Koldbrann av Cilla og Rolf Börjlind. Krim. Bok 5 med Olivia Rönning og Tom Stilton.

Koldbrann av Cilla og Rolf  Björlind. Krim. Bok 5 med Olivia Rönning og Tom Stilton.  Hørt på Fabel.

På Mekongfloden i Thailand padler Tom Stilton i en primitiv kano. I lommen har han et foto av en ukjent mann og navnet på en forsvunnet flodbåt. Han er på vei inn i Det gylne triangel, på jakt etter en mørk hemmelighet. Reisen får ham til å ransake seg selv, og han hjemsøkes av mareritt om en forbrytelse han selv har begått.
Samtidig i Stockholm får Olivia Rönning et spesialoppdrag. En familie er drept i en bilbombeeksplosjon, og hele Sverige er rystet over hendelsen. En antatt gjerningsmann blir tatt. Men så blir Olivia kontaktet av Mette Olsäter, sin tidligere sjef som nå er gått av med pensjon. Mette tror det har blitt begått et justismord og vil at Olivia skal se på saken på nytt. Etterforskningen leder henne til en verden med skjulte forbindelser, mørke hemmeligheter og menn som er villige til å gjøre hva som helst for å bevare sin makt.
Koldbrann er den femte boken om Tom Stilton og Olivia Rönning.

MØRKE HEMMELIGHETER, SKJULTE FORBINDELSER OG MENN SOM GJØR HVA SOM HELST FOR Å BEVARE SIN MAKT.

Forfatterne: Cilla og Rolf Börjlind, svenske. Forlag: Gyldendal.  Utgivelsesår: 2019.

På vei nedover Mekongfloden i Thailand i en kano, på vei inn i Det gylne triangel har Tom Stilton kun med seg et foto av en ukjent mann og en forsvunnet flodbåt. Finner han de? Et fartsfylt oppdrag han tar på seg med pedofile, narkobander og slanger.

Samtidig har Olivia Rönning et spesialoppdag, en familie blir drept av en bilbombe, hele Sverige er rystet, en mann blir arrestert, Men har han noe med saken å gjøre?

Olivias tidligere sjef,Mette Olsäter har gått av med pensjon, hun kontakter Olivia for å få henne til å se på en sak med nye øyne, hun tror det kan være et justismord. Når hun begynner å grave i saken er det mange mørke hemmeligheter, skjulte forbindelser og menn som ønsker å beholde makten.

Etterhvert samles trådene og etter litt vendinger løser saken seg i en troverdig og spenstig  løsning. En spennende godt skrevet bok med et godt språk som jeg anbefaler.

Terningkast 5-  #cillarolfbjörling  #gyldendal 

 

 

 

Forklarelsens øyeblikk av Bjørn Bakken. Krim. Bok 2 med Renate Gundersen.

Forklarelsens øyeblikk av Bjørn Bakken. Krim. Bok 2 med drapsetterforsker Renate Gundersen.  Lese-eksemplar  fra forfatter.

EN SPENNENDE  RØVERHISTORIE, EN BOK SOM ANBEFALES. KLARER DE Å LØSE SAKEN I TIDE FØR FLERE LIV GÅR TAPT?

 Om boka: Renate har besøkt Tiiu, Carl Fredrik og Lone i Aarhus. Livet smiler. Tilbake på politihuset i Kristiansand får hun ansvaret for sin første drapssak. Profilert forretningsmann funnet drept.Saken virker opplagt, bevisene er overveldende, etterforskningen går på skinner, til et nytt drap endevender alt.

Mørke hemmeligheter presser seg mot overflaten, gamle synder kaster lange skygger. Og Renate må ut i et kappløp hun ikke kan tape.

Forfatter: Bjørn Bakken  Forlag: selvpubliserende.  Utgivelsesår: 2022.

Har gledet meg til denne boken da jeg likte bok 1, vi fortsetter noen måneder etter Lang lang rekke med drapsetterforsker Renate Gundersen. Det starter rolig og idyllisk, med besøk av Carl Fredrik, Lone og Tiiu i Aarhus, det kommer et drap av en forretningsmann som ser enkelt ut å løse, alt virker opplagt. Der stopper det, etter det går det slag i slag i stor spenning.

Det meste skjer i Kristiansand denne gangen.Et flott og genialt plott. Her er hevngjerrighet i fokus, det blir dystert i perioder med overgrep og smerte, en gjerningsmann som liker at offeret kjenner på egen redsel til gangs uten at det blir utdypet for mye. På den andre side er det en ironisk tone og bemerkninger som får meg til å le flere ganger oppe i all galskapen, drap etter drap. Den ironien dempet det passe ned og jeg koste meg gjennom boka, som jeg hadde problemer med å legge fra meg. Syntes denne boka var hakket bedre hvis det går an, ser virkelig frem til neste bok ( håper det kommer en 3dje), anbefales på det varmeste.

Terningkast 5+   #bjørnbakken 

 

Snøengelen av Anki Edvinsson. Krim. Bok 2 med Charlotte von Klint og Per Berg.

Snøengelen av Anki Edvinsson.Krim. Bok 2 med Charlotte von Klint og Per Berg. E-bok.

EN UNG GUTT HOPPER FRA EN BRO, EN UNG JENTE FORSVINNER OG EN KVINNE BLIR FUNNET DREPT I SITT HJEM. KAN DET VÆRE EN SAMMENHENG?

Charlotte von Klint fra Umeåpolitiet er Sveriges nye krimheltinne! I Snøengelen får hun flere tragiske saker i fanget på samme tid, og oppdager en illevarslende sammenheng. Når en ung jente forsvinner, er det ingen tid å miste. En gutt hopper fra en bro. En kvinne blir funnet myrdet i sitt eget hjem. En tenåringsjente forsvinner sporløst. Det er tilsynelatende ingen kobling mellom de tre tragiske hendelsene. Men Charlotte von Klint og Per Berg ved Umeåpolitiet begynner snart å se tegn til en sammenheng. Mens vinteren fester grepet om den lille byen og snødekket vokser seg stadig høyere, kjemper Per og Charlotte mot klokka. De må finne ut hvem som er ansvarlige for tragediene som har rammet og fortsetter å ramme lokalsamfunnet. Snøengelen er en oppslukende kriminalroman med høyt tempo. Politietterforskerne Charlotte von Klint og Per Berg er på mange måter hverandres motsatser, men til sammen utgjør de et uslåelig team.

Forfatter: Anki Edvinsson er tidligere programleder og journalist, nå en ny stjerne på Sveriges krimhimmel. Hun har studert kriminologi ved Umeå universitet og kommer selv fra en politifamilie. Serien om Charlotte von Klint fra Umeåpolitiet har på kort tid blitt en av Sveriges mest populære.

Forfatter: Anki Edvinsson.  Forlag: Kagge.  Utgivelsesår: 2022.

En ukjent forfatter for meg, men skal klart lese mer av henne. En spennende flott krim fra start til slutt. Ingen groteske scener, men høyt tempo. Godt språk korte kapitler, greit kjent med personer og spennende vridninger. 

Charlotte von Klint får mange tragiske saker i hendene på en gang. En gutt hopper fra en bro, en ung jente forsvinner og en kvinne blir myrdet i sitt eget hjem. Når en tenåringsjente forsvinner da haster det. Rystende for stille Uemo

Det er tilsynelatende ingen sammenheng eller kobling mellom disse 3 tragiske hendelsene, men kan det være en sammenheng allikevel? Mens snødekket vokser seg stadig høyere kjemper Charlotte  og Per med klokka.

Charlotte har hemmeligheter og burde fortalt om sitt første oppdrag, men er da redd hun blir tatt av saken, dette blir det konsekvenser av. Andre er der med skjult identitet, opprør og unge jenter, en fellesnevner er narkotika.

En PAGETURNER av en bok der du tror du har løsningen, så blir alt snudd på hodet og nye løsninger dukker opp. Hadde en anelse, men ikke i det omfanget det virkelig var. Boka ble slukt, da jeg bare måtte lese videre. Anbefales på det varmeste og dette er en forfatter som kommer til å komme langt.

Vil du lese alt kan du å inn på bloggen min her:

https://miniblogg.no/hildes-bokblogg/141316/snoeengelen-av-anki-edvinsson-krim-bok-2-med-charlotte-von-klint-og-per-berg.html

Terningkast 5-    #ankiedvinsson  #kagge

Dovres utvalgte -Operasjon Spartakus av Morten Brusletto.

Dovres utvalgte- Operasjon Spartakus av Morten Brusletto. Spening.  Lese-eksemplar fra Vidda Forlag.

ET ANNERLEDES LIV – I ET NORSK NAZISAMFUNN.

Ett annerledes liv – i et norsk nazisamfunn Martin Brolöcken ble født i 1972, som et ekte nazibarn i et nasjonalsosialistisk Norge. Vi følger ham under oppveksten og inn i arbeidslivet i Det Tredje Riket. Han er oppdratt til å være en del av herrefolket og tilhøre den herskende rase. Men det er noe som skurrer. Nye bekjentskaper og hendelser gjør at Martin etter hvert ser det norske nazi-samfunnet med nye øyne. Han setter både ekteskap, karriere og etter hvert også livet på spill. Bli med inn i det moderne, nazistiske Norge og få et innblikk i hva vi kunne ventet oss om Nazi-Tyskland hadde vunnet 2. verdenskrig. Denne gangen bruker de avansert teknologi for å beholde kontroll over folket.«Grunnideen er kjempegod og original; hvordan ville vår verden og vårt land blitt hvis det var Tyskland som vant krigen?» Ingebrigt Steen Jensen, forfatter og reklamemann «Wow, hvilken apokalyptisk røverhistorie. Som kunne ha vært dødelig virkelighet … Forfatteren må ha jobbet intenst med å samle både sitater og naziforståelse.»… syntes det var gøy å lese. Brusletto har en klar og direkte fortellerstemme.»
Halvor Hartz, forfatter

Forfatter: Morten Brusletto. Forlag: Vidda Forlag. Utgivelsesår: 2021.

Martin Brol?kken ble født i 1972 som et ekte nazibarn i et nasjonalsosialistisk Norge. Vi følger han i oppvekst og inn i arbeidslivet i Det Tredje Riket. Alt hva riket forventer er han beredt til å utføre og føler seg fornøyd med livet.

En dag treffer han unge Linda som er høyt oppe i nazisamfunnet på grunn av sin onkel,det første møtet startet dårlig,og hun avslutter med å gi han Norges strammeste Heil- hilsen,, men i det neste møte hvor hennes onkel berømmet Martin for hans arbeidsinnsats ble de gode venner. Gjennom Linda begynner han å se med nye øyne og etterhvert blir han overtalt til å bli med i Dovres Utvalgte. Her treffer han også Turi, en barndomsvenn. 

Det begynner å bli farlig, de merker kontrollen gjennom installasjoner i hjemmet og i telefonen som de mener kommer fra sikkerhetshensyn og de kan skaffe redningsmannskap og politi raskt. Telefonen RKOM ser alt. De kan vise til honningfeller hvis du går utenfor det vanlige. De er kun noen få som jobber forsiktig for å komme seg ut av dette samfunnet.Her kan du bli med i det moderne norske nazisamfunn.

Men klarer Dovres utvalgte å bekjempe naziverdenen? Bli med på en surrealistisk reise, men vil det gå bra?De er kun noen få som vil forandre alt. Imponert over historien, hvor forfatter har samlet mange sitater, en tidkrevende roman om hvordan det kunne blitt hvis Tyskland vant. Godt og gjennomtenkt, men glad for at Norge vant. Les og se hva du synes, det var spennende.

Vil du lese alt, gå her: https://miniblogg.no/hildes-bokblogg/141179/dovres-utvalgte-operasjon-spartacus.html

Terningkast 4   #mortenbrusletto  #vidda 

 

 

 

Taus savanne av Sigbjørn Mostue. Thriller. Bok 2 med Even Stubberud.

Taus savanne av Sigbjørn Mostue. Thriller. Bok 2 med Even Stubberud. Lest på bookbites.

EN SPENNENDE OG ACTIONFYLT THRILLER.

Om boka : Taus savanne er oppfølgeren til Sigbjørn Mostues Riverton-nominerte og neglebitende thriller Himmelen skal gråte blod, hvor vi møter helten Even Stubberud, leder for en topphemmelig antiterrorenhet. Der han i første bok ble involvert i en brutal flykapring, søker den pensjonerte spesialsoldaten nå en ny tilværelse i Kenya. Med et ønske om å gjøre bot for den brutaliteten han gjennom sin tidligere karriere har stått bak, skal han bidra i opplæringen av viltvoktere på savannen, for å stanse den nådeløse nedslaktingen av elefanter og annet dyreliv. Det skal imidlertid vise seg at det er sterke krefter som står bak krypskytingen – med forgreininger til en av verdens mektigste nasjoner. Samtidig får Stubberuds tidligere sjef, Elna Husøy, leder for Forsvarets etterretningstjeneste, vite at regjeringen har besluttet å igangsette tidenes byggeprosjekt i Norge, finansiert av krefter hun for alt i verden ønsker å stå opp mot. Jobben blir ikke enklere da Stubberud starter en personlig vendetta i Nairobi, som truer med å kaste Norge inn i et diplomatisk mareritt. Det synes å være bare en utvei: Even Stubberud må dø. Med et eggende imperialt bakteppe er Taus savanne en intenst spennende thriller, som berører en av vår tids største katastrofer: Naturen som forsvinner.

Forfatter: Sigbjørn Mostue.   Forlag: Cappelen Damm.  Utgivelsesår: 2022.

En velskrevet thriller med høyt spenningsnivå.Med tema dyrevern og natur som er en av verdens største katastrofer,så er det flott at det blir tatt opp i bøker. Krypskyting av elefanter står sentralt og Kinas jakt på innflytelse. Boka hadde jeg problemer med å legge fra meg, med hesblesende  tempo og spenning som gir et stort adrealinkick. Syntes jeg var på savannen i brennende sol. Maleriske beskrivelser av dyra og savannen: Rundt oss ble savannen som dyppet i gull da sola begynte å renne. Kat-tedyret strakte den smekre kroppen og gjespet så vi kunne se de hvite hjørnetennene dens.Anbefales på det varmeste.

Terningkast 5+  #sigbjørnmostue   #cappelendamm 

Dødstimen av Jaran Dammann. Krim. Bok 2 med Georg Bråten.

Dødstimen av Jaran Dammann. Krim. Bok 2 med Georg Bråten. Hørt på Storytel.

EN VELSKREVET BYGDEKRIM FRA VALDRES.

I Dødstimen er det ikke en vanlig helt vi følger.

Claus er en alkoholisert uteligger som sover i skogen og overlever på søppel og det han finner i naturen. Men tilværelsen hans tar brått en ny vending da han blir vitne til et drap på en ung jente.

Politiet kobler denne hendelsen mot flere uløste drapssaker og mistenker umiddelbart Claus. På flukt fra politiet og en drapsmann som vil hindre ham i å fortelle det han vet, rømmer Claus opp på fjellet.

Forfatter: Jaran Dammann, født 1966, utdannet tømrer.forfatter.

Forfatter: Jaran Dammann. Forlag: Cappelen Damm. Utgivelsesår: 2018.

Likte boka godt. Velskrevet og spennende. Flotte beskrivelser av bygd og miljø i Valdres, og et flott persongalleri. Vi går parallelt mellom en alkoholisert uteligger som har sett et drap som han blir beskyldt for og hvordan politiet jobber fremover i etterforskningen. Hva er sannheten? Synes plottet var flott, her skjer det mye hele tiden av hendelser som holder spenningen oppe. Likte historien med sagnet og det kommer noen overraskelser på slutten. Årets påskekrim? Gleder meg til neste bok i serien, en flott leseopplevelse. Men les første bok først “ Mørkets ansikt”

Terningkast  5 –   #jarandammann   #cappelendamm 

Konstabel Bannefinger og Doktor Even. “Legenden om Professor Blåbær ” av Kristian Mehlum Lie og June Grodatter Tryggvason.Spennende Barnebok 2 i serien..

Konstabel Bannefinger og Doktor Even “ Legenden om Professor Blåbær ” av Kristian Mehlum Lie og June Grodatter Tryggvason.Spenning og humor.  Bok 2. Lese-eksemplar fra Kontur.

ADVARSEL: OM DU BRUKER BANNEFINGEREN SÅ MYE SOM KONSTABEL BANNEFINGER GJØR, KAN DET GÅ VERK I DEN. DET ER VIKTIG Å VÆRE VENNELIG OG IKKE FLY SÅ LETT I FLINT.

Den legendariske skurken Professor Blåbær har rømt fra Fjertnes fengsel og det finnes ingen spor etter ham. Samtidig forsvinner det nye kunstgresset på Fismyra stadion. Alt som er igjen, er en neve blåbær på den ødelagte fotballbanen. Er det Professor Blåbær som har forsynt seg? Konstabel Bannefinger og Doktor Even følger sporene og forsøker å oppklare saken ved hjelp av sin innleide konsulent; den amerikanske skuespilleren Axel Honey.

Konstabel Bannefinger og doktor Even: Legenden om Professor Blåbær, en spenningsbok for alderen 5-10 år. Morsom for de minste, spennende for de større og masse humor for de voksne.

Forfattere: Kristian Mehlum Lie og June Grodatter Tryggvason. Forlag: Kontur. Utgivelsesår: 2022.

En morsom og spennende barnebok på litt over 100 sider.Jeg samlet de som hjalp meg forrige gang til stor glede, vi startet med å snakke om den første boken og denne boken ble ikke dårligere.En lettlest og fornøyelig bok.De gledet seg stort til fis og promp,og vi fikk ikke før startet så begynte fnisingen. Vi hadde pauser og diskuterte innholdet.De lo godt når Axel Honey sminket seg  og satte på seg kjole, de mente ingen ville tro det var en gammel dame da han ikke hadde barbert bort skjegget. Anbefaler virkelig boken, du får alt. Humor, spenning, mye latter og en god prat om alt som skjer, vi holdt på et par timer.

Terningskast 5   #kristianmehlumlie  #junegrodattertryggvason  #kontur

Himmelen skal gråte blod av Sigbjørn Mostue.Thriller. Bok 1 med Even Stubberud.

Himmelen skal gråte blod av Sigbjørn Mostue.Thriller. Bok 1 med Even Stubberud.  Høst på Storytel.

Om boka:Himmelen skal gråte blod er en thriller-reise av de sjeldne. Sigbjørn Mostue har skrevet en forrykende fortelling som også griper oss i hjerterøttene – noen ganger må man tape alt, for å vinne det viktigste. Den kreftsyke, tidligere spesialsoldaten Even Stubberud skal på sitt siste oppdrag: en enkel eskortetjeneste av en terrorist til Somalia. Flyet fra Oslo blir tatt over av kaprere, og terroristen satt fri. Den eneste som kan redde 245 passasjerer fra den visse død er en ubevæpnet, syk mann uten noen kunnskap om det å fly.

«I Himmelen skal gråte blod spinner han effektivt videre på det lille stikket av ubehag vi vel alle føler når vi fester sikkerhetsbeltet og gjør oss klare for takeoff.» «Dette er uten tvil Sigbjørn Mostues beste utgivelse til nå.»

Forfatter: Sigbjørn Mostue født 1969, Kløfta. Cand. Philol. med hovedfag idéhistorie. Han var tidligere ansatt i De norske Bokklubbene. Forfatter, skrevet barnebøker. Tidligere skrevet bøkene sammen med Johnny Brenna. Fått Arks barnebokpris 2005 og Uprisen 2015. Blitt nominert til Riverton prisen for denne boken i 2019.

ADVARSEL: IKKE SPENN PÅ DEG FLYBELTET OG FLY MENS DU LESER DENNE BOKEN.

Forfatter: Sigbjørn Mostue.  Forlag: Cappelen Damm.   Utgivelsesår: 2020. 

Velskrevet bok med godt språk og lettlest. Flott persongalleri. Spesialsoldaten Even Stubberud er kreftsyk, skal ut på et siste oppdrag. På flyet er den en Somalier som er terroirist, han skal eksporteres hjem. Er det en sammenheng?

Flyet med 245 passasjerer om bord blir kapret og terroristen blir satt fri. Stubberud har null peiling på flyging men sitter foran spakene, får hjelp av en autistisk ungjente som har drevet med simulert flyspill. Vil de klare det ?

En fengende og spennende bok som det er vanskelig å legge ifra seg og godt det er en stund til man skal ut å fly.Gleder meg til neste bok. Anbefales.

Terningkast 5   #sigbjørnmostue   #cappelendamm 

Jenta ved broen av Arnaldur Indridason. Krim. Bok 2 med Konrad.

Jenta ved broen av Arnaldur Indridason. Krim. Bok 2 med Konrad. E-bok.

BOKA ER ROLIG MEN SPENNENDE MED VENDINGER SOM GIR DEG OVERRASKELSER.

Om boka:Jenta ved broen er den andre boka i den kritikerroste serien om den pensjonerte politimannen Konráð.

Et eldre ektepar er bekymret for barnebarnet Danní og henvender seg til den tidligere politibetjenten Konráð. De vet at hun har vært involvert i narkotikasmugling, og nå er hun forsvunnet. På samme tid blir Konráð oppsøkt av en gammel venn. Hun får ikke fred før hun får vite hva som skjedde med en tolv år gammel jente som druknet i Rekjavik på sekstitallet.

Forfatter: Arnaldur Indridason, islandsk.  Forlag: Cappelen Damm.   Utgivelsesår: 2020.

Arnaldur Indridason er en av mine favoritter. Han beskriver karakterer veldig godt og jeg føler at jeg er der, Konrad er en likandes kar. Lettlest og godt språk.Boka begynner rolig, det handler om Konrads forhold til sin far, blir kjent med Eyglo, datter av et medium som hadde Konrads far som medhjelper. Sannsynlig svindelforsøk og begge karene døde kort tid etter. Drept eller naturlig? Eyglo har også vært medium og har sett en pike som hun tror er drept og som leter etter dukken sin. Så har vi Danni som er forsvunnet. Her er det mye som skjer og spørsmålet er om det kan være en sammenheng. Forfatter holder kortene tett og etter noen vendinger kommer det noen overraskelser som gjøres helstøpt. Anbefales, men les første bok i serien først : Mørket vet. Gleder meg allerede til neste bok.

Terningskast 5   #arnaldurindridason   #cappelendamm 

 

Ildlandet av Pascal Engman. Thriller. Bok 1 med Vanessa Frank.

Ildlandet av Pascal Engman. Thriller. Bok 1 i en triologi med Vanessa Frank. Lese-eksemplar fra Gyldendal. 

EN HISTORIE SOM BLIR STYRT AV INTERNASJONEL ORGANISERT KRIMINALITET.

Den første boken med førstebetjent Vanessa Frank i hovedrollen. En eksklusiv urmaker i Stockholm blir ranet, men ingen klokker blir stjålet. Kort tid etter blir noen av Sveriges rikeste menn kidnappet, og familiene deres blir presset for penger. I Chile søker et privat sykehus etter friske organer. I Sverige, der 500 barn forsvinner hvert år, står de kriminelle bandene klare til å bistå. Førstebetjent Vanessa Frank har en mistanke om at sakene har noe med hverandre å gjøre, men har problemer med å finne sammenhengen. Hun er ufrivillig permittert fra sin stilling på grunn av en opprivende skilsmisse, men driver etterforskning på egen hånd, og møter tøffe, organiserte kriminelle med forgreininger til det svenske politiet

Forfatter: Pascal Engman, svensk.  Forlag: Gyldendal.  Utgivelsesår: 2020.

Vanessa er skilt, i førti-årene og suspendert fra jobben sin. Bokas andre hovedperson er Nicolas Paredes, tidligere elitesoldat som kunne vært helt, men har havnet på feil side av loven. De møtes under dramatiske omstendigheter og innleder et samarbeid som blir en dramatisk reise til Ildlandet i det sørlige Chile.

Tok tid å komme seg inn i boken med parallelle historier, men når de gode karakterene satt ble det enklere. Lettlest bok som starter rolig men ble til tider rå etterhvert, men jeg likte den. Engman drar frem mørke sider ved dagens samfunn som han elegant behersker, spenning og energi med stort tempo med flere vendinger. Han drar frem kvinners undertrykking, voldelige menn, voldtekter og organhandel.En fantastisk god historie selv om det til tider ble røft med sitt plott. En bok jeg anbefaler med spenning hele veien.

Terningkast 5     #pascalengman  #gyldendal