Julemysteriet på Sjøfryd eldresenter av Lene Lauritsen Kjølner. Del 1 i serien med Sjøfryds Snushaner.Kosekrim.

Julemysteriet på Sjøfryd eldresenter av Lene Lauritsen Kjølner. Del 1 i serien med Sjøfryds Snushaner.Kosekrim og julekos. Lese-eksemplar fra forfatter.

JULEN NÆRMER SEG MED STORMSKRITT, MEN SÅ FALLER TEDDY NED I BØLGENE. DET VAR DA NOE MUFFINS MED DØDSFALLET? HER MÅ SJØFRYDS SNUSHANER TA SAKEN.

Den tidligere flyvertinnen Kitty jobber på nydelige Sjøfryd, et eldresenter bebodd av en gjeng originale eldre, trivelige ansatte og hjelpsomme gjengangere.
Julen nærmer seg med stormskritt, og storm er det også den natten stakkars Teddy faller ned i bølgene.
Noe muffens må det være med dødsfallet. Det mener iallfall selvoppnevnte Sjøfryds Snushaner, som setter seg fore å oppklare det mulige drapet.
Kitty, som på hjemmebane mater fisken Wanda, vil også finne ut hvem som rappet Colins elskede koi-er og lurer på om han mekker på lekre Jaguarer eller noe annet smekkert.
Og er råkjekke Ron, lavendeldyrker i Grasse og godhjertet flyktninghjelper, for god til å være sann?
Ting tyder på mye, men alt faller kanskje på plass når julen kommer, med et sammensurium av snushaner, gamere, norske kaker, islandsk hai, noe vakkert og noe britisk.
Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner.    Forlag: Fagervik Forlag.    Utgivelsesår: 2023.
Forfatter: Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner (født 24. juni 1962 på Nøtterøy) er en norsk forfatter som stort sett skriver i sjangeren feelgood– og hyggekrim. Hun stiftet i 2020 Fagervik forlag, oppkalt etter stedet der hun bor. Lene har bakgrunn fra reiseliv og flyselskap, i tillegg til to perioder som folkevalgt i Tønsbergs lokalpolitikk og fylkespolitikken i Vestfold.
Emne: jul, eldre.

Ser alltid frem til å lese de sjarmerende bøkene til Kjølner, hun skriver bra, helt i min stil. dette er en ny serie med kosekrim.

Kitty er tidligere flyvertinne, slank og flott, hun bor med britiske Colin, hun jobber på nydelige Sjøfryd. Et eldresenter med ganske oppegående gjeng med beboere, trivelige ansatte og ikke minst hjelpsomme gjengangere.

Sjøfryd ligger på et fasinerende værhardt sted, noen ganger blikkstille, andre ganger fråder det der ute. Her har en skipsreder og en gammel dame bodd tidligere. De svirrer usette rundt i huset og følger med. Et artig tilskudd i historien.

Julen nærmer seg med stormskritt, storm er det også den natten Teddy faller ned i bølgene. Noe muffins er det med dødsfallet. De danner da Sjøfryds Snuhaner, de skal oppklare det mulige drapet. Det er flere gøyale og originale karakterer i denne detektivklubben.

Kitty som på hjemmebane mater fisken Wanda, som er litt deprimert, hun savner koi-ene til Colin, de ble rappet midt på lyse dagen. Colin er fortvilet over forsvinningen. Hvor er koi-ene? Hvem vil stjele de sjeldne fiskene? Dessuten mekker Colin mye på sine lekre Jaguarer, eller er det noe annet smekkert han mekker på?

Forelskede Lea har endelig funnet råkjekke Ron på nettet, de chatter flere ganger om dagen, han er en lavendelsdyrker i Grasse og en som brenner for flyktningshjelp til Ukraina, men er han så godhjertet av seg? Er han for god til å være sann? Her stepper  også Sjøfryds Snushaner inn for å hjelpe. Dukker han opp til jul når Lea spanderer flybilletten som blir dyrere og dyrere?

Julekonkurranse i byen tar også av med en 4 meters julenisse og en slede med reinsdyr som blinker etter musikken. Alle vil jo vinne en tur til flotte Karibia, hvem vil vel ikke det.

Håpet er at alt retter seg til jul med et sammensurium av Snushaner, gamere, kaker og mye kos i alle mysteriene.

Boka er lettlest, med både sjarm, ironi og humor. Syntes desverre det ble litt lite krim denne gangen, det ble litt borte i juleforberedelsene, men første boken i serien så regner med det kommer seg. Men det skjedde mye på hver side. Koselig julebok, man fikk skikkelig julefølelsen  så det monner. Det er et godt språk i boken som  alltid.

Karakterene er som alltid varierte og gjennomtenkte, tok litt tid å bli kjent med alle, det var mange herlige personligheter. Steder og miljø fikk vi vite passe om, akkurat det vi trengte.

Denne kommer som julekalender 1. Desember på de fleste steder som streamer. Klarer du å lese bare 1 luke hver dag?

Her kan du lese hele anmeldelsen: https://hildes-bokblogg.blogg.no/julemysteriet-pa-sjofryd-eldresenter-av-lene-lauritsen-kjolner-del-1-i-serien-med-sjofryds-snushaner-kosekrim.html

En bok jeg anbefaler. Du får jul og krim i samme bok. Ingen blodig og bestialske beskrivelser i Kjølners univers. Her får du ironi og humor, og noen latterkramper innimellom.Noe for alle og enhver. Til og med julestemning kan dukke opp mens du leser.

Terningkast 5-    #lenelauritsenkjølner      #fagervikforlag

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg