Forsvinningen av Espen Mowinckel. Spenning for barn fra 6-9 år.

Forsvinningen av Espen Mowinckel. Spenning for barn fra 6-9 år. Lese-eksemplar fra forfatter.

ADAM OG THEO LÆRER AT SAMARBEID ER BRA. SAMMEN LETER DE ETTER FARFAR. FINNER DE HAN?

Brødrene Adam og Theo bor sammen med mor, far og farfar i et gammelt hus i havnebyen Storvik.

Farfar passer brødrene når foreldrene jobber eller har alenetid. Fritid for Adam og Theo er fotball, ja, så sant de ikke er sammen med bestefar. Da skjer det alltid ett eller annet.

En dag er farfar borte. Søkk vekk. Hvor har han blitt av? Adam og Theo  begynner å lete. De finner spor etter farfar ved et mystisk hus i skogen. Hva kan ha hendt?

Kan den beryktede Hettegjengen ha noe med forsvinningen å gjøre? Jakten på farfar blir vanskeligere og skumlere enn brødrene hadde trodd i sin villeste fantasi.

Forfatter: Espen Mowinckel.     Forlag: Panter Forlag.    Utgivelsesår: 2023.

Forfatter: Espen Mowinckel (f.1953) bor i Oslo og har mange års ledererfaring fra salg og markedsføring. Sentralt i dette fagområdet er kommunikasjon, og her, …

Illustratør: Christina Winther, veldig flotte, men det kunne vært sterkere farger til aldersgruppen

Brødrene Adam og Theo bor med mor, far og farfar i et gammelt hus i havnebyen Storvik. Adam er den eldste og ikke redd for noe, han passer på sin lillebror. Theo er et mobbeoffer og er mer redd enn godt er, men sammen med Adam tør han mer. Farfars gode klemmer er også gull verdt og hjelper masse. Når Theo ikke vil på skolen roer farfar det ned og han går etter en god klem.

Farfar er en god help for foreldrene om de jobber eller ønsker alenetid. Adam og Theo er glad i fotball, men ikke når de er med farfar, da gjør de andre ting

Men en dag står ikke farfar utenfor skolen. Hvor er han blitt av? Han er jo alltid der? De går å leter ved huset som Theo syntes var skummelt, det var der han og farfar var på morgenen, før skolen.  Farfar skulle sjekke om det var noe farlig der. Der finner de spor etter farfar. Inne i huset prater en mann i telefonen. Gammern er et problem sier han. Når mopeden starter følger gutta etter op sykkel, de skjønner at det må være farfar han snakket om.

Men det ligner den beryktede Hettegjengen og de er veldig skumle. Theo tør å bli med når Adam drar etter dem.

Guttene lærer at samarbeid er lurt og de klarer mere isammen, for selv om de er redde, er begge sikre på at farfar vil de ha med seg hjem igjen, deres flotte og trygge holdepunkt.

Resten av historien må du lese selv. Det er både en skummel og spennende historie. Finner guttene sin farfar? Hvor forsvant farfar, han kan jo ikke bli borte i løse luften heller. Guttene er glad i han, gode klemmer gir han også når man er lei seg.

Boka er for 6-9 år. De små må nok få hjelp med lesningen, de større klarer dette selv. Språket er bra, noen ord er nok vanskelige for de aller minste, de må nok forklares noen av ordene.

Boka er godt skrevet, men jeg syntes det mangler litt for en barnebok, alder for gutta og hvorfor farfar bor hos dem hadde vært intressant å vite. Noe barn er opptatt av, de liker flere smådetaljer. Bra at det blir skrevet flere barnebøker.

Karakterene er fine, der har vi fått vite det vi trenger. Farfar er en flott karakter som mange barn burde hatt.

Her hele anmeldelsen og i bio på instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/forsvinningen-av-espen-mowinckel-spenning-for-barn-fra-6-9-ar.html

Alt ialt en passe skummel og spennende historie for barn som jeg kan anbefale.

Terningkast 4   #espenmowinckel    #panterforlag

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg