Speilmannen av Lars Kepler

Speilmannen av Lars Kepler.Krim. Bok 8 med Joona Linna. Lånt.

Jenny Lind blir borte på vei hjem fra skolen. Blir kastet inn i en trailer og brakt til en øde gård der flere jenter er samlet i bur. Farmor passer på de og tar frem pisken hvis de er ulydige. Klarer Joona å finne de og i tide?

Parallelt er ekteparet Martin og Pamela, deres datter   Alice. Martin sliter med posttraumatisk stress, samtidig vet de at han var i nærheten av lekeplassen da han luftet hunden. Kan Martin ha sett noe som kan hjelpe Joona?

Forfattene:Alexandra Ahndoril, født 1966  og Alexander Ahndoril født 1967 står bak pseudonymet Lars Kepler, bor i Sverige

Forlag: Cappelen Damm

Utgivelse: 2020

Bokens bakside: En ung kvinne forsvinner på vei hjem fra skolen. Fem år senere blir hun funnet drept på en lekeplass midt i Stockholm. 

Gjennom overvåkningskameraer klarer Joona Linna å spore et øyenvitne. Når det viser seg at vitnet er en psykisk syk mann som overhodet ikke husker noe av det han har sett, kontakter Joona  hypnotisør Erik Maria Bark som vi traff i første bok.

Min mening: Har lest/hørt alle bøkene til Kepler, likt alle sammen. Speilmannen er spennende fra første side. Noen groteske detaljer innimellom. men i det hele var det en åndeløs spenning, her ble det å høre når jeg gjorde husarbeid og ut å kjøre, var sliten i øra når den var ferdig. Hadde rett på noe, bommet på andre så i det hele ble det en overraskende slutt for min del. Det liker jeg.Vet en del ikke likte den for den var rå men jeg elsket boka.

Terningkast 5

 

 

 

 

 

Direktøren av Katharina Holt

Lese eksemplar på pdf-fil fra Neglebitt forlag.

Direktøren av Katharina Holt.  Krim/Psykologisk thriller, Bok 1 med politietterforsker Cornelia Lorentzon. Debut.

Direktøren ble første gang utgitt i 2016 på Lyst forlag, er nå aktuell i pocket gjennom Neglebitt Forlag en del av pistolløp-serien de lanserer. 

Sofia bryter ut av et voldelig og ødeleggende ekteskap, og drar hjem til Kragerø. Rettsaken gikk desverre ikke på Sofias side da eksmannen hennes Peter snakket godt for seg og hadde hjelp av deres venner. Det kom ikke frem noe av fornedrelsen og fortvilelsen hun kjenner på kroppen, eller hersketeknikker en tilsynelatende sympatisk person som er en tyrann mot andre når det passer for å få igjennom viljen sin. Hun begynner en hevntokt som hun mister delvis all kontroll på i dette marerittet og blir  drevet videre i underverden for å få satt fast sin eksmann og de som hjalp han. Klarer hun det?

Forfatter : Katharina Holt 

Forlag: Neglebitt forlag DA 

Utgivelse: 5. Mars 2021

Sjanger: Krim/Psykologisk thriller 

Serie: Cornelia Lorentzon.  Bok 1

Katharina Holt,  53 år, bor i Porsgrunn,  jjobber i IT- bransjen.

Bokens bakside: Sofia bryter opp fra et destruktivt ekteskap og flykter tilbake til sin barndomsby Kragerø.  I sin søken etter hevn,  hhavner hun imidlertid i et mareritt hun ikke klarer å kontrollere.  Hatet hun kjenner for eksmannen og de menneskene som hjalp han å føre henne bak lyset gir uante konsekvenser. Ondskapen smitter. 

Synes denne boken kom i toppsjiktet og spennende tema om makt og misbruk fra personer i høye stillinger. Holdt pusten mange ganger,  en bok det var vanskelig å legge ifra seg. Minner meg om serien Exit.

Terningkast 5.

 

 

 

Annabelle av Lina Bengtsdotter

Annabelle av Lina Bengtsdotter. Debutbok. Bok 1med politietterforsker Charlie Lager. Hørt på Fabel.

Leste om boka på krimfestivalens avis, ble nysgjerrig  og startet med Annabelle når den lå på Fabel.

Forfatter: Lina Bengtsdotter er svensk, født 1977 i Gullspång, bor nå i Stockholm. Hun er utdannet lærer i svensk og psykologi. Har skrevet flere noveller. Ble kåret som årets debutant 1 2018

Utgitt: 2018

Forlag: Gyldendahl

Alle småbyer har en hemmelighet. En varm sommernatt forsvinner sytten år gamle Annabelle fra Gullspång. Foreldrene hennes er fra seg av uro, og politiet står uten spor. Politietterforsker Charlie Lager sendes til Gullspång sammen med en kollega for å bistå det lokale politiet. 

Hun er etterforsker ved Nasjonale, operative avdeling, er dyktig i yrket sitt, og  hår funnet en ro i arbeidsoppgavene, de beroliger hennes kaotiske indre.  Hun vegrer seg for å reise, men gjør som alltid, hun følger ordre fra sin sjef. 

For Charlie blir dette en reise tilbake til fortiden. Hun tvinges til å forholde seg til den lille småbyen hun selv forlot da hun var fjorten år. En fortid og en barndom som hun har gjort alt for å legge fra seg. En småby der valgmulighetene var få, og med en mor som var alkoholisert og syk. Alt hun drømte om, var å komme seg bort.

Når hun etterforsker sannheten om hvem Annabelle var og hvorfor hun forsvant gjør Charlie skremmende oppdagelser om sin egen bakgrunn.

 

Annabelle er lettlest med flotte skildringer av stedet og personer. En snill krim med driv i boka og en del overraskende vendinger.  Kan dette bli en ny svensk krimdronning? Når hun etterforsker Annabelle og hvorfor hun forsvinner får hun ubehagelige oppdagelser om sin egen bakgrunn. Mye som skjer, en bok jeg anbefaler

Terningkast 5

Hvit engel, svart natt av Jan Mehlum

Hvit engel, svart natt av Jan Mehlum. Krim. Bok 17 med Svend Foyn.

Alltid herlig med en Svend Foyn bok, fornøyelig med innslag av ironiske kommentarer som åpner latterdøra selv om det er brutale ting som skjer så er det underholdene undertoner.

Forfatter: Jan Mehlum født 1945, forfatter, skribent og sosiolog. Fikk  Rivertonprisen i 1998. Vestfolds litteraturpris i 2003. Han har vært lærer og vært deltidsansatt på BI Nydalen.

Baksidens omtale: Dagsaktuell krim. På en mørk og øde veistrekning blir tønsbergadvokaten Svend Foyn utsatt for alle sjåførers mareritt. En jentunge i bare nattkjolen styrter ut i veien og havner på Jaguarens panser. En blodig nattkjole, regn og stillhet. Jenta overlever, men snakker ikke. Ingen vet hvem hun er eller hvordan hun havnet på riksvei 35 en regnvåte natt.

Mysteriet bringer Foyn ut på en dramatisk reise, fra indre Vestfolds til Europas yttergrensen. En kvinnelig lærer på jakt etter en mening, en norskpakistansk advokat som vet for mye, en dyster gresk øy. Frykten for terror. Alt henger sammen. Eller Kansje ikke.

Saken Svend Foyn begynner å nøste i, viser seg å ha mange og uforutsette forgreininger enn ønskelig er.  

En velskrevet og som alltid en flott Svend Foyn krimroman og underholdende spenning i rikt monn.  Anbefales.

Terningkast 5

 

Alfahannen av Stig Ellingsen og Simen Ingemundsen.

Fått pdf-fil fra Neglebitt forlag.

Alfahannen er første bok i en triologi, en psykologisk thriller av Stig Ellingsen og Simen Ingemundsen. I forord:  Mennesker som tar for seg kriminalitet begått av mennesker som mangler evne til medfølse eller har evnen til bevisst å koble fra følelsene.

Baksidens omtale: Alfahannen – Alle kjenner en.

Lektor Richard Trones har flyktet fra byens larm og tatt en stilling i psykologi og sosiologi ved Jørpeland videregående skole. Ved en tilfeldighet treffer han Anne Ellingsen, en av de 3 døtrene til kommunens rikeste og mektigste mann, ordfører Helge Ellingsen.

Etter en kort og intens romanse gifter de seg i et storslått bryllup. De bosetter seg i den vesle dalen hvor nesten alle i slekten bor, og  Richard Trones, som selv bare har sin gamle mor i live, føler tilværelsen nesten er fullkommen. Det eneste som mangler er et barn.

Men en dag kommer Tina Ellingsen, den yngste datteren på besøk. Hun er slående vakker, og en idealistisk  og sannhetssøkende forsker. Under en familiemiddag setter hun patriarken Helge Ellingsen ettertrykkelig på plass i alles opphør. Det har aldri noen gjort før.

Dagen etter våkner Richard Trones med høy feber og må søke akutt legehjelp. Det er bare begynnelsen på  en malstrøm av dramatiske hendelser som virvler han inn i et desperat kamp for å redde  den han er mest glad i og finne sannheten blant alle løgnene før han selv blir trukket under.

Forfatterne: Stig Ellingsen, født 1958 i Stavanger men har bodd store deler av sitt voksne liv i Randaberg. Han er forfatter, lærer og filolog. Tidligere gitt ut 5 krimromaner med Bjørn Berner. Har vært samfunnsdebattant i flere aviser.

Simen Ingemundsen, født 1995, født og oppvokst på Randaberg. Forfatter,bokblogger,bokanmelder, litterær formidler, festivalsjef og arrangør for litterære arrangementer. Han er journaliststudent m bachelor i historie. Arrangerte krimprisen Sølvkniven. Den yngste krimforfatter i Norge.

Godt samarbeid med disse 2 har de fått gitt ut 2 krimbøker(Spindelvevet og Rotteblod)og 1 psykologisk thriller Alfahannen på kort tid. Vil nok høre mye fra disse driftige karene.

Bok: Alfahannen,  bok  1 i en triologi

Forfattere: Stig Ellingsen og Simen Ingemundsen

Utgiver: Neglebitt forlag

Utgivelseår og utgivelsedato: 10.03.2021: 

Sjanger: psykologisk thriller

Min mening:

Skrive psykologisk thriller er vanskelig, men jeg synes de har en god start så her gleder jeg meg til fortsettelsen.Krim er de jo rå på allerede.

Litt tregt i starten med mye forklaringer som. F.eks høysensitiv og maktsyke, men det tok seg opp. En stakkars svigersønn som egentlig ikke bryr seg om materielle ting og tang kan jo irritere på seg en gråstein der dette betyr alt. Hva er løgn og hva er sannhet? Hvor uskydig og snill er Richard i alr dette når han prøver å redde de han er glad i? Synes reaksjonen til Richard når kona ble borte var rar, virket som han ikke brydde seg spesielt, mulig sjokk. Nevnte det heller ikke til moren når han var på besøk. For meg virket det som politiet allerede var manipulert av svigerfar og Richard var den skyldige. Godt han hadde et par stykker han kunne stole på i all galskapen.Men var mange spennende og nervepirrende øyeblikk. Det ble flere overraskende vendinger så jeg måtte tenke på nytt og det liker jeg godt. Liker skrivestilen, enkel og grei, gleder meg virkelig til neste bok, her kan alt skje.

Terningkast 4