Ni liv av Emilie Schepp. Krim/ Spenning. Bok 6 med statsadvokat Jana Berzelius.

Ni liv av Emilie Schepp. Krim/ Spenning. Bok 6 med statsadvokat Jana Berzelius.

EMILIE SCHEPP ER EN ANNERLEDES KRIM, SYKT SPENNENDE ALLE 6 I SERIEN OM STATSADVOKATEN JANA BERZELIUS.  EN HØYAKTUELL SPENNINGROMAN MED VOLD- OG GJENGKRIMINALITET.

Forfatter: Emilie Schepp. Forlag: Gyldendal.  Utgivelsesår: 2021.

Emelie Schepp (f. 1979) er oppvokst i Motala, men bor nå utenfor Norrköping med mann og to barn. Hun har arbeidet mange år som prosjektleder i reklamebransjen, men skriver nå på fulltid. Emelie er aktiv på sosiale medier og er en populær blogger. Hun debuterte med Merket for livet. Deretter kom Hvite spor, Skjult agenda, Pappas gutt og Broder Jakob. Alle med statsadvokat Jana Berzelius som hovedkarakter.

Den sjette boken i serien om statsadvokat Jana Berzelius. En tidlig aprilmorgen spres en film med en ung mann på YouTube. Han er mishandlet og har eksplosiver festet til kroppen. Politiet forstår at dette er seriøst, men de rekker ikke å identifisere stedet han er på, før bomben eksploderer. Det er det fjerde medlemmet av det kriminelle nettverket Komados som er drept på kort tid. Men er det samme gjerningsmann som står bak de fire drapene? Kriminalbetjent Mia Bolander får hjelp av den nye etterforskeren Patrik Wiking til å løse saken. Problemet er at ingen vil snakke med dem. Ingen har hørt noe, ingen har sett noe. Da Jana Berzelius blir med i etterforskningen, innser hun at saken har direkte koblinger til henne selv. Som statsadvokat har det alltid vært hennes oppgave å finne sannheten. Nå får hun uventet hjelp til å skjule den. Ni liv er den sjette boken i serien om statsadvokat Jana Berzelius. Det er en høyaktuell spenningsroman om vold og gjengkriminalitet, og om de kreftene som kan ta over når noe må skjules for enhver pris.

Min mening: En spennende og annerledes serie. Godt skrevet, korte kapitler, gode karakterer og sykt spennende da statsadvokat Jana Berzelius gjør alt for å skjule sin fortid. I denne boken kom det mer frem hva som driver henne. Slutten gjør at man gleder seg til neste bok. Anbefales på det sterkeste.

Terningkast 5  #emilieschepp  #Gyldendal #janaberzelius  @hildes-bokblogg  @hildesbokhylle 

 

Ringmannen av Jan Erik Fjell. Krim. Bok 8 med Anton Brekke.

Ringmannen av Jan Erik Fjell. Krim. Bok 8 med Anton Brekke. Lest på Book bites.

Forfatter: Jan Erik Fjell.   Forlag: Strawberry Publishing.  Utgivelsesår: 2021.

EN NY ANTON BREKKE KRIM ER HØSTENS HØYDEPUNKT, VANSKELIG Å LEGGE FRA SEG, ANBEFALES PÅ DET STERKESTE, MEN DU KAN BLI AVHENGIG, FORDELEN ER AT DU HAR 8 BØKER FORAN DEG.

Jan-Erik Fjell debuterte i 2009 med boka Pus. I 2010 skrev han kriminalromanen Tysteren. Denne fikk  han som yngste forfatteren som hadde fått Bokhandlerprisen.  

Cecilie Olin kommer aldri hjem etter en tur på byen. To dager senere blir hun funnet kvalt. Kroppen er mishandlet. Den massive volden er påført post mortem og gir inntrykk av å være personlig. Ektemannen kommer snart på etterforskernes radar, men så blir en ny kvinne meldt savnet. Magnus Torp er sendt fra Kripos for å bistå det lokale politiet. Han følger spor som til slutt skal ta ham over 20 år tilbake i tid, til et uoppklart drap 60 mil unna. Samtidig forsøker han å dra sin tidligere kollega Anton Brekke opp fra dypet. Anton har mistet jobben i politiet, og tror ikke det er mulig å komme nærmere bunnen. Han tar feil. Denne gangen tar det lang tid før Magnus får hjelp av Anton, og da har Anton et helt annet motiv enn å fange Cecilie Olins drapsmann. For denne gangen er det blitt personlig.

Min mening: Spennende bok som alltid uten masse guff og gørr. Bra karakterer, lettlest og godt språk. Krimplottet er troverdig, likte vendingene. Boka bygger seg sakte opp og er vanskelig å legge fra seg med alle småhistoriene som knyttes sammen tilslutt.Sansen for Anton Brekke, en forsoffen, rufsete fyr som er spilleavhengig, digger de kjappe replikkene han slenger ut av seg. For en dramatisk slutt. Desverre alt for mange måneder til neste bok. Anbefales på det sterkeste.

Terningkast: 5+    #janerikfjell     #strawberrypublishing

 

Risiko av Sven G. Simonsen. Debutbok. Finansthriller.

Risiko av Sven G. Simonsen. Debutbok. Finansthriller. Lese-eksemplar av forfatter.

Forfatter: Sven G. Simonsen  Forlag: Press   Utgivelsesår: 2020.

EN RÅSPENNENDE FINANSTHRILLER SOM ER VANSKELIG Å LEGGE FRA SEG MED BUNNSOLIDE KARAKTERER OG ET SPENNENDE PLOTT. ANBEFALES.

Forfatter: Sven G. Simonsen (f. 1965) er statsviter (dr. philos.), forfatter, journalist og bistandsarbeider. I 1994-2008 var han forsker ved Institutt for fredsforskning (PRIO) i Oslo. Han har hatt en rekke FN-oppdrag i Afrika og Asia, og han har også flere ganger vært internasjonal valgobservatør.

Liv Eriksson er psykolog og har arbeidet i noen av verdens tøffeste konfliktområder, men når kjæresten Olav faller i døden mens de er på klatreferie i Thailand, bryter hun sammen og isolerer seg. På nettet ligger en film som overfallet. Noen der ute vet hva som egentlig skjedde da han døde.

Olav var spesialetterforsker i Økokrim og hadde hemmeligheter som hverken hun eller hans kollegaer visste om. Kjente hun han egentlig?

Jakten på sannheten henne på en reise, til München, Kypros, Beirut, som blir stadig farligere etter hvert som hun nærmer seg avsløringen av en forbrytelse av spektakulære dimensjoner.

Min mening: Her er det et halsbrekkende tempo av en actionthriller med en kvinnelig helt, Liv som rett og slett tar pusten fra deg. Godt språk og spennende plott. Sterke karakterer. Anbefales.

Terningkast 5+  #svengsimonsen   #press

 

Kastanjemannen av Søren Sveistrup. Debutbok.

Kastjanjemannen av Søren Sveistrup. Krim/ thriller. Debutbok.

EN HESEBLESENDE SERIEMORDERTHRILLER SOM ER GRØSSENDE GOD. EN PLOTTBYGGER SOM VET HVORDAN HAN SKAL HEKTE LESEREN.

En politimann rykker ut til et oppdrag på en gård, han tenker på jaktsesongen har begynt. På gården spaserer han inn i et blodbad som får betydning videre i boka. For en start.

Forfatter: Søren Sveistrup, født 1968,dansk manusforfatter. Skrevet flere tv-serier. Utdannelse: Den Danske Filmskole. Utmerkelse:  Danske Dramatikeres Hæderspris ( 2008).Skaper av tv-serien Forbrytelsen.

I en av Københavns forsteder blir en ung kvinne funnet drept på en lekeplass. Den ene hånden hennes er skåret av. Over henne henger en liten kastanjemann.

Etterforsker Naia Thulin settes på saken. Snart oppdager hun og makker Mark Hess at det er et fingeravtrykk på den lille kastanjemann. Fingeravtrykket stammer fra en jente som politiet tror er blitt drept, sosialminister Rosa Hartungs forsvunnede datter. En mann har tilstått drapet på jenta, og saken regnes for oppklart.

Kort tid etter blir enda en kvinne funnet drept. På stedet finner politiet en ny kastanjemann,med de de samme fingeravtrykkene. Thulin og Hess begynner å lete etter en sammenheng mellom sosialministerens forsvunne datter og de mye dere kvinnene.

Drapene skaper angst over hele landet, og de to etterforskerne frykter at morderen har en plan og at flere liv står i fare.

Min mening: En råbra krim fra start til slutt. Godt språk. Kapitlene er bygget opp troverdig og med kjappe sceneskift, blir dratt inn i historien.En del vendinger som forandrer alt. Skremmende lesning, hvordan Netflix har skrudd serien i sammen blir spennende, grugleder meg til å se den, da det er en del ekle ting i boken som jeg håper ikke blir filmet for godt.

Terningkast 5  #sørensveistrup

 

 

 

Boks 21 av Roslund og Hellstrøm. Bok 2 med Ewert Grens.

Boks 21 av Roslund og Hellstrøm. Krim/ thriller. Bok 2 med Ewert Grens. Hørt på Storytel.

Forfatter: Roslund og Hellstrøm Forlag: Aschehoug  Utgivelsesår: 2006

Hun holdt mamma hardt i hånden. Det hadde hun gjort ofte det siste året. Klemt mammas myke hånd hardt og fått en håndklem tilbake.

THRILLER OM TAP, AVHENGIGHET OG HEVN.

Fofattere: Anders Roslund( journalist) og Børge Hellstrøm (kriminalomsorgsdebattanten), svenske,krimduo, oversatt til mange språk og fått glassnøkkelen ( 2005) for Udyret, Guldpocket( 2005)

Bokens bakside: En ung kvinne blir funnet med trettifem piskerapp over ryggen i en leilighet utstyrt med elektronisk lås. En desperat mann blander vaskemiddel og amfetamin som han selger. Brukerne nærmest etser bort.

Snart skal en av dem rase ned trappen i rullestol, så ansiktet smeller rett i en vegg. En annen skal ta heisen ned til likhet, sikte med pistol og ta både døde og levende gisler.

Førstebetjent Ewert Grens og hans kollega Sven Sundkvist leder plutselig to ulike kriminalsaker fra en operasjonssal på akkuttinntaket.

Her handler det om liv og hvordan ofre blir gjerningsmenn og om boks 2q som skjuler to unge kvinners liv. 

Min mening: En røff leseopplevelse om et samfunn vi ikke vil se, med handel med unge jenter pågår bak låste dører. Her skildres et mørkt samfunn og handel om liv. Prostitusjon, der man måtte ha tolv menn hver kveld.

En skremmende bok med mange forviklinger, egoisme og overraskelser. Her de svake blir utnyttet og lurt.Godt språk og lettlest. En troverdig historie som man kan grøsse av.

Terningkast 5   #roslundhellstrøm  #ashehoug