Alle disse vakre løgnene av Peter Swanson. Psykologisk Thriller.

Alle disse vakre løgnene av Peter Swanson. Thriller. Hørt på Storytel.

FULL AV OVERRASKELSER, LYST, GRÅDIGHET OG UÆRLIGHET.

Om boka: En fortelling om besettelse, hevn og kaldblodig mord. Harry Ackerson har alltid sett på stemoren sin som blendende vakker og «overjordisk». Hun har vært snill og oppmerksom mot Harry, om enn noe fraværende de siste årene. Få dager før Harry går ut av college ringer Alice med sjokkerende nyheter. Faren hans er død og politiet tror det er selvmord. Forferdet drar Harry tilbake til sin fars hjem i Maine. Der hjelper han og Alice hverandre med å komme tilbake til hverdagslivet, samtidig som de forsøker å avdekke hva som egentlig skjedde med Harrys far. Kort tid etter Harry kommer hjem, møter han en mystisk ung kvinne som heter Grace McGowan. Selv om hun hevder å være ny i nabolaget, begynner Harry å mistenke at Grace kanskje ikke er fullstendig fremmed for familien hans. Men hun er ikke den eneste attraktive kvinnen som er interessert i Harry. Alice legger også an på ham, på en fristende og seksuell måte. Harry er betatt av begge kvinnene, men føler på en stadig økende frykt – frykt for at kvinnene bærer på en farlig – og dødelig – hemmelighet.

Peter Swanson født 1968. Bor i Amerika, skrevet flere psykologiske thrillere.

Forfatter: Peter Swanson.   Forlag: Cappelen Damm.    Utgivelsesår: 2019.

Harry Ackerson syntes stemoren er blendende vakker og overjordisk, en snill og oppmerksom mot Harry selv om hun har vært fraværende de siste årene. Hun ringer plutselig noen dager før Harry går ut av college med sjokkerende nyheter, hans far er død og politiet tror det er selvmord. Han drar for å hjelpe Alice og forsøker å avdekke hva som har skjedd.

Han møter Grace som sier hun er ny i nabolaget men han føler hun kjenner til familien hans. Både stemoren Alice og Grace er attraktive damer og begge er interessert i Harry. Harry er betatt av begge kvinnene men kjenner på en stadig økende redsel og dødelig hemmelighet.

Er Grace og Alice troverdige? Kan han stole på det de sier? Hvem snakker sant? En kamp for å overleve alt som skjer.

Dette er 4. Boka som psykologisk thriller, disse er frittstående. En lettlest bok med levende karakterer. Swanson får deg til å tro på historien og han drar deg godt med. Flere overraskende vendinger underveis,  Sspennende thriller jeg anbefaler.

Blogg:https://miniblogg.no/hildes-bokblogg/143233/alle-de-vakre-loegnene-av-peter-swanson-thriller.html

Terningkast 5-   #peterswanson   #cappelendamm 

Disippelen av Kjetil S. Hansen og Hans Bekkemellem. Krimdebut.

Disippelen av Kjetil S. Hansen og Hans Bekkemellem.  Dystopisk Krimdebut. Lese-eksemplar fra forfattere.

SER DU ETTER EN LESEOPPLEVELSE UTENOM DET VANLIGE, FULL AV SVART HUMOR, DYSTOPISKE MILJØSKILDRINGER OG BISARRE KARAKTERER? 

Om boka fra forlag: Etter å ha fått sparken, lever Olve et nøkternt og tungsinnet liv som privatetterforsker, alkoholiker og ufrivillig dumpster diver, da fortiden bokstavelig talt banker på døren. Utenfor står nemlig Tiril, hans gamle sjef og vil ha ham tilbake i politiet.

En seriemorder er løs i hovedstaden, og Olve blir nok en gang etterforskeren politiet trenger, men ikke vil ha. Selv om de fleste jobber imot ham, skyr han ingen midler for å jakte den mystiske .loddselgeren, en karakter som holder hovedstaden i et klamt grep. På sin elleville ferd støter Olve på et bredt utvalg fargerike karakterer, bisarre hendelser og et Oslo du garantert aldri har sett maken til. For i en by hvor korrupsjon og vanstyre eser ut som en kreftsvulst, og hvor Borgermesterens skygge breier seg ut over staden som et tykt teppe, eksisterer ingen grenser for hva som kan skje.

Forfattere: Kjetil S. Hansen og Hans Bekkemellem. Forlag: Kolofon. Utgivelsesår: 2022.

Distopisk krim fra Oslos gater. Etter å ha fått sparken, lever Olve et nøkternt og tungsinnet liv som privatetterforsker, alkoholiker og ufrivillig dumpster diver, da fortiden bokstavelig talt banker på døren. Utenfor står nemlig Tiril, hans gamle sjef og vil ha ham tilbake i politiet. Han er glad for å komme tilbake, men ikke som assistent for en spirrevipp med navn Jonas Hök, en løpegutt i Borgermesterens favn, som skal få æren av å ha løst saken alene.

Jeg leste mye i helgen da det var vanskelig å legge bort boka som er spennende, med mye korrupsjon og full av krutt. Med en seriemorder løs i byen klarer ikke Olve å la være å jakte etter den mystiske loddselgeren, selv om det er mange som ønsker han vekk igjen, en dyktig, usympatisk drittsekk som bruker dirty triks og nevene når det trengs. Jeg personlig har flirt meg igjennom boka av svart humor.

Mange fargerike, merkelige karakterer i boken som gjorde den til en  knakende knalldebut med et flott plott.Dialogene er gode og det er ikke en ting de gutta som møtes på Rogge’s ikke blir med på. Etterhvert får man sympati med drittsekken Olve, av hans barndom og alkoholiserte liv,og forstår hvorfor livet ble som det ble. Rettferdig og sympatisk innimellom og jeg begynner å forstå han.. Et godt språk og lettlest. Anbefaler boka varmt og håper på flere bøker med Olve. Tror det har vært mye moro under skriving av boka.

Noen jenter i 19-20 årsalderen, trippet med hermelinpels og prangende vesker som måtte koste minst 40 000 spenn hver. Puppene var fulle av plastikk, og leppene fulle av Botox. Olve lurte på hvorfor det for helvete ikke kunne være noen normale personer i hovedstaden.Det var enten pakk fra kloakken eller Onkel Skrue- pamper i flosshatt med silikonberter på armen.

Mer i bloggen:https://miniblogg.no/hildes-bokblogg/143136/disippelen-av-kjetil-s-hansen-og-kjetil-bekkemellem-krimdebut.html

Terningkast 5+   #hansbekkemellem  #Kristiansen.  #kolofonforlag

 

 

Antatt Skyldig av Kjell Arvid Nilssen. Debutbok. Krim.

Antatt skyldig av Kjell Arvid Nilssen. Debutbok. Krim. Lese-eksemplar fra Liv Forlag.

ANTATT SKYLDIG – …NÅR MARERITTET BLIR VIRKELIGHET.

Om boka: Helt oppe, på det øverste trinnet, satt noe som lignet en velvoksen, brunpelset bjørn. Vet du hva den stygge ulven gjorde, mamma? Først kledde den seg ut! Så spiste den opp hele bestemor, og så spiste den opp hele Rødhette på en gang! Linda sier at ulven ikke er snill! Ikke snill! Inne i det billige bjørnekostymet satt en mann- helt ubevegelig, som bare en død kropp kan være. Ut fra vinkelen på hodet, kunne det se ut som om han stirret på dukka på trinnet nedenfor seg. Den døde bjørnen så slett ikke skremmende ut, heller avslappet. Som om den satt der og ventet på noen, utenfor hiet sitt. Skyldig er en samtidskrim, farget av virkelige forbrytelser som har funnet sted i Norge i løpet av de siste ti-årene.

Forfatter: Kjell Arvid Nilssen.  Forlag: Liv Forlag. Utgivelsesår: 2020.

Forfatter:Kjell Arvid Nilssen, født 1955 fra Troms. Debutkrim. Gitt ut 3 bøker tidligere men dette er hans Debutkrim.

I Stavanger blir en mor og hennes 2 små barn funnet drept i huset,i trappa sitter en ung, død narkoman i bjørnedrakt med en blodig kniv mellom labbene. Saken virker opplagt, men kan det være så enkelt?

En samtidskrim farget av virkelige forbrytelser. En lettlest, spennende og flytende bok.Mange i persongalleriet, men det er såpass med koblinger til hverandre så det er greit å følge med.

Naheed blir mishandlet av sin mistenksomme mann, hun får så store skader at hun havner på sykehjemmet. Der jobber Kitty som rengjøres, hun er mye hos Naheed og prater med henne mens hun vasker. Legen Werner Storvik på sykehjemmet er mann og far til de drepte.

Politietterforsker Stig Motland har fått saken, han er uerfaren, men han trenger bare å ferdigstille rapporten. Men han tviler, tenk om ikke alt er som det ser ut. Saken tar søvnen fra han, tenk om alt ikke var som det så ut.

Likte krimdebuten godt, fikk inn noen vendinger som gjorde det spennende og nervepirrende til tider. Lite forklaringer på stedet, det klarte jeg ikke se for meg, men jeg er ikke kjent i Stavanger så det gikk greit. En bok jeg godt kan anbefale, jeg koste meg igjennom den. Leser gjerne mer av Torger Motland.

Her kan du lese mer: https://miniblogg.no/hildes-bokblogg/142416/antatt-skyldig-av-kjell-arvid-nilssen-debutbok-krim.html

Terningkast 5-    #kjellarvidnilssen  #livforlag 

 

Adrenalin av Jeff Abbott. Krim. Bok 1 med Sam Capra.

Adrenalin av Jeff Abbott. Krim. Bok 1 med Sam Capra. Hørt på Storytel.

ADREALIN HAR ALT – NÅDELØS ACTION, RÅ INTRIGE OG TALLØSE OVERRASKELSER. – HARLAN COBE

Forfatter: Jeff Abbott. Forlag: Cappelen Damm.  Utgivelsesår: 2013.

Sam Capra står foran en glitrende karriere i CIA, og hans kone, Lucy, er gravid med deres første barn. En dag, mens Sam sitter i et møte, ringer Lucy og roper at han må komme seg ut. Han adlyder – og bak ham eksploderer hele etasjen. Sam våkner opp i en celle. Lucy er vekk. Hvorfor ringte hun? Hvem er hun egentlig? Med adrenalinet strømmende gjennom årene kaster Sam seg inn i en frenetisk kamp for å redde sitt eget liv – og for å finne sannheten om de menneskene han trodde han kjente …

Boka har alt, nådeløs spenning, masse action og overraskelsene står i kø. Likte denne godt selv om jeg ikke trodde på alt, men det gjorde ingenting, jeg digget den. Selv om actionscenene var voldsomme innimellom. Vil du ha spenning anbefaler jeg denne boken.Godt språk og lettlest. Det var et heseblesende maraton gjennom boka, men alt gikk på skinner, så  det gikk unna i en rasende fart.

Klarer han å holde seg unna de andre agentene? Er han uskyldig? Hva med hans kone Lucy, klarer hun seg, vil Jeff tilgi henne?

https://miniblogg.no/hildes-bokblogg/142417/adrenalin-av-jeff-abbott-krim.html

Dette er en bok som anbefales.

Terningkast 5-   #jeffabbott     #cappelendamm 

 

Øyenstikker av Jaran Dammann. Bygdekrim. Bok 3 med Georg Bråten.

Om boka: Noen har sjanglet barføtt oppover en fjellside ved Fagernes. Den forsofne uteliggeren Claus følger sporene i snøen og finner en skadet og bevisstløs gutt. Samtidig blir lensmann Georg Bråten kontaktet da en anleggsarbeider finner et lik nedgravd i en grøft. Øyenstikker er den tredje krimromanen om et helt unikt etterforskerpar i norsk krim: uteliggeren Claus og lensmannen Georg. Jaran Dammann lager nervepirrende krimromaner lagt til det naturskjønne Fagernes.

Forfatter: Jaran Dammann, født 1966, utdannet tømrer.forfatter.

Øyenstikker av Jaran Dammann. Bygdekrim. Bok 3 med Georg  Bråten. Hørt på Storytel.

BYGDEKRIM FRA VAKRE VALDRES. EN BEVISSTLØS, SKADET GUTT PÅ FJELLET. ET NEDGRAVD LIK FUNNET I GRØFT, MEN INGEN SAVNET. KAN DET VÆRE EN SAMMENHENG

Forfatter: Jaran Dammann.  Forlag: Cappelen Damm.  Utgivelsesår: 2020.

Da er vi på ny i vakre Fagernes hos Lensmann Georg Bråten og uteliggeren Claus. Georg blir kontaktet da en anleggsarbeider finner et lik nedgravd i en grøft. Hva har skjedd da ingen blitt var meldt savnet?

Claus uteligger har vært litt uhøflig mot øvrigheten så han drar til fjells, da ser han noen har sjanglet barføtt oppover fjellsiden, han følger sporene og finner en bevisstløs, skadet gutt. Han blir sykere men vil ikke på sykehuset, så Claus prøver å berge livet hans så godt han kan. Hvorfor har gutten flyktet til fjells?

Lensmann blir presset fra alle hold, saken er vanskeligere enn man trodde. Kan disse 2 historiene ha en sammenheng? Historien skifter mellom Lensmann Georg og uteligger Claus. Iskalde bakmenn som ikke bryr seg.

Lettlest og godt språk. Vakre beskrivelser av naturen. Handlingen knyttes til flyktningskrisen og situasjoner på asylmottak. God fremdrift. Ting blir flettet samen på slutten og vi får svar.

Ser frem til å følge kjærlighetshistorien til Georg og Beate, det kan virke litt komplisert, men vi får vel vite mer i neste bok. Likte boka.

Blogg:https://miniblogg.no/hildes-bokblogg/142415/oeyenstikker.html

Terningskast 4+   #jarandammann   #cappelendamm 

 

 

Det siste han fortalte meg av Laura Dave.Thriller.

Om boka:Hannah tror hun har funnet mannen i sitt liv – helt til han plutselig forsvinner. Beskytt henne. Det er alt som står på lappen Hannah får levert på døren den dagen Owen, ektemannen hennes, forsvinner. Hannah forstår instinktivt hvem som må beskyttes – den 16 år gamle datteren hans, Bailey. Bailey, som mistet moren sin under tragiske omstendigheter da hun var liten og som vil ha minst mulig å gjøre med stemoren sin. Etter hvert som FBI raider Owens arbeidsplass og saken eksploderer i media, innser Hannah at ektemannen ikke er den hun trodde. Sammen med en motvillig Bailey reiser hun for å finne sannheten om Owens identitet, og hvorfor han nå er sporløst forsvunnet. Med høyt tempo og uforutsigbare vendinger, et medrivende mysterium og familiedrama, er Det siste han fortalte meg en kommersiell suksess vi gleder oss til å lansere for norske lesere! «En page-turner.» Associated Pres «For deg som vil ha originale, psykologiske krimromaner.»[Terningkast 5] Cathrine Krøger, Dagbladet

Forfatter: Laura Dane: født 1977, bor i Los Angeles med familien. Har gitt ut flere bøker, fikk sitt store internasjonale gjennombrudd med Det siste han fortalte meg. Reise Whiterspoons produksjonsselsskap  HEllos Sunshine  jjobber nå med å lage tv-serie basert på boken.

Det siste han fortalte meg av Laura Dave. Thriller. Lese-eksemplar fra Vigmostad Bjørke.

NÅR FBI RAIDER ARBEIDSTED, ARRESTERER SJEFEN HANS OG SAKEN EKSPLODERER I MEDIA KOMMER ET STORT ØNSKE OM Å BESKYTTE BAILEY.

Forfatter: Laura Dave.  Forlag: Vigmostad Bjørke.   Utgivelsesår: 2022.

Hannah bor med ektemann Owen, mannen i hennes liv og hans 16 – årige datter Bailey på et flytende hus. En dag forsvinner Owen plutselig og Hannah får en lapp på døra “ beskytt henne”, hun forstår at det må være Bailey som skulle beskyttes.

Men Bailey vil ha minst mulig med stemoren å gjøre, hun mistet moren når hun var liten og trives best alene med pappa. Nå må de hjelpe hverandre noe motvillig. Når FBI står på døra, de raider Owens arbeidsplass og da saken eksploderer i media skjønner Hannah at ektemannen ikke var den hun trodde.

Hun og Bailey drar ut for å finne sannheten om Owens identitet og hvorfor han blir sporløst forsvunnet.

Hannah er en bra karakter og en fin bakgrunnshistorie som drar opp boka.Hannah er tredreier og “etterforsker” i boka og finner ut at ikke alle er den du tror de er.

 Det tårner seg når Bailey finner en sekk med penger i skapet sitt på skolen. Men jeg vil ikke si de noen gang var i fare på reisen sin, men heller mer som et stort familiedrama. 

For meg var ikke dette en thriller, heller ingen vendinger som det bør være, heller en nesten treg,kjedelig bok som jeg ikke forstår hvorfor den har fått så mye omtale med terningkast 5 og 6, og kalt en pageturner i utlandet. Blir også film.

Synes boka bygde seg sakte opp med Hannah sin private etterforskning, blir bittelitt spenning på slutten, men absolutt ikke nok for meg. Minner meg mer om en feel good bok enn thriller. Selv om dette ikke var den store boka for meg kan den likevel være noe for deg. 

Mer på bloggen: https://miniblogg.no/hildes-bokblogg/142205/det-siste-han-fortalte-meg-av-laura-dave-thriller.html

Terningkast 3+   #lauradave       #vigmostadbjørke 

Jentene som sprang av Simon Häggström. Bok 1 i en triologi om Markus og Natalia.

Jentene som sprang av Simon Häggström. Krim. Bok 1 i en triologi med Markus og Natalia. Lese-eksemplar fra HarperCollins. 

BRUTAL HEVN I STOCKHOLMS UNDERVERDEN. PROSTITUSJON OG MENNESKEHANDEL.

Forfatter: Simon Häggström.  Forlag: HarperCollins.  Utgivelsesår: 2022.

Jentene som sprang er en hyperrealistisk politikrim basert på virkelige hendelser, og er første bok i en trilogi om Markus og Natalia som jobber som politi i en menneskehandelgruppe. Boka vitner om sjokkerende hendelser som skjer midt blant oss, men som svært få ser, hvor mindreårige selges til sexkjøpere, havner på dopkjøret, og hvor tilsynelatende uskyldige dating-apper brukes til grooming, og kan bli en inngang til elendigheten. Jentene som sprang følger blant annet historien til 15-årige Jennifer og Malvina, som rømmer fra en behandlingsinstitusjon og havner på gaten i Stockholm hvor de sakte men sikkert dras inn i en mørk verden full av dop og prostitusjon.

 Forfatter:Simon Häggström er forfatter og politi, som de siste 10 årene har spesialisert seg på prostitusjon og menneskehandel for seksuelle formål. Han jobber ved Nationella operativa avdelningen i Stockholm og har skrevet to sakprosabøker om emnet, Skuggans lag (2016) og Nattstad (2017). Jentene som sprang er romandebuten og første del i en ny krimserie.

Denne boken gledet jeg meg til etter at jeg var på Krimfestivalen i Oslo i Mars, veldig interresant å høre Simon Häggström fortalte om sin jobb med prostitusjon og menneskehandel. Bra noen gjør denne forferdelige jobben. Da HarperCollins sendte meg boken var det som en gave på julekvelden.

Vi følger historien fra 3 sider sammen med Natalia og Markus som jobber i en skyggeverden med prostitusjon og menneskehandel, vi følger disse i deres verden med halliker og sexkjøpere, her veksler historiene hele tiden:

1. Molly (15) som treffer en mann gjennom en datingapp,forelsker seg, men etterhvert inviterer han kynisk andre menn og tvinger henne til å gjøre ting hun ikke ønsker. Livet blir mørkt når hun prøver å komme seg ut og får filmsnutter fra kvelden. Hva skal hun gjøre?

2. Jennifer(15) og Malvina(15)  har rømt fra et barnehjem, sover på en madrass ute og lurer penger av sexkjøpere, snart vikler de seg inn på farligere områder. Overlever de?

3. Per-Erik, sexkjøper og overgriper, de skal få hjelp av Per-Erik mot at han kommer seg ut av miljøet, en  gjeng med menn som voldtar og utnytter unge jenter, de setter igang en operasjon med lite spor for å stoppe dem. Men kan de stole på Per-Erik? Er han troverdig?

Utrolig flott bok med en underverden vi nesten ikke kan tro skjer, det blir rimelig mørkt innimellom, hvordan jentene kan overleve i denne underverdenen. En troverdig historie der forfatter bruker virkelighet og fiksjon på en realistisk måte, i en utrolig kynisk verden der mennesker betyr lite. Vi blir godt kjent med personene

Les alt her:https://miniblogg.no/hildes-bokblogg/141732/jentene-som-sprang-av-simon-haeggstroem-bok-1-i-en-triologi-om-markus-og-natalia.html

Anbefales å leses selv om det er vondt å lese om utnyttelsen av barn og følelsene går opp og ned gjennom hele boka. Ser frem til de 2 neste i triologien.

Terningkast 5+  #simonhäggström   #harpercollins  

Tidsfikserne og Grunnloven av Frode Eie Larsen og Jenny Lindqvist. Bok 1. 7-12 år.

Tidsfikserne og Grunnloven av Frode Eie Larsen og  IllustratørJenny Lindqvist. Bok 1 fra 7-12 år. Lese-eksemplar fra Zeppelin Forlag.

17. mai 1814 ble Norges Grunnlov undertegnet på Eidsvoll, men nå prøver Tidstyven å ødelegge alt sammen. Tidsfikserne Sigurd og Anne reiser tilbake i tid for å ordne opp, men klarer de å finne ut av ting, før det er for sent?

Tema: Grunnloven.

Forfatter: Frode Eie Larsen   Illustratør: Linda Lindqvist  Forlag: Zeppelin Forlag. Utgivelseår: 2021.

Om de ikke får ryddet opp i rotet til tidstyven, endres historien…
Norges fremtid står på spill! Her må Anne og Sigurd gjøre noe fort, de må reise i tid for å ordne opp. Klarer de det?

 En spennende og lærerik bok for barn. Passe lange kapitler, jeg og de jeg leste boka for likte godt at den var spennende og morsom, etterpå snakket vi mer om Grunnloven og at de faktisk hadde lært noe av Norges historie, da fniste de godt og følte seg stolte. Det viktigste var at de fulgte godt med og stilte spørsmål underveis. Dessuten husket de vi var på Eidsvollbygningen og da var alt blitt litt mer kjent.

Dette er en lærerik bok som jeg anbefaler på det varmeste.

Terningkast 5  #frodeeielarsen  #jennylindqvist   #zeppelinforlag