske krimkongen Jussi Adler Olsen.

Anbefaler å lese fra første bok da dette er 9ende bok i serien av 10, alle er råbra.Det er heller ikke mye brutalitet i bøkene, så denne kan alle lese.

Vil du lese min mening kan du gå inn på bloggen:https://hildes-bokblogg.blogg.no/natriumklorid-av-jussi-adler-olsen-krim-bok-9-med-avdeling-q.html

Terningkast 5    #jussiadlerolsen    #aschehoug

 

 

Til døden – du skal ikke bryte ekteskapet av Agnes Lovise Matre. Thriller.

Til døden – du skal ikke bryte ekteskapet av Agnes Lovise Matre. Thriller. Hørt på bookbites.

EN SPENNENDE OG SAMTIDIG GUFFEN THRILLER JEG ANBEFALER.

Ella forelsker seg i Mathias. Mathias forelsker seg i Ella. Etter tre måneder gifter de seg og flytter inn i Mathias’ luksuriøse leilighet i Barcode, Oslos nye, skinnende fasade. Snart oppdager Ella mørke hemmeligheter i ektemannens fortid. Hemmeligheter som er så skremmende at hun ikke ser hvordan hun kan fortsette ekteskapet med ham. For Mathias er ekteskapsløftet også avgitt til Gud, et løfte som ikke kan brytes ved annet enn at døden skiller dem ad. Det begynner å haste om alt Ella har jobbet mot ikke skal være forgjeves. «Språket i Til døden er fantastisk, og den oppbyggande historia er så spanande, at ein verkeleg slit med å legga den frå seg.» Bokblogger «Dette snikende ubehaget som ganske fort dukker opp og ble værende til siste slutt, er både godt og uutholdelig på samme tid, og for en slutt Matre serverte oss denne gangen.» Beathes bibliotek «Boka er lettlest, og det ligger en nerve og spenning mellom linjene i som sniker seg innpå deg, jo lengre ut i boka du kommer. Alt er åpent til siste side er lest, og Matre holdt meg på pinebenken hele boka ut.» Henningbokhylle «Den intense historien mellom ektefellene er godt tenkt, med bra plot og en overraskende vri eller to, og innledningen, med beskrivelsen av Barcode er deilig ironisk.» Marit Egaas, Stavanger Aftenblad

Forfatter: Agnes Lovise Matre.   Forlag: Vigmostad &  Bjørke.   Utgivelseår: 2021.

Forfatter:

Agnes Lovise Matre (født 11. mai 1966 på Osterøy) er en norsk lærer og forfatter bosatt i Haugesund.

Hun har siden debuten i 2012 gitt ut fire romaner og krimromaner. Hennes første kriminalroman Skinnet bedrar er også oversatt til tysk, og ble gitt ut under tittelen Das schweigen des Fjords hos forlaget Droemer Knaur i september 2019[1]. Hennes siste bok i samme serie; Uvigslet jord, er solgt til samme forlag i Tyskland. Hun er tatt opp som medlem av Den Norske Forfatterforening[2], og var i januar 2018 med i interimstyret ved stiftelsen av Forfatterforbundet.

Hun debuterte med den skjønnlitterære romanen Stryk meg over håret[4] på Commentum Forlag i 2012, fulgte opp med thrilleren Kledd naken[5] på Comino Forlag i 2015, før hun debuterte som krimforfatter med Skinnet bedrar på Gyldendal Norsk Forlag i 2017[6]. Oppfølgeren Iskald ble utgitt i mai 2019 [7], og vant den litterære krimprisen “Sølvkniven 2020“. [8] Våren 2021 ble tredje bok i hennes serie, Uvigslet jord, sluppet på det norske markedet[9]. Hennes kriminalromaner tar sin handling fra Hardanger. Høsten 2021 bidrar hun med kortromanen Til døden i Vigmostad & Bjørkes serie av spenningsbøker knyttet opp mot Bibelens ti bud. Matre er gift med kollegaen Geir Tangen.

I Vigmostad og Bjørkes bokserie  inspirert av De ti bud.Matre  hadde 6.bud. Du skal ikke bryte ekteskapet. Min første bok med bokserien.

Ella og Mathias forelsker seg, etter bare 3 måneder gifter de seg og flytter inn i Mathias flotte leilighet i Barcode, Oslos nye, skinnende fasade. For Mathuas er ekteskapsløftet også avgitt til Gud, et løfte som ikke kan brytes ved annet enn at døden skiller dem ad. Men hvor godt kan man kjenne en annen etter så kort tid?

Snart oppdager Ella mørke hemmeligheter i ektemannens fortid. Så skremmende så hun ikke kan se en fremtid i ekteskapet deres. Samtidig har hun også sine grunner for å velge Mathias, det begynner å haste for Ella, så ikke alt hun har jobbet for er forgjeves.

Spenningen bygger seg sakte opp, det blir mer og mer uhyggelig samtidig som man har medfølelse for begge. Det er litt av noen karakterer vi blir kjent med, der begge mistenker hverandre for farlige hemmeligheter fra fortiden.

Dette var en råspennende og guffen bok, tilslutt visste jeg ikke hvem som var værst, Ella eller Mathias, begge med hemmeligheter.Dette er intenst og spenningen stiger i løpet av boka, jeg blir holdt på pinebenken til siste slutt så man nesten glemmer å puste. Vi får noen vrier som burde hjulpet, men nei, her har forfatter holdt kortene tett til brystet. Siste kvelden jeg leste ble det godt over midnatt, og for en heidundrende avslutning så jeg bare måtte lese ferdig.

En lettlest bok med godt språk. Ingen lang roman, kun på under 200 intense sider, Ella og Mathias bytter på å fortelle sin historie i boken, dette gjør at vi blir godt kjent med begge. Dette er en bok jeg virkelig anbefaler.

Til døden – du skal ikke bryte ekteskapet av Agnes Lovise Matre. Thriller.

Terningkast 5   #agneslovisematre    #vigmostadbjørke

 

De uskyldige av Kristine T. G. Hardeberg. Debutant. Slektsroman.

De uskyldige av Kristine T. G. Hageberg. Debutant. Slektsroman. Lese-eksemplar fra Forlagshuset Vestfold.

SJOKKERENDE FAMILIEHEMMELIGHETER, FRIGJØRINGSKRIGEN I ITALIA OG SLEKTERS GANG.

Sandra leter etter faren sin, en jakt som fører henne fra en liten bygd på Vestlandet til Firenze i Italia, byen som er hennes eneste spor. Men, søket etter faren skal vise seg å avsløre sjokkerende hemmeligheter om begge foreldrene. Under buegangene i Europas aller første barnehjem opplever Sandra hvordan historie og nåtid henger sammen, hvor sterkt båndet mellom mor og barn kan være. For parallelt med Sandras historie følger vi også Teresa, en oppvakt jente i frigjøringskrigens Italia, en tid da muligheter og begrensninger går hånd i hånd. Mest av alt ønsker hun seg utdannelse, men følgene vil bli skjebnesvangre for henne – og for Sandra. Er det mulig å stole på et annet menneske? De uskyldige handler om livsvalg og tilhørighet, om mysterier og håp. Bli med inn i inn i de trange gatene i en av de viktigste italienske renessansebyene i denne gripende slektsromanen som portretterer både skjørheten og styrken i det å være en familie.

Forfatter: Kristine T. G. Hageberg.    Forlag: Liv Forlag.    Utgivelsesår: 2019.

Forfatter: Kristine T. G. Hageberg, født 1971 i Frankrike. Bor nå på Melhus. Fotograf, foredragsholder, reiseleder og forfatter.

Sandra leter etter sin far, en jakt som fører henne fra en liten bygd på Vestlandet til Firence i Italia, som er hennes eneste spor. Men i søket kommer det frem sjokkerende familiehemmeligheter.  Parallelt med Sandras historie følger vi også Teresas historie, en oppvakt jente i frigjøringskrigens Italia, en tid da muligheter og begrensninger går hånd i hånd.

Her er 2 skjebnesvangre historier fra 1857 og 1995 for Teresa og Sandra som  bindes sammen tilslutt. Historiene byttes på og vi hører mest fra Teresa sin historie fra fortiden og Sandra sin i nåtid.

Thereses historie: Teresa får lov til å gå på skole i klosteret, hun ønsker utdannelse,hun er veldig glad for at hun og faren hadde snakket mye sammen. Hun visste alle svarene selv om hun sa lite. Hun får nå vite at moren hadde mistet 4 sønner, som var svake og døde tidlig. Hun som var oppvokst som enebarn, uten å vite at hun har hatt 4 brødre. Klosteret trenger noviser fra pengesterke familier så Teresa må slutte.

Hun får en ung lærer, signore Vittorio Sorrentino, de begynte å studere ute etterhvert, de snakket som de var likeverdige, noe som forundret henne, ble forelsket. Faren får vite at de studerer ute og det liker han ikke. Bare du får studert å får eksamen sier faren Alberto. En dag sier Vitterio at han må ut å kjempe i krigen for å frigjøre Italia, han skulle komme tilbake igjen når solsikkene blomstrer? Videre skjer mye spennende, men kan ikke røpe noe her.

Kommer Vittori hjem eller døde han i krigen?

Farløse barn fantes det overalt. De frøs eller sultet ihjel i portrom, på trapper, eller de endte i elven. Innocenti-hospitalet tok vare på disse uskyldige små, og barnevinduet sørget for at de kunne leveres trygt og anonymt.

Vi får også en historie om det første barnehjemmet i Europa, hvordan de jobbet for å hjelpe små barn til en god oppvekst. De lagde et hulrom ved døra, der lå en myk pute som barna kan legges på, de dro i snora når de gikk og kunne være anonym når de leverte barnet sitt.

Sandras historie: Når moren hennes dør tør hun ikke å gå opp i atelieret som moren malte sine bilder, for der fikk hun ikke gå da moren levde. Hun finner en bunke med brev fra en Alberto.  I begravelsen treffer hun kusinen til moren. Moren og kusinen hadde ikke sett hverandre på 30 år. Her får hun vite mer om familien. Sin søken til faren havner hun i Firenze, det er for mange som heter Alberto, hun gir nesten opp. En dag ved barnehjemmet treffer hun en eldre mann som kjente hennes mor Eva, han ga henne telefonnummeret til faren, hun drar for å treffe han. Han er gammel og orker ikke mye. Men Sandra får svar.

De uskyldige handler om livsvalg og tilhørighet, om mysterier og håp. Her er flotte beskrivelser fra Italias Firenze, føler man går i gatene selv. Dette er en sterk historie om slekt og generasjoner. Under bueganger utenfor det første barnehjemmet i Europa opplever Sandra at nåtid og fortid henger i sammen, og hvor sterke bånd mor og barn har.

Nydelig bok med et velskrevet språk og lettlest. En fengende, vakker og god bok med familiehemmeligheter.  Selv om historien er fiksjon, så er personer, steder og plasser historisk riktig.Historien er troverdig og dette er en god debut jeg gjerne anbefaler.

En sjanger jeg ikke bruker å lese, var spent, men likte boka godt fordi forfatter hadde stor forteller glede som boblet ut av henne side for side. Med god kunnskap om Firenze ble det magisk å lese.

De uskyldige av Kristine T. G. Hardeberg. Debutant. Slektsroman.

Terningskast 5-    #kristinehardeberg    #livforlag

Drepende drage, angrende hund av Karin Fossum. Krim/psykologisk thriller. Bok 1 med Eddie Feber.

Drepende drage, angrende hund av Karin Fossum. Krim/ psykologisk thriller. Bok 1 med Eddie Feber. E-bok.

VI ER TO OM DET, SA HUN. UANSETT HVORDAN DETTE ENDER,VI ER TO OM DET, KAN DU LOVE DET? AT HUN KOMMER TIL Å DØ OM IKKE SÅ LENGE.

Vi er to om det, sa hun. Uansett hvordan dette ender, så er vi to, kan du love det? At hun kommer til å dø om ikke så lenge? De så på hverandre og smilte. Det var jo bare en lek. Aksel er journalist i lokalavisa og er ifølge sjefen “god på tragedier”. Søsteren Ellinor har mistet jobben og søker virkelighetsflukt. Helt siden barndommen har skjebnen knyttet bror og søster tett sammen. På en av de store gårdene skjer et gassutslipp som tar livet av flere innleide arbeidere mens de sover. Det ser ut som en ulykke. I en enebolig nær ved ligger en 80 år gammel kvinne en dag med knust skalle ved foten av trappa. Noen har rotet rundt i boligen for å få det til å se ut som et ransoverfall. I Drepende drage Angrende hund møter vi en ny og annerledes etterforsker: Eddie Feber. Han er en livsglad mann med åtte barn. Han er rask i vendingen, og kan kanskje virke rotete. Men han har strategier for å få den mørke sannheten

Forfatter: Karin Fossum.   Forlag: Cappelen Damm.      Utgivelsesår: 2021.

Forfatter:Karin Fossum (tidligere Karin Mathisen; født 6. november 1954 i Sandefjord) er en norsk forfatter. Hun er mest kjent som krimforfatter.

Min mening: Vi møter søskenparet Aksel og Ellinor i hovedrollene. De er i førti-årene som har levd i et kjærlighetsfattig hjem. Aksel er journalist i lokalavisen. Søsteren Ellinor har psykiske lidelser, er alkoholisert og uføretrygdet. Aksel har som livsoppgave å holde liv i henne. Ingen av de er gift og de bruker mye av tiden til å fantaserer om hvordan de kan ta livet av moren. De er veldig knyttet til hverandre og har et felles hat mot moren som dominerer deres liv. Faren er død, men har aldri betydd noe for søsknene.

Eddie Feber er hennes nye etterforsker, en livsglad mann med 8 barn.Han hører vi  lite til, kun helt på slutten, han blir vi ikke så godt kjent med i første boken, kommer nok mer i neste. Han kommer inn da en 80 års gammel kvinne blir funnet med knust hodeskalle ved foten av trappen, rotet litt for at det skulle tilsynelatende skal se ut som et ransforsøk og en dødsulykke med 4 polske arbeidere ved et gassutslipp mens de sover. Kan se ut som en ulykke.

En dysfunksjonell familie kan være spennende å lese om, men her gikk det tregere enn tregest, karakterene var lite spennende og fasinerte meg ikke voldsomt. Det var ingen vendinger som det ofte er. Denne boken var en nedtur for meg og en skam å kalle krim, heller en psykologisk thriller. Rett og slett oppskrytt.

Eneste fordel i boken er at Fossum skriver godt og er lettlest. Hun beskriver familierelasjoner godt og innsiden hos personene er fabelaktig skrevet. Fraværet av  foreldrene i barndommen og hva det gjør med deg som voksen. Men blir for mange gjentagelser.

Blogg: https://hildes-bokblogg.blogg.no/drepende-drage-angrende-hund-av-karin-fossum-krim-psykologisk-thriller-bok-1-med-eddie-feber.html

Terningkast 4-    #karinfossum   #cappelendamm

Mord og kjærlighet av Atle Nielsen. Krim. Bok 2 med Journalist Ole Bull.

Mord og kjærlighet av Atle Nielsen. Krim. Bok 2 med Journalist Ole Bull. E-bok på bookbites.

BRENNHET KONTROVERSIELL REPOTASJE OM ET BYRÅDSMEDLEM. KAN DET  BLI RINGVIRKNINGER? KAN FLERE HAVNE PÅ LISTEN?

Mord og kjærlighet, et velkjent Sandemose-sitat, er tittelen på Atle Nielsens andre bok, hvor vi møter TV 2- journalisten Ole Bull, som trumfer gjennom en kontroversiell reportasje som får store ringvirkninger for et byrådsmedlem og hennes familie. Saken tar en dramatisk vending når Bulls sjef blir skutt og drept utenfor sitt eget hjem et par uker senere. Politiet, med den oppfarende, men dyktige Ingemunn Fenne i spissen, forstår at drapet kan spores tilbake til TV2s reportasjer om den påstått korrupte byråden. Dessuten mistenker politi og presse at den ukjente drapsmannen kan ha flere navn på listen. Ole Bull går i dekning i London. En by han kjenner godt, og hvor også fotografen Emma Byrnes bor. Lite vet han at et av sporene i drapssaken peker nettopp hit. Det blir et kappløp på liv og død, både i London og på Vestlandet, og den garvede journalisten Ole Bull stilles overfor sitt livs vanskeligste valg når menneskene bak drapet på TV2s nyhetssjef nærmer seg sitt neste offer. Mord og kjærlighet er en mørk thriller om farlig nysgjerrighet og journalistikkens integritet som stadig settes på prøve. Og der Jørn Lier Horst vet å skildre en politimanns hverdag, i så vel rutiner som dramatikk, gjør Atle Nielsen det samme med journalistens – og det med bunnsolid troverdighet.

Forfatter:Atle Nielsen.    Forlag: Cappelen Damm.   Utgivelsesår: 2022.

Forfatter: Atle Nielsen (født 24. november 1956 i Oslo) er en norsk journalistprogramlederforfatter og sportskommentator. Han har utgitt flere bøker og ledet tv-programmer på både NRKTV 2 og TV 3.

 

Den hardbarkede TV2-journalisten Ole Bull trumfer igjennom noen kontroversielle reportasjer som får store ringvirkninger for et byrådsmedlem og hennes familie. Det blir ikke bedre når et medarbeider blir skutt og drept utenfor sitt hus et par uker senere, når han utfører en av sine kveldsrutiner.  Hvordan viste morderen det?

Ole Bull blir sendt til London i en dekkleilighet av politisjef Ingemunn Fenne, han mistenker at Bull kan være nestemann på lista,da han tror dette har med den brennhete saken om byråden. Politiet tror drapsmannen har flere navn på listen.

I London tar han opp kontakten med Fotograf Emma Byrnes. En dame han liker godt og vil få det til å fungere igjen, men er det så enkelt? Et av sporene peker ut London, men det vet ikke Bull. Snart blir det et kappløp på død og liv både hjemme og i London.

Tema er presseetikk og pressens ofre. Her er det et spørsmål om de går for langt? Bull får et problem når han stilles overfor sitt vanskeligste valg, han har alt klart, men blir ringt opp i siste liten og må omgjøre sitt valg. Nå kan det bli skjebnesvangert dersom han nå velger feil og lite populær som nyhetsjournalist. Men har han egentlig noe valg?

En velskrevet spennende krim jeg fikk gåsehud av, vanskelig å legge fra seg med et så godt plott. Lettlest og godt språk. Synes historien og plottet var veldig troverdig, her er forfatter i en gate han kjenner godt og kan noe om. Vi blir kjent med karakterene.

Mye skjer i boka og det er flere spenningstopper som til slutt nøstes isammen tilslutt. En krimbok for alle. Denne boka anbefaler jeg på det varmeste. En litt annerledes krim som jeg koste meg med.

Blogg:https://hildes-bokblogg.blogg.no/mord-og-kjaerlighet-av-atle-nielsen-krim-bok-2-med-journalist-ole-bull.html

Terningskast 5+    #atlenielsen    #cappelendamm

 

Sølvmyntene av Tom Egeland. Krim. Bok 9 med Bjørn Beltø.

Sølvmyntene av Tom Egeland. Krim. Bok 9 med Bjørn Beltø. Fra biblioteket.

Endelig har Bjørn Beltø oppstått igjen og han er i storform! 30 sølvmynter og et forræderi. Et 2000 år gammelt brev skrevet av Pontius Pilatus forsvinner under dramatiske omstendigheter. Arkeolog Bjørn Beltø får det farlige oppdraget med å finne brevet. Et brev og en dødelig gåte. Hva skjedde da Judas forrådte Jesus? Og hva var Pilatus’ rolle i dramaet? I jakten på fortidens gåter avdekker Beltø sensasjonelle hemmeligheter. Et mysterium og en historisk sensasjon. Samtidig blir Bjørn Beltø også konfrontert med et mysterium som har rot i hans egen fortid. En thriller fra forfatteren bak den populære Bjørn Beltø-serien, som har solgt i millionopplag over hele verden. Sølvmyntene er bok ni i serien.

Forfatter: Tom Egeland.  Forlag: Bonnier Norsk Forlag.    Utgivelsesår: 2021.

Tom Egeland (født 8. juli 1959 i Oslo) er en norsk forfatter og journalist.

Tom Egeland er født i Oslo og vokste opp på Kalbakken i Groruddalen, der foreldrene drev forretninger. Han tok videregående på Oslo katedralskole, avbrutt av et år som utvekslingselev i USA i årene 1977–1978. Han er oldebarn av Jon Flatabø fra Kvam i Hardanger, en av pionerene innen norsk populærlitteratur.
Priser
HVA SKJEDDE DA JUDAS FORRÅDTE JESUS? HVA VAR PILATUS SIN ROLLE I  DRAMAET?

Bjørn Beltø, antihelten som er en sjenert albino som drømmer om uoppnåelige damer er igjen oppstått og jeg koste meg igjennom boka, men her må man følge med.

30 sølvmynter og et forræderi.et 2000 år gammelt brev av Pontius Pilates forsvinner under dramatiske omstendigheter. Arkeolog Bjørn Beltø får oppdraget med å finne brevet og en dødelig gåte. Han vet ikke hva som står i brevet, bare at det har med de 30 Sølvmyntene å gjøre som kan forandre verdenshistorien.

I jakten på fortidens gåter avdekker Beltø sensasjonelle hemmeligheter. Et mysterium og en historisk sensasjon. Denne gang er det Judas og Pilatus sin tur. Dette blir som vanlig et skummelt oppdrag og Beltø er ivrig etter å gjøre en god og grundig  jobb til fingerspissene.

Dette er en krevende krim å følge, her må man ha tunga rett i munnen, ennå vet jeg ikke om jeg greide å få med meg alt, men at det er spennende er det ingen tvil om. Jeg elsker disse bøkene med codekser, gamle pergamenter og myter. Det gir en mystisk glød over boka med religiøse anekdoter, gamle graver, munker, nonner og katolske prester

En mystisk kvinne forfølger Beltø, det gjør han passe nevrotisk, han blir etterhvert konfrontert med et mysterium som gjelder han selv som får store konsekvenser og en stor overraskelse.

Selv om jeg ikke er religiøs så fenger disse bøkene meg med gåtene, gamle graver og teorier som er spinnville. Jakten som Beltø gjør blir jeg fasinert av, det er lærerikt selv om det er fiksjon med en sannhet i historien.

Blogg:https://hildes-bokblogg.blogg.no/solvmyntene-av-tom-egeland-krim-bok-9-med-bjorn-belto.html

Lettlest men tung bok og godt språk. Gleder meg til neste bok.

Terningskast 5      #tomegeland    #bonniernorskforlag

 

 

 

Isbryter av Kristina Ohlsson. Bygdekrim. Bok 2 med Maria Martinsson og August Strindberg.

Isbryter av Kristina Ohlsson. Bygdekrim. Bok 2 med Maria Martinsson og August Strindberg. Lånt på biblioteket.

EN BRANN, ET BARN OG MØRKE HEMMELIGHETER. ER DET EN SAMMENHENG?

Politietterforsker Maria Martinsson og brukthandler August Strindberg må løse nye mysterier på Sveriges vestkyst. Det er vinter i Hovenäset, og August er lykkeligere enn på lenge. Butikken hans, Strindbergs second hand, går strålende, og dessuten er han nyforelsket. Men en iskald januarnatt rystes det lille samfunnet av en brann som ødelegger to sjøboder. Den ene tilhører August, og den andre eies av Axel Ehnbom, en eldre mann som har bodd i Hovenäset hele sitt liv. Politietterforsker Maria Martinsson sliter med å oppklare saken, som snart viser seg å omfatte et drap. Noen i Hovenäset skjuler mørke hemmeligheter. Isbryter er den andre boken om politietterforsker Maria Martinsson og brukthandler August Strindberg.

Forfatter: Kristina Ohlsson.    Forlag: Gyldendal.   Utgivelsesår: 2022.

Dette er andre bok med Maria Martinsson og August Strindberg. August stortrives med sin brukthandel ” Strindbergs second hand” som går veldig bra og er blitt en populær butikk i bygda, folk renner ned med ting de vil ha solgt og ønsker å kjøpe noe. Han baker og er med i en boksirkel. Funnet kjærligheten også med Maria, forholdet er hemmelig så om morgenen er sengen tom og hun har dratt hjem. Det synes ikke August er greit, men forstår hvorfor siden hun ligger i en skilsmisse.

Men en natt står 2 sjøboder i brann, den ene er August sin, den andre er sjøboden til Axel Ehnbom der brannen startet.Han har ryddet loftet og gjort klar en kasse han satte i kapellet, August åpner esken, blir overrasket, men får ikke spurt Axel fordi han er bortreist.

Maria sliter med å oppklare saken, her er det mange mørke hemmeligheter som snart også viser seg å omfatte et drap. Hvem er drept? Er brannen påsatt eller har det begynt av seg selv.

Hva med det lille barnet som lukter røyk og skulle ha sovet trygt i sengen sin? Dette er en flott bihistorie vi er innom flere ganger og som drar historien videre. Vi følger søsteren til barnet der hun er stemmen, med problemene til familien og hvordan de lever og har det i hverdagen. Hvorfor har barnet sluttet å prate? Hvem er de? Er det en sammenheng her?

Likte denne boken bedre enn den første, men syntes fortsatt det går litt tregt og for omfattende, kunne nok vært kortet litt ned. Mer tempo her men allikevel saktegående, en skikkelig kosekrim.

Bra med sceneskifter som drar deg med sakte men sikkert, jeg liker nok mer tempo og her bygges boka opp i sneglefart.  Derfor settes karakteren ned litt. Samtidig skriver forfatter levende om det lille bygdemiljøet som gjør at du vil vite mer.

Korte kapitler og lettlest. Ingen brutalitet så denne passer for alle.De andre seriene hennes har det vært mer fart og spenning i, de likte jeg kjempegodt. Men boka er god og kan anbefales.

På grunn av plassmangel kan du lese min mening her:https://hildes-bokblogg.blogg.no/isbryter-av-kristina-ohlsson-bygdekrim-bok-2-med-maria-martinsson-og-august-strindberg.html

Terningkast 4+    #kristinaohlsson     #gyldendahl