Mannen i tre deler av Thomas Bagger. Krim. Del 1 i serien med Task Force 14.

Mannen i tre deler av Thomas Bagger. Krim. Del 1 i serien med Task Force 14. Lese-eksemplar fra Vigmostad & Bjørke.

FUNN AV LIKET TIL EN NAKEN MANN, SOM EGENTLIG DØDE FOR TRE DAGER SIDEN OG BLITT STJÅLET FRA LIKHUSET. MEN HAN ER IKKE FORBRYTELSEN. HAN ER BUDSKAPET.

Sett frem til denne etter Krimfestivalen der han fortalte om boka, denne innfridde på alle måter selv om jeg hadde skyhøye forventninger.

Ny, spennende serie om de to spesialagentene i Task Force 14: den eksentriske Lucas Stage og den gåtefulle David Flugt. På en forblåst ås på Sønderjylland finner politiet liket av en naken mann. Det viser seg etter hvert at mannen egentlig døde tre dager tidligere og ble stjålet fra det lokale likhuset. Den nakne mannen er ikke forbrytelsen. Han er budskapet. Vollen på Smøl har i årtier skjult en langt mer gruoppvekkende hemmelighet. Og den tiltrekker seg raskt oppmerksomhet fra internasjonal presse. To spesialagenter fra Task Force 14 tilkalles fra København: Den gåtefulle David Flugt og den eksentriske Lucas Stage. Agentene blir kjølig mottatt av de lokale politifolkene, og den samme motstanden opplever de også ellers i samfunnet. Dette er en landsdel hvor folk holder seg for seg selv, og hvor skogsmarkene kaster fra seg lange skygger. David og Lucas kommer raskt på sporet av en skremmende seriemorder.

En lettlest og velskrevet knallbra krim som nesten tok pusten fra meg i perioder. Den er rå og brutal, her er det mye grotesk og bestalialsk. Med uventede vendinger som forandrer alt en haug med ganger, så ja her skjedde  det mye hele tiden. Tempo og fart fra start til slutt. Den er så intens i perioder så man knapt kan tro det.

Miljø og steder er godt beskrevet. Språket er også bra, selv om det er røft til tider, er det et driv som holder deg igang videre, dette er nesten som dynamitt, det smeller gang på gang, og ingenting er som du tror.

Karakterene er bra, noen er absolutt ikke A4 mennesker, flere av de har bagasje,og det merkes. Noen av de liker man ikke engang. David Flugt og Lucas Stage. De kommer utenifra og blir ikke alt for godt mottatt av politiet. Men de kommer raskt på sporet av en seriemorder.

Han blir sammenlignet med danske Jussi Adler Olsen, han syntes jeg er rå, men Bagger topper han uten tvil.

Min mening her og i Bio på instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/mannen-i-tre-deler-av-thomas-bagger-krim-del-1-i-serien-med-task-force-14.html

Dette er en bok jeg anbefaler, men den er ikke for sarte sjeler og det er veldig mørkt i perioder. Den er DYNAMITT.

Terni ngkast 5+       #thomasbagger      #vigmostadbjørke

 

 

 

 

Forfatter: Thomas Bagger.   Forlag: Vigmostad & Bjørke.   Utgivelsesår: 2023.

Forfatter: Thomas Bagger (f. 1981) er en dansk krim-forfatter. Bagger er utdannet medieviter og var på vei inn i IT-bransjen da han i 2017 bestemte seg for å bli forfatter. Manden i tre dele utkom på dansk i 2021 og er første bok i en ny, kritikerrost serie.

Med Nordstjernen som bumerke av Vidar Johan Skagen. Debut. Historisk/ Dokumentar roman

Med Nordstjernen som bumerke av Vidar Johan Skagen. Debut. Historisk/ Dokumentar roman. Lese-eksemplar fra forfatter.

KAMPEN FOR TILVÆRELSEN MED UNDERTRYKKELSE OG FATTIGDOM. HER ER HISTORIEN OM SMÅKÅRSFOLK 1850 TIL 1941.

En vinterdag i januar 1901 drar Greger Nilsen fra Herøyholmen ut i en liten nordlandsbåt for å levere post til folket i Sandsundvær, et lite fiskevær langt ute i havet. Greger er sønn av Karen og Nils i Fagervika – småkårsfolk som er vant til å kjempe mot både naturkrefter, undertrykkelse og fattigdom. For slik er situasjonen for folk flest: Det er andre som sitter med makta og bestemmer. Timer senere blir Greger vitne til en katastrofe som skal komme til å prege øysamfunnet i generasjoner. Hele 34 mennesker dør i et forrykende uvær. Greger er blant dem som må frakte likene inn til Herøy kirke. Hvordan var det å bo og arbeide i et fiskevær på Helgelandskysten mot slutten av 1800-tallet? Hva levde folk av? Og hvordan kom de seg gjennom både indre og ytre stormer? «Med Nordstjernen som bumerke» er en sterk og helstøpt dokumentarroman om Vidar Johan Skagens forfedre. Med denne boka reiser han et vakkert minnesmerke over kystfiskerne og deres harde kamp for tilværelsen. …

En fantastisk leseopplevelse, jeg fløy over sidene, det var så god flyt og levende beskrevet. Det var så interessant og spennende lesning, jeg følte jeg var med i historien.

Karakterene var helstøpte og jeg ble godt kjent med de på godt og vondt. Naturen ble beskrevet flott og jeg må nok ta med meg bobilen et år for å se på denne skiftende naturen, det planla vi i fjor og nå er lysten enda større.

Vi følger forfatters forfedre fra 1850 til 1941. Historien starter i Drevja, med Greger sine foreldre Nils og Karen, med deres sønn Andreas på 4 år. Gunhild er mor til Nils, en god hjelp med alle gjøremålene for Karen når han er ute på fiske. Karen er også hjelpekone under fødsler, baksteoppdrag og tjenestepike. Det er stritt, mye tid går med til å utføre pliktarbeid. Der de kunne tjent noen kroner er det dårlig betalt. De har mange ganger ønsket å flytte til Helgelandskysten, men det blir med praten frem til det ble et ras ved huset. Da flyttes det.Med fattigdom og sult følte jeg med disse

Greger er andre sønn og overtar gården, han følger Nordstjernen og den blir hans bumerke som han risser inn på alt han eier inn. Han gifter seg med Hilda, en arbeidsom, dyktig kone. Hun er finsk og kven, folk flest syntes kvenere er upålitelige og urene folk. Vil hun bli akseptert?

I Sandsundvær ute på Holmen i havgapet blir det full storm når Skreifisket var igang, buer og båter ble knust til pinneved. De klamret seg til det de fikk tak i, de kjempet for å holde seg fast i timevis, iskalde og våte. Alle var ikke like heldige, 34 personer måtte bøte med livet. Det ble stor sorg på dette lille stedet. Jeg leste mens tårene trillet.

Både Nils og Greger var rettferdige og stod frem med sine meninger der de kunne, de stolte ikke på at godseiere og prester gjorde det beste for de under seg. Hadde de rett i det?Med fattigdom og sult følte jeg med disse. Her reises et minnesmerke over kystfiskere og for den kamp de hadde for tilværelsen og alt strevet i fattigdommen.

Forfatter: Vidar Johan Skagen.    Forlag: Skriveakademiet.   Utgivelsesår: 2022.

Forfatter: Vidar Johan Skagen, født 1955, oppvokst på Herøy på Helgeland. Forfatter, ansatt ved flere Folkehøyskoler, og leder innen reiseliv.

Forsidemaleriet er laget av Karl Erik Harr.

Min mening og i bio på instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/med-nordstjernen-som-bumerke-av-vidar-johan-skagen-debut-historisk-dokumentar-roman.html

Dette er en bok som jeg anbefaler på det varmeste, en historisk flott dokumentarbok. Vel verdt å lese.

Terningkast 5      #vidarjohanskagen      #skriveakademiet

 

 

 

 

 

 

Under radaren av Anthony McCarten. Samtidsthriller.

Under radaren av Anthony McCarten. Samtidsthriller. Lese-eksemplar fra Vigmostad & Bjørke.

UNDER RADAREN, ER DET MULIG I VÅRES TEKNOLOGISKE VERDEN? 

En svimlende, uforskammet underholdende samtidsthriller – full av twister og tettpakket med action. Ti amerikanske borgere er utvalgt til å delta i BETA-testen for «Fusion», et høyteknologisk initiativ i den nasjonale sikkerhetens navn. De som står bak er CIA og Cy Baxter – teknologisk vidunderbarn, multimilliardær og adm.dir. for landets største sosiale medium, WorldShare. På et gitt tidspunkt vil hver av de ti deltakerne få to timer på seg til å gå helt under radaren. Utfordringen de neste 30 dagene er å ikke bli funnet av sikkerhetseksperter som vil ta i bruk alt av tilgjengelig overvåkingsteknologi. For Baxter dreier det seg om en leukrativ kontrakt med myndighetene. For deltakerne innebærer en eventuell seier en premie på tre millioner dollar. En av deltakerne er en upretensiøs bibliotekar fra Boston som alle forventer vil være den første som blir funnet. Kaitlyn Day er imidlertid langt mer talentfull enn hva sikkerhetsekspertene hadde trodd. Og selve grunnen til at hun deltar, er også en annen enn hva noen hadde kunnet forutse. «Spenstig og skummel … Skremmende realistisk.» [Terningkast 5] Cathrine Krøger, Dagbladet

Forfatter: Anthony McCarten.      Forlag: Vigmostad & Bjørke.   Utgivelsesår: 2023.

Forfatter: Anthony McCarten, født 1961, New Zealand. Forfatter, dramatiker og journalist. Vunnet flere priser.

Under radaren av Anthony McCarten. Samtidsthriller. Lese-eksemplar fra Vigmostad & Bjørke.

 RADAREN, ER DET MULIG I VÅRES TEKNOLOGISKE VERDEN? 

En svimlende, uforskammet underholdende samtidsthriller – full av twister og tettpakket med action. Denne boken gledet jeg meg til, den er skremmende realistisk, for er det egentlig mulig å gå under radaren med all teknologi som finnes i dag? Den som leser får se.

10 amerikanske borgere er plukket til å delta i BETA-testen for 《Fusion》, et høyteknologisk initiativ i den nasjonale sikkerhetens navn. De som står bak er CIA og Cy Baxter  – teknologisk vidunderbarn, multimilliardær og adm. dir. for landets største sosiale medium, WorldShare.

Når klokka starter har de 10 deltagerne 2 timer på seg til å gå helt under radaren. Utfordringen de neste 30 dagene er å unngå å bli funnet av sikkerhetseksperter, de vil ta i bruk alt av tilgjengelig overvåkningsteknologi.

For Baxter dreier det seg om en lukrativ kontrakt med myndighetene. For deltagerne innebærer en premiepott på tre millioner dollar hvis man vinner.

En av deltakerne er en upretensiøs bibliotekar fra Boston som alle forventer vil være den første som blir funnet. Kaitlyn Day er imidlertid langt mer enn talentfull enn hva sikkerhetsekspertene hadde trodd. Grunnen til at hun deltar er også en annen enn noen hadde kunnet forutse…

Min mening her og i Bio på instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/under-radaren-av-anthony-mccarten-samtidsthriller.html

En spennende, tidsaktuell og ikke minst en engasjerende bok jeg vil anbefale. Husk å puste innimellom.

Terningkast 5       #anthonymccarten    #vigmostadbjørke

En lettlest, spennende og ikke minst en realistisk thriller. Med flotte karakterer der vi følger flere av de. Holdt pusten flere ganger gjennom boka. Flere ganger de holdt på å bli tatt og jeg følte jeg var med de i kampen om å være under radaren. Her kan små ting avsløre de, noen de kjenner som handler mer mat enn vanlig osv… Mange småting som bør huskes når man går under radaren, klarer de det?’ Noen blir funnet relativt fort, andre klarer seg lengere. Men klarer noen dette med de elektroniske sporene vi avslører hver dag?

Vi følger Kaitlyn Day, en av deltagerne mest. En bibliotekar som er smartere enn de trodde. For henne er det ikke pengepremien som er viktigst, det er en annen personlig grunn for at hun deltar. Hva er grunnen?

Syntes miljø og steder blir passe beskrevet. Plottet er kreativt, og med flere vendinger gjennom boka tenker man flere ganger hvordan dette vil ende.

Min mening her og i Bio på instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/under-radaren-av-anthony-mccarten-samtidsthriller.html

En spennende, tidsaktuell og ikke minst en engasjerende bok jeg vil anbefale. Husk å puste innimellom.

Terningkast 5       #anthonymccarten    #vigmostadbjørke

 

 

 

 

 

Kongen av Sotra av Runo Isaksen. Debut ungdomsroman fra 12 til 16 år

Kongen av Sotra av Runo Isaksen. Debut ungdomsroman fra 12 til 16 år. Lese-eksemplar fra forfatter.

KONGEN ER PÅ VEI TIL SOTRA – ALT TYDER PÅ AT NOEN VIL DREPE HAN. MANGE TING SKJER DENNE SOMMEREN, OG MYE ER FORVIRRENDE. 

Jan-Kåre («JK») er 14 1/2 år. Dette er sommeren da alt kan skje. Når JK blir vitne til at den ekle naboen drukner, forandres alt. Han føler skyld, redsel – og sterk nysgjerrighet. Han bare må finne ut hvem hun svartkledde jenta er, hun som har begynt å dukke opp i nabohuset. Det huset som kalles asylet.

Men så begynner mange ting å skje: Irriterende Thea dukker opp og vil henge med ham. En ukjent tar kontakt på Snap og vil ham noe, men hva? Kral, som tror han er kul gangster, presser ham til å stjele sprit. Samtidig er kongen på vei til Sotra – og alt tyder på at noen faktisk planlegger å drepe ham.

Snart er JK og Thea så dypt inne i mysteriene at det er for sent å snu. Tematisk handler det om å våkne fra sommerdvalen – og gjøre noe, selv om det er farlig. Det handler om forelskelse, og følelsen av å bli litt mer voksen for hver dag. Og litt mer forvirret også. Kongen av Sotra: En forundringsbok av spenning og forelskelse.

Etter syv romaner for voksne og to faglitterære bøker: Runo Isaksen debuterer som ungdomsromanforfatter. Unik tilblivelse: Våren 2022 samarbeidet Runo Isaksen med to 9. klasser på en ungdomsskole på Sotra. Elevene leste hele manus før det ble ferdig bok. Isaksen var i klassene flere ganger og hadde livlige samtaler – og brukte innspillene deres aktivt. På denne måten har elevene blitt medskapere av denne romanen.

Forfatter: Runo Isaksen.   Forlag: Teft forlag AS.   Utgivelsesår: 2023.

Alltid spennende med ungdomsbok, skulle ønske de fantes når jeg var ungdom, vi måtte tidlig over på voksenbøker.

Jan-kåre kalt JK er 14 1/2 år. Dette er sommeren der alt kan skje.

JK blir vitne til at den ekle naboen, Sylen, drukner, da forandrer ting seg og han føler skyld, redsel og nysjerrighet. Fra nabohuset som kalles asylet på folkemunne, der kommer det ut en svartkledd jente, han må bare finne ut hvem hun er.

Plutselig begynner mange ting å skje. Irriterende Thea dukker opp og vil henge med han. En ukjent tar kontakt på Snap og vil ha kontakt og vil han/hun noe, men hva? Kral tror han er en kul gangster, som presser han til å stjele sprit.

Samtidig er kongen på vei til Sotra – og alt tyder på at noen planlegger å drepe han. Det blir mange baller i lufta for en ungdom. Fikser JK alt dette?

Snart er JK og venninnen Thea så dypt inn i mysteriene at det er for sent å snu.

Tematisk er det å våkne opp fra sommerdvalen – gjøre noe selv om det er farlig.  Det handler om forelskelse, og følelsene av å bli litt mer voksen for hver dag.

En lettlest spennende ungdomsroman jeg koste meg med. En flott sommerlesning som er fullpakket med action og spenning.

Jeg likte godt karakterene. Jan- Kåre som er sikker på at sommeren blir kjedelig. Men blir den det selv om bestekompisen er lenge på ferie? Han er jeg- personen i romanen og vi blir godt kjent med han og de nærmeste rundt han.

Thea vil henge med JK, han syntes hun er irriterende som dukker opp overalt. Samtidig er hun en god hjelp til å finne ut av alle mysteriene de kommer opp i denne sommeren, som at noen som vil skyte kongen opp ialtsammen som skjer.. Er det mulighet for en sommerforelskelse?

Kral som heter Karl er motsatsen av JK, tøff i trynet og sloss mer enn gjerne. Bruke kjeften kan han også.

Dette ble bra med hjelp av 9.klasser på Sotra. Her er vi inne på facebook, Instagram og Snap, som gjør boka troverdig. Noe alle unge kjenner igjen. Ungdommene hjelper forfatter med oppbygning og innspill i boken. Dette kan stimulere leselysten til de unge. En bok som er underholdende og du må tenke litt, kansje er ikke ting så farlig om man prøver noe nytt, samt at man blir litt mer voksen for hver dag som går.

Min mening og i bio på Instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/kongen-av-sotra-av-runo-isaksen-debut-ungdomsroman-fra-12-til-16-ar.html

En bok jeg anbefaler, her får du litt av alt, spenning og gryende forelskelser. Klarer de å drepe kongen av Sotra?

Terningkast 5-    #runoisaksen    #teftforlag

 

 

 

Passasjeren av Sven Petter Næss. Krim.Del 4 av Harinder Singh

Passasjeren av Sven Petter Næss. Krim. Del 4 av Harinder Singh. Lese-eksemplar fra Aschehoug.

ET OFFER MED EN SUSPEKT FORTID. EN POLITIMANN SOM HAR NOE Å BEVISE.

Et offer med en suspekt fortid. En politimann med noe å bevise.

Karl Kolstad er gangsteren som ble forretningsmann og startet sitt eget taxiselskap. En kontroversiell mann som stadig har vært i politiets søkelys. En morgen plukker han opp en passasjer i drosjen og legger ut på sin aller siste tur.

Førstebetjent Harinder Singh er tilbake i Oslo-politiet etter å ha falt i unåde hos Kripos. Nå får han ansvaret for å etterforske drosjedrapet, og alle forlanger resultater. Men den egenrådige etterforskeren verken kan eller vil gå stille i dørene. Når Harinder graver i Kolstads ulike affærer, skal alt fram i lyset. Og drapet er bare begynnelsen.

Forfatter: Sven Petter Næss.  Forlag: Aschehoug.    Utgivelsesårr: 2023.

Forfatter: Sven Petter Næss (f. 1973) er født og oppvokst i Oslo. Han jobber med IKT for høyere utdanning og forskning, og har bakgrunn fra bl.a. Norges musikkhøgskole og Universitetet i Oslo.

Han hadde en sterk debut med kriminalromanen Den stille uke i 2019 og mottok Rivertonprisen for sin andre utgivelse Skjebnesteinen i 2020. I 2021 kom Skyldig. Våren 2023 kommer den fjerde boka med politetterforskeren Harinder Singh i hovedrollen.

Fra juryuttalelsen til Rivertonprisen: “Med sin andre kriminalroman etter debuten i 2019 skriver Næss seg inn i toppsjiktet av norsk kriminallitteratur.”

Har likt alle de tidligere bøkene om Harinder Singh så alltid spennende med en ny .

Et offer med en suspekt fortid. En politimann med noe å bevise.

Karl Kolstad er gangsteren som ble forretningsmann og starter sitt eget taxiselskap. En kontroversiell mann som stadig har vært i politiets søkelys. Men en morgen henter han sin siste passasjer, en mørkkledd som sklir inn i den gule drosjen og han legger ut på sin aller siste reise. Var han et tilfeldig offer?

Førstebetjent Harinder Singh er tilbake i Oslo-politiet da han havnet i unåde hos Kripos. Nå skal han etterforske drosjedrapet. Det blir raskt press på resultater. Den egenrådige etterforskeren vil ikke gå stille i dørene.

Når Harinder graver i Kolstads ulike affærer, skal alt frem i lyset. Drapet er bare begynnelsen…

Lettlest og velskrevet krim som jeg hadde problemer med å legge ifra meg. Spenningen kommer i passe mengder hele tiden uten blod og gørr, men man aner alikevel hva som skjer hele tiden. Språket er bra.

Miljø og steder er passe godt beskrevet, passe lange kapitler, karakterene er  bunnsolide og jeg likte godt plottet. Selv om historien er fiksjon så fremstår den som realistisk i mine øyne.

Karl Kolstad kjørte en natt hver uke, det var fast takst. Som taxisjåfør vet man aldri hvem passasjeren er, det er derfor det blir så grøssende spennende til tider i boka som gir en skikkelig uhyggefølelse.

Etterforsker Harinder Singh er et kapittel for seg selv som jeg liker godt.  Han er egenrådig og deler ikke alt med kollegaene, derfor han måtte gå fra Kripos. Han graver grundig etter resultater og går ikke stille i dørene.

En gammel forsvinningssak dukker opp. Kan det være en sammenheng?

Min mening og i bio på instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/passasjeren-av-sven-petter-naess-krim-del-4-av-harinder-singh.html

En flott skrevet bok der forfatter holder kortene tett til kroppen. Med flere vendinger så snur ting seg  og de løse trådene samles mot slutten. Anbefales å lese bøkene kronologisk selv om de er frittstående.

Terningkast 5+    #svenpetternaess    #aschehoug

 

 

æ

 

Den navnløse arven av Ellen G. Simensen. Krim. Del 2 i serien av Lars Lukkasen.

Den navnløse arven av Ellen G. Simensen. Krim. Del 2 i serien av Lars Lukkasen. E-bok.

EN DNA-TEST HAR POTENSIALE TIL Å FORANDRE DITT LIV – OG ANDRES.

Denne boka har jeg gledet meg til da jeg likte den første boka Tro meg når jeg lyver.

En DNA-test har potensiale til å forandre ditt liv – og andres.
En junikveld i år 2000 samles en ungdomsgjeng ved et tjern utenfor byen for å feire overgangen til videregående skole. Stemningen er høy, men når morgenen gryr snus gleden. En jente har blitt utsatt for en voldtekt, og hevnen hennes ender i en nådeløs tragedie for de involverte. En hendelse som skal prege dem alle inn i voksenlivet.
16 år senere blir en lege ved en fertilitetsklinikk på Ringerike brutalt myrdet. Etterforsker Lars Lukassen kobles på saken. Politiet forstår raskt at den vil bli utfordrende å løse, og de dras inn i en sak som skal vise seg å ha dype forgreininger i Norges sæddonorsystem og menneskers liv, men også Lukassens egen livshistorie.Dette er en krimfortelling i Liza Marklunds ånd, slik vi kjenner den fra for eksempel Polarsirkelen. Jakten på identitet, og konsekvenser av et offentlig donorsystem som rakner, setter rammene for krimromanen i denne andre boken i Lars Lukassen- serien til en av våre mest lovende krimforfattere.
Forfatter: Ellen G. Simensen   Forlag: Cappelen Damm.     Utgivelsesår: 2023.
Forfatter:Ellen G. Simensen (f.1975) bor på Ringerike. Hun jobber som universitetslektor på masteren i karriereveiledning ved Universitetet i Sørøst-Norge. Hun har gått på Cappelen Damms krimforfatterskole, har vært programleder i podkasten Helt kriminelt og har holdt flere skrivekurs for ungdom og voksne.

Lettlest spennende bok som var vanskelig å legge ifra seg, så her ble det langt på natt. Det var den verdt, et originalt og et tidsaktuelt plott. Knallbra bok jeg koste meg med mellom grøssene som dukket opp med spenningen.

En junikveld i år 2000 samles en gjeng ungdommer ved et tjern utenfor byen for å feire overgangen til videregående skole. Stemningen er høy, men når morgenen gryr snus gleden. En jente har blitt utsatt for en voldtekt, hennes hevn ender i en nådeløs tragedie. En hendelse som skal prege de alle inn i voksenlivet. Hva skjedde? 16 år senere blir en lege ved fertilitetsklinikken funnet brutalt myrdet.

Etterforsker Lars Lukassen kobles på saken. Det blir utfordrende for politiet å løse saken, når de dras inn i en sak med dype forgreininger i Norges sæddonorsystem og menneskers liv, men også Lukassen egen livshistorie.

En DNA-test har potensiale til å forandre ditt liv – og andres.

Jeg har tidligere sett dokumentaren om donorene som var leger og høyt opp i systemet, der de kunne være anonyme på 80-tallet. Her var det ingen som tenkte på barna og deres ønsker. Avtalen var max 10 donasjoner.  Men var det det? Foreldre måtte underskrive taushetserklæringer. Så dette ble en hemmelighet innad i familien. Ingen ante noe om de uante konsekvensene det kunne bli av dette desverre.

Passe lange kapitler, miljø og steder passe beskrevet. Handlingen strekker seg over 16 år.
Flotte karakterer, flere vi ble godt kjent med som er troverdige. Vi følger 2 historier, den i fortid fra en avslutningsfest og tiden etter festen, i nåtid som handler en del om etterforskningen. Forfatter har noen vendinger, her kan gjerningspersonen være hvem som helst og på slutten blir disse røde trådene flettet godt isammen.
Vi er også i en bi- historie med Etterforsker Lars som aldri har fått vite hvem som var hans far.  Reaksjonen som ble utløst hos hans mor når han og datteren finner et gammelt speil inni veggen, da skjønner han at det kan være noen  mørke hemmeligheter her også, men hvilke?
Fakta og fiksjon er flott blandet isammen og jeg ble sugd godt inn i historien fra første stund. Her er det passe med spenningstopper.
Min mening og i bio på instagram:
https://hildes-bokblogg.blogg.no/den-navnlose-arven-av-ellen-g-simensen-krim-del-2-i-serien-av-lars-lukkasen.html
En bok jeg virkelig anbefaler hvis du vil ha spenning og en historie som er skremmende virkelig. Anbefaler å lese første bok “Tro meg når jeg lyver” først.
Terningkast 5+       #ellengsimensen    #cappelendamm