Blå storm av Ørjan N. Karlsson

Blå storm av Ørjan N. Karlsson. Thriller. Bok 2 med Ida Vinterdal. Hørt på Storytel. 

En fantastisk, nervepirrende thriller med raske sceneskift, helt i min smak. Voldsom thriller fra norsk virkelighet ut fra en spektakulær hendelse.

Forfatter: Ørjan N. Karlsson  Forlag: Gyldendal Utgivelsesår: 2020

NATO er splittet, Norge står alene mot en nådeløs fiende! Ida Vinterdal, legg øret i spesialstyrken Gruppe Alpha, sendes ut på et umulig oppdrag. De må ta seg usett inn i den russiske anklagen Kallinggrad for å frigjøre informantene sin, som har advart om russisk anslag på norsk jord, og nå er pågrepet av den russiske militæretterretningen..

Samtidig pågår forberedelsene til NATO-toppmøtet i Oslo for fullt. Det begynner å haste, og for Ida virker det som om russerne hele tiden forutså nordmennene neste trekk. Er det en sammenheng hun ikke ser? Hva om hun og Gruppe Alpha bare er en brikke i et velregissert, russisk spill? 

I den første boken om Ida Vinterdal, Hvit  aarmada (2019) holdt hun og Gruppe Alpha russerne unna, i Blå storm er det mer alvorlige farer det må demmes opp for. Forrykende spennende hele veien i en dypt realistisk thriller.

Anbefaler boka, en spennende virklighetstro og nervepirrende thriller. For en forfatter som skriver om skjørt forhold mellom Norge og Russland, hvor troverdig boka høres ut. Med mange år i Hæren og Forsvarsdepartementet har han bred kunnskap om internasjonalevthrillere. Gleder meg til neste

Terningkast 5.  #ørjankarlsson  #Gyldendal  #storytel

 

 

 

Kalifatet av Terje Bjøranger

Kalifatet av Terje Bjøranger. Krim/thriller. Bok 3 med Charlie Robertsen. Lest på Book bites.

Dette var en av sommerens spenning som jeg hadde gledet meg til. Nervepirrende, terror og æresrelatert kriminalitet. Charlie Robertsen og politikollega Aisha jobber mot klokka i en forykende realistisk politikrim. Hans venn, Kim og Charlie får store utfordringer da Kim kommer ut av fengslet. De har hatt en relasjon i flere år som nå blir satt på prøve. Hvordan vil det gå? Kommer de seg helskinnet igjennom intrigene? Vi er også innom en ung jente som blir bortført og tvangsgiftet av IS. Føgler henne innimellom med alt det innebærer å være fange.

 Forfatter: Terje Bjøranger Forlag: Cappelen Damm Utgivelsesår: 2021

Forfatter: Terje Bjøranger er ved siden av på være forfatter, er utdannet jurist og er politiadvokat i Kripos.

Bokens bakside: En ung mann blir funnet drept på Bygdøy. Han er iført en oransje kjeledress og holder sitt eget hode i hendene. Det tenkes umiddelbart på IS. Kan det være link til ekstreme islamister eller er det iscenesatt?

Charlie Robertsen og hans politikolleger må jobbe effektivt og godt for å avverge flere drap og ikke minst avverge terroraksjoner man frykter er under planlegging.

Dette er en bok jeg virkelig anbefaler, den er så realistisk og spennende.Fikk problemer med å få skrudd av lyset da det var spenning på hver side. Jeg fikk tro på at dette kunne skje i Norge eller Sverige.Lettlest med korte kapitler Les helst Barcode og Business først.

Terningkast 5+  #terjebjøranger #cappelendamm

 

 

Glassvinge av Katrine Engberg

Glassvinge av Katrine Engberg.Krim. bok 3 med politiJeppe Kølner og Annette Werner. Københavnserien. Hørt på Storytel

4 ungdommer er innlagt på den psykiatriske institusjonen “ Sommerfuglen”, en begår selvmord. Den stenges ned, etter 3 år blir flere som jobbet der drept, alle i vann, men dødsårsaken er at de har forblødd. Hva skjedde på Sommerfuglen? Hvorfor drepes de ansatte?

DET ER HØST I KØBENHAVN…. Og regnet pisker mot bakken. I en av byens mange fontener oppdager man liket av en naken kvinne. På kroppen finner politiet en underlig samling små symmetriskekutt, som det skal vise seg at har ført til kvinnens død. Hun har rett og slett forblødd.

Politiet står overfor en drapsmetode de ikke tidligere har sett. 

Forfatter: Katrine Engberg, dansk Forlag: Capitana Utgivelsesår: 2019

 En lettlest krim, liker Jeppe Kølner som går en usikker fremtid, spesielt i den nye saken,  presterer han ikke blir han byttet ut. Anette Werner er i barselpermisjon, men klarer ikke å la saken ligge.Liikte boka. Anbefales, en god krim som hadde uventede vinklinger

Terningkast 4+  #katrineengberg #capitana  #storytel

 

Hvit armada av Ørjan N. Karlsson

Hvit armada av Ørjan N. Karlsson.Thriller.Bok 1 med Ida Vinterdal  Hørt på Storytel.

Her kommer spenningstoppene uten stans.Realistisk og god fortelling som kunne ha skjedd mellom Norge og Russland,  med russisk angrep mot Norge

Forfatter: Ørjan N. Karlsson, født 1970,  Forlag: Gyldendahl Utgivelsesår: 2019

Hvit armada er en høyaktuell og realistisk thriller fra Norge. For 75 år siden frigjorde russiske soldater Kirkenes. Nå er de tilbake. Norge balanserer på grensen av krig. NATO splittes av interne stridigheter. Kun en liten gruppe norske spesialsoldater kan forhindre katastrofen.

I den russiske industribyen Nikel skjer det en alvorlig ulykke. Flere eksplosjoner i fabrikkanlegget tvinger befolkningen på flukt. Nærmeste trygge havn er Kirkenes, og snart oversvømmes grensen av redde, slitne og forfrosne russere.

Major Frank Halvorsen ved Forsvarets Spesialkommando mistenker at ikke alt ved hendelsen er som det skal. I all hemmelighet sender han et team av sine beste operatører, ledet av løytnant Ida Vinterdag i, for å få et bedre bilde av situasjonen i løpet av noen få, hektiske dager går forholdet mellom Norge og Russland fra foretningsmessig til fiendtlig.

For første gang siden kalde krigen er en væpnet konflikt mellom de to nabolandene, ikke bare mulig, men sannsynlig. I et siste desperat forsøk på å unngå konflikt tar Ida Vinterdal og Frank Halvorsen på seg et oppdrag de sannsynligvis ikke vil slippe levende ifra. Et oppdrag som direkte angår Russland president Vladimir Putin.

En nervepirrende og spennende bok, lettlest, umulig å legge fra seg. Anbefales

Terningkast 5  #ørjankarlsson #gyldendal #storytel

 

 

Terapauten av Helene Flood

Terapeuten av Helene Flood. Debutbok. Psykologisk thriller. Hørt på Storytel

Jeg gledet meg til denne da den var solgt til flere land før den var gitt ut og mye skryt av boka. En velskrevet bok med økende spenning etterhvert og jeg kjente jeg ble dratt med i boka. Ble godt kjent med personene rundt Sara, der det veksles mellom nåtid og og tiden før hun traff Sigurd. Sara tenker mye detaljert til tider, en fordel for leser.

Men er det sant det hun sier eller lyver Sara? Hva har skjedd med Sigurd? Eller  har han bare dratt sin vei?

Forfatter: Helene Flood  Forlag: Aschehoug  utgivelsesår: 2019

Den unge psykologen Sara driver privat praksis for ungdom fra et kontor i det store huset hun deler med sin ambisiøse og overarbeidende arkitektmann, Sigurd. De er midt i oppussingen av den store villaen de har arvet.

En dag legger Sigurd igjen en litt underlig melding på svareren til Sara, og så blir han borte. Det store, halvferdige huset blir raskt lite hjemmekoselig, og føles langt fra trygt. Gjenstander blir borte og dukker opp igjen, og er det fottrinn Sara hører på natten?

Med terapeuten markerer Helene Flood seg som et litterært talent. Terapauten skildrer forvirringen som oppstår i et menneske når omgivelsene plutselig ikke lenger går ihop.

Jeg hadde mange teorier men ikke alle stemte, Flood holdt korta tett helt til siste slutt, moro det. En flott bok som jeg anbefaler.

Terningkast 5-  #heleneflood  #aschehoug  #storytel

 

Blodmåne av Katrine Engberg

Blodmåne av Katrine Engberg. Krim. Bok 2 med Jeppe Kørner og Anette Werner. Hørt på Storytel. 

En flott og spennende krim. Den kritikerroste københavnserien. Dette er en forfatter jeg har sansen for i spenning og flott plott. Liker snushanen Esther, pensjonist, som stikker nesa litt vel dypt i etterforskningen.  Københavnserien anbefaler jeg sterkt.

Forfatter: Katrine Engberg, dansk

En død mann blir funnet i en snøkavl i Ørstedparken. Det viser seg at mannen er en kjent personlighet fra motebransjen, og at han er blitt myrdet på bestialsk vis. Politiet setter alle ressurser inn i jakten på morderen. Det er etterforskerparet Jeppe og Anette Wærner som får i oppgave å løse saken.

Jeppe oppdager at hans beste venn, skuespilleren Johannes Ledmark, er en bekjent av drapsofferet. Men Johannes er forsvunnet er forsvunnet i løse luften, og Jeppe kan ikke avgjøre om vennen selv er i fare, eller om han er involvert i det som har skjedd. 

Men at ting ikke alltid er slik de tilsynelatende ser ut, vet den pensjonerte snushanen Esther de Laurenti bedre enn noen. Hun går i beina på politiet og starter sin egen etterforskning, noe som kan vise seg å være langt fra risikofritt.

Terningkast 5. #katrineengberg #storytel #københavnserien

 

 

Med krigen som skygge av Roger Albrigtsen

Lese-eksemplar av Roy Albrigtsen

Med krigen som skygge. Barndom i etterkrigstidens Finnmark av Roger Albrigtsen. K-Dokumentar

En viktig og sterk bok som handler om å gjenoppbygge Finnmark, der 19 tidsvitner forteller om sin oppvekst i etterkrigstidens Finnmark. Et flott innblikk i barndommen til etterkrigsbarna som vi aldri kan forstå eller fatte hvordan de klarte det. Finnmark ble hardt rammet av krigen. De måtte flykte fra alt de eide fra deres utbombet eller brente hus. Når de kom tilbake måtte de ofte bo i gammer mens de slet med å få bygget opp hus igjen. Rørende og sterkt å lese at de måtte prøve å finne noen brukbare materialer fra utbrente hus. Men det var lite å finne.

Det var farlig for barna å ferdes ute pga ammunisjon og sprengstoff ute, men for noen ble dette et leketøy som var spennende og hysj til foreldre, som igjen kunne skape farlige situasjoner i lek og feil bruk. Dette ble det en del ulykker av for noen.

Øyne blir blanke, blikket vandrer, så da velger forfatter å ikke spørre mer om krigstiden, mange sitter med vonde minner og sår som aldri vil gro og vanskelig å snakke om for de berørte.

En flott hyllest for oppbygging av landet da dette var lite snakk om i media da de i sør ble heltene og mange skjønte ikke hvorfor så mange kom fra nord, hvor hardt rammet de egentlig var.

 Forfatter: Roger Albrigtsen. Forlag: Kristiansen. Utgivelsesår: 2018

Tid : 1939-1945. Etterkrigstiden.

Baksideomtale: Her blir du kjent med 19 menneskers opplevelser fra krigs- og etterkrigstidi Finnmark. Beretningene er åpne, ærlige og sterke. Boken er forfatterens bidrag til historien om et folk der mange med sterke rygger ennå bærer minnenes bagasje.

En flott bok med en barndom vi ikke kan ane noe om, en sterk bok jeg anbefaler.

Terningskast 5

#rogeralbrigtsen #forlagkristiansen

 

 

Det sorte fåret av Jørgen Jæger

Det sorte får et av Jørgen Jæger.Krim.  Bok 0 med Ole Vik. Lest på Book bites. 

Synes det var artig å lese bok 0 av forfatter, bra han ikke slettet og kastet manuset. Ser også hvordan forfatter har utviklet seg gjennom flere bøker. Har storkost meg igjennom historien, synes synd på Bjørn Næss når han ikke ble trodd, uheldigvis for han fikk Ole Vik et hjerteinfarkt og faller i koma uten å kunne hjelpe han ut av situasjonen. Kjørte på et får, blir dømt til 2 års fengsel for å ha kjørt på og drept en ungjente. Men er han uskyldig?

Forfatter: Jørgen Jæger Forlag: Strawberry Publishing. Utgivelsesår: 2021

 Bokens baksideomslag: Det sorte får et er årets gladnyhet for alle Ole Vik-fans. Dette er boken Jørgen Jæger drømte plottet til en natt på 80-tallet. Her vekkes Ole Vik og Cecilie Hopen i Fjellberghavn til live for aller første gang. Boken har aldri vært utgitt. Nå i jubileumsåret til forfatteren, som fyller 75 år, har vi hentet frem dette ur-manuset og presentert det i bokform for leserne, enklere enn de senere bøkene, usminket og ekte.

Manuset har ligget lagret på forfatterens harddisk som bok 0 i alle år. Så velkommen til 80-tallet – med fasttelefoner, dataskrekk, telefaxer og de første mobiltelefonene til bruk i bil.

Glem røykeloven, glem forbudet mot håndholdt mobiltelefon i bilen, glem internett. Facebook, Twitter, smarttelefoner og alle hjelpemidler vi tar som en selvfølge i dag –  oopplev det første møtet  mer lensmann Ole Viks univers i Fjellberghavn.

 Gled dere også til å hilse på sympatiske Bjørn Næss. Han har alt, en søt kone, en kjekk sønn, og snart venter drømmejobben. Så kjører han på et sort får. Boken viser hvordan en liten hendelse kan frata en mann alt.

Lettlest koselig og spennende krim.

Terningkast 4 #jørgenjæger #strawberrypublishing #hildesbokhylle

 

 

 

 

 

Det mørkeste rommet av Hilde Reikrås og Ingunn Røren

 Lese-eksemplar fra Kagge.

Det er sterke historier som fortelles her som vekker sterke følelser over hvor kyniske og sadistiske enkelte kan bli. Når man spør om en 3 måneders baby er jomfru er helt utenfor min fatte-evne. Bruker fattige land til å misbruke sitt eget barn for mat på bordet mens man sitter på nett å ser på og befaler hva de skal gjøre, gjerne så det kommer blod. Føler jeg ikke har ord for denne ondskapen, må nesten leses.Glad for at Dark Room har vært banebrytende i det pedofile miljøet.

I det mørkeste rommet er vi med Bergenspolitiets arbeid for å avsløre pedofile overgrep mot barn på nett, noe som starter uskyldig som venn og bytting av nakenbilder, vil ikke barna sende flere bilder blir de truet til å sende,eller så blir bildene sendt til familie og venner av barnet offentlig. Det gjør vondt å lese dette, men det er viktig å få frem budskapet av hvordan pedofile jobber. Viktig at politiet ligger i forkant, for foreldre som kan beskytte sine barn mot så de ikke blir ødelagt for livet.

Forfatter Hilde Reikrås og Ingunn Røren.  Forlag: Kagge utgivelsesår: 2021

Det mørkeste rommet av Hilde Reikrås og Ingunn Røren. Historien om Dark Room – Norges mest omfattende jakt på nettovergripere.

Operasjon Dark Room begynte på kjøkkenbordet hjemme hos politioverbetjent Hilde Reikrås, og endte som norgeshistoriens mest omfattende sedelighetsetterforskning. Pedofile nettverk med familieferie og samfunnstopper ble avslørt. Utad er mennene velfungerende og hyggelige.På nett viste de sine mørke sider.De oppfordret hverandre til å forgripe seg på egne og andres barn.Hittil er over 100 menn avslørt som følge av etterforskningen. Hilde Reikrås (41) er kvinnen som endret hvordan norsk politi jobber i jakten på overgripere.

I boken forteller ofre, pårørende,etterforskere og en gjerningsmann sine historier for første gang. Erfaringene deres gir verdifull kunnskap for å beskytte barn og unge som lever livene sine på nett.

En bok jeg anbefaler sterkt, selv om den er nervepirrende og guffen

Terningkast 5. #hildereikrås #ingunnrøren #kaggeforlag

 

 

 

 

Minneskogen av Sam Lloyd

Minneskogen av Sam Lloyd. Lest på book bites. Debutbok Psykologisk thriller.

Wow sier jeg, dette må være en bok jeg aldri vil glemme, rå og skummel med barn i bildet som forsvinner, sperres inne og blir utsatt for rå ondskap.Fortellingen veksler mellom Elijah , Ellissa og etterforsker.

Sam Lloyd bor i Surrey, dette er en forfatter man bør legge seg på minne, for en debut.

Forfatter: Sam Lloyd  Forlag: Cappelen Damm utgivelsesår: 2021

Et uheldig trekk kan bety døden…

 Elijah har bodd i Minneskogen så lenge han kan huske. Han bruker mesteparten av tiden sin her. Det er slik han finner Elissa.

 Elissa har akkurat kommet til Minneskogen. Hun har blitt kidnappet under et sjakkmesterskap for ungdom og befinner seg lenket fast i et rom under bakken. Hun innser at denne merkelige gutten er den eneste som kan redde henne.

Elijah vet at kun en av de kommer fra det i live, men hvem overlever? Hvorfor går han ikke til politiet?

Vil du lese en mørk og rå thriller som klistrer deg til stolen, gir deg høy puls og creepy er dette boken for deg. Boken bygger seg opp så slutten er ulidlig spennende. En velskrevet bok.Ser frem til flere bøker av forfatter, jeg digget den. Anbefales.

Terningskast 5+   #samlloyd  #cappelendamm