Jentene i skyggen av Simon Häggström. Krim. Bok 2 med menneskehandelgruppen.

Jentene i skyggen av Simon Häggström. Krim. Bok 2 med menneskehandelgruppen. Lese-eksemplar fra  HarperCollins.

MENNESKEHANDEL. EN VIRKELIGHETSNÆR SKILDRING AV JENTER PÅ SKYGGESIDEN.

I Bucuresti sliter atten år gamle Loredana med å skaffe nok penger til familien. Tilværelsen som prostituert i slummen er beinhard, så da hun blir lovet et liv i luksus i Sverige, hopper hun på tilbudet.

Sykepleieren Lina blir mistenksom da hun treffer en mishandlet kvinne fra Romania. Noen uker tidligere hadde hun en annen pasient med lignende skader, og begge kvinnene samme uvanlige tatovering. Hva har hendt med dem? Sannheten viser seg å være langt verre enn Lina har forestilt seg.

Rundt om i Stockholm er det leilighetsbordeller som drives av menn som kjøper og selger kvinner som handelsvarer. Markus Lundström og Natalia Volotkova i Menneskehandelgruppen er på sporet av et av disse nettverkene. Men de står fast og Natalia tar saken i egne hender – en beslutning som viser seg å bli like livsfarlig som den er effektiv.
Jentene i skyggen er en virkelighetsnær skildring av det som skjer midt blant oss, men som få ser. Dette er den andre frittstående delen i serien om Menneskehandelgruppen.

Forfatter: Simon Häggström.   Forlag: HarperCollins.    Utgivelsesår: 2022.

Da har bok 2 ned menneskehandelgruppen kommet på norsk. Gledet meg til denne da jeg leste den første i vår, selv om det er rå, stygg og grusom lesning som Simon Häggström forteller oss, så er det viktig å få frem de nedverdige forholdene de lever under. Han jobber med dette daglig, prostitusjon og menneskehandel i Stockholms gater. Synes Häggström gjør en god jobb med fiksjon og virkelighet, dette temaet er viktig å få frem budskapet på, for det er mange som Loredana der ute desverre.

Loredana er atten år og bor i Bucuresti i Romania. Hun sliter for å skaffe nok penger til familien. Tilværelsen som prostituert i slummen er beinhard, så da hun blir lovet et liv i luksus i Sverige, hopper hun på tilbudet.

Sykepleier Lina blir mistenksom når hun treffer på enda en mishandlet kvinne fra Romania. Begge hadde en hjemmelaget uvanlig tatovering. Hva har hendt med dem? Sannheten viser seg å være mye værre enn Lina kunne forestilt seg.

Rundt om i Stockholm er det flere leilighetsbordeller som menn kjøper og selger kvinner som handelsvarer. Markus Lundstrőm og Natalia Volotkova  i menneskehandelgruppen er på sporet av disse nettverkene. De står fast, så Natalia tar saken i egne hender- en beslutning som  er like livsfarlig som den er effektiv.

Jentene i skyggen er en virkelighetsnær skildring av det som skjer midt blandt oss, men som få ser.

En velskrevet krim der fiksjon og virkelighet smeltes isammen. Vi blir godt kjent med de viktigste hovedkarakterene Rafaela og Loredana, hvilken verden de lever i på bunnen, uten rettigheter. Blir forespeilet et liv i luksus når de ankommer Sverige.  De skulle holde til på hotell i luksus og tjene masse penger, de fikk nye klær og kofferter. Sannheten blir fort en annen, de ankommer et leilighetsbordell, der 2 stk bor på et møkkete sted. De er der 4 uker om gangen, de blir utsatt for vold, lite mat, blir underernærte, tynne og bleke av å betjene menn i 24 timer i døgnet. Jeg kjente jeg følte med disse jentene og de gikk under huden min, og der kommer de nok til å følge meg en stund fremover.

Vi får en virkelignær skildring fra Simon Häggström  siden han jobber med dette hver dag. Jeg ble fasinert når jeg så han på Krimfestivalen og det han kunne fortelle og tenkte denne boken må jeg få lest og ble kjempeglad når HarperCollins sendte begge til meg. Nå har jeg lest både Jentene som sprang og Jentene i skyggen, leser gjerne flere. Samtidig skjer det samme i Norge uten tvil, men vi ser det bare ikke. Veldig glad for at noen ildsjeler jobber og tar disse råe, voldelige halikkene og overgriperne. Kjenner det går kaldt nedover ryggen min over hvordan disse jentene blir behandlet, hvor sårbare de er i et ukjent land i skyggesiden av et vanlig liv.

Dessuten er det skremmende at utenlandske kan jobbe i f. eks Sverige med en kontant-telefon med svensk nummer, leie leiligheter og drive bordell i Sverige, men hjemmenifra Romania. De har noen under seg som jobber der og tar hardhent hånd om disse stakkars jentene.

Min mening:https://hildes-bokblogg.blogg.no/jentene-i-skyggen-av-simon-haggstrom-krim-bok-2-med-menneskehandelgruppen.html

Dessuten er dette en fantastisk flott krim og plott selv om tema er trist. Anbefaler å lese boka. Det er lærerikt og en viktig kamp mot prostitusjon.

Terningkast 5+      #simonhäggström     #harper_collins

 

 

En by i brann av Don Winslow. Krim Thriller. Bok 1, trilogi i de irske og italienske krimkartellene.

En by i brann av Don Winslow. Krim Thriller. Bok 1, trilogi i de irske og italienske krimkartellene. Bookbites.

EN BY I BRANN MED LOJALITET, FORRÆDERI, ÆRE OG KORRUPSJON. HVORDAN VIL DET ENDE?

En by i brann er del én i Don Winslows trilogi om de irske og italienske krimkartellene i USA på 80- og 90-tallet. Danny Ryan ser kvinnen komme opp av vannet, som et syn fra en av drømmene hans om havet. Bortsett fra at hun er virkelig, og at hun kommer til å lage problemer. Så vakre kvinner gjør som regel det. Danny er 29 år gammel og jobber hardt som havnearbeider i Providence, Rhode Island. Han er en kjærlig ektemann, en lojal venn – og innimellom en hjelpende hånd for det irske krimkartellet som har kontroll på det meste av byen. Men da en moderne Helena av Troja utløser en krig mellom rivaliserende fraksjoner, blir Danny trukket inn i noe han ikke kommer seg ut av. Nå er det hans ansvar å redde familien, vennene sine og det eneste stedet han noen gang har kalt hjem. Don Winslow utforsker klassiske temaer som lojalitet, forræderi, ære og korrupsjon på begge sider av loven. En by i brann er Iliaden av vår tid.

Forfatter: Don Winslow.   Forlag: Harper Collins.   Utgivelsesår: 2022.

Forfatter: Don Winslow, født 1953., en amerikansk forfatter.

En by i brann er den første boken i en trilogi om de irske og italienske krimkartellene i USA på 80 og 90 tallet. Der de irske og italienske har delt markedet mellom seg helt til det kommer en vakker kvinne, en moderne Helena av Troja som utløser en krig mellom rivaliserende fraksjoner.

Danny er 29 år og en hardtarbeidene havnearbeider i Providence, Rhode Island. Han er en kjærlig ektemann til Terri, en lojal venn – og innimellom en hjelpende hånd for det irske krimkartellet som har kontroll på det meste av byen. Han er sønn av Marty, den tidligere sjefen i det irske delen av mafiaen i Providence, han bukket under av alkohol. Sin mor kjenner han ikke, og vil heller ikke kjenne henne.

Nå er det hans ansvar å redde familien, vennene sine og det eneste stedet han noen gang har kalt hjem

Det blir store konflikter mellom de irske og italienske karteller. Danny er den alle stoler på, han blir en leder uten å være det. Danny er også fortellerstemmen i boka.

En velskrevet spennende bok med mange konflikter med passe lange kapitler. Temaer som korrupsjon, lojalitet, ære og forræderi.

En mafiahistorie med korrupte politifolk og dommere som er kjøpt av mafiaen. Med råe og røffe dialoger med passe spenningstopper. Vi ble passe godt kjent med karakterene. Her er rivalisering og grådighet. En klassisk mafiahistorie der jeg ble drevet med i historien og problemer med å legge boka ifra meg.

Min mening: https://hildes-bokblogg.blogg.no/en-by-i-brann-av-don-winslow-krim-thriller-bok-1-trilogi-i-de-irske-og-italienske-krimkartellene.html

Glad dette er første bok, gleder meg til neste. Anbefales hvis du liker spenning og action.

Terningkast 5    #donwinslow    #harpercollins_norway

 

 

 

 

Blodmåne av Jo Nesbø. Krim. Bok 13 med Harry Hole.

Blodmåne av Jo Nesbø. Krim. Bok 13 med Harry Hole. E-bok.

HARRY HOLE OG EN KOKAINSELGENDE BARNDOMSVENN, EN KORRUPT POLITIMANN OG EN  KREFTSYK PSYKOLOG SOM SKAL LØSE SAKEN PÅ 10 DAGER. GÅR DET?

Harry har reist til Los Angeles for å drikke seg i hjel etter at livet hans er gått i stykker. Langt på vei har han greid det, men ikke helt. Han har hjulpet den eldre filmskuespilleren Lucille unna et narkotikakartell hun skylder én million dollar. Hun har gitt ham husly, selskap og en skreddersydd dress. I Oslo er to jenter forsvunnet og drept. Én av de mistenkte er en kjent eiendomsbaron. Katrine Bratt vil kontakte landets fremste spesialist på seriemord, men for sjefene i Politiet er et samarbeid med Harry Hole uaktuelt. Den mistenkte eiendomsbaronen vil derimot hyre ham som privatetterforsker. Harry takker nei, men det er før kartellet tar Lucille som gissel. Løser han saken, skal han få en bonus som dekker Lucilles gjeld. Hjemme i Norge samler Harry et lag bestående av en kokainselgende barndomsvenn, en korrupt politimann og en kreftsyk psykolog. Kartellet har gitt dem ti dager. Klokka tikker, og det er varslet blodmåne over Oslo. «… suveren spenningsmester … «Blodmåne» er en Harry Hole-krim av beste klasse. Jo Nesbø forvirrer leseren så grundig at det i seg selv står til terningkast seks.» Sindre Hovdenakk, VG (Terningkast 5) «Eventyrlig krim. Plottet er så vilt og corny at det er et mirakel at Jo Nesbø haler det i land. (…) Nesbøs styrke som krimforfatter er nettopp at han drar på, både i språk, typer og plott. Han har en kjapphet, energi og selvsikkerhet som gjør dette til eventyrlig krim. Ren underholdning selvsagt, uttenkt og utspekulert.» Cathrine Krøger, Dagbladet (Terningkast 5) «Så har han gjort det igjen. Harry Hole den 13. er mer Harry Hole enn noen gang. Og aldri har han vært råere. (…) En bauta innen sjangeren.» Arild Rønsen, Nettavisen «Et moderne folkeeventyr. «Blodmåne» er den 13. romanen i Jo Nesbøs serie om Harry Hole. Det viser seg å være et lykketall for mange av deres tilhengere. (…) Intrigene i disse bøkene er også bedre enn i de fleste andre. De er mer utspekulert strukturerte, uten å bli uoversiktlige.

Forfatter: Jo Nesbø.     Forlag: Aschehoug.        Utgivelsesår: 2022.

Endelig kom bok 13 med Harry Hole. Jeg er nok en fan her, og endelig kunne jeg kaste meg over den.

Vi begynner i Los Angels der Harry Hole har en enkel plan: han vil drikke seg ihjel. Prosjektet har begynt ispedd noen joint. Men pengene tar slutt, han har knyttet seg til en aldrende skuespillererinne Lucille som minner om hans mor, men hun har lånt mye penger av meksikanske narkobaroner. Gjeld blir krevd inn og truslene begynner å bli ubehagelige. De har 10 dager på seg til å betale tilbake.

I Oslo er to jenter forsvunnet og de finner de drept. En av de mistenkte er en eiendomsbaron.

Heldigvis får Harry et knalltilbud fra hjemlandet akkurat da som passer ypperlig. En mistenkt eiendomsbaron hyrer Hole, mens politiet syntes et samarbeid med Hole er helt uaktuelt. Løser han saken, skal han få en bonus som dekker Lucilles gjeld.

I Norge samler Harry sammen en kokainselgende barndomsvenn, en korrupt politimann og en kreftsyk psykolog. Kastellet har gitt dem ti dager. Klokken tikker, og det er varslet Blodmåne over Oslo. Men vil de klare det?

Katrine Bratt er nå leder for Voldsavsnittet. Hun er blitt  mor til Gert på 3 år og er blitt enke siden sist. Nesbø oppdaterer oss kjapt og vi er med igjen. Gert ligner veldig på Harry som han kaller Hallik. Kan det være sønnen hans?

Sung-min Larsen jobber under Bratt og blir en god karakter i boka som løfter den.Adoptert fra Korea og er lesbisk.

Mistanken om lekkasje kommer fort da Vg og Dagbladet kommer litt for fort ut med nyheter de ikke skal vite noe om.

Oppbyggingen i Nesbøs bøker tar tid, men de er viktige og jeg kjenner på spenningen før det det blir crazy og det blir det virkelig. Plutselig kommer det en vending  og bildet forandrer seg og man blir tullerusk med et snev av forvirring i hjernen. .Dialogene er innimellom et spark i magen, og røffe i uttalelsen til det makabre.

En lettlest velskrevet bok med godt språk og med passe lange kapitler. Vi følger gjerningsmannen stemme gjennom boken, jeg klarte ikke å fange han inn, men han er der ofte, det er fantastisk med sånne skygger. Syntes boka er creepy til tider, men det er jeg vant til når det er Nesbø, grøssende spenning som kryper over ryggen. Samtidig ligger humoren på lur, det er nok derfor jeg liker bøkene. Dessuten liker jeg at Nesbø har referanser til musikk som han gjerne deler ut her og der i boka, dette kan han.

Min mening: https://hildes-bokblogg.blogg.no/blodmane-av-jo-nesbo-krim-bok-13-med-harry-hole.html

Cliffhangeren på slutten gjør at jeg tror  og håper det kommer en til, gudsjelov sier jeg som digger disse bøkene.Anbefales.

Terningkast 5   #jonesbø    #aschehoug

 

 

Gemini av Siril Thorsen. Debutant. Krim.

Gemini av Siril Thorsen. Debutant. Krim. Lese-eksemplar fra forfatter.

UNDER OVERFLATEN FINS DET MANGE MØRKE ROM, FLERE ENN MAN SKULLE TRO, OG RYKTENE GÅR MED LYNETS FART.

Solveig Feden jobber som kommunepsykolog i Vik i Sogn. Hun har lagt bylivet i Bergen bak seg etter samlivsbruddet, og satser alt på en ny start i en ukjent bygd der alle kjenner alle og et rykte har lynets fart.

En kveld blir en 17 år gammel gutt funnet drept ved Verket. Som en del av kriseteamet blir Feden innkalt, og den ferske lensmannen Tøger Baade oppdager raskt at hun sitter på en kompetanse som er helt avgjørende for saken. Er det en tilfeldighet at den drepte var en tvilling, og hvorfor føler Feden at drapsmannen er lokal?

Under overflaten viser det seg at bygda har mange mørke rom som flere av innbyggerne jobber hardt for å skjule, og kommunepsykologen vikler seg inn i en historie som går over 40 år tilbake i tid, en historie som setter det kristne samspillet til bygda på prøve.

Forfatter:Siril Thorsen.   Forlag: Kolofon forlag.      Utgivelsesår: 2022.

Forfatter: Siril Thorsen, født og oppvokst i Vik. Bor nå med mann og 5 barn på Herøy. Lærer og forfatter.

Spennende krimdebuter er alltid velkomne, denne debuten likte jeg veldig godt.

Solveig Feden har lagt Bergen bak seg etter et samlivsbrudd og satser på Vik i Sogn. En ukjent bygd der alle kjenner alle og et rykte har lynet fart på et lite sted som dette.

Hun har fått jobben som kommunepsykolog, den tar hun alvorlig og lytter til sine pasienter. Men alle er slett ikke ærlige. Her er mange ting som kan skrelles av bare man oppdager det, for å komme inn til kjernen av problemet. Klarer Solveig det?

En sen kveld blir en 17 år gammel gutt funnet drept ved Verket. Som en del av kriseteamet blir Feden innkalt, og den ferske lensmannen Tøger Baade lener seg på Solveig sin kompetanse som blir avgjørende for saken. Er det en tilfeldighet at den drepte er en tvilling? Hvorfor føler Feden at drapsmannen kan være  lokal?

To tvillingbrødre har vært uvenner, den ene  tar seg en joggetur., den andre blir hjemme. Den ene blir slept bort, kan det være den andre tvillingens hevn eller er det noe annet som har skjedd?

Det topper seg når en liten jente forsvinner. Blir hun funnet i tide? Bygda sliter voldsomt under presset av alt som skjer.

Under overflaten viser det seg at bygda har flere mørke rom som bygda prøver å skjule og kommunepsykologen  vikler seg inn i en historie som går 40 år tilbake i tid, en historie som setter det kristne samspillet til bygda på prøve.

En lettlest bok med et godt språk.En spennende og levende historie man blir sugd inn i, her må man bare lese videre bare for å se hvordan det går. Den er velskrevet med et ubehagelig tema som er viktig å få frem. Plottet er flott og viktig, følte jeg kjente på både sorg og sinne til tider når det ble som mørkest.

Vi har 2 parallelle historier vi følger, den ene historien 40 år tidligere og den andre i nåtid. Vekslingen går uten problemer.

Seljadalen 1972: Når man bor ensomt til, så langt veien går og enda lenger, så er det ikke greit å være en liten overvektig gutt. Han gledet seg  til skolen , forventningene var store, da skulle han få venner, men sånn ble det ikke, de andre kjente hverandte. Det ble med foreldrenes vennskap og deres opplevelser, det var ikke akkurat tonnevis av gode minner. Kakao og yatzi var vel det eneste. Han slet med en vond finger, den mamma knekte, han trodde hun var sint på pappas leggerutiner.Må si jeg hadde vondt av den lille gutten mange ganger når jeg leste om oppveksten hans.

《 Slik skulle han ved sin død gjøre ende på ham som har dødens makt, det er Djevelen, og befri dem som av frykt for døden var i slaveri gjennom hele livet 》

Syntes jeg ble godt kjent med flere av karakterene og beskrivelsene av miljø og steder var flotte, så har nesten lyst til å ta med bobilen min til dette stedet.

Dette er en bok jeg anbefaler på det varmeste, håper det kommer flere.

Min mening her: https://hildes-bokblogg.blogg.no/gemini-av-siril-thorsen-debutant-krim.html

Terningkast 5-   #sirilthorsen     #kolofonforlag

 

 

Rasputins Relikvie av Marion L. Villeskjær. Debutant. Spenning/Historie.

Rasputins Relikvie av Marion L. Villeskjær. Debutant. Spenning/Historie. Lese-eksemplar fra forfatter.

I SIN SØKEN ETTER HISTORISKE SKATTER, SETTER AMANDA ALT PÅ SPILL, OGSÅ SITT EGET LIV.

Om boka: Vårflommen avslører en hesteskalle fra Bysants langs Glommas elvebredd. Mysteriet tar en uventet vending når museolog Amanda tar et dypdykk i historien- Sammen med bonden Kristoffer, bryter de alle regler i sin søken etter svar, og de føres inn i jakten på en middelalderkirke som kun nevnes i lokale sagn. På Koppangsøyene finner de spor etter en relikvie som stammer fra Olga den fagres grav – som på mystisk vis har havnet i Østerdalen. Amanda må sloss med både gamle og nye demoner da en sekt med røtter fra sekstenhundretallet melder seg på i jakten. Nå er alle ute etter relikvien som selveste Rasputin mente ville redde den russiske tsar-familien, og sekten skyr ingen midler. Amanda vet ikke lenger hvem hun kan stole på, eller hvor langt hun er villig til å gå for at sannheten skal komme for en dag. I sin søken etter historiske skatter, setter hun alt på spill, også sitt eget liv. Men sannheten må frem, loste hva det koste vil. Rasputins relikvie er en spenningsroman basert på faktiske steder og hendelser.

Forfatter: Marion L. Villeskjær.   Forlag: Green Valley Publishing.      Utgivelsesår: 2022.

Forfatter: Marion L. Villeskjær (37) er butikksjef, forfatter.

Alltid spennende å lese en spenningsbok fra en debutant. I denne spenningsboken er det en blanding av historie og fakta. Ser og merker at forfatter har hatt mye research i denne boka.

Vårflommen avslører en hesteskalle fra Bysants langs Glommas elvebredd. Bonden Kristoffer tar kontakt med Amanda etter funnet. Egentlig har hun ikke tid siden hun står midt i forberedelser til en  utstilling, men fristelsen blir for stor. Det blir en uventet vending når Museolog Amanda tar et dypdykk i historien. Sammen bryter de alle regler etter sin søken på svar, de føres inn i jakten på en middelalderkirke som kun nevnes i lokale sagn.

Kyiv 1044: Sigurd har kjempet i 15 år under Harald Sigurdsson, bror til kong Olav. 15 år med erobringer og utbytte fra korstog hadde gjort væringene rike.

På Koppangøyene finner Amanda og Kristoffer spor etter en relikvie som stammer fra Olga den fagres grav – som på mystisk vis har havnet i Østerdalen. De må sloss med både gamle og nye demoner da en sekt fra sekstenhundretallet melder seg på i jakten.

Nå er alle ute etter relikvier som selveste Rasputin mente ville redde den russiske tsar-familien og sekten skyr ingen midler. Sannheten må frem, koste hva det vil.  Men hvem kan de stole på, eller hvor langt er de villig til å gå i sin søken etter historiske skatter? Hun vet ikke lenger hvem hun kan stole på og setter sitt liv i fare.

En fartsfylt spenningsroman med et bra plott og det skjer mye hele tiden, så her må man holde tunga rett i munnen å følge godt med. Mye er basert på  faktiske steder og hendelser og med mye recearch.

Vekslingen mellom år 1000 og nåtid syntes jeg overgangene gikk flott. Det var aldri vanskelig å vite hvor du var.

1. År 1000 som er grunnlaget for fortellingen og slekten.

2.Jakten til Amanda og Kristoffer etter historiske skatter.

3. Boris og Khlysty-sekta, en farlig sekt som går over lik.

Dette drar boka veldig opp og vi følger slekten i mange hundre år.Handlingen foregår i Stor-elvdal. Gode beskrivelser av stedet. Følte jeg var med på fjellet, og ned i daler og i steinrøysa.

Godt språk og lettlest så man flyter videre fra spenning til  overraskelser om hverandre, måtte konsentrere meg for å være sikker på å få med seg alt, for her skjedde det mye hele tiden. Likte godt dialogene og følte ikke at jeg leste boka til en debutant.

Syntes kapitlene var passe lange, likte at vi fikk historiske fakta i tillegg. Forfatter blander godt fiksjon og fakta så det høres troverdig og underholdende ut. Bra med falske spor og vendinger, noen av de var veldig overraskende.

Vi fikk innblikk i middelalderkirker, Sekter, historiske skatter, symboler og graver. Dette gjorde at spenningen toppet seg til tider. Fikk litt Beltø-feeling og de bøkene likte jeg godt.

Min mening: https://hildes-bokblogg.blogg.no/rasputins-relikvie-av-marion-l-villeskjaer-spenning-historie.html

En velskrevet bok fra en debutant som jeg gjerne leser flere bøker av. Anbefales.

Terningkast 5-     #marionlvilleskjær    #greenvalleypublishing

 

 

 

 

 

Skumringsmannen av Ragna Dahl. Krim. Bok 2 i serien med Anna.

Skumringsmannen av Ragna Dahl. Krim. Bok 2 med serien med Anna. Lese-eksemplar fra forfatter.

HAR HUN VIRKELIG FÅTT EN STALKER ETTER SEG ELLER ER DET BARE INNBILDNING?

Vi følger hovedpersonen, Anna, og hvordan hun takler hverdagen etter å ha fått en alvorlig diagnose som følge av mobbing og voldshistorie. Har hun fått en stalker eller er det bare en innbilning? Hvorfor er det ingen som tar henne på alvor? Dette er en historie som er inspirert av faktiske hendelser fra 1981- 1982.

Vis mer informasjon

Forfatter: Ragna Dahl.     Forlag: Lyst Forlag.      Utgivelsesår: 2022.

Forfatter: Ragna Dahl, født 1955. Sykepleier med videreutdannelse i administrasjon og ledelse. Forfatter,  gitt ut 2 bøker.

Boken er basert på en sann historie fra 1981-1982. Vi følger hovedpersonen Anna som får et angstanfall på jobben og blir sykmeldt. Plutselig syntes hun at hun ser sin eks- mann  Alexander overalt. Men ingen tror henne.

Anna var i et voldelig ekteskap med Aleksander, har datteren Gabriella. Hun kom seg bort fra Alexander da Gabriella var 1 år. Nå bor hun med Erik, en trygg og solid mann som ønsker henne alt godt.

Hun oppsøker psykriater Anders Wiik for hjelp. Han gir henne medisiner for angsten og verktøy hun kan bruke når angsten tar overhånd. Hun har fått PST etter voldshistorien og mobbingen som nesten tok livet av henne. Gått bra i 5 år, hun utdanner seg, så plutselig får hun angstanfall igjen. Kommer hun til å få riktig behandling av Anders?Har hun virkelig en stalker eller er det bare noe hun innbiller seg?

En lettlest bok med god flyt. Syntes virkelighet og fiksjon blandet sammen ble troverdig. Syntes beskrivelsene med å bo med en psykopat blir reelle. Selv om hun har kommet seg unna føler hun seg fortsatt ikke trygg og ser seg ofte over skuldrene. Leve med en psykopat er ingen dans på roser.

Syntes boka var veldig god, du kjenner på redselen og at det blir litt creepy innimellom, hva er sant og hva er innbilning. Som når skumringen kommer, hun ser skikkelser ute som beveger seg, tror det er Alexander,gjør noe med meg som leser, det går kaldt  nedover ryggen på meg av beskrivelsene.

Miljø og steder blir litt dempet fordi dette er basert på en reel hendelse, så beskrivelsene blir litt vage forståelig nok.

Vi blir godt kjent med hovedkarakterene på godt og vondt. Synes psykisk helse kom godt frem i boken. Leser gjerne flere bøker av forfatter.

Min mening: https://hildes-bokblogg.blogg.no/skumringsmannen-av-ragna-dahl-krim-bok-2-i-serien-med-anna.html

Terningkast 5   #ragnadahl  #lystforlag

 

Det siste stykket hjem av Ørjan Nordhus Karlsson. Krim. Del 1 med serien Jakob Weber.

Det siste stykket hjem av Ørjan Nordhus Karlsson. Krim. Del 1 med serien Jakob Weber. Lese-eksemplar fra forlaget.

DET SISTE STYKKET HJEM – ALLE HAR EN MØRK SIDE. SPENNING PÅ HØYT PLAN.

Det siste stykket hjem – alle har en mørk side. En mann reiser rundt i Skandinavia i bobil, og i sporene hans forsvinner unge kvinner. I Bodø ligger 19 år gamle Iselin Hanssen i hardtrening for å oppfylle drømmen om å komme inn på Politihøgskolen. Hun vender aldri tilbake etter en lang løpetur opp Keiservarden. Den erfarne politietterforskeren Jakob Weber får denne tragiske forsvinningssaken på bordet, og løsningen virker opplagt da søkelyset faller på Iselins kjæreste Casper, sønnen til en av Bodøs rikeste forretningsmenn. Blant vennene er han kjent for å være sjalu. Så forsvinner nok en ung kvinne under lignende omstendigheter, denne gang på øya Røst ytterst i havgapet. Bodø-politiets etterforskerteam står nå overfor en sak av stadig større dimensjoner, der også Jakobs forkjærlighet for Skandinavias uløste drapssaker vil spille en avgjørende rolle. Det siste stykket hjem er den første i en serie kriminalromaner med Jakob Weber i hovedrollen.

 

… godt gjennomført, stemningsfull og spennende krim. Karlsson har et effektivt språk, som passer både krim og thrillersjangeren veldig godt, og her er mye lun humor og gode natur og personbeskrivelser, noe som trenges som en motvekt til alt det grusomme. Det er et godt driv gjennom hele fortellingen, og det var vanskelig å ta en pause underveis. Kan ikke noen være så snill å lage tv- serie av dette? For kombinasjonen av spektakulær natur og bestialske mord blir ikke bedre enn dette… Som i spenningsbøkene «Rød stjerne» fra 2021, «Blå storm» fra 2020 og « Hvit armada» fra 2019 flyter språk og dialog også knirkefritt i denne krimromanen.

Forfatter: Ørjan N. Karlsson.  Forlag: Gyldendal.  Utgivelsesår: 2022.

Forfatter: Forfatter: Ørjan N. Karlsson, født 1970, oppvokst i Bodø, bør idag i Skien. Forfatter og Sosiolog, har befalsutdanning fra hæren og deltatt i utenlandsoppdrag. Jobbet i Forsvarsdepartementet og er i dag avdelingsleder i Direktoratet for samfunnssikkerhet  og beredskap.

Har lest bøkene med Ida Vinterdal, de likte jeg godt, så denne gledet jeg meg til da den dalte ned i postkassa mi. Den er annerledes med ny karakter Jacob Weber og krim, de andre bøkene har vært thrillere. Spent på om han fikset krim og det gjorde forfatter til gangs, så det sier jeg ja til.Storkoste meg og hadde problemer med å legge den ifra meg.

En mann reiser rundt i Skandinavia i bobil, og i sporene hans forsvinner unge kvinner. I Bodø er Iselin på 19 år i hardtrening for å oppfylle drømmen om å komme inn på Politihøyskolen. Hun vender aldri hjem etter  en lang løpetur opp Keiservarden. Denne turen tar hun en gang i uken.

Politietterforsker Jacob Weber får saken og løsningen virker opplagt da søkelyset faller på Iselins kjæreste Casper, sønnen til en av Bodøs rikeste forretningsmenn. Dessuten er han veldig sjalu.

Så forsvinner nok en ung jente under lignende omstendigheter, denne gangen fra øya Røst ytterst i havgapet. Bodø-politiet står ovenfor en sak med større dimensjoner.

Vi beveger oss for det meste mellom Bodø, Lofoten og Røst, og her er naturbeskrivelsene så fantastisk beskrevet,  så får veldig lyst på en tur med bobilen bare for å oppleve det.

Språket er godt og boka lettlest så man bare flyter igjennom boka med både spenning og humor. Spenning er der mye av, nesten ekkelt innimellom. Plottet er veldig bra og creepy og her er det flere som kan være gjerningsmannen. Liker bihistoriene som kommer inn og løfter boka.

Karakterene er fantastiske og solide, her er det også mer å bygge på i videre bøker, et smart trekk. Kapitlene veksles mellom karakterene, så her får vi flere synsvinkler fra Jacob, hans nyansatte Noora, overført fra Kripos.Med Weber som leder har han med seg Noora, Armann og Josefine, alle har sine gode og dårlige sider, en flott gjeng som utfyller hverandre godt i teamet. Weber synes at denne saken kan minne om en 29 år gammel Cold case sak han holder på med på fritiden

Peder, en spesiell karakter som tar seg av sin syke mor, går med krykker, irriterer seg voldsomt over naboen og følger godt med i en kikkert. Mener naboen kjører så voldsomt at han ødelegger veien hans.

I løpet av boka blir vi ledet i mange retninger, på slutten fikk jeg nesten pusteproblemer så høyt gir ble det og jeg ble skikkelig overrasket over slutten, så den virkelig ikke komme. Det liker jeg godt. Noen få  røde tråder fikk man ikke svar på, så ser frem til neste bok.

Min mening: https://hildes-bokblogg.blogg.no/det-siste-stykket-hjem-av-orjan-nordhus-karlsson-krim-del-1-med-serien-jakob-weber.html

Terningkast 5   #ørjannordhuskarlsson   #gyldendal

Juleantologien “Sammen” av 28 forfattere.

Juleantologien  “Sammen” av 28 forfattere. Lese-eksemplar fra CreAlea Forlag.

FÅ EN FLOTT OG GOD JULESTEMNING AV DENNE JULEANTOLOGIEN ” SAMMEN”. 

Forfattere: 28 stk.    Forlag: CreAlea Forlag.    Utgivelsesår: 2022.

Juleantologien “sammen” er en samling av noveller og dikt fra 28 personer, både kjente og ukjente. God variasjon med fellesnevneren “JUL”, det er flest noveller med flotte dikt spredt imellom. Vi har noveller med krim, julenissen, adventstiden, julen og fra barndommens mimring om jul. Det er derfor et variert innhold som kan passe til familien for både store og små.

Temaet er jul, men forfatterne har fått fri utfoldelse over hva de vil skrive, noe jeg syntes alle klarte det bra med sine variasjoner.

Antologi er en tekstsamling med flere litterære tekster fra flere forfattere og diktere.

Novellene er passe lange, det er få personer å forholde seg til, noen kan være triste mens andre kan du humre og le litt innimellom mens du mimrer litt fra din egen barndomsjul.

Mens jeg leser novellen Julestemning av Per Erik Skogan fikk jeg noen aha opplevelser og husket plutselig hvor eviglang julemiddagen alltid var. Bestefar som aldri ble ferdig, som bare brukte så veldig, veldig lang tid på å spise. Så var det riskremen tilslutt før høydepunktet med julegavene “ENDELIG” kunne åpnes. Dette syntes jeg var den aller beste novellen, sikkert fordi den minnet meg om min barndoms jul. Et utdrag fra boka her:

Nå skjer det snart. Nå er ventetiden over. Tilslutt er alle juletallerkener ryddet vekk. Der er da du oppdager det. Det ligger en liten skje igjen. Over der tallerkenen lå for et sekund siden. Dessert. Hjertet synker, og beina slutter å riste. Dessert etter en julemiddag er bare dårlig gjort.

Jeg skjønner at det er en tradisjon, men det siste et barn trenger etter å ha pirket i en ribbebit i en time, er å rote rundt i en multekrem eller riskrem e en evighet til. For det er nemlig det. En evighet.

Geir Jacobsen sin 10 siders dikt for hele året der han tar for seg hver eneste måned i året, den syntes jeg var flott med gode beskrivelser av årstidens tider.

Likte også ekstra godt novellene til Petter Fergestad, Aslaug Tidemann, svanhild Fosback Larsen, Veronica Karlsmoen, Frank Brekke Otterbech Larsen og Greta Moland.

Flere ukjente forfattere med flotte noveller som jeg håper vi får høre mere ifra. Samtlige bidrag koste jeg meg med, og julestemningen kom dalende over meg.

De som er med: Per Erik Skogan, Petter Fergestad, Hanne Einang, Anita Olsen, Andre Tjelde, Aslaug Tidemann, Svanhild Fosback, Veronica Karlsmoen, Maja Sæternes, Tonje Brantenberg, Frank Brekke Otterbech Larsen, Geir Jacobsen, Greta Moland, Linda Tetlimo,Tina Aschjem Brantenberg, Elena Angelica Skogan Askø, Astrid Dyve, Magnus Jagland Kjeldsen, Anne Stavnes Wilhelmsen, Hildegunn Bjelland, Linda Opskar, Heidi Raae, Robert Hansen, Ragnar Blichfeldt Haug, Wenche Wangsmo, Amund Sigurdssønn Karlsen, Kari Nyberg og Lisette Askø. Takker hver  og en av dere for å få lese akkurat deres novelle, dikt eller tekst..

Aldersgruppen til de som er med er stor, fra 11 til 80 årene, det syntes jeg er gøy. Her garanterer jeg at det er noe for enhver smak. Anbefales på det varmeste, her får du julestemning så det holder.

Min mening: https://hildes-bokblogg.blogg.no/juleantologien-sammen-av-28-forfattere.html

Terningkast 5-   #crealeaforlag