Vargtimen av Geir Tangen

Vargtimen av Geir Tangen.Mørk Krim. Bok 1 med overbetjent Gabriel Fjell og Kripos-etterforsker Aida Ibrahim. Lånt lydbok.

En ung jente blir funnet hengt i skogen. Mistanke om selvmord? Noen dager etter tar nok en ung jente  llivet av seg. Hva skjer? Har de assistanse? Er dette et spill?

Dette er en annerledes krim enn den tidligere serien med Politibetjent Lotte Skeisvoll og Journalist Viljar Ravn Gudmundsson, den var actionfylt, lekent og crazy med høyt tempo og med  den nye serien,Vargtimen som første bok går han inn i et annet spor, roligere og med et alvorlig tema som bakgrunn.

Forfatter: Geir Tangen

Forlag: Gyldendal

Utgivelseår: 2021

Forfatter: født 1970, Haugesund. Krimforfatter, skribent, lærer og bokblogger.

Bokens bakside: En fjorten år gammel blir funnet hengt i skogen. Snart blir det klart at hun har deltatt i et nettspill som er i ferd med å spre seg blandt ungdommer i byen. Et spill der den endelige utfordringen er å ta sitt eget liv.

Som fersk etterforskningsleder står politibetjent Gabriel Fjell overfor et skremmende scenario. Han må finne den som står bak spillet, og enda viktigere: hindre flere ungdommer å ta sitt eget liv.

Men hvordan kan man stanse en gjerningsperson som ikke finnes? Hvordan stoppe et ungt menneske som ønsker å skade seg selv?

Min mening: En fantastisk flott oppbygd bok der vi får noen små dryss av kakesmuler underveis. Et vanskelig, ømtålig og sårt tema om selvmord blandt ungdommen som jeg synes Tangen manøvrerte seg smidig igjennom med forståelse, og gjør temaet viktig med varsomhet.

 Trodde jeg hadde morderen, men nei, ble igjen lurt,helt på slutten ante jeg hvem det var og fikk rett. Dette liker jeg godt. 

Det går to parallelle historier som gjorde det vanskelig, fra morderens side fra år  2005 og til nå med små drypp om hendelser og hvorfor det blir som det blir, og i dagens historie  fra 2019 med etterforskerne.

En fantastisk flott bok og gleder meg til neste bok i serien. Anbefaler boka.

Terningkast 5+

 

 

 

 

Forlist sjel av Svanhild Fosback

Fått pdf-fil fra Gaveca.

Lest ferdig Forlist sjel av Svanhild Fosback. Krim. Debutbok.

En død mann blir funnet på fyret Lille Torungen av den psykisk ustabile Linn, hun blir vi kjent med i starten  her kommer det mange vonde opplevelser etterhvert. Hvor mye kan et menneske tåle ?

Frida Feseth er på vei til hytta på Sørlandet, datteren er turnuslege ved Sørlandets sykehus, og bor der for tiden. Barndomsvenner Silas Ormekjenn etterforsker drapssaken og involverer Frida.

 Samtidig brenner det under føttene til Magnus når et nytt likfunn ryster byen. En grusom overgrepssak i en religiøs sekt avdekkes. Kan det være noen sammenhenger her? Hva utløser alt?

Forfatter: Svanhild Fosback

Forlag: Gaveca

Utgivelsesår: 2021

Forfatter: Svanhild Fosback, bor i Arendal, sykepleier, gått forfatterskolen. Redaktør og medforfatter i antalogien” Drøm” i 2018.

Bokens bakside: Forlist sjel har handlingen blitt lagt til Sørlandet, særlig i miljøet  i og rundt Arendal. I boken virvles programleder Frida Feseth fra tv-serien “ På villspor” sammen med Silas Ormekjenn inn i en spenningsfyllt historie med mange fasetter.

Hovedpersonen, Frida, nøster tråder på utradisjonelt vis – både fra litteraturen og i virkeligheten.

Min mening: Boka er spennende, vanskelig å legge fra seg. Må le litt av Frida, en artig, ferm dame som ikke sier nei til hverken en dram eller en hyggekveld med en mann. Hun er litt for nysgjerrig og havner i problemer flere ganger. Kjente jeg fikk en godhet for Magnus, hvor uheldig man kan bli enkelte ganger selv om han ikke er mors beste barn. Det samme med Linn, stakkar, hvor mye kan man tåle?

Det er mange røde tråder her så vanskelig å se sammenhengen tilslutt, her ante jeg på slutten hvem gjerningsmannen er selv om jeg trodde flere ganger at jeg visste hvem det var, helt til nye twister snur bildet.Det liker jeg godt, sikkert også fordi det er flere historier flettet inn i hverandre å holde styr på som jeg synes forfatter gjorde med glans.

Hemmeligheter rundt en sekt avdekkes, familieforbindelser kommer tydligere frem etterhvert.  En spennende krimdebut jeg anbefaler videre. Leser mer en gjerne flere bøker fra Svanhil Fosback.

Terningkast 5

 

 

 

Blodørn av Helge Thime-Iversen

Hørt ferdig Blodørn på Fabel. Krim, Bok 2 med Kriposetterforsker Njaal Natland.

I første bok var det en seriemorder med full fart over alt, i denne boken er vi på en øy med 8 mennesker. Alle er invitert til en gård på Måløy i en uke for å løse gamle mysterier som blir litt vel personlige etterhvert. Klarer Njaal å løse denne floken så alle kommer seg levende bort fra øya? Kansje ikke alle sammen.

Bokens bakside: Kriposetterforsker Njaal Natlandu inviteres til et ferieopphold med mysterieløsning. Njaal takker ja, og befinner seg snart sammen med syv andre gjester på et værhardt, isolert øy i Nordfjord.

Gamle mysterier må løses mens deltakerne kjenner på følelsen av å befinne seg i et selv. Drømmeturen minner stadig mer om et mareritt, og Njaal må gjøre alt han kan for å få kontroll på tilværelsen.

Forfatter: Helge Thime-Iversen 

Forlag: Ignorabimus forlag

Utgivelsesår: 2019

Forfatter: Helge Thime-Iversen,født 1971 i Bergen, bor nå i Haugesund. Han er seksjonssjef i Sjøfartsdirektoratet.

Min mening: Synes boka var spennende og creepy til tider da alle var låst på den forblåste øya uten kontakt med omverdenen. Fikk litt Agathe Christie-følelse i perioder i en  litt mer moderne utgave, etter et teater jeg så av henne på et hotell  . Dette er en bok jeg anbefaler hvis man liker at det går litt ubehagelige kriblinger gjennom kroppen til tider.

Terningkast 5

 

Elskede barn av Romy Hausmann

Lest Elskede barn av Romy Hausmann på  book bites.Krim/Psykologisk Thriller. Debutbok.

Hannah har sammen med lillebroren sin, Jonathan vokst opp i fangenskap. Den lille hytta i skogen er hele deres verden.  De blir overvåket av far, han har full kontroll om de skal spise, gå på toalettet til fastsatte tider eller når de skal sove. Han “ beskytter” de for alle farer helt til Lena en dag klarer å rømme.

Forlag: Cappelen  Damm

Utgivelsesår: 2021

Forfatter: Romy Hausmann, journalist i Tyskland og forfatter

Bokens bakside: Elskede barn er en kritikerrost, oppsiktsvekkende internasjonal debut – en vakker, hjerteskjærende og skremmende thriller. 

En kvinne og en liten jente blir lagt inn på sykehus etter en bilulykke. Den lille jenta forteller at moren het Lena og at de har flyktet fra en hytte i skogen, en hytte med tildekkede vinduer. 

En mann hun kaller far har holdt dem fanget der i lang tid. Men marerittet er ikke over, det har akkurat begynt.

Min mening: En  skremmende råbra debutbok hvor jeg hadde hjertet i halsen flere ganger. Godt skrevet. En historie som er så grusom, og hennes fars sin fortvilelse som gjør så mange dumme valg at man begynner å lure. For en overraskende slutt der jeg lot meg lure, håper virkelig det blir flere bøker for dette var fantastisk spenning hele tiden.

Terningkast: 5+

 

 

 

Dødelig begjær av Egil Foss Iversen

Anmeldt for Neglebitt Forlag

Dødelig begjær av Egil Foss Iversen, krim, Bok 3 med Theodor Solomonsen

https://ebok.no/ebok/dodelig-begjaer_egil-foss-iversen-2/

Neglebitt Forlag DA har inngått en e-bok kontrakt meg Egil Foss Iversen. Bøkene hans inngår i en del av pistolløp-serien over bøker som har vært publisert tidligere, her er bok 3.

Et ektepar blir drept, innbrudd i et IT-firma, et manuskript på en gammel pc og et selvmord.  Er det noen sammenheng? Hvor er koblingen? Vi får se hva Solomonsen kommer frem til.

Forfatter: Egil Foss Iversen, født 1949 i Florø. Utdannet som bedrifts-og markedsøkonom med tilleggsutdanning i organisasjons-og kommunikasjonspsykologi. Yrkeserfaring innen administrasjon, ledelse og menneskelige ressurser.  Holdt kurs i kommunikasjon, motivasjon og personlig utvikling. 

Bokens bakside: Statsadvokat i Hordaland, Harald Karlsvik, blir funnet drept, sammen med sin kone som også er blitt drept.  Gjerningsmannen blir arrestert. Mannens forsvarer er advokat Sande, som sitter i rullestol og den høytfungerende autisten, advokat Miriam Lundquist.

Rett etter drapet på statsadvokaten, skjer det et innbrudd i et IT-firma. En gammel stasjonær pc er det eneste som blir stjålet. Et år senere starter rettssaken som gjelder drapet på statsadvokaten og hans kone. Dette skjer samtidig som en ukjent kvinne begår selvmord ved å skyte seg selv, på hotell Norge.

I Bergen, Bedriftsrådgiver og psykoterapeut Theodor Solomonsen blir oppringt av sin kamerat som arbeider med data. Han har funnet et manuskript på en gammel pc – som han vil at Theodor skal se. Det som Theodoor først trodde var en enkel sak med et tyveri av et manus, endrer seg til noe annet.

Sammen med advokat Miriam Lundquist, står de plutselig midt oppe i drap, korrupsjon, svart arbeid og menneskehandel, og de opplever selv å bli truet på livet.

Min mening: En bok med Solomonsen er spennende og artig å lese, får noen latterkuler av ironien til tider, selv om alt som skjer er skremmende nok. Dette er flott lesning som er vanskelig å stoppe, bare en side til.

Terningkast 5

 

Mordkoden av Helge Thime-Iversen

Hørt ferdig Mordkoden av Helge Thime-Iversen på Fabel. Krim. Debutbok. Bok 1 med Njaal  Natland.

En seriemorder som kaller seg X er i ferd med å spre frykt, . Klarer Njaal Natland å løse saken før for mange blir drept? Kan noen føle seg trygge?

Forfatter: Helge Thime-Iversen

Utgivelsesår: 2018

Forlag: Juritzen Forlag

Forfatter: Helge Thime-Iversen, født 1971 i Bergen, bor nå i Haugesund. Han er seksjonssjef i Sjøfartsdirektoratet

 Bokens baksideomtale: Politiet i Bergen gjør et makabert og kryptisk funn. En seriemorder som kaller seg X er i ferd med å spre frykt i hele landet, og drar snart kriposetterforsker Njaal Natland inn i saken. 

Njaal må tolke funnene og gjøre alt han kan for å hindre flere mord. Han må finne et mønster der tilfeldighetene ser ut til å rå. Jakten er igang, og den haster.

Ingen kan føle seg trygg. Ikke Njaal Natland, ikke hans nærmeste krets, ikke noen. Hvem som helst kan bli neste offer.

 

 

Min mening: Fantastisk debut, jeg lot meg rive med. Mordkoden har det meste av både engasjemang og på hvem morderen er til siste slutt. Plottet var topp i mine øyne.Gleder meg til å starte på neste bok allerede.

Terningkast 5

 

 

Kongeriket av Jo Nesbø

Kongeriket av Jo Nesbø, lånt lydbok. Mørk spenningsroman

Kongeriket ,har ingenting med Harry Hole å gjøre, men verdt et forsøk uansett, den er heller ingen politiroman. Det handler om 2 brødre, Carl og Roy Opgard. Roy er bokas fortellerstemme som driver en bensinstasjon. 

Forfatter: Jo Nesbø, født 1960, oppvokst i Molde, nå  bor han i Oslo. Forfatter og Musiker, utdannet Siviløkonom og Finansanalyktiker, har jobbet som Aksjemegler og Journalist, i tillegg til å være vokalist for Di Derre. Nesbø’s bøker er gitt ut på mer enn 50 språk. Har fått en del priser,bokhandler, 2 Riverton og glassnøkkelen.

Forfatter: Jo Nesbø

Forlag: Aschehoug

Bokens bakomtale: I en liten norsk bygd lever bilmekaniker Roy et relativt fredelig og enkelt liv da lillebroren Carl vender hjem etter mange år i utlandet. Med Carl, hans nye kone Shannon og planene om et høyfjellshotell som kan skape nytt liv i bygda, begynner mørke hemmeligheter fra guttenes barndom igjen å piple frem.

Da de var små, forsvarte Roy broren mot mobbere og mørke rykter, men lojaliteten mellom brødrene settes på prøve når grådighet og svik kommer i veien for Carls planer.

Når bygdas lensmann på nytt begynner å stille spørsmål ved det tragiske dødsfallet til guttenes foreldre, må Roy ta stilling til hvor langt han er villig til å gå for å beskytte broren. Hvordan skal egentlig Roy forholde seg til at Shannon fanger hans oppmerksomhet? 

Kongeriket er en mørk og mektig spenningsroman fra bygde-Norge  – om ambisjoner , lojalitet kjærlighet og svik, mørke hemmeligheter og dyp skam, grådighet og begjær. Ikke minst er det en roman  om hemmeligheter som truer med å kutte båndene mellom to brødre.

Men den kunne vært kuttet ned en del av denne mursteinen av en bok, defor gikk karakteren ned et hakk.Likte godt dialogene mellom personene i boka. Godt skrevet, artig å følge og høre fra fortellerstemmen Roy sitt ståsted. Samtidig er boken tonet mye ned, ingen brutalitet eller overdrevne detaljer som det har vært i Harry Hole bøkene. 

Terningkast 4

 

 

 

 

 

Dødelig hevn av Egil Foss Iversen

Anmeldt for Neglebitt forlag

Dødelig hevn av Egil Foss Iversen. Krim. Bok 2 med Theodor Solomonsen.

https://ebok.no/ebok/dodelig-hevn_egil-foss-iversen-2/

Neglebitt forlag DA har inngått en e-bok kontrakt med Egil Foss Iversen. Bøkene hans inngår som en del av pistolløp-serien, så her kommer hele serien med Theodor Solomonsen etterhvert, dette er bok 2.

Amalie Botega kommer hjem fra USA etter å bli utnevnt som avdelingssjef for voldsavsnittet. En sak som virker enkel er kansje ikke det allikevel. En tom bil, masse blod men ingen offer. Sjalusidrap? Det forsvinner flere personer, men ingen lik, hvor er de? På tide å kontakte Solomonsen som kan bli vanskelig før de får ryddet opp i forholdet.

Forfatter: Egil Foss Iversen, født 1949 i Florø. Utdannet som bedrifts- og markedsøkonom med tilleggsutdanning i organisasjons- og kommunikasjonspsykologi.  Yyrkeserfaring innen administrasjon,  ledelse og menneskelige ressurser.  Hholdt kurs i kommunikasjon, motivasjon og personlig utvikling.

Bokens bakside: Etterforsker Amalie Botega vender tilbake fra et års opphold i USA og blir utnevnt til avdelingssjef for voldsavsnittet. Hennes første sak virker i utgangspunktet å være enkel. En bil er funnet tom, men baksetet er full av blod. Men føreren er forsvunnet. Sporene tyder på at det har vært to personer i bilen.

Kort tid skjer det et nytt funn av en stor blodpøl, men ingen offer. Nå står Amalie igjen med masse blod og tre personer er forsvunnet. I utgangspunktet virker dette som et sjalusidrap og konen til eieren av bilen blir umiddelbart mistenkt da alle har tilknytting til universitetet i Bergen.

Men da flere mord skjer, blir saken så innfløkt at Amalie involverer sin tidligere venn, bedriftsrådgiver og psykoterapeuten Theodor Solomonsen i saken. De har samarbeidet før Amalie reiste til USA med stort hell, og samtidig forsøker de å finne ut av sitt personlige forhold.

Min mening: Stortrives å lese om Theodor Solomonsen, mye ironisk humør, spennende lesning og det er alltid noe som vrir seg overraskende mot slutten..

Terningkast 5

 

Lyst mørke av Geir Jacobsen

Lese eksemplar på pdf-fil av Geir Jacobsen

Lyst mørke av Geir Jacobsen. Barndom,Familie,savn og sorg.Debutbok

Dette må være den vakreste boka jeg har lest. Det handler om sorg og vennskap, om å miste sin pappa som tolv-åring og hva det innebærer. Samtidig er den leken, føler seg trist i det ene øyeblikket og smiler i det andre. Egentlig smilte jeg mye gjennom boka og som 63-modell kjente jeg meg igjen mye fra 80-årene som hadde gått i glemmeboken, men som jeg husket klart allikevel gjennom boka

Forfatter: Geir Jacobsen

Utgivelsesår:2021

Forlag: Publica

Forfatter: Geir Jacobsen, født 1976, bor i Trondheim, jobber som advokat.

Bokens bakside: Tresomheten har bare vært i tolv lyse og ingen netter. Jeg drømte allerede om å være tilbake til oss fire. Vi var nybegynnere i å miste, og finstemt balansekunst på fire minus ett bein virket så langt ikke å være noe for  tre amatører som oss selv.

Året er1986. Verden står i spenn. En familie blir rammet av en tragedie som snur tilværelsen opp ned. Gjennom våren og sommeren følger vi en tolvåring forsøk på å lime seg selv og familien sammen igjen.

Fortid og nåtid blandes sammen med skjøre drømmer, i et famlende forsøk på å finne veien videre. Lyst mørke er en gripende og sår historie om barndom, familie, savn og kjærlighet.

Min mening: Etter å lest boken tenker jeg at man må leve mens man lever, noe jeg har erfart selv, hvor godt det er å ha venner som er der for deg. Faren var leken på det meste, her gikk det i sirkus, moren ville ikke ha han med på konferansetime for hun visste ikke hva som trillet ut av han. Men en lykkelig pappa med fantasi og historier blir det et stort savn når han ble borte. Bare brevet faren skrev før han døde med alle tider som når han ble 15, når du er 18, det var så kjent alt sammen. Dette fikk han etter begravelsen og jeg hadde hjerte i halsen  når han lagde papirfly av alle arkene. Tenkte: håper du plukker de opp og sparer på de for de vil du ønske å lese mange ganger i livet.

En bok som kommer til å sitte i, håper det kommer flere, de vil jeg gjerne lese. Anbefales

Terningkast 5

 

Dødelig tro av Egil Foss Iversen

Anmeldt for Neglebitt forlag

https://ebok.no/ebok/dodelig-tro_egil-foss-iversen-3/

Dødelig tro av Egil Foss Iversen. Krim. Bok 1 med Theodor Solomonsen.

Går det en seriemorder løs i Bergen?  Kansje men historien blir større med fokus på korrupsjon, utro politikere og menneskehandel. Er det bare prostituerte som blir tatt som politiet tror, eller har Solomonsen rett i at ikke alle var prostituerte? Hvorfor bibelsitater?

Neglebitt forlag DA har inngått en e-bok kontrakt med Egil Foss Iversen. Bøkene hans inngår som en del av pistolløpserien, så her kommer hele serien med Theodor Solomonsen etterhvert. Spennende bok.

Bokens bakside: En seriemorder herjer i Bergens gater under tilnavnet Bibelmorderen. Han dreper bare prostituerte og etterlater bibelsitater risset inn på kroppen til offeret. Så langt er fire prostuerte drept.

Bedriftsrådgiver og psykoterapaut Theodor Solomonsen blir motvillig dratt inn i saken. Ved hjelp av den vakre politietterforskeren Amalie Botega oppdager Solomonsen at det går en rød tråd fra drapet i Bergen tilbake til en misjonsstasjon i Kongo. 

Det han trodde ville bli en enkel sak, viser seg å avsløre korrupsjon i det offentlige, svindel med fadderordningen og bistandsstøtte, utro politikere, barnesoldater, prostitusjon og  trafficking 

Forfatter: Egil Foss Iversen. Født 1949 i Florø. Utdannet som bedrifts- og markeds økonom med tilleggsutdannelse i organisasjons- og kommunikasjonspsykologi. Yrkeserfaring innen administrasjon, ledelse og menneskelige ressurser. Holdt kurs i kommunikasjon, motivasjon og personlig utvikling.

Synes dette var en spennende bok med mange overraskende vinklinger, liker måten Solomonsen snakker på med mange  humoristiske innslag. En bok jeg anbefaler

Terningkast 5