Fornemmelse av skyld av Jan Mehlum. Krim. Bok 18 med Svend Foyn.

Fornemmelse av skyld av Jan Mehlum. Krim. Bok 18 med Svend Foyn. E-bok. 

Bak på boka: Kristina Steiner er en ung advokatfullmektig, opptatt av faget sitt. En dyktig kvinne med lovende karriere og sterk rettferdighetssans. Men hun holder folk og følelser på avstand. Hun er ansatt i et velrenommert advokatfirma i Oslo der hun er involvert i krevende saker: voldtekter, tung voldsutøvelse og organisert kriminalitet. Hun står foran sitt neste sprang i karrieren da hun plutselig slutter i jobben og forsvinner uten å betro seg til noen. Politiet finner ingen grunn til å sette i gang etterforskning siden ingenting tyder på at noe kriminelt er skjedd. Kristinas foreldre tror ikke at hun har forsvunnet av egen vilje, og gir tønsbergadvokaten Svend Foyn i oppdrag å finne henne. Sporene Foyn følger, skal føre ham inn i jussens mørke irrganger. Alle har vi en historie, en bagasje vi må leve med. Noen ganger bringer den oss til kanten av stupet, gjennom frykt, hat og kjærlighet. «Fornemmelse av skyld» er den attende frittstående romanen i serien med tønsbergadvokaten Svend Foyn i hovedrollen.

Forfatter: Jan Mehlum. Forlag: Gyldendal.  Utgivelsesår: 2019.

Lettlest og velfungerende krim med et bra plott. Bygges opp godt, elsker de skarpe ironiske dialogene som gjør boka enda bedre. Hans kos med Bache Gabrielsen, hans herlige Sanktbernardshund Hulda, hans Jaguar og hans damebekjentskaper som ofte er/blir problem for han. Jeg kryper ned i godstolen og koser meg, for dette er så kjent med tidligere bøker. Fortsett sånn, dette har blir et godt kjennetegn på Foyn.

Samfunnsengasjert med seksuelle overgrep, dette blir en komplisert sak med vendinger som er overraskende. Får også hjelp av Varg Veum i Bergen fra Gunnar Staalesen som var hyggelig overraskelse. Anbefales, gleder meg til neste bok.

Terningskast 5   #janmehlum   #gyldendal 

 

Steady av Jarle Sten Olsen. Debutbok. Thriller.

Steady av Jarle Sten Olsen. Debutbok. Thriller. Hørt på Storytel. 

HVA SKJER RUNDT NOBELPRISEN? HVILKEN ROLLE HAR DAVID OG ERLING? ER DET TALIBAN SOM PROTESTERER? HVEM FÅR NOBELPRISEN TILSLUTT?

 Bak på boka:Steady er en thriller som sentrerer seg rundt kameramannen Erling Verner. Som frilanser tilknyttet NRK arbeider både han og samboeren Astrid med kanalens store TV-produksjoner. Nå skal Nobels fredspris 2014 deles ut, og nobelkomiteens leder Sverre Franzen blir konfrontert med hemmeligheter i sin egen fortid. Disse virker inn på det valget han må ta når årets vinner skal utpekes. Erling befinner seg plutselig i sentrum av en etterforskning som omhandler de to oppdragene han arbeider med for NRK: Utdelingen av fredsprisen og konserten, og en rekke dokumentarer knyttet til påtente branner av gamle bygninger i Oslo. På kort tid skjer det dramatiske ting, der Erling vikles inn i et internasjonalt spill. Etter hvert forstår han også at hans eget liv er i fare.

Forfatter: Jarle Sten Olsen. Forlag: Liv Forlag. Utgivelsesår: 2014, ny utgave 2018.

En spennende Thriller med godt tempo. Lettlest og gode karakterer. Brukte litt tid på å komme meg inn i boken, det er mye som skjer. Hvor fort man kan tråkke feil i livet på et øyeblikk, hvor skjørt livet er, fikk sympati med Erling. Merker forfatter jobber med tv- produksjon, dette var interessant. Stadt kommer fra Steadycam som er et mer bevegelig kamera enn andre kamera. En bra debutbok. Anbefales. Leser gjerne flere.

Terningkast 4  #jarlestenolsen    #livforlag

 

 

 

Crux av Sven G. Simonsen. Thriller. Bok 2 med Liv Eriksson.

Crux av Sven G. SImonsen. Thriller. Bok 2 med Liv Eriksson. Pdf-fil fra forfatter.

Forfatter: Sven G. Simonsen.  Forlag: Press.  Utgivelsesår: 2022.

Forlaget om boka: Nationaltheatret T-banestasjon: Norges nyutnevnte utviklingsminister blir alvorlig skadet i det som kan være et terrorangrep. 
Noen uker senere blir Liv Eriksson kalt inn til en konfidensiell samtale på politihuset. Hun får vite at Dawit, en ung venn og flyktning fra Eritrea, er blitt dratt inn i en kriminell gjeng. Da statsråden ble forsøkt drept, befant Dawit seg like ved, sammen med den karismatiske gjenglederen Yonas.
Angrepet på statsråden er fremdeles et mysterium for etterforskerne. Ligger løsningen i det media kaller ‘gjengsporet’? For Liv haster det med å bevise Dawits uskyld, og redde ham ut av Yonas’ grep. En mistanke får Liv til å reise til Haiti for å finne svar. For sent oppdager hun at hun samtidig river opp gamle sår, og hun tvinges til å mobilisere alt hun har av ressurser for å redde seg selv og andre.

Liv engasjerer seg for å redde sin venn, Dawit. Så når hun drar til Haiti kommer litt fra jordskjelvet 2010 i Port-au-Prince, dette var den største naturkatastrofen på mange tiår med opp til en kvart million dødsofre. Vi får med oss fattigdom, lovløshet og prostitusjon. Hvordan bistandsarbeidererne jobbet på godt og vondt, ikke alt var bra.

Forfatter: Sven G. Simonsen (f. 1965) er statsviter (dr. philos.), forfatter, journalist og bistandsarbeider. I 1994-2008 var han forsker ved Institutt for fredsforskning (PRIO) i Oslo. Han har hatt en rekke FN-oppdrag i Afrika og Asia, og han har også flere ganger vært internasjonal valgobservatør.

Crux av Sven G. SImonsen. Thriller. Fått Pdf-fil

ANGREP PÅ STATSRÅD, KAN DET VÆRE TERROR? ET HALSBREKKENDE TEMPO FRA START TIL SLUTT.

Jeg var spent på den vanskelige andreboka som jeg syntes Simonsen geleidet seg elegant igjennom, jeg likte den første boka veldig godt.

Startet brått med at utviklingsministeren blir hardt skadet ved et antagelig terrorangrep ved Nationaltheatrets T-banestasjon, etter det går det slag i slag med hendelser som nesten får blodtrykket til å gå amok. Klokken 2.00 på natten ble jeg ferdig med boka mens jeg dro pusten i lettelse.Liv Eriksson blir innkalt til en konfisiell samtale hos politiet som nærmeste pårørende for Dawit, en ung venn og flyktning fra Eritrea, er blitt dratt inn i en kriminell gjeng. Da statsråden ble forsøkt drept, befant Dawit seg like ved.

Hva har statsråden og det politiet kaller gjengsporet felles? Eller er det tilfeldigheter?

 Flotte karakterer og lettlest bok man flyter igjennom. Kansje ikke alltid troverdig de actionfylte kampene Liv kommer ut for, men det spiller ingen rolle, jeg har virkelig sansen for denne tøffe dama og koste meg igjennom kapitlene. Tempo og action, med kjappe sceneskift og ingen makabre beskrivelser gjennom boken.

19 bokbloggere på turné med boka Crux av Simonsen som kommer ut 4. Mars. Løp og kjøp.

Vil du lese hele omtalen: https://miniblogg.no/hildes-bokblogg/136875/crux.html

Terningkast 5+  #svengsimonsen   #press  #CRUXONTOUR  #cruxkrimturne

Nattsangeren av Johanna Mo. Krim. Bok 1 i Ølands-serien med Hanna Duncker.

Nattsangeren av Johanna Mo. Krim. Bok 1 i Ølands- serien med Hanna Duncker. E-bok.

DENNE BOKA KAN DU BLI HEKTET PÅ. HVORDAN ER DET Å LEVE I SKYGGEN AV SIN FARS FORBRYTELSE?

Forlaget om boka: Når den dyktige politietterforskeren Hanna Dunckers far dør, vender hun etter 16 år i Stockholm tilbake til barndommens Öland. Til tross for alt som skjedde der, tross alle blikk og rykter, er det i den lille hytta ved havet hun hører hjemme. 15 år gamle Joel blir funnet død og mishandlet ved en rasteplass. Hanna må etterforske saken selv om Joels mor en gang var hennes beste venn – en venn Hanna forlot for mange år siden. Alle kjenner alle i det lille øysamfunnet. Alle vet at Hannas far satt i fengsel for drap. Hanna får bruk for all sin styrke og menneskekunnskap i etterforskningen av Joels tragiske og voldsomme død. At det koster å grave, både i nåtid og i fortid, lar det lukkede samfunnet henne ikke glemme. «Denne blir du hektet på! … en fascinerende rammehistorie som vil gi alle lesere av denne boka lyst til å følge serien videre. Et godt krimplott og troverdig persongalleri ligger i bunn for en historie som på samme tid er lett gjenkjennelig og ganske så unik.» 

Forfatter: Johanna Mo (f. 1976), svensk, har i nesten tyve år jobbet som skribent, redaktør, foreleser, kritiker og foreleser. Nattsangeren var hennes åttende bok og første i Öland-serien, som utgis i 19 land, og har blitt store leserfavoritter. 

Forfatter: Johanna Mo.  Forlag: Aschehoug.  Utgivelsesår: 2021.

Når den dyktige politietterforskeren Hanna Dunckers far dør, vender hun etter 16 år i Stockholm tilbake til barndommens Öland. Til tross for alt som skjedd er det her hun hører til. Hun føler hun ikke eier faren skyld, det er ikke henne som har gjort noe galt. Men alle vet han er dømt for drap. Alle kjenner alle i et lite øysamfunn

15 år gamle Joel blir funnet død og mishandlet på en parkeringsplass, ikke lett når moren var den gamle bestevenninnen som hun forlot for mange år siden. Det tar på å grave i både nåtid og fortid, ikke enkelt når bestevenninnen ønsker opplysninger som hun ikke kan fortelle.

Et snedig krimplott og en fasinerende ramme av karakterer som blir varmt beskrevet. Vekslingen av Joels siste kveld og etterforskningen i nåtid liker jeg godt. En lettlest bok med dybde, der legning er tema og hvor vanskelig det kan være.

Ny forfatter for meg som jeg helt klart skal lese mer av, ny Sveriges krimdronning?En drøm av karakterer og vendinger, dette kan hun, det blir mange flere bøker av denne forfatteren for meg. 

Terningkast 5  #johannamo     #aschehoug 

Tonedød av Randi Fuglehaug. Krim. Bok 2 med Agnes Tveit

Tonedød av Randi Fuglehaug. Krim. Bok 2 med Agnes Tveit. E-bok. 

SLEIVETE, RÅ, FANDENIVOLDSK OG KJAPP BOK. EN FRISK VESTLANDSKRIM.

Om  boka: Ein verdsberømt saksofonist fell død om på scenen under Vossa Jazz. Etterforskinga rykker idylliske Voss ut av påskefreden, og den eigenrådige journalisten Agnes Tveit hamnar midt oppi eit livsfarleg drapsmysterium.

Saksofonisten Marta Tverberg fell død om på scenen berre minuttar etter at ho har halde ei flammande tale med kritikk av både jazzmiljø og festival. Seks hundre tilskodarar i salen er vitne til dramaet – blant dei mange som har hemmelegheiter den omdiskuterte divaen ikkje lenger kan røpe.

Agnes Tveit er midt i arbeidet med biografien om Tverberg og kjem snart tett på fleire av desse hemmelegheitene. Jazzdivaen frå Voss var aldri konfliktsky, tvert imot viser det seg snart at både naboar, kollegaer og tidlegare klassekameratar kan ha hatt motiv for drapet. Agnes startar si eiga etterforsking, men jo tettare ho kjem løysinga på drapsgåta, jo farlegare blir det også for henne. Midt oppi alt er ho nysingel, og det blir vanskeleg å halde hovudet klart i nærleiken av den ferske Vossa Jazz-sjefen, som også er Agnes sin store ungdomskjærleik.
Tonedød er ein ny, frisk vestlandskrim frå Randi Fuglehaug, for deg som likar eit smart plott og ei overraskande uhyggeleg løysing.

Forfatter: Randi Fuglehaug (født 21. august 1980 på Voss) er en norsk forfatter og journalist. Fuglehaug har skrevet både skjønnlitteratur og sakprosa for barn og voksne. Hun var tidligere leder for Dagbladets fredagsmagasin Fredag.

Forfatter: Randi Fuglehaug.  Forlag: Kagge.  Utgivelsesår: 2022

Saksofonisten Marta Tverberg er verdensberømt, endelig skal hun stå på scenen i hjembygda Voss, men alt går ikke etter planen og hun faller død om på scenen. 600 i salen er vitne til hendelsen, mange som har hemmeligheter som divaen ikke lenger kan røpe.  Agnes Tveit skal skrive bok om henne, ikke en enkel oppgave med divaen. Agnes starter en privat etterforskning, hun er nysgjerrig og pågående som kan bli farlig for henne når hun nærmer deg en løsning på drapsgåten. Samtidig forelsker hun seg i Vossa Jazz- sjefen, som også er Agnes store ungdomskjærlighet. 

I denne boken har hun gått fra journalist til, forfatter om Martha Tverberg, etter hennes død en true crime bok. Agnes er en nysgjerrig dame og går litt over grensene med spørsmål og svar. Godt språk og lettlest så man flyr fra side til side i et sprang. Forfriskende spenning i boka med mange vendinger og overraskende slutt. Handlingsmettede kapitler.Det liker jeg. En bok jeg anbefaler og ser frem til flere fra forfatter.

Terningkast 5+ #randifuglehaug   #kagge

 

Lang,lang rekke av Bjørn Bakken.Debutbok. Krim.

Lang, lang rekke. Debutbok.Krim. E-bok. 

EN RØVERHISTORIE UTENOM DET VANLIGE SOM KAN TA PUSTEN FRA DEG. LØP OG KJØP, IKKE ET KJEDELIG ØYEBLIKK.

Forfatter: Bjørn Bakken, født 1956, lærer, kulturkonsulent, kinosjef, rektor og forfatter. Er også bokbloggeren Bjørnebok.

Forfatter: Bjørn Bakken. Forlag: selvpublisering. Utgivelsesår: 2020.

Carl Fredrik Skog har sittet inne i ti år for et drap han ikke har begått.De tok fra han alt og i ti år har han forberedt den ultimate hevn. Nå er han endelig tilbake der alt skjedde. Men de vet han kommer. Det blir litt av en rå dramatisk start på boka som kan ta pusten fra deg.

Renate Gundersen, helt fersk 1.betjent på politistasjonen i bygda hun vokste opp i, lenge siden hun har vært hjemme, men et brev hun fikk fra sin fars advokat på 30 årsdagen. Hun hadde lovet seg selv aldri vende tilbake, men nå er hun her. Som politi. For å jakte på sannheten. Jeger og bytte. Drapsmann og offer.Det gjør at hun har et ønske om å komme hjem å gjøre opp med enkelte i bygda.Carl Fredik og Renate blir et bra team selv om de må gå over sine grenser.

 En lettlest bok og fantastisk karakteroppbygging jeg kom fort inn i. Vi går mellom 2000, 2008 og  2019 uten problemer . En historie om hevn,skruppelløse, ondskapsfulle mennesker og et et brutalt spill. Flott plott og noen vendinger som snudde alt på hodet. Til tider rå, men hadde medfølelse med gjerningsmannen. Noe troverdig men ikke alt, men det spilte ingen rolle, jeg elsket boken og gleder meg til ny bok i påsken. Denne boken var vanskelig å legge fra seg så det ble natt før jeg fikk avsluttet. Håper flere tar seg tid til å få lest denne fantastiske, hektiske røverromanen.

Terningkast 5    #bjørnbakken

 

Den tause pasienten av Alex Michaelides. Debutbok. Psykologisk Thriller.

Den tause pasienten av Alex Michaelides. Debutbok. Psykologisk Thriller. Hørt på Storytel. 

Bokens omtale: I Den tause pasienten møter vi Alicia Berenson som skriver dagbok for å utløp for følelsene sine – men mest for å berolige Gabriel, bevise for ektemannen at hun har det bra. Det siste hun vil, er å være til besvær for Gabriel eller gjøre ham ulykkelig på noe vis. Inntil hun en kveld skyter ham fem ganger i ansiktet og aldri mer sier et ord.

Seks år etter tragedien dukker det opp en ledig stilling på institusjonen The Grove der Alicia er innlagt. Psykoterapeuten Theo Faber er overbevist om at han kan få Alicia til å snakke, noe ingen andre har klart. Mens vi følger Theo Fabers jakt på Alicias minner, får vi innblikk i Alicias dagboknotater.

Forfatter: Alex Michaelides født 1977 på kypros med en gresk far og en engelsk mor. Han studerte engelsk litteratur på Cambridge og fikk sin MA i manusutvikling ved filminstitutts i LA. Skrevet flere manus til flere store Hollywoodfilmer. Bor nå i England.

Forfatter: Alex Michaelides.  Forlag: Cappelen Damm.  Utgivelsesår: 2020.

EN PSYKOLOGISK THRILLER MED SIN LANGSOMME OG ETTERHVERT CREEPY OPPBYGGING.

Min mening om boka: Vi treffer Alicia Berenson som skriver dagbok for sin egen del og for mannen Gabriel for å berolige han og at hun begynner å få det bra. Det siste hun ønsker er å være til besvær for Gabriel. Inntil hun skyter han fem ganger i ansiktet og aldri mer sier et ord. Når det etter 6 år dukker opp en ledig stilling på institusjonen The Grove der Alicia er innlagt, søker Theo Faber på jobben, han er fast bestemt på at han vil få henne til å snakke. Noe ingen har klart. Mens vi følger Theos jakt på Alicias minner får vi også innblikk i Alicias dagboknotater.

En helstøpt og vellykket thriller med en sjokkerende avslutning jeg ikke så komme. Dette er en rå thriller som bygger seg sakte opp og en overveldende, forbløffende slutt. Godt språk og god flyt. Anbefales.

Vil du lese hele så gå inn på bloggen:https://miniblogg.no/hildes-bokblogg/138292/den-tause-pasienten-av-alex-michaelides-debutbok-thriller.html

Terningkast 5.  #alexmichaelides  #cappelendamm