Alle fugler små av Hanne Gellein

Alle fugler små er debutbok for Hanne Gellein. Hun bor i Trondheim, jobber som sykepleier på St. Olavs hospital. Tidligere gått på Cappelens krimforfatterskole.

Omtale: Alle fugler små er en spenningsroman  mer et skremmende perspektiv. To kvinner møtes forenes i deres søken etter sannhet og de som gjemmer seg i skyggene. For ingenting er som det skal være i  Trondheim

Patolog Silje Andersen har nettopp flyttet fra en tung fortid til Trondheim. Under obduksjonen av en ung gutt oppdager hun en skjebnesvanger sammenheng.

Dommer Ingeborg Witsøe Berg er fortsatt i sorg over datteren Maja som mistet livet i en ulykke. Mens hun  fforbereder en viktig rettssak, oppdager Ingeborg en kjøttmeis inne i huset. 

To spørsmål dukker opp. Hvordan kan datterens yndlingfugl ha tatt seg inn i et lukket rom?  Hva hente egentlig da Maja druknet i Nidelva?

Min mening: Denne boken fenget meg fra første side, troverdige karakterer og her holdes spenningen oppe hele veien, vanskelig å få lagt boka fra meg. Leser helt klart neste bok av Hanne Gellein. En fantastisk flott debut

Jentene fra balletten av Monika N. Yndestad

Hørt ferdig jentene fra balletten av Monika N. Yndestad.Krim/thriller.Bok 1 med Alice Bratt. Debutroman fra 2012. Hørt på Storytel. Yndestad er journalist og bokanmelder i Bergensavisen.

Den unge jenta Mina (15) er iferd med å ødelegge seg selv. Det er en farlig historie under Minas adferd. Hun har mistet selvrespekten for seg selv. Sviktet av en hun stolte på og var veldig betatt av. Mina tar kontakt med jurnalist Alice Bratt når hun leser i avisen om en annen jente som har opplevd det samme som hun selv. Vil hun/de bli trodd? Er det flere?

Alice Bratt er krimjournalist i BA, handlingen foregår i Os utenfor Bergen , hun jobber med en lignende sak som Mina har opplevd, her dukker det opp flere jenter fra balletten  Boka bygger seg opp og blir mer og mer spennende. Følte meg sint gjennom hele boka fordi personer man bør kunne  stole på svikter.

Når jeg begynte å høre trodde jeg dette kom til å handle om ballett, så feil kan man ta, har aldri hørt at uttrykket/begrepet om unge , pliktoppfyllende jenter fra som faller igjennom og plutselig gir blaffen. Begynner å ruse seg og trekker seg mer og mer bort fra sitt eget miljø, at disse ble kalt jentene fra balletten. De blir behandlet som voksne selv om de er barn fordi foreldrene har det så travelt .Man lærer så lenge man lever. Et begrep som rett og slett ikke brukes her jeg bor, ingen av de jeg har spurt har hørt det.

Denne boka anbefaler jeg, fantastisk skrevet, og dette kunne faktisk ha skjedd.

Fallesjuke av Randi Fuglehaug

Fallesjuke er debutboka til Randi Fuglehaug, hun er frilansjournalist på Voss. Det er også Voss hun har lagt handlingen for boka. 

Det er Ekstremsportsuka på Voss. 4 flotte bunadskledde fallskjermhoppere skal åpne showet. Skjermen utløses desverre ikke på den ene hopperen, hun går rett i bakken og omkommer, rett foran sjokkerte tilskuere. De finner ut etterhvert at noen har tuklet med fallskjermen og da blir selvfølgelig samboeren mistenkt.

VG- journalisten Agnes har flyttet tilbake sammen med samboeren Fredrik da de ønsket å stifte familie, noe som ikke går så bra. Fredrik er enten på jobb som lege eller ute på løpeturer. Agnes sliter med jobben i lokalavisa og spiser stort sett junkfood. Siden hun er litt kjent med jentene starter hun sin egen private undersøkelse om hva som har skjedd,  der fallskjermkvinnene kansje ikke var så gode venninner allikevel med den ene hemmeligheten etter den andre.

Jeg synes sånn midt på treet med denne boka,starten var veldig bra men falt fort da det ble for mye avbrytelser om Agnes eget privatliv. Joda det var en lege som forsvant og en dement bestemor. Vil vel kalle dette kosekrim der det var spenning i korte glimt. Jeg vil gi boka terningkast 3 da boka var kjedelig og hadde ingen problemer med å legge den fra meg, brukte tid for å komme meg gjennom boka

Hengte hunder av Jens Henrik Jensen

Endelig kom jeg i gang med Jens Henrik Jensen sine bøker, dansk krimforfatter. Den var som forventet, veldig bra og jeg har flere igjen. Mye fart og spenning som jeg liker.Bok 1 om Oxen.

Niels Oxen: høyt dekorert, men en krigsveteran som lever på landeveien med sin hund, Mr. White. Han gjemmer seg , døyver smerten og marerittene med whisky og hasj.

En dag forlater han slummen i byen og begir seg ut til skogen, han blir uheldig nok mistenkt for drapet på slottsherre Hans-Otto Corfitzen selv om alt han ønsker seg er fred. Oxen blir først mistenkt men etterhvert blir han virvlet inn i etterforskningen,  etterretningstjenesten vil gjerne dra nytte av kompetansen hans.

Flere enn Corfitzen må bøte med livet som de ser et mønster på. Det er mange hemmeligheter i dansk elite. Karakteren til Oxen kommer mer og mer frem i løpet av boka.

Synes dette var en spennende bok som jeg kan anbefale. Persongalleriet ble mange å forholde seg til i starten. Men flott underholdning, glede meg til flere bøker med Oxen

Krattlandet av Chris Hammer

Hørt ferdig krattlandet av Chris Hammer, debutbok, krim, hørt på Storytel. Må innrømme at jeg ikke synes noe om boka i starten men tok seg opp, satte på litt raskere for å bli ferdig, men boka kom seg, så etterhvert synes jeg den ble midt på treet, vet mange liker den godt.

Handlingen er i Riversend med drama på den australske landsbygda. En søndag morgen går presten,Byron Swift inn i kirka etter at han har småpratet med folk før han går inn for å forberede gudstjenesten. Plutselig kommer han ut tungt bevæpnet og meier ned 5 personer før han selv blir skutt av den lokale politimannen. Ingen skjønner noen ting , Hvorfor den hyggelige presten meier ned 5 av landsbygdas innbyggere?

1 år senere kommer journalisten Martin Scarsden som jobber i avisen Sydney Morning Harald, han har oppdrag i å skrive hva  hendelsen har gjort med innbyggerne. En hetebølge ligger over landsbygda, Riversend er en tørkerammet småsted.

Landsbygdas folk har bare godord å si om presten, særlig den flotte Mandy som driver en bokhandel. Men  mange tror presten er pedofil, men stemmer det? Etter et par dager finner man 2 døde ryggsekkturister som blir funnet mishandlet og drept. De ble meldt savnet ett år tidligere i samme tidsrom som  kirkemassakeren. 

Her har mange mennesker mye å skjule, både karrieren og livet til Martin står i fare. Han avdekker flere hemmeligheter som har preget landsbygda i årevis. Klarer han å finne ut av alle hemmelighetene?

Kongen av Tom Egeland

Dette er en bok jeg fikk på snikleser,  en stund siden jeg var ferdig med denne, men for en bok, en finansthriller. Har likt alle Egelands sine bøker. Han har også fått en del priser for bøkene sine, vel fortjent..

Hva er det værste som kan skje deg? Når det kjæreste blir tatt fra deg?

Finansmannen  Christian Collett Archer opplevde det når kona og datteren ble kidnappet, han har hatt lyssky transaksjoner, spørsmålet er om han har råd til å kjøpe de fri selv om han er en rik finansmann god for mange milliarder. Men han skylder mye penger til Jamal Bhari, en tvilsom fyr og godt inn i all kriminalitet i Oslo- området.

Christian mottar en melding der det tydelig står at han ikke skal blande inn politiet.Eks- politimannen Richard Skøyen er det Archers sikkerhetssjef råder sjefen sin til å kontakte politiet, men Archers nekter av frykt for at kidnapperne vil skade kona og datteren. Selv om Skøyen ikke liker autoriteter ønsker han hjelp av politiet i denne farlige saken og spesielt etter en skyte-episode i Maridalen.

Etterforsker Siri Schau og Skøyen leter i Oslos underverden, lyssky finanskonserner og italiensk mafia. Hva er de ute etter? Det hjelper ikke hvor mye penger du har når du står i fare for å miste de du er glad i, en feil og du ser de aldri igjen. 

Nok en spennende bok fra Egeland. Gled deg

 

Lykkejegeren av Jan Erik Fjell

Lykkejegeren av Jan Erik Fjell. Utgivelsesår 2016.Han har gitt ut 7 krimbøker, dette er den femte med Anton Brekke. Jeg er glad jeg har 2 til på vent. Et velskrevet og bra plott. Jeg stortrives med Anton Brekke,  en spilleavhengig og rappkjeftet politimann Kansje ikke så lurt å sende akkurat han til Las Vegas.

Norge, nåtid:  En bilmekaniker finner knokler fra en menneskehånd i en gammel Cadillac.Historien med tjenestene blir omtalt i hele verden Brekke blir sendt til Fredrikstad for å etterforske drapet på en middelaldrene dame.

Las Vegas 1978. Norske Sun jobber som stripper på et mindre sted da hun får jobb på et av de større hotellene i Las Vegas, The Shark. Hotelldirektøren Elliot Applebum styrer syndenes by og får raskt sansen for den flotte jenta som helst vil slå igjennom i Hollywood. Gamlesjefen blir ikke fornøyd  da han finner ut at hun har fått ny jobb. Heldigvis får hun hjelp av sikkerhetssjefen i siste øyeblikk.

Jeg er imponert over hvordan han har skrevet dette plottet over nåtid og 1978, vevd de 2 historiene sammen.  Måtte ta pustepauser innimellom. Her var mye å holde rede på, ikke et kjedelig øyeblikk gjennom boka, ser frem til neste bok

Elskede Poona av Karin Fossum

Lest ferdig Elskede Poona av Karin Fossum. Krim, bok 5 med Konrad Seier.

Karin Fossum fikk Brageprisen i 2000 for Elskeda Poona. Bøkene hennes er oversatt til 25 språk. Hun er også fått tildelt Riverton prisen 2 ganger for og vært belønnet med flere internasjonale priser. 

Omtale: I den lille bygda Elvestad blir Konrad Seier og hans assistent Skarre konfrontert med liket av en kvinne som er usedvanlig ille tilredt. Dagen før har den sindige ungkaren Gunder Ja man ventet forgjeves på sin nye kone , Poona fra Mumbai i India.

Egentlig skulle han hentet henne ha hentet henne på flyplassen, men fordi hans eneste søster ,Marie har vært utsatt for en trafikkulykke og ligger  i koma på sykehuset, sender han bygdas drosjesjåfør for å hente Poona.

Men Poona dukker aldri opp, verken på flyplassen eller hjemme hos Johan.

Min mening.  Leser meg opp på Fossum innimellom da jeg tidligere har lest noen av bøkene hennes, kommet til bok 5. Synes denne boka var rene kosekrimmen, men med en del psykologiske innslag ble boka allikevel spennende og dro deg videre. Lest som e-bok på Storytel