Sov godt av Mark Billingham

Sov godt av Mark Billingham, hørt på Storytel. Krim, Bok 1 med Tom Thorne.

Denne boken startet spennende. Tom Thorne er en politimann som er lite populær med mange egne meninger. Men flink i jobben sin og står over en nesten umulig sak.

Mark Billingham, født 1961, forfatter, vært med i flere tv-show.

Bokens omtale:  Alison kan se, høre og føle, men hun kan ikke røre seg. Politiet trorførst at de står overfor en seriemorder som har gjort en feil fordi Alison overlever. Men snart finner kriminalførstebetjent Tom Thorne ut at hun er morderens mesterstykke.

Thorn er en litt sær politimann med sans for outsidere og Johnny Cash. Kan han nå inn til Alison? Hva slags menneske som ved en feiltakelse dreper tre kvinner, men lykkes med å holde den fjerde i et slags live?

Denne boken likte jeg fra første side, var spennende hele veien.

Terningkast 5

 

Alle kan drepe av Jørgen Brekke

Alle kan drepe av Jørgen Brekke. Krim. Bok 6 med Odd Singsaker. Hørt på Storytel.

Samtidig som kona skal føde blir Singsaker innvolvert i etterforskningen av drapet på litteraturviteren Tore Harran. Han blir funnet med øynene fjernet. Hva har skjedd? Rekker han frem før fødselen er over?

Jørgen Brekke født 1968, Horten, skrevet flere krimbøker, ungdomsbøker og bidrag i antologier. Skrevet flere krimnoveller.Vant Norlis debutantpris i 2012.

Bokens baksideomtale: 1992: Fem studenter knytter et helt spesielt bånd under en sommerjobb i idylliske Norrtelje. Selma spår at en av dem ende opp som morder. Er det en lek, eller mener hun alvor?

Sensommeren 2014: En avdanket forfatter får en plutselig bestselger med kriminalromanenen Alle kan drepe. Et fredsoffer blir funnet uten øyne i sitt hjem i Trondheim.

Førstebetjent Odd Singsaker får nye utfordringer på hjemmebane, og slites mellom familielivet og en dramatisk etterforskning.

Forlag: Juritzen forlag.

Utgivelseår: 2018

Sider 365

Det har vært en spesiell bok å komme igjennom. Tidsplanen mellom 1992  og 2014 gikk greit, likte skildringene fra 1992 som etterhvert ble flettet inn i 2014. Må le når sjefen beordrer han til å bli hjemme på perm med mor og nyfødt datter. Han får lov til å delta i etterforskningen når han har tatt 5 bleieskift.

Terningkast 4

 

Krypdyrmemoarer av Silje O. Ulstein

Krypdyrmemoarer av Silje O. Ulstein. Psykologisk thriller. Debutbok. Lånt på biblioteket.

For en debut. Utrolig spennende men grusomt ekkel i perioder med pytonslangen Nero som beskrives så godt og levende at man føler den kryper over deg og rundt deg, grøsset mange ganger i denne boken. Får innblikk av slangens tanker og sanser. Liv får et nært forhold til den, fikk den som liten men den blir vokser seg større i løpet av boka. Tilslutt er den en stor pytonslange.

Silje O. Ulstein, født 1985. Har mastergrad i litteraturformidling, har gått på Skrivekunstakademiet og Krimforfatterskolen 2017. Gitt ut 3 noveller og nå debutromanen Krypdyrmemoarerer.

Bokens baksideomtale: Det er få dager før første skoledag etter sommerferie. Elleve år gamle Iben forsvinner sporløst fra sin mor Mariam under en handletur. Mariams umiddelbare reaksjon er flukt. Hun setter seg i bilen og kjører. Langt.

Et kollektiv får en tigerpyton som kjæledyr. Da Liv møter slangen Nero for første gang, overveldes hun. Hun trodde ikke det var mulig for henne å føle slik for et annet levende vesen.

Forfatter: Silje O. Ulstein

Forlag: Aschehoug 

Utgivelsesår: 2020

Antall sider: 444

Med dyp innsikt i menneskesinnet er Krypdyrmemoarer en oppsøkende, mørk og intens psykologisk thriller om ensomhet, sorg,skam og seksuell perfeksjon.

Boka dirrer av spenning og vemmelse.  Anbefales

Terningskast 5

 

 

Hjerteløs av Jørgen Jæger

Hjerteløs av Jørgen Jæger. Krim. Bok 12 med Ole Vik. Lånt

Lensmann Ole Vik er opptatt med sin syke kone Marte, hun skal til Italia for å få et nytt hjerte. Hjemme er det en jakt på hvem som tok livet av lokalavisredaktøren. Handlingen går mellom Fjellberghavn og Roma som Jæger fører oss elegant imellom. Her er hjerteløse mennesker som utnytter kynisk de fortvilende i sykehuskøene for organtrantranplantasjon,og mafiaen tar seg mer enn godt betalt for jobben. 

Jørgen Jæger bor i Bergen,født 1946. Fikk Bokhandlerprisen for Stemmen, Monster, Fortielsen og Guden. Ble nominert til Sølvkniven i 2018 av Randabergs egen krimpris.

Boken omtale: Hans elskede er døende. Tilbudet om redning lukter svidd. Kan han takke ja? Ole Vik står ovenfor et umulig valg. Drapet på en avisredaktør ryster Fjellberghavn. Har bølgen av journalistdrap nådd Norge? Flere drap ryster byen. Politistasjonssjef Cecilie Hopen får ingen lett oppgave når hun skal følge magefølelsen sin, for den er på kollisjonskurs med den tilsynelatende opplagte løsningen.

Midt oppe i det hele må Cecilie også håndtere et tilsynelatende uløselig dilemma og et svik blant sine nærmeste medarbeidere. Marte Mellingsens kropp avviser hjertepumpen som hun går med i påvente av hjertetranplantasjon, og hun er i ferd med å dø i donorkøen

Mens Ole Vik leter desperat etter en utvei for å redde sin kjæres liv, får han et tilbud han takker ja til. Men noe skurrer underveis. Hvor langt er selv en hedersmann som Ole Vik villig til å strekke seg for å redde livet til den han elsker?

Forlag: Capitana

Utgitt: 2020

Sider: 463

Må si at denne boken gjorde noe med meg, vanskelig å legge bort da boka tar opp et aktuelt tema, synes dette er den beste boka til Jæger med action og spenning . Selv om  utgangspunktet er en snill krim så satt jeg på nåler. 

Må skryte av oppleser Torgeir Reiten med innlevelse av fortvilelse at jeg ble lattermild til tider selv om det egentlig ikke var noe å le av.

Terningkast 6