VERSUS. Spis eller bli spist av Christian Renè Wold. Krim. Del 2 i serien med Kiran.

VERSUS. Spis eller bli spist av Christian Renè Wold. Krim. Del 2 i serien med Kiran. Lese-eksemplar fra forfatter.

EN HÅRREISENDE REISE PÅ INNSIDEN AV OSLOS KRIMINELLE UNDERVERDEN MED SEX, DOP OG STATUS.

Året er 2003. Jeg blir dratt med i en intens spennende og usminket reise gjennom Oslos underverden der Kiran vil bryte med sin kriminelle fortid. Klarer han det eller vil dopet dra han tilbake? Det er rått og pulsen stiger ofte gjennom boka, for dette er heftig.

Kiran har vært dørvakt i underverdenen, men planlegger nå en siste banksvindel for å kjøpe seg et eget utested fordi han skal gifte seg med Erica, sin store kjærlighet. Hun er fra Gambia og er stripper. Han finner ut at han må slutte med dop og snorting fordi det har fått taket på han og han blir fort fristet av andre damer i rusen, det er lite populært.

Men alt går ikke alltid som man ønsker, en trøblete begynnelse med Torkel Witt og Kim som skal hjelpe han med banksvindelen.Torkel har kontakter gjennom finans og reklame. Men nå manglet de likviditet, men snart skulle det regne penger…

Gjennom sitt nettverk får Kiran raskt tilgang til dop og penger. De blander Kreatin i kokainen for å tjene mer penger.

Roger som har vært på sykehus i flere måneder etter en coctail med LSD, en tripp som varte i mange dager. Har polstret rom og maler bort drømmene i blod. Han er ganske forvirret og er fortsatt i en tåke, han har mistet kontrollen på fornuften. Han klarer endelig å rømme fra Gaustad, så nå er spillet i gang.Tynne, redde Roger, hjelperen i forrige bok har trent seg opp på kort tid og begynt å bole seg max i tillegg. Han er ikke  til å kjenne igjen og har blitt helt skrudd i hodet. Flere han ønsker å ta. Det blir en kamp på liv og død i hevntoktet. Hvem overlever?

Kiran leker med politiet og feier rundt i byen på blades. Politimannen Ås får ikke mange svar, mer svevende svar og vet ikke noe. Men klarer Kiran å lure Ås? Finner ut at de må forsvinne fra Oslos gater og drar til Gambia når det begynner å brenne under føttene deres.

Men Apollon henter han tilbake fordi han mener Kiran har stjålet penger fra han. Han er mektig og er i en farlig organisasjon. Han har mange korrupte tjenestemenn under seg Hvordan vil dette gå?

 

                               Denne er for dere, Alex, AJ, og de andre som har gått bort alt for tidlig.         

                                                                                 Dere vil aldri bli glemt!                                                     

                                                                                                 🖤                         

En lettlest spennede bok med mange gode karakterer. Fakta og fiksjon går som hånd i hanske. Jeg liker skrivemåten som fenger meg og jeg flyr over sidene i en heseblesende fart.

Min mening her og bio på instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/versus-spis-eller-bli-spist-av-christian-rene-wold-krim-del-2-i-serien-med-kiran.html

Miljø og hendelser er godt beskrevet, jeg ser det for meg, og jeg blir hektet av historien som er spennende, rå og ærlig.  Likte godt den første boken i serien  “Kontra”  også, bør leses først. Anbefales.

Terningkast 5            #christianrenewold             #skamløstforlag

 

Forfatter: Christian Renè Wold.    Forlag: Skamløst forlag.    Utgivelsesår: 2023.

Forfatter: Christian Renè Wold, født 1972, Oslo.

TEMA

Motivasjon, livsstilendring, rus og kriminalitetsforebygging. Sosialfaglige emner, Gatekapital, metode og samvirke.

BOKUTGIVELSER

  • Kontra (Krim og spenning, Skamløst forlag, 2022)
  • Gribbene (Krim og spenning, Skamløst forlag, 2019)
  • Osloeventyr. Vol. 1 (Noveller, Skamløst forlag, 2019)
  • Spenn (Krim og spenning, Aschehoug, 2018)
  • Klovnejakten (Krim og spenning, Aschehoug, 2017)

OM FORFATTEREN

Skriver krim om Oslos underverden på begynnelsen av 2000 tallet. Delvis basert på egne erfaringer i kriminelle miljøer. Er nå utdannet sosionom så legger vel inn litt kriminalitetsforebyggende elementer inn i bøkene.

Christian René Wold var i mange år gangster i Oslo. I Klovnejakten (2017) og Spenn (2018) skildrer han dette miljøet med innlevelse og menneskekunnskap. På scenen gir Christian et uutslettelig inntrykk. Han ser skummel ut – men formidler sin erfaring med klokskap og varme.
-Tom Egeland

 

 

I de beste sirkler av Lene Lauritsen Kjølner. Krim. Del 5 av serien med Olivia Henriksen.

I de beste sirkler av Lene Lauritsen Kjølner. Krim. Del 5 av serien med Olivia Henriksen. Lese- eksemplar fra forfatter.

 NATTLIG SPANING I EN KORNÅKER ETTER  KORNSIRKLER, FINER DE OGSÅ EN DØD MANN, HVORDAN KUNNE DET SKJE?

Privatdetektiv Olivia har fått i oppdrag å løse et helt spesielt mysterium: Hvem lager kornsirkler i åkeren til Erling og Vigdis Svingen? På sin nattlige spaning finner Olivia ikke bare en kornsirkel, men også en død mann. Olivias jobb er å etterforske kornsirkelen, men hun klarer ikke å holde seg unna drapssaken. Mannen som ble drept, hadde mange fiender, så Olivia må spane blant lokalpolitikere, miljøvernere, fallskjermhoppere og UFO-menigheten i sin jakt på morderen.

Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner.    Forlag: Fagervik Forlag.    Utgivelsesår: 2021.

Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner (født 24. juni 1962 på Nøtterøy) er en norsk forfatter som stort sett skriver i sjangeren feelgood– og hyggekrim. Hun stiftet i 2020 Fagervik forlag, oppkalt etter stedet der hun bor. Lene har bakgrunn fra reiseliv og flyselskap, i tillegg til to perioder som folkevalgt i Tønsbergs lokalpolitikk og fylkespolitikken i Vestfold.

Privatdetektiv Olivia Henriksen har fått nytt oppdrag, hun må løse et mysterium: Hvem lager kornsirkler i åkeren til Erling og Vigdis Svingen?

På sin nattlige spaning finner Olivia ikke bare en kornsirkler, men også en død mann. Olivias jobb er å etterforske kornsirklene, men hun klarer er som vanlig ikke å holde seg unna drapssaken.

Mannen som ble drept har mange fiender, så Olivia har flere å spane på blandt lokalpolitikere, miljøvernere, fallskjermhoppere og UFO- menigheten i sin jakt på morderen.

Lettlest bok med godt språk. Dette er en kosekrim uten blod og gørr.

Men i proseccotåken og artige dialoger, er det viktige temaer som dras frem i bøkene. Denne gangen om en kommunesammenslåing i bygda som møter motstand, vi havner også på utenomjordiske vesener, lokalpolitikk og om UFO-entusiastene

Karakterene er helt på plass, og plottet er bra. Noen ganger litt mye snakk om kornsirkler, men så reddes det inn med herlige, sprudlende dialoger.

Olivia løser flere saker og denne gangen handler det om mystiske kornsirkler hos Erling og Vigdis Svingen.. Den første natta hun ligger ute for å spane i kornåkeren faller hun desverre i søvn. Ulempen er at hun finner en død person, lokalpolitiker Finn Foss på morgenen som hun har gått glipp av, hvordan havnet han der? Ikke bare det, han er også naken og ligger i en spesiell posisjon. Hva skjer?

Egentlig er hun der for å finne ut av de kornsirklene, men som den nysgjerrige høna hun er klarer hun selvfølgelig ikke å holde seg unna.Klarer hun å la være å etterforske den døde mannen, svaret er selvfølgelig nei, hun oppdager flere som har et horn i siden til han. Olivia har en egenskap som gjør at de hun spør plaprer ivei og denne mannen ser ut til å ha mange fiender. Klarer hun å løse saken?

Kjæresten Torstein som jobber i politiet er på safari med sin sønn. Olivia prøver å få litt opplysninger fra sjefen hans, men det går ikke så bra. Mona, hennes venninne er også bortreist, litt uvant for både Olivia og leseren, men hun har Alfred, hotellets kokk som trer mer frem i denne boken da Olivia er vikar for Mona.

Vi er lite borti politiet i denne boken, selv om det var manglende fremdrift fra de, så ble saken løst tilslutt. Olivia bør kansje være glad for at Torstein var i utlandet siden hun engasjerte seg mer i drapet enn i kornsirklene, som egentlig var jobben hun var ansatt i. Løste hun saken om kornsirklene?

Min mening her og i Bio på Instagram:https://hildes-bokblogg.blogg.no/i-de-beste-sirkler-av-lene-lauritsen-kjolner-krim-del-5-av-serien-med-olivia-henriksen.html

Jeg digger bøkene med Olivia, humoristiske og artige dialoger med snev av en dose ispedd ironi. Her lever man i sus og dus på Ankerholmen med et glass sprudlende Prosecco eller t og jammen ble det et tandemhopp også.Man blir glad når man leser og det rykker stadig i smilebåndene. Anbefales på det varmeste.

Terningkast 4+    #lenelauritsenkjølner   #fagervikforlag

 

 

Elskede Emilie av Myriam H. Bjerkli. Krim. Del 6 i serien med Håkon Haakonsen

Elskede Emilie av Myriam H. Bjerkli. Krim. Del 6 i serien med Håkon Haakonsen. Lese-eksemplar fra forfatter.

ELSKEDE EMILIE ER EN MEDRIVENDE POLITIKRIM OM HVORDAN LØGNENE KAN VÆRE BÅDE ØDELEGGENDE OG LIMET I EN FAMILIE, OM FAMILIEBÅND SOM ER SKÅRET OVER, OG OM DE MØRKESTE KROKENE AV SAMFUNNET OG I MENNESKESINNET.

Elskede Emilie er en medrivende politikrim om hvordan løgnene kan være både ødeleggende og limet i en familie, om familiebånd som er skåret over, og om de mørkeste krokene av samfunnet og i menneskesinnet. Boken er den sjette i serien om Håkon Haakonsen, som Myriam H. Bjerkli har høstet gode kritikker og fått tre nominasjoner til Sølvkniven for. En sensommerdag i Sandefjord bryter noen ungdommer seg inn i en container utenfor en matbutikk. Mens de ser etter mat de kan redde fra en unødig søppeldød, finner de et avhugget hode. Lokalavisene rapporterer sjokkert om hendelsen, men ingen er mer opprørt enn politioverbetjent Håkon Haakonsen: Han kjenner mannen. Frank Skår, enkemann og faren til Emilie Skår, en jente som fikk en tragisk fireårsdag da moren døde i en bilulykke. Når han nå skal overbringe nyheten om at hun har mistet faren også, oppdager de at den nå attenårige Emilie har forsvunnet. Da den dødssyke Dagny får vite om sønnens død, kan hun ikke fortelle noe om hvor verken Emilie, eller resten av Franks kropp, befinner seg.

Forfatter: Myriam H. Bjerkli.     Forlag: Bonnier Norsk Forlag.   Utgivelsesår: 2023.

 

Forfatter:Myriam Halden Bjerkli (født 3. januar 1963 i Tromsø) er en norsk forfatter, journalist, frilansfotograf, selger, oversetter, og forlagsredaktør / forlegger bosatt i Larvik.

 

Denne boken har jeg vært spent på, men den innfridde med glans, har satt spor etter seg og ble en gedigen tankevekker som jeg aldri vil glemme.

En sensommerdag i Sandefjord bryter noen ungdommer seg inn i en container utenfor en matbutikk. De er Friganere – containerdykkere som lever av det andre kaster.  Mens de leter etter klær eller mat de kan redde fra en unødvendig søppeldød, finner de et avhugget hode. Men hvor er resten av kroppen?

Politioverbetjent Håkon Haakonsen blir tildelt saken. Han kjenner til Frank Skår fra han overbringte dødsbudskapet, om at hans kone døde fjorten år tidligere. Han er enkemann og faren til Emilie, en jente som fikk en tragisk fireårsdag da moren døde i en bilulykke.

Når de drar for å snakke med attenårige Emilie, at hennes far er funnet drept, er hun sporløst forsvunnet. Hvor er Emilie? Er det hun som har drept faren? Er hun i live?

Da den dødsyke Dagny får vite om sønnens død, vet hun ikke hvor Emilie er eller hvor resten av Franks kropp befinner seg.

Parallelt følger vi Emilie Skår sine iPhone notat, der kommer det mer og mer frem hvordan hennes liv utarter seg i en skremmende retning. Hvordan vil det ende?

En lettlest og tankevekkende, skremmende bok. Måtte ta litt pauser innimellom, men måtte kjapt opp med boka for å lese hvordan det går videre. Med andre ord, jeg ble rett og slett sugd inn i historien her.

Kapitlene er handlingsmettede og passe lange. Vi blir passe kjent med steder og miljø.

Noen av karakterene har vi fulgt i flere bøker. De nye blir vi passe kjent med.

Håkon en en stødig kar, er kjærest med Sigrid som er flere år yngre, hun har en sønn på 6 år. Han er flink i jobben sin. Han husket Emilie med det lyse håret, som åpnet døren med et forventningsmil på at mamma skulle komme hjem med pizza og ikke et dødsbudskap. Hun fylte 4 år idag og 4 pakker lå uåpnet i sofaen.Han har vært noen ganger hos Dagny,  mor til den drepte Frank, hun har ikke mye å fortelle. En dag ringer det fra sykehjemmet,  Dagny ønsker å snakke med han, hun har bare timer igjen,han får viktige opplysninger fra henne. Hva får han vite? Men vil det hjelpe saken deres?

Emilie er sporløst forsvunnet, de hører ikke fra henne, enda hun nå har vært etterlyst i Åsted Norge. Kan hun være drept? Eller har hun stukket av fordi hun drepte pappa?

Emilie, 4 år: Jeg skrek når de senket kisten. Pappa holdt meg og prøvde å trøste. Det hjalp ikke, for mammas kiste fortsatte å synke, forsvinne ned i det dype,sorte hullet. Mange gråt, jeg bare skrek.

Det blir noen vendinger og plutselig vet man mer, mye mer etter den ene overraskelsen etter den andre

Det viktigste temaet her er menneskesinn, hva det kan gjøre med deg og hvor mørkt det til tider kan bli Forfatter er god på å få deg til å føle du er i en berg og dal bane. Hele følelsesregisteret ditt blusser opp,  du blir plutselig provosert og når det blir rolig kommer det noe som gjør deg sint. For en bok og hvor godt den er skrevet. Når man klarer å fyre opp alle følelsene gang på gang. Jeg var rett og slett sliten når jeg var ferdig. Tankene går i spinn, denne boken kommer til å sitte lenge i kroppen og hodet mitt.

Min mening her og i Bio på Instagram:https://hildes-bokblogg.blogg.no/elskede-emilie-av-myriam-h-bjerkli-krim-del-6-i-serien-med-hakon-haakonsen.html

Terningkast 5+   #myriambjerkli    #bonniernorskforlag

 

 

 

 

 

 

Ensomme søstre av Simon Häggström. Krim. Del 3 i serien med Menneskehandelsgruppen.

Ensomme søstre av Simon Häggström. Krim. Del 3 i serien med Menneskehandelsgruppen. Lese-eksemplar fra HarperCollins.

NÅR MAN BLIR FANGET I EN VERDEN AV PORNOGRAFI, PROSTITUSJON OG NARKOTIKA. MENNESKEHANDELSGRUPPEN FANGER DE OPP, OG DE KAN KUN HJELPE DE SOM VIL HJELPES. HER ER DET OFTE SNAKK  OM ET OPPDRAG PÅ LIV OG DØD.

Amanda flykter fra sin voldelige kjæreste og prøver å overleve på gata i Stockholm. En sen kveld blir hun mishandlet av en guttegjeng, og får uventet hjelp av en mann som plutselig dukker opp fra skyggene. Hun blir fascinert av beskytteren, men hvem er han og hvorfor hjelper han henne? Markus Lundström og Natalia Volotkova fra menneskehandelgruppen får en telefon fra Jennifer, ei jente de kjenner fra en tidligere sak. Hun er bekymret for storesøsteren og trygler politiet om hjelp. De oppdager at Amanda er fanget i en verden av pornografi, prostitusjon og narkotika. Da politiet står fast, innser Jennifer at hun er den eneste som kan redde søsteren – men det blir snart et oppdrag på liv og død. «Ensomme søstre» handler om vennskap og søsterskap, og om hvem jenta i pornofilmen er når kameraet er skrudd av. Dette er den tredje frittstående delen i serien om Menneskehandelgruppen. Om forfatteren: SIMON HÄGGSTRÖM er forfatter og politi. Han har spesialisert seg på prostitusjon og menneskehandel for seksuelle formål, og jobber ved Norrmalmspolisen i Stockholm. Ensomme søstre er tredje frittstående del i serien om Menneskehandelgruppen. Han har tidligere utgitt bøkene «Jentene som sprang» og «Jentene i skyggen» på norsk (2022). I 2022 mottok Simon Häggström St. Eriksmedaljen for sin innsats som politi i Stockholm.

Forfatter: Simon Häggström.     Forlag: HarperCollins.      Utgivelsesår: 2023.

Forfatter: Simon Häggström, født 1982, født i India, svensk forfatter og politi i Menneskehandelsgruppen.

Dette er tredje bok i serien om Menneskehandelsgruppen, ser frem til å lese selv om det er hard kost til tider og jeg tok noen pauser i lesningen.

Amanda flykter ifra sin voldelige kjæreste og prøver å overleve på gata i Stockholm. En sen kveld blir hun mishandlet av en guttegjeng, og får uventet hjelp av en mann som plutselig dukker opp fra skyggene.

Hun blir fascinert av beskyttelsen, men hvem er han og hvorfor hjelper han henne?

Markus Lundström og Natalia Volotkova fra menneskehandelsgruppen får en telefon fra Jennifer, ei jente de kjenner fra en tidligere sak. Hun er bekymret for storesøsteren og trygler politiet om hjelp.

De oppdager at Amanda er fanget i en verden av pornografi, prostitusjon og narkotika. Da politiet står fast, innser Jennifer at hun er den eneste som kan redde søsteren – men det blir snart et oppdrag på liv og død.

Ensomme søstre handler om vennskap og søsterskap, og hvem jenta i pornofilmer er når kameraet er skrudd av.

En lettlest bok med menneskehandel, er en rå politikrim fra en underverden det blir lukket øynene for, over hva som skjer, vel verdt å lese. En fiktiv historie basert på virkelige hendelser.

Blandt narkotika, prostitusjon og pornografi beveger vi oss i Stockholms gater, for en arbeidsplass, hvor mye disse i Menneskehandelsgruppen står i, hva de opplever og ser av triste og grusomme situasjoner. Sier takk for at noen velger å hjelpe disse stakkars jentene i sine nedverdige liv, Simon Häggström beskriver sin arbeidsplass så godt at man får vondt i maven av å lese det og hjertet gråter for disse ensomme jentene.

Et troverdig persongalleri vi har fulgt i 3 bøker nå.

Tema: Menneskehandel, prostitisjon og misbruk.

Markus er leder for menneskehandelsgruppen, ikke alltid enkelt med Natalia i staben,som ofte går sine egne veier. På hjemmefronten sliter han også med kona som syntes han deltar for  lite i familielivet deres. Dette blir et stort problem for han at ikke kona ser hvor mye han gir i jobben. For mye til tider. Klarer de å ordne opp?

Natalia er bekymret for jobben etter at hun gikk over streken når hun mishandlet en hallik og slo pistolskjeftet gjentatte ganger i ansiktet hans.Voldshandlingen var ikke berettighet.  Får hun beholde jobben etter dette? Hun er en tøff politidame  som har et språk og humør som andre tar avstand fra. Men hun er en av de beste i jobben sin.

Vi møter igjen Amanda og Jennifer som er søstre. Amanda har begynt å røyke heroin. Vennene hennes vil ikke ha noe med henne å gjøre før hun slutter med heroin. Men hun føler hun blir lykkelig av det. Amanda prøver å raske sammen penger til heroin. En dag blir hun mishandlet av noen gutter, de dytter og sparker henne, hun mister dopet sitt og de tramper det ned i asfalten. Plutselig kommer det en ukjent og hjelper henne. Alexis tar henne med hjem, hun får heroin og han finner ut at det er lurere og tryggere for henne å spille i en pornofilm. Alexis er veldig forståelsesfull og snill, men er han egentlig det?

Jennifer, søsteren er på et ungdomshjem. Hun er bekymret for Amanda, ber Markus og Natalia om hjelp, men de kan ikke gjøre så mye hvis Amanda ikke vil ha hjelp og sier at hun blir tvunget til å være med i en pornofilm. Jennifer stikker av, vil ordne opp selv og vil ta Aleksis. Dette kan fort havne i en situasjon på liv og død. Hvordan vil det ende?

Den hundrede kvinnen man kan hjelpe, der 99 var mislykkede, det er verdt det. For henne var det forskjellen mellom liv og død. Sånn må man tenke ellers klarer du ikke å jobbe med dette.

Min mening her og i Bio på Instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/ensomme-sostre-av-simon-haggstrom-krim-del-3-i-serien-med-menneskehandelsgruppen.html

Syntes dette var en spennende bok, det triste er at mye av det vi leser desverre har skjedd. En bok jeg anbefaler og som sitter i kroppen lenge etter at du har lest den.

Terningkast 5+  #simonhäggström   #harpercollins  #harpercollins_norway

 

 

 

 

Frossent gull av Cilla og Rolf Börjlind. Krim. Del 6 i serien med Olivia Rönning og Tom Stilton.

Frossent gull av Cilla og Rolf Börjlind. Krim. Del 6 i serien med Olivia Rönning og Tom Stilton. Lydbok.

ETTER ET PLUTSELIG UVÆR STYRTER HELIKOPTERET, PILOTEN HARDT SKADET OG RADIOEN ØDELAGT. OLIVIA HAR INGEN MULIGHET FOR Å KONTAKTE NOEN.

En mørk hemmelighet som strekker seg tilbake til andre verdenskrig. På slutten av en veldig varm sommer blir liket av en mann funnet langt oppe i fjellene. Det viser seg at mannen ble skutt, og at kroppen har ligget gjemt under snøen i over 20 år. Olivia Rönning blir sendt for å etterforske saken. I helikopteret på vei til stedet der mannen ble funnet, blir de overrasket av et plutselig uvær, og helikopteret styrter. Når Olivia våkner, er piloten hardt skadet og radioen ødelagt – hun har ingen mulighet til å kontakte noen. Olivia begynner å gå og finner en sesongstengt fiskecamp. Men det viser seg at hun ikke er alene på fjellet. Det er også andre som vil få rede på eller skjule sannheten om den døde mannen. Når Tom Stilton får beskjed om at Olivia har store problemer, reiser han straks hjem fra Thailand for å hjelpe henne. Sammen avdekker de at den drepte mannen på fjellet er et offer for en hemmelighet med røtter tilbake til andre verdenskrig. «Det er et forrykende tempo gjennom hele romanen, som vil glede alle som ønsker en spennende leseropplevelse.» Marit Egaas, Stavanger Aftenblad

Forfatter: Cilla og Rolf Börjlind.    Forlag: Gyldendal.    Utgivelsesår: 2021.

Forfattere: Ceilla Börjlind er, sammen med sin mann Rolf Börjlind, en av Sveriges mest erfarne manusforfattere. De står blant annet bak de kritikerroste tv-seriene Graven og Morden. De har også skrevet manus til 26 Beckfilmer. Deres første bok, Springflo, er filmatisert og ble vist som tv-serie på NRK1 sommeren 2016.

Dette er den serie jeg har likt godt, så da er det bare å komme igang.

En mørk hemmelighet som strekker seg tilbake til andre verdenskrig. På slutten av en varm sommerdag blir liket av en mann funnet langt oppe i fjellene. Det viser seg at han har blitt skutt, kroppen har ligget under snøen i over 20 år.

Olivia Rønning blir sendt for å etterforske saken. De blir plutselig overrasket av uvær på vei opp til stedet, og helikopteret styrter. Når Olivia våkner, er piloten hardt skadet og radioen er ødelagt -hun får ikke kontaktet noen. Hun begynner å gå og finner en sesongstart fiskecamp.

Hun er ikke alene på fjellet. Det er også andre som får rede på eller skjule sannheten om den døde mannen.

Tom Stilton er i Thailand, men drar straks hjem for å hjelpe til når han hører om Olivias problemer. Sammen avdekker de at hendelsen med mannen går helt tilbake til andre verdenskrig og at den drepte mannen er et offer for en hemmelighet.

Er handlingen knyttet til at Fredrik Kaldma, den drepte, var same? Eller hans miljøengasjement?

Lettlest og spennende bok med et godt driv og et bra plott uten makabre detaljer.

Liker godt karakterene i boken. Bikarakterene får vi det vi trenger å vite.

Olivia Rönning er en lovende ung politietterforsker, en flott dame vi har fulgt i 6 bøker nå. Hun havner i en skytescene, og blir selv truffet på sin ferd. Hun  finner ly til de finner henne.

Tom Stilton har bosatt seg i Thailand der han lever stille og rolig, men når Olivia havner i problemer hiver han seg på første fly for å hjelpe henne. Han er bekymret og glad i den unge damen.

Det blir noen røde tråder, de samler seg tilslutt i en dramatisk spenning på slutten.

Min mening her og i Bio på Instagram :https://hildes-bokblogg.blogg.no/frossent-gull-av-cilla-og-rolf-borjlind-krim-del-6-i-serien-med-olivia-ronning-og-tom-stilton.html

En god serie jeg kan abefale med et bra plott og spenning. Begynn med første bok.

Terningkast 4+    #çillaborjlind     #rolfbjorlind     #gyldendal

 

 

Enkene av Pascal Engman. Thriller. Del 3 i serien med Vanessa Frank.

Enkene av Pascal Engman. Thriller. Del 3 i serien med Vanessa Frank. Lese- eksemplar fra Gyldendal.

NÅR SPORENE BEGYNNER  Å PEKE MOT ISLAMISTISKE FUNDAMENTALISTER, ER SKREKKEN ET FAKTUM. KLARER VANESSA FRANK Å STOPPE DEM?

Enkene er den tredje, frittstående boken med politietterforsker Vanessa Frank. En politimann blir funnet drept i en av Stockholms rolige bydeler. Bare et par minutter unna blir enda et offer funnet drept, en ung kvinne med ukjent identitet. De to drapene leder politietterforsker Vanessa Frank inn i en kronglete utredning som blir mer personlig enn hun noen gang kunne ane. Når sporene begynner å peke mot islamistiske fundamentalister, er skrekken et faktum. Vestlige samfunn blir mer og mer engstelig for terrorisme, samtidig som terrornettverkene blir flinkere til å operere i det skjulte. Sorg kan føre mennesker sammen, men kan også være en enorm drivkraft til hevn.

Pascal Engman er den nye generasjonens mester … Med lett hånd kaster han deg inn i historiene sine. Det er mesterlig. Pascal Engman er Sveriges nye thrillerkonge. Blandingen av fiksjon og realisme er uslåelig. Han skriver om et Sverige som alle ser, men som få klarer å skildre. Enkene holder et høyt internasjonalt nivå, hele veien gjennom. Et usvikelig talent for å bygge opp spenning.

Forfatter: Pascal Engman.       Forlag: Gyldendal.     Utgivelsesår: 2022.

Forfatter:Pascal Engman (Pascal Carl Orlando Engman Murchio, født i 1986 i Stockholm) er en svensk journalist of forfatter. Han har bakgrunn fra avisen Expressen.

EN politimann blir funnet drept i en av Stockholms rolige bydeler. Bare et par minutter unna blir enda et offer funnet drept, en ung kvinne med ukjent identitet.

Det blir en kronglete utredning for  politietterforsker Vanessa Frank med de to drapene som blir mere personlige enn hun noen gang kunne ane. Når sporene  begynner å peke mot islamistiske fundamentalister, er skrekken et faktum.

Vestlige samfunn blir mer og mer engstelig for terrorisme, samtidig som terrornettverkene blir flinkere til å operere i det skjulte. Sorg kan føre mennesker sammen, men kan også være en enorm drivkraft til hevn.

Lettlest og velskrevet. er en thriller med internasjonalt format, en action som bygger seg sakte opp. Det er rett og slett så mye action at det kan være vanskelig å få puste til tider.Det blir mange røde tråder å holde styr på, men det blir likevel til en sammenheng på slutten.

Blandingen av fiksjon og realisme er rå og fantastisk, lest alle bøkene og de er så godt gjennomførte til fingerspissene alle tre. Det har vært en nervepirrende reise med både gåsehud, nerver og pusteproblemer når det går til uante høyde med action.

Det er islamske terrorister, og vi får innblikk i hvordan en IS-terrorcelle jobber. For de er det en ære å bli martyr fordi de har en hellig overbevisning og tro på dette.

Mange gode karakterer som er troverdige i boka, noen følger vi ofte , andre innimellom. Noen er vi med i deres tankesett og det var veldig spennende.

Vanessa Frank blir satt ut av spill da hun kjente den unge kvinnen som ble drept. Hun er vanligvis en tøff politidame med bein i nesen. Men her datt hun litt ut et øyeblikk.

Nicolas Paderes har vært i Londen et par år, men tilbake i Stockholm igjen. Sikkerhetsvakt for rikmannen Johannes og hans familie.

Axel, en stakkar som jobber med IT lever for sønnen, verden hans går i grus når sønnen Simen blir livstruende skadd i en påkjørsel. Alex ser det er bilen til Johan og ønsker å ta han,er full av hat og treffer på Nicholas når han skal drepe Johan. Nicholas får han til å ta til fornuft og klarer å stoppe han.

Thomas finner eskortepiker til rikmenn, så her kommer Moly inn i bildet som prostituert. Hun vil hjem til Kiruna og bort fra dette livet, hun har lagt seg opp en del penger, men så enkelt er det ikke. Thomas vil ha henne til en jobb til…

Min mening her og i Bio på Instagram:https://hildes-bokblogg.blogg.no/enkene-av-pascal-engman-thriller-del-3-i-serien-med-vanessa-frank.html

Det blir en heidundrandes slutt så nervene slo krøll på seg. Var nesten sliten når jeg bladde om til siste side. Les bøkene kronologisk selv om de er avsluttende. Anbefales.

Terningkast 5+    #pascalengman     #gyldendal

 

 

Marta sover av Romy Hausmann. Psykologisk thriller.

Marta sover av Romy Hausmann. Psykologisk thriller. E-bok.

NADJA BLIR EN BRIKKE I ET MAKABERT SPILL DER HUN BÅDE ER DET PERFEKTE OFFERET OG DEN PERFEKTE MORDEREN…

Marta sover, som er Romy Hausmanns andre thriller, er nok en følelsesladet psykologisk thriller i toppklassen. En gripende historie om fortid, skyld og gjengjeldelse. Den enestående debuten Elskede barn ble en kritikerrost internasjonal storselger. Det er mange år siden Nadja Kulka ble dømt for en grusom forbrytelse. Hun har sonet straffen sin. Det er ingenting hun heller vil enn å leve et vanlig liv: bo i en hyggelig leilighet, ha fast jobb, noen få venner … Men da en av vennene hennes, den vakre og frisinnede Laura, dreper kjæresten sin, ber hun Nadja om hjelp. De to kvinnene drar til et avsidesliggende hus i skogen for å begrave liket. Men planen deres går fort i oppløsning, og Nadja er fanget, hun er blitt en brikke i et makabert spill der hun både er det perfekte offeret og den perfekte morderen …

Forfatter: Romy Hausmann.    Forlag :Cappelen Damm.     Utgivelsesår: 2022.

Marta sover gledet jeg meg til, for likte godt debuten Elskede barn, siden det har vært delte meninger om Marta sover var jeg spent.

Det er mange år siden Nadja Kulka ble dømt for en grusom forbrytelse. Hun har sonet straffen sin. Det er ingenting hun heller vil enn å leve et vanlig liv: bo i en hyggelig leilighet,  ha en  fast jobb, noen få venner…

Men når venninnen, den vakre og frisinnede Laura dreper kjæresten sin, ber hun Nadja om hjelp. Bør hun hjelpe?

De to kvinnene drar til et avsidesliggende hus i skogen for å begrave liket. Men planen går raskt i oppløsning, og Nadja er fanget, hun er blitt en brikke i et makabert spill. Der hun er både det perfekte offeret og den perfekte morderen…

Godt språk og lettlest. Stort sett var det bare 2 kvinner og et lik, så ikke mange å forholde seg til. Vi får vite en del om begge kvinnene utover i boka.

Er gripende og mørk historie om menneskesinnet i denne psykologisk thrilleren. Men den fenget meg ikke helt som Elskede barñ gjorde. Det ble en litt rotete underlig historie og lite troverdighet for min del.

Nadja hadde en tøff og vanskelig barndom, hun ble dømt som 15 åring for en forbrytelse. Idag er hun advokat og lever et rolig liv.

Vi veksler mellom nåtid og fortid, dette drar historien videre. Det er også en del vendinger i historien så bildet av hva vi tror blir forandret. Det liker jeg.

Min mening og bio på Instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/marta-sover-av-romy-hausmann-psykologisk-thriller.html

En bok som ikke fenget meg helt, noe bra var det, men ikke etter alle de rosende omtalene den har fått. Men det kan likevel være noe for deg.

Terningkast 4-      #romyhausmann   #cappelendamm