Bastarden av Øistein Borgen. Bok 4 med Bogart Bull.

Bastarden av Øistein Borge.  Bok 4 med Bogart Bull. Hørt på Storytel.

Forfatter: Øistein Borge.   Forlag: Cappelen Dam.  Utgivelsesår: 2020.

EN HANDLINGSDREVET BOK MED HØYT TEMPO OG EN BRUTAL HISTORIE. ØISTEIN BORGE ER BLITT EN AV MINE YNDLINGSFORFATTERE.

Forfatter: Øistein Borge (f. 1958) har tidligere utgitt en serie på tre romaner om ungdomshelten Nino Glass. I 2016 krimdebuterte Borge med sin første bok om Bogart Bull – Den syvende demonen. Både denne og oppfølgeren Det som aldri dør (2017) har fått varm mottakelse av norsk presse. Borge ble nominert til både Rivertonprisen og Mauritz Hansen-prisen i 2017. I 2019 kom Jeg er nummer 13 og i 2020 kom den fjerde boken om Bogart Bull: Bastarden. Øistein Borge bor på Mallorca der han jobber som forfatter på fulltid.

En norsk jøde på jakt etter rettferdighet forsvinner på ferieøya Mallorca. Tilsynelatende en savnet-sak, men Aaron Bercows forsvinning utvikler seg snart til noe langt større og farligere enn først antatt. Kripos-sjef Eva Heiberg innser at hun ikke har noe valg. Hun må søke hjelp hos mannen som vendte henne og etaten ryggen to år tidligere – privatetterforsker Bogart Bull. Han aksepterer oppdraget, en avgjørelse han skal komme til å angre på. For på Mallorca viser gradestokken nærmere 40 grader, en hetebølge i stil med det helvete som venter ham i ferieparadiset. Og som det sømmer seg et helvete, er det også her en djevel som trekker i trådene. Arvtageren til en mann hvis ondskap savner sidestykke i historien.

Min mening: Velskrevet bok med høyt tempo som har en brutal historie.Godt språk og lettlest. Passe tempo så det kribler i kroppen når man venter på det neste som kommer, og det gjør det. Fabelaktig prestasjon i mine øyne.

Terningkast 5.   #øisteinborge   #cappelendamm 

 

Polarsirkelen av Liza Marklund. Bok 1 i en triologi.

Polarsirkelen av Liza Marklund. Bok 1 i triologi. Lånt bok.

EN CREEPY PSYKOLOGISK THRILLER, SNEDIG OG ELEGANT. JEG SPÅR TRIOLOGIEN  EN FABELAKTIG SUKSESS.

POLARSIRKELEN er første del av en trilogi som utspiller seg i Nord-Sverige, der Liza vokste opp. Det er en karakterdrevet kriminalroman av høyeste rang som foregår i to tidsperspektiver, sommeren 1980 og julen 2019. Hovedpersonene er en gruppe tenåringsjenter på begynnelsen av 1980-tallet. De har en bokklubb sammen der de møtes og diskuterer litteratur. En av dem forsvinner, 17 år gammel, og blir funnet førti år senere: innemurt i et brofundament, naken og halshugget. Forholdene og hendelsene i bokklubben Polarsirkelen driver hele handlingen. Det som skjer sommeren 1980 vil prege jentenes voksne liv. Når deres savnede venn blir funnet julen 2019, åpner det seg brådyp både i og mellom de nå middelaldrende kvinnene. Smertefulle hemmeligheter som har vært skjult i flere tiår, truer med å bli avslørt, med ødeleggende konsekvenser. Gutten som flere av jentene var forelsket i, i 1980, Wiking Stormberg, er nå politimester i den frostbitte byen ved polarsirkelen. Han leder etterforskningen av det makabre funnet i brofundamentet. Nådeløst trekkes han inn i dramaet som formet livene til de overlevende kvinnene.

Forfatter: Liza Marklund, født 1962.     Forlag: Cappelen Damm.  Utgivelsesår: 2021.

 

Min mening: Boka begynte tregt men bygde seg kraftig opp.Godt språk og lettlest.  Her går vi mellom 1980 og 2019, et kløktig bygget plott. Polarsirkelen er en lesesirkel med 5 jenter vi følger tett, Carina, Sofie, Susanne, Birgitta og Agneta.Troverdig.En bok med klasseforskjeller, skam og utenforskap. Karakterene er gode og vi blir godt kjent med dem. Krimplottet har flere overraskelser og vendinger som jeg ikke så før den spesielle slutten, her skulle jeg ønsket at jeg allerede hadde neste bok klar. En skikkelig creepy historie.

Terningkast 5  @lizamarklund    #cappelendamm 

 

 

Oppreisningen av Roslund & Hellstrøm. Bok 3 med Ewert Grens.

Oppreisningen av Roslund & Hellstrøm. Krim/thriller. Bok 3 med Ewert Grens.

Fofattere: Anders Roslund( journalist) og Børge Hellstrøm (kriminalomsorgsdebattanten), svenske,krimduo, oversatt til mange språk og fått glassnøkkelen ( 2005) for Udyret, Guldpocket( 2005)

Hvem er offer og hvem er forbryter?
Kan én manns død gi en annen livet tilbake?

På finlandsferga blir en dansende mann angrepet av dansebandets vokalist, John Schwartz. Under avhørene skjønner førstebetjent Ewert Grens bare én ting: Her er det ingenting som stemmer! Schwartz døde egentlig på vei til sin egen henrettelse i et amerikansk fengsel.
Et spark på dansegulvet er i ferd med å lage storpolitisk konflikt mellom Sverige og USA.

“Det er mulig! Det er faktisk mulig å skrive så bra om noe som er så vanskelig.” Klassekampen

“Thrillerfans vil glede seg over den barske, nordiske atmosfæren, det kompromissløse tempoet og den briljante vrien på slutten.” Publishers Weekly, USA

Min mening: En flott bok med bra driv. Et ømtålig tema om dødsstraff som er bra skrevet. Men synes den kunne vært kortet ned, ble langdryg. Synes slutten var fiffig, så ikke den komme.

#roslundhellstrøm #storytel   #cappelendamm

Ulven av Samuel Bjørk. Bok 4 med Holger Munch og Mia Krüger

Ulven av Samuel Bjørk. Krim/ psykologisk spenning. Bok 4 med Holger Munch og Mia Krüger. Lest på bookbites. 

Forfatter:SAMUEL BJØRK er pseudonymet Frode Sander Øien bruker som krimforfatter. Hans krimdebut, Det henger en engel alene i skogen (2013), vakte stor oppsikt internasjonalt, og er solgt til over 40 land. Boken ble nominert til Bokhandlerprisen i 2013, og var hovedbok i Englands og Sveriges største bokklubb i 2014. I tillegg vant den prisen for beste nykommer i Frankrike, og ble kåret til årets krimbok i Nederland. Også oppfølgerne Uglen og Gutten som elsket rådyr ble bestselgere i flere land. De tre bøkene i serien om Mia Krüger og Holger Munch er alle nominert til Bokhandlerprisen.

Forfatter: Samuel Bjørk. Forlag: Cappelen Damm. utgivelsesår:2021.

NY TRILOGI FRA DEN INTERNASJONALE KRIMKOMETEN SAMUEL BJØRK—SOLGT TIL 40 LAND OG NUMMER ÉN I TYSKLAND.

To elleve år gamle gutter blir funnet drept på et jorde utenfor Uddevalla i Sverige. Mellom dem ligger en hvit hare. Saken forblir et mysterium.

Åtte år senere blir to gutter funnet drept på tilsvarende måte utenfor Oslo, med en død rev mellom seg.

Holger Munch, nyutnevnt leder for egen drapsenhet, trenger hjelp til å løse saken. Han blir tipset om den unge politistudenten Mia Krüger, som scorer uvanlig høyt på skolens tester. Selv drømmer hun om en karriere i beredskapstroppen, mens hun bruker nettene til å lete etter tvillingsøsteren Sigrid, som har forsvunnet.

Sammen graver Munch og Krüger i de mørke og gruoppvekkende sakene, som viser seg å være mer intrikate enn noen av dem kunne ane. Og presset øker da beskjeden kommer: To nye gutter har forsvunnet.

Min mening: En iskald stemning som holdt meg på pinebenken til siste side. Tettpakket og pirrende krim. Godt språk og lettlest som gir god fremdrift. Et intrikat plott med vridninger til siste slutt. Gleder meg allerede til neste bok. Denne boken er lagt til før første bok, her blir Mia Krüger ansatt,  Munch og Krüger et radarpar som kler hverandre og begge er spesielle på hver sin måte med suksess. Anbefales virkelig.

Terningkast 5+   #Samuelbjørk    #cappelendamm

Alle lyver av Camilla Grebe.

Alle lyver av Camilla Grebe. Krim.Frittstående. Lånt bok.

Forfatter: Camilla Grebe. Forlag: Gyldendal.  Utgivelsesår: 2021.

ALLE LYVER HANDLER OM DEN FINE LINJEN MELLOM LØGN OG SANNHET SOM VI STADIG BALANSERER PÅ, HER EN SKILDRING AV EN FAMILIE I FRITT FALL.

Forfatter: Camilla Grebe, født 1968, svensk,bor i Alvsjø utenfor Stockholm. Utmerkelser: Glassnøkkelen for Husdyret i 2018. Svenska dekarsakademiens pris for beste svenske kriminalroman.

Alle lyver. En familie i fritt fall. Maria er heldig, og hun vet det. Hun trives i jobben som lærer, hun elsker sønnen sin, sin nye mann Samir og – som oftest – bonusdatteren Yasmin. Men når Yasmin sporløst forsvinner en desembernatt og Samir blir anklaget for å ha drept sin egen datter, raser Marias tilværelse sammen. Ingen kan vel drepe sitt eget barn? I alle fall ikke mannen hun elsker og kjenner så godt? Alle lyver handler om den fine linjen mellom løgn og sannhet som vi stadig balanserer på. En besettende kriminalroman og en skildring av en familie i fritt fall

 Min mening: En fantastisk forfatter på høyt nivå, med komplekse og overraskende intriger.Troverdige karakterer. Historien er Maria sin, men vi får også høre Vincent, Yasmin og andre mindre fortellerstemmer, likte vekslingen godt som fanger leseren med den gripende historien. Troverdig historie, godt språk og kortene holdes til siste slutt.Spennende uten noe makabert. Her har jeg likt alle bøkene.Anbefales.

Terningkast 5+   #camillagrebe   #gyldendal

 

Nattog forsvinn i Ulrikstunnelen av Audun Stølås.

Nattog forsvinn i Ulrikstunnelen av Audun Stølås. Gladkrim. Lese-eksemplar fra forfatter.

Handlingen starter i 2025 og hopper til 2027, handler mye om terroisme. Her er morsomme konspirasjonsteorier med historiske fakta, handlingen foregår i Bergen.Men hvor er nattoget blitt av?

Forfatter: Audun Stølås.  Forlag: Fikenbladet.no  Utgivelseår: 2021

Sara Borge har tilnærma magisk ry som elektrikar. Då hun må slutte i draumeyrket på grunn av slitasjeskader, vel ho å bli prest. Ho bruker sin kreativitet frå sitt tidlegare yrke til å lage sterke preiker, mellom anna om dommedag. Ei gruppe islamistar har bufellesskap på Åsheim i Arna. Men då ei nikab-kledd kvinne blir drepen, rømmer dei frå staden. Sara er mellom dei 415 passasjerane på nattoget som forsvinn i Ulrikstunnelen. Islamistane som står bak, vil trene dei stridsdyktige blant passasjerane opp til å bli IS-krigarar i det nye kalifatet dei vil opprette i Europa. Blant passasjerane er det også ei gruppe amerikanske konspirasjonsteoretikarar og nokre unge muslimar. Elevar på e-sportlina på Arna vidaregåande skule, ei gruppe kvistgangarar, beredskapstroppen og 100 amerikanske soldatar står på utsida og vil hjelpe.

 Audun Stølås (72) bur i Indre Arna i Bergen. Han har i 34 år vore journalist og høgskulelektor. Dette er den 18. boka han gjev ut.

Min mening: Vel, boka var sær med humoristiske innslag, alt fra bisart til alvorlig.  Lettlest med korte kapitler.Skrevet på nynorsk, ble ikke så godt kjent med personene. En rar og merkelig bok med forskrudde ideer. Plottet trodde jeg ikke på da det ble for ellevilt, så boka gikk ikke inn hos meg, men kansje hos deg.

Terningkast 3+.  #audunstølås  #fikenbladet  

 

Rotteblod av Stig Ellingsen og Simen Ingemundsen. Krim/ spenning. Bok 2 med Bjørn Berner og Truls Storlien.

Rotteblod av Stig Ellingsen og Simen Ingemundsen. Krim/ spenning.  Bok 2 med Bjørn Berner og Truls Storlien. Kjøpt boka. 

EN SPENNENDE LANDSBYKRIM MED ET GODT PLOTT OG FLERE VENDINGER. ANBEFALES, BØR LESE SPINDELVEVET FØRST.

Forfatter: Stig Ellingsen og Simen Ingemundsen  Forlag:  Neglebitt Forlag. Utgivelsesår: 2020.

Forfatterne: Stig Ellingsen, født 1958 i Stavanger men har bodd store deler av sitt voksne liv i Randaberg. Han er forfatter, lærer og filolog. Tidligere gitt ut 5 krimromaner med Bjørn Berner. Har vært samfunnsdebattant i flere aviser.

Simen Ingemundsen, født 1995, født og oppvokst på Randaberg. Forfatter,bokblogger,bokanmelder, litterær formidler, festivalsjef og arrangør for litterære arrangementer. Han er journaliststudent m bachelor i historie. Arrangerte krimprisen Sølvkniven. Den yngste krimforfatter i Norge.

Den vesle bygda Randaberg er enda i sjokk etter at den beryktede Erik Hansen klarte å unnslippe politiet etter flere alvorlige kidnappingssaker. For å trygge befolkningen er det satt inn en ekstra sterk og håndfast politibetjent, Preben Oppegård. Men førstekriminalbetjent Bjørn Berner blir bekymret da Oppegård en dag ikke dukker opp på jobb. Mystiske ting begynner å skje. Nok en gang føler Randabergs befolkning på en intens frykt, og politiet er fast innstilt på at denne gangen skal forbryterne ikke unnslippe. Saken utvikler seg imidlertid på en måte ingen kunne forutse, og det virker som om forbryterne har infiltrert politiet.

Min mening: Spennende, lettlest og godt språk. Handlingsmettede kapitler med flere vendinger med action på slutten.Fikk noen svar etter Spindelvevet. Et godt driv i boka, med et godt plott, noen bihistorier som løfter boka. Anbefales.

Terningskast 5.    #neglebittforlag  #stigellingsen  #simeningemundsen

 

Jeg er nummer 13 av Øistein Borge. Bok 3 med Bogart Bull.

Jeg er nummer 13 av Øistein Borge. Krim. Bok 3 med Bogart Bull. Hørt på Storytel.

Forfatter: Øistein Borge.  Forlag: Cappelen Damm.     Utgivelsesår: 2019.

HVEM LEKER SEG MED POLITIET? SIGNERES HVER GANG MED “13”, DER DRAP ER  KUNST. KLARER BOGART BULL BRASENDE OG LØSE SAKEN?

Forfatter: Øistein Borge, født 1958. Er en krim- og ungdomsforfatter med bakgrunn fra reklamebransjen.

I hans mørke sinn er drap en kunst. Nå skal han signere sitt mesterverk I september 2017 blir en norsk utvekslingsstudent funnet drept i en park utenfor Amsterdam, tatt av dage med en boltpistol. Kriminaletterforsker Bogart Bull sendes sørover med første fly. I den nederlandske hovedstaden befinner det seg en mann ved navn Rezník og han betrakter seg selv som en grensesprengende kunstner. Og Rezník har så vidt begynt. Et nytt drap finner sted, denne gangen med et våpen som forbløffer politiet … Jeg er nummer 13 er Øistein Borge sin tredje krimroman.

«Øistein Borge er en forfatter som behersker de håndverksmessige sidene av krimskrivingen til tuppen av fingerspissene.»

Min mening: Lettlest god fargerik bok som holder høyt tempo. Er ikke sikker på at jeg trodde helt på det spinnville plottet, men fornøyelig å høre på, koste meg igjennom boka. Boka bygger seg godt opp og  Bull fikk kjørt seg grundig i denne gang både psykisk og fysisk,  for en finaleavslutning. Jeg digger Bogart Bull. Anbefales.

Terningkast 5    @Øistein Borge    #cappelendamm

 

Grenseløs av Jørn Lier Horst. Krim. Bok 16 med William Wisting

Grenseløs av Jørn Lier Horst. Krim. Bok 16 med William Wisting. Hørt på bookbites.

EN NY WILLIAM WISTING BOK. HER TAR FORFATTER OPP “CROWDSOLVING” RUNDT  ET NETTSAMFUNN SOM LØSER KRIMINALSAKER I FELLESSKAP.

Fram til september 2013 arbeidet Horst som etterforskningsleder i Vestfold politidistrikt, men er i dag fulltids forfatter[4]. I tillegg til spesialistutdannelsen i politiet har han studert kriminologi, filosofi og psykologi. Horst opptrer også som ekspertkommentator i media og er fast paneldeltaker i Åsted Norge[5]. Skrevet 16 krimbøker, 13 i Clue-serien for ungdom og 28 Detektivbyrå nr. 2 for barn. 3 bøker sammen med Thomas Enger. Fått flere priser som Riverton, Bokhandlerpris og Glassnøkkelen er noen prisene.

Forfatter: Jørn Lier Horst   Forlag Strawberry Publishing.   Utgivelsesår : 2021

William Wisting blir kontaktet av lederen for en gruppe mennesker som har funnet hverandre på internett, og som i samarbeid forsøker å løse en forbrytelse: drapet på den australske backpackeren Ruby Thompson. Et av de mest aktive medlemmene kaller seg Astria og har oppgitt at hun er fra Norge. Hun meddeler at hun er i ferd med å nærme seg en mulig løsning, så blir det brått stille fra henne. Motstrebende lar Wisting seg fascinere av den uortodokse etterforskningen, og han blir trukket inn i det som skal vise seg å være en kriminalsak der forbindelseslinjene er mange, men vage.

Min mening: Godt språk og lettlest. Handlingsmettede kapitler med et bra plott. En god politikrim som jeg har kost meg med uten masse gørr, ingen skuffelser her, Horst leverer som alltid. Gleder meg alltid til ny Wisting- bok. Anbefales.

Terningkast 5-     @jørnlierhorst   @strawberrypublishing