Korrupt av Don Winslow. Politikrim. Frittstående.

Korrupt av Don Winslow. Politikrim. Frittstående. Lese-eksemplar fra @harpercollins_norway

TIL RETT PRIS KAN ALLE BLI KJØPT – OGSÅ POLITIET OG ADVOKATER.

Til rett pris kan alle bli kjøpt … Politimann Denny Malone leder en elitegruppe som skal bekjempe gjengkriminalitet, narkotika og våpen i New York. I atten år har han vært i frontlinjen og gjort hva enn som kreves for å overleve i en by bygd på ambisjoner og korrupsjon, der ingen kan kalle seg plettfri? Det kun få vet, er at Denny Malone også er råtten. Han og partnerne har stjålet millioner av dollar i narkotika og kontanter. Nå er han i fellen og blir presset av FBI, og han må balansere på kanten av forræderi, mens byen vakler på randen av en rasistisk eksplosjon som kan legge alt i ruiner. Korrupt er en uforglemmelig historie om grådighet og vold, ulikheter og rase, og en sviende skildring av en by på kanten av et stup. Dette er en moralsk kompleks og fascinerende dissekering av kontroversene samfunnet står overfor i dag. Om forfatteren: Don Winslow er født i New York og bor nå i California. Før han ble forfatter, jobbet han blant annet som journalist, privatdetektiv og reiseleder, og han har også skrevet manus for TV. De kritikerroste romanene hans er utgitt i omkring 30 land. Winslow har vunnet en rekke priser, som Raymond Chandler Award, LA Times Book Prize og Ian Fleming Silver Dagger, og bøkene hans har toppet blant annet New York Times’ bestselgerliste.

Forfatter: Don Winslow.      Forlag: HarperCollins.    Utgivelsesår : 2022.

Forfatter: Don Winslow (født 1953 i New York) er en amerikansk forfatter og manusforfatter, mest kjent for sine krimromaner. Han arbeidet tidligere som skuespiller, journalist, safariguide og privat etterforsker. Flere av bøkene hans er oversatt til norsk.

Politimannen Denny Malone leder en elitegruppe som skal bekjempe gjengkriminalitet, narkotika og våpen i New York. Han har vært leder for Da Force i 18 år og Denny Malone går under kallenavnet “Kongen av  Harlem “. Malone er i frontlinjen med Monty, Rosso og Billy, de gjør alt for å overleve i en by bygd på ambisjoner og korrupsjon, der ingen kan kalle seg plettfri? Det kun få vet, er at Denny Malone også er råtten.

Han og partnerne har stjålet millioner av dollar i narkotika og kontanter. Alt er tillatt bare jobben blir gjort. Malone har god kontroll på sitt distrikt, mange beundrer og ser opp til han, han gjør gjerne et drap, banker opp noen hvis det gagner han. Han har stor respekt i gata og det utnytter han for alt det er verdt. Nå er han plutselig havnet i fellen og  blitt presset av FBI der han må balansere på kanten av forræderi. Klarer han å vri seg unna? Mens byen vakler på randen av et rasistisk eksplosjon som kan legge alt i ruiner.

Dette er en rå og brutal historie, da kampen om å overleve er viktigst. Malone og gjengen hans må vise muskler, slåss eller skyte når de må, rett og slett ikke vise sine svakheter, da kan de dø fort og brutalt.

Karakterene til Malone og hans gjeng er solide og troverdig oppbygd. Du føler at du kjenner de og kommer under huden deres. De passer også på familien til hverandre og hjelper til økonomisk hvis noe skjer. Så noe empati er det her og de er glad i hverandre.

Her er det en gjeng med korrupte politifolk og advokater som gjør alt for å arrestere de de kan, spiller ingen rolle om de er skyldige eller ei. De skyr ingen midler for å arrestere, stjele penger eller narkotika fra de i sitt distrikt. Her må alle politifolk ta imot penger, ellers blir de regnet som tystere. Sånn klarer de å holde det gående helt til FBI en dag banker på døra og nettet snører seg rundt Malone, noe han ikke røper for de andre. Hva er valget? Gir de seg eller kjemper de videre?

En lettlest bok med et røft og hardt språk til tider, men det passer i miljøet. Men av og til drar jeg på smilebåndene av de fantastiske og røffe dialogene.

Beskrivelser av gater og butikker i New York er fremragende, føltes som jeg var der og var midt i kampen deres.

Her er det action og tempo gjennom hele boka. Nesten nervepirrende av spenning til tider. Dette er en knall bok jeg anbefaler på det sterkeste.

Her kan du trykke på min mening eller se i bio på instagram:  https://hildes-bokblogg.blogg.no/korrupt-av-don-winslow-politikrim-frittstaende.html

Terningkast 5+   #donwinslow     #harpercollins

 

Til jord skal du bli av Anders Totland. Humor. Gladkrim.

Til jord skal du bli av Anders Totland. Humor. Gladkrim. E-bok.

PRESTEN SOM BLIR ENKEMANN OG BESTEFAR PÅ SAMME DAG. SOM IKKE DET ER NOK, SÅ ER DET EN DØD TORPEDO I SPRITSKJULET. HVORDAN SKAL DETTE ENDE?

Tragikomisk noir frå Finnskogen. Det blir mykje på ein gong for Jacob Juul. På få dagar går han frå å vera pensjonert prest og spritseljar som nyt sitt otium, til å bli enkemann og nybakt bestefar for ei 7 år gammal jente. Og om ikkje det var nok, blir han også drapsmann. No har han ein daud torpedo i spritskjulet å kvitta seg med og ein kriminell konspirasjon å redda seg sjølv og vesle Isabella Donnatina frå, men heldigvis har ein livslang karriere i Den norske kyrkja førebudd han på å møta dei fleste omstende med ro og optimisme. For som han seier det sjølv: «Det er utruleg kva ein opplever gjennom meir enn 40 år med besøk i private heimar for å planlegga dåp, bryllaup og gravferd.»

Dette er eit sprelsk, herleg, småvittig og absurd lite kammerspel frå tjukkaste bygde-Noreg. Det er rett og slett umogleg å ikkje la seg sjarmera i senk av dei kostelege karakterane Totland har snekra saman

Emne: Drap, eldre og prester.

Forfatter: Anders Totland.   Forlag: Samlaget.  Utgivelsesår: 2022.

Forfatter: Anders Totland (født 18. november 1986) er en norsk forfatter og journalist.

Ble anbefalt denne boka, angret ikke på det, en morsom og vittig bok som dro frem latteren i meg flere ganger.

Tragikomisk noir fra Finnskogen. Mye som plutselig skjer for Jacob Juul. På noen få dager går han fra å være pensjonert prest og spritselger som han nyter å holde på med, til å bli enkemann og nybakt bestefar til ei jente på 7 år.

Som ikke det var nok så blir han også drapsmann. Nå har han en død torpedo i spritskjulet å kvitte seg med, og en kriminell konspirasjon å redde seg selv og vesle Isabella Donnatina fra. Men heldigvis har en livslang karriere i den norske kirke lært han å møte de fleste ting i sin vei med ro og optimisme. Hva skal han gjøre med liket av torpedoen?

For som han sier selv : Det er utrolig hva man opplever gjennom 40 år med besøk i private hjem for å planlegge dåp, bryllup og gravferd.

En lettlest bok skrevet på nynorsk. Artig skrevet med en god blanding av alvor, vittigheter, og ironi i et heseblesende tempo.

Med flotte karakterer i ei lita bygd på Vestlandet. Julen nærmer seg og Juul har noen voldsomt hektiske dager før julen ringes inn.

Lensmann i bygda er en god venn som ofte ser en annen vei når ting skjer rett foran nesa hans.

Den nye lesbiske presten som tror det er hemmelig at hun er sammen med Gudrun, men som hele bygda vet om allikevel.

Sønnen han ikke har hatt kontakt med på flere år, dukker opp etter flere år.Barnebarnet Isabella Donnatina som han ikke visste om og vil beskytte henne.

Egentlig viktige temaer ispedd humor. Liker du en snodig, festlig og sjarmerende historie med vendinger er dette boken for deg. Jeg koste meg og anbefaler den.

Min mening kan du lese i bio: https://hildes-bokblogg.blogg.no/til-jord-skal-du-bli-av-anders-totland-humor-gladkrim.html

Terningkast 5   #anderstotland   #samlaget

De bergtatte av Anders de la Motte. Krim/ Spenning. Del 1 av serien Avdelingen for fortapte sjeler.

De bergtatte av Anders de la Motte. Krim/ Spenning. Del 1 av serien Avdelingen for fortapte sjeler.E-bok.

URBAN EXPLORATIONS, GROTTER, HEMMELIG NEDLAGTE ANLEGG OG ALT BARE  ER SÅ HEMMELIG. KAN DET VÆRE ET SKJULESTED HER?

Avdeling Q møter Kastanjemannen, med et hint av Nattsvermeren. Første bok i serien om Leonore Asker og Avdelingen for fortapte sjeler er mørk politikrim av beste merke, en spenningsserie som utforsker det som er annerledes og avvikende. Den egensindige politietterforskeren Leonore Asker blir fjernet fra en høyprofilert kidnappingssak, og omplassert til den såkalte Avdelingen for fortapte sjeler, en enhet for rare etterforskningssaker i kjelleren på politistasjonen i Malmø. Motvillig trekkes Asker inn i en av de særegne sakene hennes forgjenger etterforsket. Noen plasserer små illevarslende skikkelser i et modelljernbanelandskap, og en av disse skikkelsene viser seg å være den kidnappede kvinnen. Sakens koblinger til forlatte og forfalte bygg gjør at Asker kontakter Martin Hill, som er lektor i arkitektur, med interesse for urban exploration. Snart mistenker Asker og Hill at de står ovenfor en uvanlig form for ondskap.

Anders de la Motta: Anders de la Motte (f. 1971) er tidligere politi og sikkerhetssjef i et av verdens største IT-selskaper. Han har siden 2010 utgitt 10 kritikerroste og bestselgende kriminalromaner, som utgis i en rekke land. Han har vunnet både Svenska deckarakademins pris for årets beste debut (2010) og Svenska deckarakademins pris for årets beste kriminalroman (2015). I Norge er han særlig kjent for Årstidskvartetten; Sensommen, Høstdåd, Vinterild og Våroffer.

Forfatter: Anders de la Motte.   Forlag: Kagge.  Utgivelsesår: 2022.

Dette er første bok i serien om Leonore Asker og Avdelingen for fortapte sjeler, en mørk politikrim. Jeg har lest noe fra forfatter tidligere.

Den egensindige politietterforskeren Leonore Asker blir fjernet fra en høyprofilerte kidnappingssak, og omplassert til den såkalte Avdelingen for fortapte sjeler, en enhet for rare etterforskningssaker i kjelleren på politistasjonen i Malmø. Tilfeldig dukker den samme saken opp som hun var degradert ifra,  som hun tar over fra en av de andre i denne lille gruppen med degraderte mennesker, uten at Leo visste det.

Malik og Smilla forsvinner, de meldes savnet, telefonene er avslått. Dee har ingen spor å gå etter.Hvor skal politiet lete?

Motvillig trekkes Asker inn i en av de særegne sakene hennes forgjenger etterforsket. Noen plasserer  små skikkelser i et modelljernbanelandskap, og en av figurene er identisk med den kidnappede damen.

Sakens koblinger til forlatte bygg gjør at Asker kontakter Martin Hill, som er lektor i arkitektur med interesse for urban exploration.

Snart mistenker Asker og Hill at de står for ovenfor en uvanlig form for ondskap. Forandringer kom flere ganger med cliffhangere og vendinger,med flere potensielle mordere. Men hvem kan det være?

Om jeg syntes plottet var troverdig? Nei det vil jeg ikke si, men det spiller ingen rolle, fordi historien var fasinerende, artig og annerledes.

Godt språk  og en lettlest, velskrevet bok, du glir over sidene i rasende fartKarakterene i boka er fasinerende på hvert sitt vis.

Asker bodde med sin far som ble kalt Prepper-Per, de bodde i en bunker og faren ventet på dommedag, derfor måtte Asker opp kl. 2.00 på natten for å gjennomføre øvelser der faren hadde laget en masse feller. Hun måtte flytte når faren gikk helt amok, ingen kontakt lenger der.

Martin Hill er en barndomsvenn av henne, han tar hun kontakt med etter 17 år før å få hjelp med forlatte bygninger. Hans spesialområde.

Fortellerstemmene er Asker, Hill og Ombytteren i for- og nåtid, Så vi fikk se saken fra flere sider, jeg brukte mye tid på å gjette  hvem Ombytteren var, det var flere å velge imellom. Jeg klarte det ikke før vi nærmet oss slutten.

Plottet er knallbra og mørkt. Jeg fikk en klaustrofobifølelese når de klatrer nedover i grotten for å se grotteregn. Det er nervepirrende og guffent når forfatter beskriver  turen. Jeg ble bergtatt selv her.

Avdelingen for fortapte sjeler er et interessant innslag i boka, en morsom, sær liten gjeng på hvert sitt vis. Men de kan faktisk mer enn politi-etaten har forstått. Dette kan bli en herlig bukett etterhvert.

Jeg sier, for en knallgod krim, den er så spennende og guffen så man fryser på ryggen flere ganger. Eneste kritikken jeg kan si noe på var at jeg synes denne utspekulerte kjeltringen ble for lett felt på slutten av Asker. Antagelig ble han for høy på seg selv.

Hele anmeldelsen kan du lese her eller bio på Instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/de-bergtatte-av-anders-de-la-motte-krim-spenning-del-1-av-serien-avdelingen-for-fortapte-sjeler.html

Dette var en fantastisk flott ny serie jeg kan anbefale, gleder meg veldig til neste bok kommer.

Terningkast 5+   #andersdelamotte    #kagge

 

 

 

 

 

Dorthea Bjørk av Bjørn Bottolvs. Psykologisk Thriller/ Krim

Dorthea Bjørk av Bjørn Bottolvs. Psykologisk Thriller/Krim. E-bok.

EN DRAMATISK HENDELSE VED MONOLITTEN I FROGNERPARKEN, SOM ENDER I STORE KONSEKVENSER. HUN FORSONER SEG MED SIN SKJEBNE FOR NÅ HAR HUN IKKE LENGER NOE Å MISTE…

Dorthea Bjørk et en middel-aldrende kvinne. Handlingen foregår i Oslo, i nåtid, med en dramatisk hendelse under en snøstorm på fjellet som bakteppe. Dorthea har en litt annen innfallsvinkel på verden enn de fleste av oss og leseren vil raskt føle ubehaget ved å bli trukket inn i hennes bisarre tankegang.Etter hvert kommer Dorthea Bjørks mørke sider stadig mer til syne, noe som ikke minst overrasker henne selv, selv om hun etter hvert erkjenner dem. Sønnen hennes forsvinner, hun hun foretar seg besynderlige handlinger mens hun desperat leter etter han. Hun opplever å bli sveket av ektemann og venninne, men utvikler til gjengjeld et besynderlige forhold til sønnens kamerat. En misforståelse får fatale følger da hennes venninne uventet dukker opp hjemme hos henne, og etter enda en dramatisk hendelse en natt ved Monolitten i Frognerparken, som får store konsekvenser for Dorthea, er det som om hun forsoner seg med sin skjebne. Nå har hun ikke lenger mer å miste…

Forfatter:

Bjørn Arild Bottolvs (født 5. mars 1946) er en norsk forfatter og tidligere førstebetjent ved Oslo politikammer

Bottolvs debuterte i 1995 med barneboken Tom Mowgli Johansen. Han har senere skrevet en serie kriminalromaner som utspiller seg på Majorstua politistasjon, hvor forfatteren selv har arbeidet.

Forfatter: Bjørn Bottolvs.     Forlag: Liv Forlag.    Utgivelsesår: 2022.

Dorthea Bjørk har jeg hørt mye om så til slutt tok nysgjerrigheten over og jeg bestilte meg e-bok, angrer slettes ikke,en annerledes bok som var en forfriskende lesning. Dorthea er fortellerstemmen.

Handlingen foregår i Oslo, i nåtid, med en dramatisk hendelse under en snøstorm på fjellet som bakteppe.

Dorthea Bjørk er en middelaldrende kvinne. Hun har en litt annen innfallsvinkel på verden enn de fleste av oss og leseren vil raskt føle ubehaget ved å bli trukket inn i hennes bisarre  tankegang. Etterhvert kommer hennes mørke sider stadig mer til syne, noe som ikke minst overrasker henne selv, selv om hun etterhvert erkjenner dem.

Så forsvinner sønnen, hun foretar seg besyndelige handlinger mens hun desperat leter etter han. Hun opplever å bli sveket av ektemannen og venninnen, men hun utvikler et besynderlig forhold til sønnens kamerat.

En misforståelse får fatale følger da hennes venninne uventet dukker opp hjemme hos henne. Etter enda en dramatisk hendelse en natt ved Monolitten i Frognerparken, som får store følger for Dorthea, er det som hun forsoner seg med sin skjebne. Nå har hun ikke lenger noe mer å miste…

Selv om det var dystert til tider så anbefaler jeg boka da jeg likte den veldig godt, fordi den var annerledes og du får innblikk inn i en person som tenker annerledes og handler deretter.

En lettlest, annerledes bok med godt språk og passe lange kapitler. En rolig psykologisk thriller med snev av krim innimellom, som bygger seg sakte men sikkert fremover. Det er ikke mange karakterer i boken så det er lett å henge med.Flotte naturbeskrivelser.

Karakteren Dorthea er en fasinerende person på godt og vondt. Det ene øyeblikket likte jeg henne og i det neste ble jeg  provosert av valgene hennes. Det vil si at da har forfatter gjort en fantastisk jobb og bygge opp og la kun Dorthea drive historien frem. Jeg ble dratt med i historien og utover i boka skjønte jeg at det var en stor sorg etter sønnen, det er forståelig at det ble noen rare , bisarre handlinger. Hun var et ensomt, sveket menneske og å miste et barn trenger du hjelp og det fikk ikke Dorthea.Vi får en forklaring mot slutten om hva som skjedde med sønnen. Likte godt den overraskende slutten jeg ikke så komme, selv om det også var trist. Til tider både creepy og guffen.

Selv om det var dystert til tider så anbefaler jeg boka da jeg likte den veldig godt, fordi den var annerledes og du får innblikk inn i en person som tenker og gjør ting annerledes.

Min mening: https://hildes-bokblogg.blogg.no/dorthea-bjork-av-bjorn-bottolvs-psykologisk-thriller-krim.html

Terningkast 5    #bjornbottolvs       #livforlag

 

 

 

 

Dakota rød av Lene Lauritsen Kjølner. Kosekrim. Del 3 i serien med Olivia Henriksen.

Dakota rød av Lene Lauritsen Kjølner. Kosekrim. Del 3 i serien med Olivia Henriksen. Lese-eksemplar fra forfatter.

 EN BYGGMESTER BLIR DREPT AV EN SPIKERPISTOL PÅ FLYET DAKODA RØD,, MEN HVEM ER MORDEREN?

Tredje bok i serien om privatdetektiv Olivia Henriksen. Etter en smøretur til Fagernes blir en byggmester – ironisk nok – skutt med spikerpistol om bord på et fly. Olivia er på vei hjem fra en deilig ferie på Frankrikes solkyst da hun får høre om drapet, og blir som vanlig raskt engasjert i saken. Det er ikke alle som stoler på at den tilsynelatende litt rufsete politietterforskeren ved Tønsberg politistasjon skal løse dette på egen hånd.

Lene Lauritsen Kjølner (f. 1962) debuterte i 2014 med Høyt henger de, som vant Maurits Hansen-prisen for beste krimdebut. Oppfølgeren Hvorfor spurte de ikke Evensen kom året etter, og i mai 2016 kommer Dakota rød. Forfatteren bor sammen med ektemannen og to sønner i Tønsberg, hvor hun også sitter i bystyret som representant for Miljøpartiet De Grønne. Hun henter mye inspirasjon fra lokalmiljø- og politikk når hun klekker ut plottene i bøkene sine.

Gledet meg til denne kosekrimmen, forfatter skriver alltid i en lett og munter tone, det er alltid koselig.

Etter en smøretur til Fagernes blir en byggmester – ironisk nok skutt med en spikerpistol ombord på et fly. Olivia er på vei hjem fra en deilig ferie på Frankrikes solkyst da hun får høre om drapet, og blir som vanlig raskt engasjert i saken.

Det er ikke alle som stoler på at den tilsynelatende litt rufsete politietterforskeren ved Tønsberg politistasjon skal løse dette på egenhånd.

Olivia får et privat oppdrag for å løse saken. Hunn finner ut at byggmester Birger Bergersen har en torn i siden til de fleste, men ingen har sett noe. Da er det vanskelig å få løst saken. Det kan være hvem som helst.

En lettlest historie med godt språk. Blir godt kjent med karakterene.

Jeg savnet personen Olivia fra de 2 forrige bøkene, litt bitch og en nysjerrig, frekk snushøne. Dette kunne hun spilt mere på.Syntes det ble mye interiør i denne boken, side opp og side ned. Greit det er kosekrim, men det ble for mye av det. Sprudlende var hun også i denne boken som jeg har elsket i de tidligere historiene. Men denne gangen nådde det ikke helt opp.

Følte at krimmen ble satt på vent i bakgrunnen, plottet var morsomt men historien ble for lystbetont. Kom ikke opp i konflikter av noe slag, alt var rett og slett bare alt for hyggelig.

Min mening: https://hildes-bokblogg.blogg.no/dakota-rod-av-lene-lauritsen-kjolner-kosekrim-del-3-i-serien-med-olivia-henriksen.html

Beklager Lauritsen at denne ikke nådde opp for meg, satser på at neste blir bedre. Jeg skal lese den, for jeg digger Olivia Henriksen, en herlig karakter med humor og selvironi. Ja jeg humret og lo i denne også.

Terningkast 4-    #lenelauritsenkjølner    #vigmostadbjørke

 

 

 

 

Zetaviruset av Øystein Bogen. DebutThriller.

Zetaviruset av Øystein Bogen. DebutThriller. E-bok.

EN INTENS SKREMMENDE POLITISK ACTIONTHRILLER OM EN AV DE STØRSTE SIKKERHETSTRUSLENE I VÅR TID.

En intenst engasjerende politisk thriller om en av de største sikkerhetstruslene i vår tid Som ungt datageni blir Misja Borodin tvunget inn i Russlands hemmeligste etterretningsavdeling, der han får som oppgave å utvikle virus som skal infiltrere og ødelegge andre staters kritiske infrastruktur. Samtidig er han i sterk opposisjon til det korrupte og undertrykkende regimet, og bestemmer seg for å hoppe av til Norge. Den russiske stat er innstilt på å gjøre alt for å stoppe ham. Misja bærer nemlig koden til Zeta, verdens mest avanserte datavirus, i hodet. Etter en dramatisk flukt kommer han seg over grensen, men oppdager snart at han heller ikke i Norge kan være trygg. For hvem kan han stole på når også den norske regjeringen er infiltrert av russisk etterretning? Med en nådeløs russisk drapskommando i hælene må han bruke sine evner som hacker for å forsøke å redde seg selv og den norske samfunnsordenen. Anmelderne mener: «Med et veldig driv i språket, et persongalleri som både er troverdig og interessant, en gnistrende framdrift i fortellinga, blir det både en dramatisk thriller og storpolitikk ut av “Zetaviruset”. Her er det bortimot ikke ei overflødig setning og Bogen vet tydeligvis mer eller mindre intuitivt hvordan ei slik spenningsmetta fortelling skal bygges opp.» Tor Hammerø, Nettavisen «Imponerende thriller-debut […] Spennende og godt fortalt historie som gir skremmende perspektiver om Norges sårbarhet for russisk datateknologi.» Ole Jacob Hoel, Adresseavisa

Forfatter: Øystein Bogen.   Forlag: Gyldendal.   Utgivelsesår: 2022.

Forfatter; Øystein Bogen er født 1969 i Levanger og vokste opp i Orkdal, Trøndelag.Forfatteren er i dag bosatt i Bergen. Han er gift og har tre voksne barn. Når han ikke skriver bøker eller dekker verdenshendelser som journalist, er hans store lidenskap å utforske norskekysten bak spakene på et småfly.

Som et ungt datageni blir Misja Borodin tvunget inn i Russlands hemmeligste etterretningsavdeling, der jobben blir å utvikle virus som skal infiltrere og ødelegge andre staters kritiske infrastruktur.Samtidig er han i sterk opposisjon til det korrupte og undertrykkende regimet, og bestemmer seg for å hoppe av til Norge.

Den russiske stat er innstilt på å gjøre alt for å stoppe ham. Misja bærer nemlig koden til Zeta, verdens mest avanserte datavirus, i hodet. Etter en dramatisk flukt kommer han seg over grensen, men oppdager snart at han heller ikke i Norge kan være trygg. For hvem kan han stole på når også den norske regjeringen er infiltrert av russisk etterretning? Med en nådeløs russisk drapskommando i hælene må han bruke sine evner som hacker for å forsøke å redde seg selv og den norske samfunnsordenen.

Boka var skremmende aktuell og godt skrevet. Her må man følge med hele tiden for å få med seg alt. I perioder sitter du på nåler, spesielt under den heseblesende flukten fra Russland.

Korte handlingsmettede kapitler. Historien er fiktiv og realistisk. Råspennende og til tider spinnvill. I perioder gjennom boka var spenningsnivå såpass at man holder pusten og pulsen øker kraftig  Et troverdig persongalleri og actionscenene er det som topper historien. Kansje ikke alltid helt realistiske, men det er morsomt og underholdende i en bok.

Tenker, det også kan være skummelt for forfatter å skrive noe om Russland. For han kan skrive, han har skrevet om Putin tidligere. Men mye har rot til virkeligheten, han har selv blitt jaget av russiske etterretningstjenester, det er det jeg syntes er mest skummelt. Om forholdet mellom  Norge og Russland er innsikten bra, det gjelder også militæret og våpen også.

Min mening:https://hildes-bokblogg.blogg.no/zetaviruset-av-oystein-bogen-debutthriller.html

Anbefales som en aktuell bok og gleder meg til oppfølgeren.

Terningkast 5-      #oysteinbogen     #gyldendal

 

 

 

Mayday av Grethe Bøe. Debut.Thriller/krim. Del 1 av serien Kaliber.

Mayday av Grethe Bøe. Debut.Thriller/krim.Del 1 av serien Kaliber. E-bok

JAGET GJENNOM DEN VAKRE ARKTISKE TUNDRAEN OPPDAGER YLVA AT DE HUN STOLER PÅ IKKE ER DET DE UTGIR SEG FOR. HVEM KAN HUN STOLE PÅ?

Mayday av filmskaper og forfatter Grethe Bøe er en uhyggelig aktuell, arktisk thriller. NATO-pilotene Ylva Nordahl og John Evans har en tilsynelatende umulig oppgave. De må iskald russisk tundra til fots – med fienden i hælene – for å komme seg til Norge og forhindre den ultimate katastrofen. Mens forholdet mellom Russland og NATO er på frysepunktet, holder NATO sin største øvelse noensinne i Finnmark. Et F-16- fly med NATO-pilotene Ylva Nordahl og John Evans om bord havner i et sammenstøt med et russisk fly og blir skutt ned. Episoden utløser en storpolitisk krise, hvor både Russland og NATO tolker hendelsen som et angrep. Det eneste som kan hindre en alt-utslettende konflikt, er at Ylva og John kommer seg tilbake til Norge for å avsløre hva som egentlig skjedde. Det blir en kamp mot tiden hvor både Russlands president, NATO-sjefen og den private militærindustrien hvesser knivene. Jaget gjennom den ville, vakre arktiske tundraen oppdager Ylva at verken co-piloten John Evans eller dem hun har stolt på, er det de utgir seg for å være.

Forfatter: Grethe Bøe.   Forlag: Cappelen Damm.   Utgivelsesår: 2022.

Grethe Bøe: Grethe Bøe-Waal (født 1971), også kjent som Grethe Bøe, er en norsk skuespiller, regissør og krimforfatter.[2][3]

En høyaktuell debut som er tankevekkende og spennende.

NATO-pilotene Ylva Nordahl og John Evans har en tilsynelatende umulig oppgave. De må igjennom iskald tundra til fots – med fienden i hælene – for å komme seg til Norge og forhindre den ultimate katastrofen.Mens forholdet mellom Russland og NATO ER PÅ frysepunktet, holder NATO sin største øvelse noensinne i Finnmark.

Et F-16-fly med NATO- pilotene Ylva Nordahl og John Evans ombord havner i et sammenstøt med et russisk fly og blir skutt ned. Episoden utløser en storpolitisk krise, hvor både Russland og NATO tolker hendelsen som et angrep.

For å unngå en konflikt må Ylva og John komme seg tilbake til Norge for å avsløre hva som egentlig skjedde. Det blir en kamp mot tiden hvor både Russlands president, NATO- sjefen og den private militærindustrien hvesser knivene.

Jaget igjennom den ville, vakre arktiske tundraen oppdager Ylva at verken co-piloten John Evans eller dem hun har stolt på, er det de utgir seg for å være.

En lettlest spennende thriller med godt språk. Selv om den startet tregt med mye politikk og flyteknikk, tok den seg veldig opp når handlingen startet, det ble nesten umulig å legge boka ifra seg. En brakende flott,  tankevekkende og aktuell debut.

Turen igjennom den arktiske  tundraen er i en klasse for seg selv, med flotte beskrivelser, så du føler at du er med på rømmen. De har kort tid på seg, kampen med klokka har startet, spenningen sitrer under huden når de stamper i vei i is og snø mil etter mil. Dette er spennende, rekker de det før storkrigen utløses. Her er ulv, gjennomtrengende kulde og russere de må være usynlige for.

Ylva er pilot, godt trent i kampsport  og selvforsvar. Hun tåler mye igjennom denne turen, en skade kan alltid fikses. Rett og slett en råtøff dame det står respekt av.

Min mening: https://hildes-bokblogg.blogg.no/mayday-av-grethe-boe-debut-thriller-krim-del-1-av-serien-kaliber.html

Anbefaler denne flotte debuten.

Terningkast 5     #gretheboe       #camppelendamm