Den svarte svanen av Ingrid Berglund. Krim. Bok 1 med dødsbo-advokat Oda Krohg og Reidar Simonsen

Den svarte svanen av Ingrid Berglund. Krim. Bok 1 med dødsbo-advokat Oda Krohg og Reidar Simonsen. Lese-eksemplar fra forlag/ forfatter.

EN ANNERLEDES KRIM MED CORONA, HVA ER FARLIGST I DENNE SPINNVILLE JAKTEN?

Koronapandemien er trusselen, men det er mennesket som dreper …
De er et umake par, den unge dødsboadvokaten Oda Krohg og hennes aldrende assistent, Reidar Simonsen. De er begge forlatt av sine egne, og den felles etterforskningspraksisen deres er et ikke helt vellykket forsøk på å stable seg på beina igjen.Så kommer en døende kvinne inn døren med et siste ønske. Mot bedre vitende tar de oppdraget; å finne kvinnens sønn som angivelig druknet for fem år siden. Det eneste Oda og Reidar har å gå på, er fire skjell noen har sendt den dødsmerkede moren.Etter hvert som de graver i fortiden, oppdager de flere mistenkelige dødsfall. De ser også foruroligende tegn på at den farmasøytiske storindustrien har skitne hender. Jakten på sannheten vekker raskt oppmerksomhet fra personer som blir farligere jo mer koronapandemien brer seg. Og snart er det Oda og Reidar som jages.

Forfatter: Ingrid Berglund.    Forlag: Gyldendal.    Utgivelsesår: 2022.

Ingrid Berglund (født 10. mai 1966) er en norsk forfatter.Ingrid Berglund er utdannet Master of Science i finans, og har arbeidet som finansanalytiker i Norsk Hydro. Hun debuterte i 2006 med kriminalromanen Det svakeste ledd, og er siden da forfatter på heltid. Hun er oppvokst i Svelvik, senere bosatt i Bærum. Ingrid Berglund er søster til forfatteren Anita Berglund.

En annerledes og underholdende krim er allltid forfriskende, det umake paret Oda og Reidar som begge er forlatt av egne og prøver å stable seg på beina. De later som alt er i orden seg imellom, noe det absolutt ikke er, men heller for å beskytte seg selv og den andre. Her har forfatter mye å bygge på i neste bok, så det gleder jeg meg til å høre mer om disse fargerike personene.

Handlingen er fra 2020, under corona- perioden med nedstengsler og daglige corona- oppdateringer.

En dag kommer det en døende kvinne inn for å få sitt siste ønske oppfylt, Oda svarer ja før hun får tenkt seg godt nok om. Oppdraget i boks og mot bedre vitende begynner de å lete etter sønnen som angivelig er antatt druknet 5 år tidligere. Men det ble aldri funnet et lik. Det eneste de har å gå på er 4 skjell som noen har sendt moren i disse årene. Kan det være sønnen? Etterhvert dukker det opp flere mistenkelige dødsfall og de merker at ikke alle ønsker de skal rote i fortiden.

Den farmasøytiske storindustrien er inni bildet, spørsmålet er hvor mye? Jakten på sannheten kan være mye farligere enn de trodde. De oppdager at noen følger med fortsatt 5 år etter ulykken. De blir utsatt for flere småulykker og det blir skummelt farlig, værre enn coronaen som herjer. Plutselig er det Oda og Reidar som blir de aktuelle jaktbyttene. Spenningen på slutten likte jeg veldig godt, det var spinnvilt og heseblesende.

Skjønte tidlig hva plottet gikk ut på, men ikke alt. Syntes det ble for mye corona- oppdateringer, de kunne vært dempet litt selv om de var riktige oppdateringer fra virkeligheten. Disse 2 tingene ble avgjørende og gjorde at karakteren ble litt lavere selv om jeg likte boka veldig godt..

En lettlest bok med godt språk. Oda er jeg stemmen i boka. Ingen kjedelige partier selv om tempoet gikk opp og ned. Annerledes fordi dette er en privatetterforskning, der de kun følger spor.  De blir sendt nord i landet med flotte beskrivelser av stedet så man føler man er der. Vi får stadig små drypp fra fortiden så vi blir kjent med hovedkarakterene.Spenningen på slutten likte jeg veldig godt, det var spinnvilt og heseblesende.

Syntes boka var realistisk. Men fikk litt feel good-følelse krim når søt musikk plutselig oppstod  når de rømte for livet, stor mulighet for å bli drept. Det hørtes merkelig og snodig ut for meg men et morsomt innslag som jeg måtte flire av. Så ikke helt kjærlighet under så dramatiske forhold. Berglund skriver godt og  dette er en litt annerledes krim. En frisk bok jeg anbefaler videre.

Mer om min mening om boka får du her:https://hildes-bokblogg.blogg.no/den-svarte-svanen-av-ingrid-berglund-krim-bok-1-med-dodsbo-advokat-oda-krohg-og-reidar-simonsen.html

Terningkast 4+   #ingridberglund   #gyldendahl

De Store Små : Superhelt av Silje Eckermann. Bok 1. 5-9 år

De Store Små Superhelt av Silje Eckerman.Bok 1. 5-9 år.Lese-eksemplar fra Forlag

DE STORE SMÅ ER EKTE SUPERHELTER. HVA HADDE DU GJORT HVIS DU HADDE SUPERKREFTER?

Ane har alltid trodd at hun har vært en helt vanlig jente. Men denne lørdagen oppdager hun noe som gjør henne ganske uvanlig. Hun har nemlig superkrefter, og det har lillesøsteren, kusinen og fetteren hennes også.

Sammen bestemmer de seg for å bli superhelter og danner superhelt-gruppen De Store Små.

I denne boken hjelper de tvillingene Trine og Trude. De er slemme mot barn som er mindre enn seg. Men De Store Små oppdager at ingen barn egentlig er slemme, de har det bare vanskelig.

“Superhelt” er den første boken i serien om De Store Små. 

Forfatter: Silje Eckermann.   Forlag: Little big publisher.   Utgivelsesår: 2021.

Superhelt er første bok i barnebokserien De Store Små, dette er en serie som godt kan utvikle seg i mange forskjellige emner.Hovedpersonen Ane trodde hun var en vanlig jente. Hun har lyst langt hår og fregner på nesa. Hun bor med pappa, lillesøster Ellie og bestemor. Favorittfargen er blå. Bestevennene er fetteren Nicolai og kusinen Charlotte.

Hun er livredd for tvillingene Trine og Trude, de er alltid likt kledd og har fletter. De er så slemme mot de som er mindre enn seg selv. Ane må forbi huset deres på vei til bestevennene, da roper tvillingene stygge ting til henne.

Denne lørdagen oppdaget hun noe nytt, hun passer på lillesøsteren Ellie. Hun ser søsteren er på vei til å falle ned trappen, da begynner det å krible i maven, prikke i kroppen og pipe i hodet, plutselig svever hun i løse lufta og flyr lynraskt opp trappen. Hun fanger søsteren rett før hun faller..

Hva var det som skjedde? Fløy hun? Du kan fly sier Ellie. Dette må bli hemmelig sier Ane. De løper til bestevennene, der de oppdager at alle 4 har forskjellige superkrefter fra bestemor. De danner gruppen De Store Små og finner små oppdrag.

De hjelper tvillingene med den sinte mammaen. For mammaer skal jo ikke være sinte. Nå kan de hjelpe barn i vanskelige situasjoner.

En flott og fengende bok for små. Flotte karakterer. I denne boken er det fokus/emne på slemme barn som kansje har det vanskelig. En hjelp til å fokusere på venner og erting. Her har man et godt utgangspunkt  for å samtale om erting og hvordan det påvirker deg.

Illustratør Anja Storvand har lagd flotte bilder som barn liker. Historien er fengende med et viktig budskap beskrevet på en enkel måte, en spennende bok. Passe lange kapitler med bilder som beskriver hva som skjer ved siden av ,så man lettere kan skjønne hva som skjer.Språket er enkelt og tydelig. Hadde jeg hatt småbarn nå hadde jeg kost meg med lesning for de. Anbefales.

Vil du lese hva jeg synes kan du lese her: https://hildes-bokblogg.blogg.no/de-store-sma-superhelt-av-silje-eckermann-bok-1-5-9-ar.html

Den som klarer å være seg selv, er en helt ekte Superhelt!

Terningkast 4+   #siljeeckermann      #anjastorvand    #littlebigpublisher

 

 

På bobiltur til Utøya

Vi campet på Utvika camping ved Tyrifjorden.

På lørdag tok vi gåturen bort til plassen hvor man kunne dra over til Utøya. Vi fikk ikke dratt over da det måtte bestilles båt.

Må si de har gjort plassen til et fint minnested.

Syntes det var veldig vemodig å lese plakaten som de satte opp da jeg selv har mistet min datter og hele hennes familie i kvikkleireskredet i Gjerdrum selv. Blogger Kansje om det når jeg er klar, for nært ennå.

 

Synes det var flott arbeid de har gjort her og vondt å oppleve tragedien som utspilte seg her med masse redsel fra unge mennesker. Massedrapet på Utøya er de verste terrorhandlingene i Norge etter andre verdenskrig. Mange ble hardt skadet, og det ble gjort enorme materielle ødeleggelser

En stolpe med navn til de 77 som døde på Utøya i juli 2011.😥

På bobiltur til Utøya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brennende jenter av C. J. Tudor. Thriller.

Brennende jenter av C.J. Tudor, thriller/ grøsser. E- bok.

SMÅBYER KAN VÆRE SKUMLE, DER FORDOMMER OG OVERTRO STÅR STERKT.

Å avdekke sannheten kan være dødelig i en landsby med en blodig fortid, hvor alle har noe å skjule og ingen stoler på en utenforstående. En ukonvensjonell prest møter den mørke fortiden til en avsidesliggende landsby hjemsøkt av død og forsvinning i denne eksplosive og urovekkende thrilleren fra den anerkjente forfatteren av Krittmannen. En mørk historie henger over Chapel Croft. For fem hundre år siden ble protestantiske martyrer forrådt – deretter brent. For tretti år siden forsvant to tenåringsjenter sporløst. Og for noen uker siden hengte presten i den lokale menigheten seg i kirkeskipet. Pastor Jack Brooks, aleneforelder med en fjorten år gammel datter, ankommer landsbyen i håp om en ny start. I stedet finner Jack en by som er full av konspirasjoner og hemmeligheter, og blir møtt med en advarende lapp: «Men det er ingenting som er tildekket som ikke vil bli avslørt, og skjult som ikke vil bli kjent.» Jo mer Jack og datteren, Flo, utforsker byen og blir kjent med de merkelige innbyggerne, jo dypere blir de trukket inn i de eldgamle konfliktene og mysteriene.

«C.J. Tudor lokker oss igjennom en snedig fortelling med ekko fra Agatha Christie og John Dickson Carr, og med mer enn ett blunk til Stephen King.Hun gjenbruker formler fra krim- og ungdomsromaner, og nøler ikke med å vende dem på hodet. En godt turnert stiløvelse og en nervepirrende saga i grenselandet mellom krim og skrekk. Jeg skulle gjerne ha beroliget leseren med at det går bra til slutt.»

Forfatter: C.J. Tudor.   Forlag: Cappelen Damm.     Utgivelsesår: 2022.

En landsby med en dødelig fortid, hvor alle har noe å skjule og ingen stoler på en utenforstående. En ukonvensjonell prest møter den mørke fortiden til en avsidesliggende landsby hjemsøkt av død og forsvinninger. En mørk historie ligger over Chapel Croft. For femhundre år siden ble protestantiske martyrer forrådt – deretter brent.

Pastor Jack Brooks  og datteren, Flo på fjorten år, flytter til en småby/landsby hvor to jenter forsvant sporløst for 30 år siden. De håper på en ny start. Hun tar over stillingen etter presten i den lokale menigheten som hengte seg i kirkeskipet.  Mer de begynner å bli kjent med de merkelige innbyggerne, jo dypere blir de trukket inn i eldgamle konflikter og mysterier.

Boka var skremmende/skummel å lese til tider, med skikkelige grøss nedover ryggen. Vi ble godt kjent med karakterene, mye konspirasjoner og hemmeligheter og de ble møtt med en advarende lapp:

Men det er ingenting som er tildekket som ikke vil bli avslørt, og skjult som ikke vil bli kjent”.

Godt språk og lettlest, det ble mange vendinger etterhvert som forandret alt og en overraskende slutt, som jeg syntes gikk for fort, kunne bygget mer på slutten for det var sabla spennende og plutselig slutt. Måtte bla meg tilbake fordi jeg trodde jeg hadde gått glipp av noe, men det hadde jeg ikke, men kan ikke røpe noe der, kan bare si råspennende avslutning. Du kan oppleve det annerledes enn meg. Slutten var eneste grunn til at karakteren ble lavere.

Du kan lese mer på bloggen: https://hildes-bokblogg.blogg.no/brennende-jenter-av-c-j-tudor-thriller.html

Terningkast 4+      #cjtudor    #cappelendamm

 

 

Nedtelling av Tina Frennstedt. krim. Bok 2 i Cold Case- serien.

Nedtelling av Tina Frennstedt. krim. Bok 2 i Cold Case- serien. Hørt på Fabel.

SPENNENDE COLD CASE-SERIE SOM ER BÅDE REALISTISK OG TROVERDIG.

Andre bok i svensk bestselgerserie, fra forfatteren som vant Årets deckardebut Crimetime Award i 2019. En kontroversiell kvinnelig kunstner blir funnet drept ved Stenshuvud fyr. I tilknytning til liket oppdager man en type leirjord som viser seg å være identisk med den man fant på et drapssted utenfor Ystad for 15 år siden, da en ung musiker ble funnet død. Da kriminalinspektør Tess Hjalmarsson sammen med kollegaen Marie Erling, undersøker saken, finner de ingen åpenbare koblinger mellom ofrene. Men nyheten igangsetter en kjede av dramatiske hendelser på Österlen. Samtidig begynner en tobarnsmor å mistenke at ektemannen hennes ikke er den hun trodde han var. Nedtelling er andre bok i Frennstedts bestselgende Cold Case-serie. Serien er inspirert av virkelige hendelser som har utspilt seg i Malmø og på Österlen. «Smart krim uten stereotypier (…) Tempo og spenning fra første side.» Aftonbladet Söndag.

Forfatter: Tina Frennstedt.  Forlag: Vigmostad Bjørke    Utgivelsesår: 2021.

Tina Frennstedt: Født 1969.En av Sveriges fremste kriminalreportere fra flere store aviser og tv-produksjoner. Spesiallisert seg på Cold Case.Crimtime Awards 2019 for årets krimdebut i Sverige.

Dette er andre bok i Cold case saker, gledet meg for første bok var veldig bra og denne innfridde.

En kvinnelig kunstner blir funnet drept ved Stenshuvud fyr. I tilknytning til liket finner man en type leirjord som er identisk med den man fant på et drapssted utenfor Ystad for 15 år siden, der en musiker ble funnet død. Kriminalinspektør Tess Hjalmarsson og hennes team begynner å etterforske saken,  lager en profil på gjerningsmann og mange avhør, men finner ingen koblinger.

Det dukker opp et tredje mord med samme type leire, plutselig kommer en sammenheng mellom drapene, nok til å få dratt alt i land tilslutt.Samtidig begynner en tobarnsmor å mistenke at ektemannen hennes ikke er den hun trodde han var. Det begynner å haste å få løst saken da de får beskjed om cold card gruppe kansje skal nedlegges, noe de håper ikke skjer hvis de får løst saken, dette setter de i en meget presset situasjon ved siden av at de skal løse saken.

Nedtelling er andre bok i Cold Case-serien, krimromaner som er basert på virkelige hendelser, som hun har gjort om til fiksjon veldig godt.. Godt språk og lettlest. Vi følger Tess også privat med flere bi-historier som drar boka godt opp. Jeg liker godt Cold case saker og svensk krim. Her er  god etterforskning og den virker realistisk, godt beskrevet og troverdig. Et flott persongalleri. Du kan fritt lese boka frittstående .

Her er ingen blodige actionscener, men en knakende god og spennende krim der etterforskningen står i sentrum. Drar også opp at vi følger både Tess og Marie privat, vi får vite litt om livene deres og hvordan de har det. Etterforskningen er i nåtid med en del tilbakeblikk 15 år tidligere. En bok jeg anbefaler, gleder meg til neste bok i serien.

Blogg:https://hildes-bokblogg.blogg.no/nedtelling-av-tina-frennstedt-krim-bok-2-i-cold-case-serien.html

Terningkast 5   #tinafrennstedt  #vigmostadbjørke

 

På tur med bybobilen til Tretten. Min første kjøretur.

Vi har vært på vår årlige jentetur til Tretten, da måtte jeg sette meg bak rattet. Det var kjempegøy og det gikk veldig bra. Vi har en venninne som har fast plass på Stav camping. Blir nok litt bytting på kjøring etter denne turen tenker jeg.

Vi koste oss med god mat og masse skravling. Enda mer skravling utover kvelden da vi måtte gå inn når solen ikke varmet mer.

Selvfølgelig hadde vi også godt drikke i moderate mengder. Godt med Prosecco og jordbær/ sjokolade.

Vi måtte også få rørt litt på oss. Flott natur der.

Vi tok turen til Trettens spesielle spisested, Diner 13, det smakte godt. Morsomt å være der😍.

Ensomt vitne av Lisa Bjerre og Susan Casserfelt. Krim. Bok 1 med Linje 17.

Ensomt vitne av Lisa Bjerre og Susan Casserfelt. Krim. Bok 1 med Linje 17.

EN SVÆRT DRAMATISK, REALISTISK OG TROVERDIG STOCKHOLMSKRIM.

Ensomt vitne er en svært dramatisk, realistisk og troverdig Stockholmskrim, mener svenske anmeldere. Perfekt lesning for deg som likte TV-serien “Den tynne blå linjen”. Nok en skyting i en forstad til Stockholm, enda et ungt menneske er drept, offer i et oppgjør mellom kriminelle gjenger. Men denne gangen er noe annerledes, offeret er en ung kvinne uten kriminell bakgrunn. Politibetjentene Lina Kruse og Jack Karlberg er først på stedet. På åstedet er tretten år gamle Eddie, den yngre broren til en beryktet gjengleder. Det viser seg snart at skytingen bare er begynnelsen på en gjengkrig der bare én kan stå igjen som vinner. Når volden eskalerer, blir Eddie revet mellom lojalitet til broren og frykten for å bli det neste offeret. Skal han velge gjengen – eller skal han tørre å vitne? Ensomt vitne er den første delen av krimserien Linje 17 som finner sted i forstaden Bagarmossen i Stockholm. Begge forfatterne er journalister og Susanne Casserfeldt er også krimforfatter som tidligere har solgt over 250 000 i Sverige.

«… boka er god. Realistisk på sitt vis, og spennende.» «… imponerer på mange plan.»

Begge forfatterne er journalister og Susanne Casserfeldt er også krimforfatter som tidligere har solgt over 250 000 i Sverige.

Forfattere: Lisa Bjerre og Susan Casserfelt. Forlag: Cappelen Damm. Utgivelsesår:2022.

Spenningen startet allerede på første side så man fikk gåsehud.Nok en skyting i en forstad i Stockholm, enda et ungt menneske er drept, offer i et oppgjør mellom kriminelle gjenger. Men denne gangen er noe annerledes, offeret er en ung kvinne uten kriminell bakgrunn. Politibetjentene Lina Krise og Jack Kalberg er først på stedet. Så går det litt roligere og vi blir kjent med persongalleriet og vi får drypp av ting som skjer med passe mellomrom.

På åstedet finner de 13 år gamle Eddie som sier han har spilt dataspill med kompiser og ikke sett noen ting. Kan det være riktig? Han bor med mor og 2 søsken. Alex, storebror er leder for en av områdets kriminelle gjenger, skytingen starter en gjengkrig som det bare er en som kan vinne.Eddie ser opp til broren og passer gjerne på lillesøster. Faren,er en voldelig alkoholiker som er kastet ut, men dukker opp av og til og da blir det mye uro i hjemmet. Lina mener han er truet, men Eddie forblir taus. Han var veldig glad i Meral, brorens kjæreste som ble skutt i leiligheten. Broren forsvinner.

Eddie er snill og begavet, men har han en sjanse der han bor, med kriminelle gjenger og hard kriminalitet.  Han er redd, men våger han å vitne? Kan han ha blitt truet til taushet? Eddie er redd for å bli skutt når volden eskalerer og han sliter med lojalitet til broren. Skal han velge gjengen eller våge å vitne?

Politibetjentene Lina og Jack har sine trøblete liv. Lina med sin eksentriske, selvopptatte mor og trøblete kjærlighetsliv. Jack med stor gjeld og ønsker om store ambisjoner i politiet.

En bok jeg likte godt, vi ble godt kjent med persongalleriet, realistisk og troverdig plott. Lettlest og spennende uten alt for brutale detaljer. Politikrimmen er velskrevet.Gleder meg til neste bok, der får vi nok enda flere svar.

Vil du lese mer kan du gjøre det her:https://hildes-bokblogg.blogg.no/ensomt-vitne-av-lisa-bjerre-og-susan-casserfelt-krim-bok-1-med-linje-17.html

Terningkast 5  #lisabjerre   #susancasserfelt    #cappelendamm

 

 

Isløsning av Arne Dahl. Krim/psykologisk thriller. Bok 5 med Sam Berger og Molly Blom

Isløsning av Arne Dahl. Krim/psykologisk thriller. Bok 5 med Berger og Blom. E-bok.

ISLØSNING ER ET SPEKTAKULÆRT PLOTT SOM ER FARTSFYLT OG SPENNENDE, DET BLIR RETT OG SLETT EN KAMP MOT KLOKKA.

Isløsning er en velskrevet, fartsfylt, blodig og skrekkelig spennende psykolgisk thriller fra den svenske mesteren Arne Dahl. Den femte i serien om Berger og Blom. For deg som liker Sjøwall & Wahlöö, Håkan Nesser, Jussi Adler-Olsen og Lars Kepler. Vinter går mot vår og isen brister raskt på fjorden. Sam Berger, Molly Blom og ikke minst Deer, som er deres kontakt i politiet og må lære seg å gå igjen etter angrepet som forandret livet hennes, er overbevist om at det er en sammenheng mellom likene som flyter i land i den svenske skjærgården. Noen kommer til å drepe igjen. Kan Sam, Molly eller Deer hindre det? Eller er sannheten for langt unna deres forestillingsevne?

Forfatter: Arne Dahl.     Forlag: Cappelen Damm.     Utgivelsesår: 2022.

Jan Arnald, også kjent under pseudonymet Arne Dahl, (født 11. januar 1963 i Sollentuna i Sverige) er en svensk forfatter, kritiker og litteraturviter.

Denne boken har jeg gledet meg til, har likt alle de andre og den innfridde med brutale drap, russisk mafia og ulovlig forskning på medisin. Samt å møte Sam, Molly og Deer igjen. Med skrekkblandet fryd begynner jeg å lese, jeg vet det kan bli både makabert og nervepirrende.

Vinter går mot vår og isen brister raskt på fjorden, en mann blir funnet på en strand rett utenfor Stockholm. Deer ser liket og setter det i sammenheng med 2 andre lik som er funnet tidligere. Deer kontakter Sam og Molly for at de i hemmelighet skal undersøke mordene. De blir trukket inn i en verden de ikke har støtt på tidligere, en verden der begjæret etter evig liv er viktigst. Samtidig med dette må Deer lære seg å gå igjen etter angrepet som forandret hennes liv i forrige bok og hun mistet et bein. Hun sliter med både psykiske og fysiske opplevelser etter at hun ble utsatt for grov vold fra russisk mafia. Dessuten er hun suspandert fra jobben for sin etterforskning som ikke var helt stueren.

Tre drap, tre ofre uten identitet.alle funnet i strandsonen i nærheten av Stockholm, på steder som ligner hverandre. Er det bare 1 gjerningsmann? Det store problemet og fellesnevneren er at alle likene er kledd i klær fra 30 år siden, og man klarer ikke å stadfeste identiteten deres. Hva har egentlig skjedd? Man følger 2 kriminalsaker, den andre saken er at flere Hells Angels-medlemmer blir drept med en øks i panna, de er redd at det er 2 seriemordere der ute, men alt mikses i sammen tilslutt eller gjør de egentlig det?

Vi følger 3 stemmer, Deer,  Sam og Molly, og en ukjent stemme som vi ikke aner er et offer eller forbryter. En lettlest bok med grei lengde på kapitlene. Flotte dialoger og ofte sceneskifter drar deg gjennom boka i en rasende fart uten stopp.

Boka er urealistisk, men det gjør ingenting da den er velkomponert fra forfatter som vanlig og overraskelsene står i kø. Her kommer medisinske eksperiment og genforskning, at den er usannsynlig så må boka leses først, her er ting jeg ikke kan komme inn på.En herlig, grøssende rå og til tider brutal bok.

Håper det kommer flere bøker i serien. Anbefales.

Blogg:https://hildes-bokblogg.blogg.no/islosning-av-arne-dahl-krim-psykologisk-thriller-bok-5-med-sam-berger-og-molly-blom.html

 

Terningkast 5   #arnedahl    #cappelendamm

 

 

Bøker lest i juni 2022. Det ble 10 bøker.

Her er de 10 bøkene jeg har lest i juni, håper det kan være til inspirasjon.

Den svarte svanen av Ingrid Berglund. Krim. Bok 1 med dødsbo-advokat Oda Krohg og Reidar Simonsen. Lese-eksemplar fra forlag/ forfatter.

EN ANNERLEDES KRIM MED CORONA, HVA ER FARLIGST I DENNE SPINNVILLE JAKTEN?

Mer om min mening om boka får du her:https://hildes-bokblogg.blogg.no/den-svarte-svanen-av-ingrid-berglund-krim-bok-1-med-dodsbo-advokat-oda-krohg-og-reidar-simonsen.html

 

 

De Store Små Superhelt av Silje Eckerman.Bok 1. 5-9 år.Lese-eksemplar fra Forlag

DE STORE SMÅ ER EKTE SUPERHELTER. HVA HADDE DU GJORT HVIS DU HADDE SUPERKREFTER?

Vil du lese hva jeg synes kan du lese her: https://hildes-bokblogg.blogg.no/de-store-sma-superhelt-av-silje-eckermann-bok-1-5-9-ar.html

Den som klarer å være seg selv, er en helt ekte Superhelt!

 

 

Brennende jenter av C.J. Tudor, thriller/ grøsser. E- bok.

SMÅBYER KAN VÆRE SKUMLE, DER FORDOMMER OG OVERTRO STÅR STERKT.

Du kan lese mer på bloggen: https://hildes-bokblogg.blogg.no/brennende-jenter-av-c-j-tudor-thriller.html

 

 

Nedtelling av Tina Frennstedt. krim. Bok 2 i Cold Case- serien. Hørt på Fabel.

SPENNENDE COLD CASE-SERIE SOM ER BÅDE REALISTISK OG TROVERDIG.

Nedtelling av Tina Frennstedt. krim. Bok 2 i Cold Case- serien.

 

 

Ensomt vitne av Lisa Bjerre og Susan Casserfelt. Krim. Bok 1 med Linje 17.

EN SVÆRT DRAMATISK, REALISTISK OG TROVERDIG STOCKHOLMSKRIM.

Ensomt vitne av Lisa Bjerre og Susan Casserfelt. Krim. Bok 1 med Linje 17.

 

i

 

Isløsning av Arne Dahl. Krim/psykologisk thriller. Bok 5 med Berger og Blom. E-bok.

ISLØSNING ER ET SPEKTAKULÆRT PLOTT SOM ER FARTSFYLT OG SPENNENDE, DET BLIR RETT OG SLETT EN KAMP MOT KLOKKA.

Isløsning av Arne Dahl. Krim/psykologisk thriller. Bok 5 med Sam Berger og Molly Blom

 

 

 

Paradis av Frøydis Lilledalen. Debutkrim. Lese-eksemplar fra Forlagshuset i Vestfold.

EN HEIDUNDENDE DEBUT SOM TAR PUSTEN FRA DEG.

Paradis av Frøydis Lilledalen.Debutkrim.

 

 

Nora og corona av Siri Sjøgren Selmer.Debut Barnebok/Familiebok  6-12 år. Lese-eksemplar fra forfatter.

CORONA, EN USYNLIG FIENDE, KAN VÆRE SKREMMENDE FOR BARN, IKKE ALT MAN SKJØNNER. HVORDAN SER CORONA UT? SOM KULER? HØRES UT SOM NOE  VELDIG SKREMMENDE.

Terningkast 5.

Les anmeldelsen her: https://hildes-bokblogg.blogg.no/nora-og-corona-av-siri-sjogren-selmer-debut-barnebok-familiebok-fra-6-12-ar.html

 

 

De udugelige av J.R Henrixen. Krim. Bok 1 med Jan Petter Salte. Hørt på bookbites.

EN KRIM MED HUMOR, GOD ETTERFORSKNING OG MASSE SPENNING. Terningkast 5+

Les anmeldesen her: https://hildes-bokblogg.blogg.no/de-udugelige-av-j-r-henrixen-krim-bok-1-med-jan-petter-salte.html

 

Skyggeliljen av Johanna Mo.Bygdekrim. Bok 2 i Ölandserien med Hanna Duncker. E-bok.

EN VELSKREVET BYGDEKRIM FRA ÖLAND MED ET SPENNENDE PLOTT.  Terningkast 5

Les anmeldelsen her: https://hildes-bokblogg.blogg.no/skyggeliljen-av-johanna-mo-bygdekrim-bok-2-i-olandserien-med-hanna-duncker.html