Skred av Sara Strömberg. Krim. Del 2 i Vera Bergström.

Skred av Sara Strömberg. Krim. Del 2 i Vera Bergström. E-bok.

Jeg var spent på denne andre bok da jeg ikke var så begeistret for første, men siden flere sa de ble bedre ga jeg den en sjanse, det angret jeg ikke .

ET ALVORLIG JORDSKRED OG MØRKE HEMMELIGHETER KOMMER FOR DAGEN.

Skred ble kåret til «Årets beste svenske kriminalroman 2022», og er oppfølgeren til den kritikerroste og prisbelønte bestselgeren Skygger. Med andre bok i serien om Vera Bergström befester Sara Strömberg sin posisjon som en av Nordens fremste krimforfattere. Sommeren regner bort i Åre, men gravemaskinene fortsetter å grave i fjellet for å bygge nye eksklusive feriehus. Når det går et alvorlig jordskred rives nye sår opp i det lille samfunnet, og mørke hemmeligheter kommer for dageVera Bergström har fått tilbake jobben som lokalreporter i Jämtlandsposten og forsøker å stille politikerne til ansvar for jordskredet. Samtidig, på en gate i Stockholm, blir et armbånd funnet, som tilhører den savnede sauebonden Jonte Andersson. Hvorfor dukker armbåndet opp i byen nå, når han forsvant på fjellet for nesten to år siden? Vera begynner å grave i saken, og etter hvert som brikkene faller på plass, skrider en skremmende sannhet fra fortiden fram, som snart vil innhente alle involverte.

Forfatter: Sara Helena Strömberg (født 1975) er en svensk forfatter og journalist. Flere av bøkene hennes, både barnebøkene og kriminalromanene, er prisbelønte og oversatt til flere språk.

Forfatter: Sara Strömberg.     Forlag: Kagge forlag.      Utgivelsesår: 2024.

Sommeren har regnet bort i Åre, og det graves ut i fjellet for å bygge nye ekslusive feriehus. Når  det går et alvorlig jordskred i fjellet, rives gamle sår opp I samfunnet. Mørke hemmeligheter dukker opp.

Vera Bergström er journalist, en ivrig en, men hun har nesten ikke tid til privatliv. Nå har hun fått tilbake jobben som lokalreporter i Jämtlandsposten og prøver å stille politikerne til ansvar for jordskredet.

Samtidig i Stockholm blir et armbånd funnet på gaten, det tilhørte sauebonde Jonte  Andersson, han har vært savnet. For 2 år siden forsvant han på fjellet.

Vera begynner å grave I saken, og etterhvert faller brikkene på plass, da skrider det frem en skremmende sannhet  som innhenter alle de involverte.

Vera var i nærheten når skredet går, får tatt bilder og skriver notater som hun får sendt til Jämtlandsposten så fort hun klarer.

Dette var en spennende bok som bygget seg godt opp sakte, men sikkert. Selv om det gikk litt tregt så skjedde det en del hele tiden. Men lite dødpunkter. Spedd på med intiger ble dette moro, et bra plott og jeg koste meg. Så ikke før langt ut i boka hvem det kunne være og det liker jeg, det var ikke så åpenbart.

Likte godt karakterene, noen av de kjente vi fra forrige bok. Vera er en sterk karakter som jeg fikk sansen for, en vanlig dame som gjerne hiver på med alkohol en gang iblant, hun liker godt en fisketur en gang iblant. Hun sliter litt med kjærligheten. Hun jobbet kjappere enn politiet, så det var nok ikke enkelt å være politi i bygda.

Jonte var DJ ved siden av jobben på gården, han skulle gå til et nachspiel på fjellet etter endt spiling, plutselig faller han i snøen mens han slår lens og hører en lyd. Dette er på starten av boka, etter det har ingen spor etter Jonte etter denne natten. Men hvor ble det av Jonte? Døde han i raset?

Miljø og steder er passe beskrevet, men naturbeskrivelsene er fantastiske. Det var en fin stemning jeg likte godt.

Hele anmeldelsen og i bio på Instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/skred-av-sara-stromberg-krim-del-2-i-vera-bergstrom.html

Alt ialt var dette en spennende bok jeg vil anbefale, etter en treg start tok den seg opp og jeg likte denne var bedre enn første boken, men anbefaler første bok for å få helheten. Den kan leses av alle, ingen groteske beskrivelser og blod og gørr. God lesning.

Terningkast 5-    #sarastromberg.       #kaggeforlag

 

 

 

 

 

Befrieren av Tina Martin. Debutkrim. Del 1 i serien med Idun Lind.

Befrieren av Tina Martin. Debutkrim. Del 1 i serien med Idun Lind. E-bok.

Alltid spennende med ny forfatter, Tina Martin har hatt suksess med debutkrimmen Befrieren i Sverige, så jeg så frem til å lese denne

EN HENGT KVINNE MED 2 TYKKE SPIKRE IGJENNOM HENDENE OG KIDNAPPING AV ET SYKT BARN. KAN DET VÆRE EN SAMMENHENG?

Tina Martin har gjort stor suksess med første bok om politietterforsker Idun Lind. Befrieren er en svært velskrevet og ekstremt spennende kriminalroman, om konsekvensene av å vokse opp med en voldelig og kontrollerende forelder.
Lærer Eva Vendel blir funnet død, hengende i en takkrok. Det er spektakulært drap, noen har spikret to tykke spikre gjennom hendene hennes etter å ha tatt livet av henne. Hvorfor myrdes en kvinne, som tilsynelatende ikke har fiender, på denne måten? Kort tid etter kidnappes en diabetessyk liten jente fra førskolen.
Politietterforsker Idun Lind settes på saken, og må finne svarene på hvorfor Eva Vendel ble drept. Sammen med sin nærmeste kollega på avdelingen for alvorlige forbrytelser, den alltid like skeptiske Calle Brandt, begynner hun å grave i noe som er langt mer komplisert enn det først ser ut som. Samtidig som etterforskningen pågår, starter en kamp mot klokka for å finne den kidnappete jenta.

Forfatter: Tina Martin.     Forlag: Kagge Forlag.   Utgivelsesår: 2024.

Tina Martin (f. 1980) er en svensk forfatter. Hun jobber som lærer i videregående skole. Hennes debutroman Befrieren ble hyllet av svenske kritikere og ble en salgssuksess. Hun har også stor suksess i Tyskland, og skal utgis i en rekke land.

Politietterforsker Idun Lind blir kalt ut til et hus, der lærer Eva Vendel henger i en takkrok, noen har spikret 2 spikre gjennom hendene hennes etter at døden var inntruffet. Et spektakulært drap. Hvorfor drepe en kvinne som ikke har fiender?

Kort tid etter blir en diabetessyk liten jente kiddnappes fra førskolen. Hvorfor? Det blir en kamp mot klokka for å finne henne.

Idun Lind blir satt på saken, hun må finne ut hvorfor Eva Vendel ble myrdet. Sammen med skeptiske kollega Calle Brandt på avdelingen for alvorlige forbrytelser, de begynner å grave i en sak som blir langt mer komplisert enn de trodde. Klarer de å løse saken?

En utrolig flott, velskrevet krim med et godt språk, denne var vanskelig å legge ifra seg, det skjedde mye hele tiden og spenningen steg med all uhyggen. Vi følger 2 historier som begge var flotte. En for nåtid og en fra fortiden som smeltes sammen etterhvert.

Plottet handler om hvordan det er å vokse opp med en voldelig,  kontrollerende far og tiden da mor klarer å få med seg sine to barn og flykte. Hadde de det bedre på Paradisgården der Mattias og Ellinor tar imot dem i sitt religiøse hjem?

Karakterene var mange, men kom inn i det etterhvert. Noen ble vi godt kjent med, resten fikk vi vite det vi trengte. Idun og Calle har vært makkere i flere år, de har alltid oversikt over hver sin halvdel..

Miljø og steder blir vi greit kjent med. Vi er mest i  Lulelå område. En troverdig fiksjon som jeg trodde på under fortellingen. Hun holdt kortene godt til brystet til siste slutt før hun samlet alle trådene. Vi fikk noen drypp underveis som forandret historien.

For en debut, skulle tro hun har skrevet flere bøker. Dette ble en ny favorittforfatter som skal følges.

Her er hele anmeldelsen og I bio på instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/befrieren-av-tina-martin-debutkrim-del-1-i-serien-med-idun-lind.html

En godkjent debut som er velskrevet som jeg vil anbefale, spenning med gåsehud så det holder, jeg klarte nesten ikke å ha pauser, leste hver gang jeg hadde en mulighet, så denne slukte jeg fort.

Terningkast 5-      #tinamartin        #kaggeforlag

 

 

Skyggefolket av Sigbjørn Mostue. Thriller. Del 3 i serien med Even Stubberud.

Skyggefolket av Sigbjørn Mostue. Thriller. Del 3 i serien med Even Stubberud. E-bok.

Så frem til å lese mer om Even Stubberud, likt serien godt, den er en nervepirrende actionsthriller fra etterretningstjenesten om grådighet og storpolitisk maktspill. Den er så levende beskrevet.

HAN OPPSØKER SKYGGEFOLKET, EN STAMME SOM LEVER I REGNSKOGEN OG SOM SKYR KONTAKT MED OMVERDENEN. DER ER DET GJEMT INFORMASJON OM UENDELIGE RIKDOMMER I REGNSKOGEN. EN KAMP OM Å KOMME FØRST TIL STEDET FØR GRÅDIGHETEN TAR OVERHÅND. MEN HVEM FÅR TAK I DEN FØRST?

I denne tredje boken møter vi igjen sjef for Forsvarets etterretningstjeneste, Elna Husøy, og tidligere srpesialsoldat og etterretningsoffiser, Even Stubberud. Sistnevnte på vei til hjertet av Amazonas. Sammen med to svenske sosialantropologer og deres livvakt skal han oppsøke det mytiske Skyggefolket – en stamme som holder til på den venezuelanske siden av regnskogen og som skyr kontakt med omverdenen. Hos dem skal en avdød geolog ha gjemt informasjon om uendelige rikdommer i regnskogen – informasjon som både venezuelanske myndigheter og stormaktene USA og Russland kappes om å få tak i.

Parallelt skjer et voldsomt cyberangrep mot Norge, og det er åpenbart at russerne står bak. Norske myndigheter har fremforhandlet en avtale mellom sittende president i Venezuela og landets opposisjonsleder, Andrés Palomo. Men beskjeden fra russerne er klar: Hold dere unna Palomo! Også amerikanerne virker å komme på andre tanker, når konsekvensene kan vise seg å bli en fullskala krig mellom stormaktene!

Klokka tikker ned mot undertegning av avtalen. Even innser at Palomo kanskje er regnskogens siste håp. Den eneste som står mellom opposisjonslederen og snikmorderne, er ham. Det går mot et avgjørende crescendo i Oslo, og det skal vise seg at sviket har krøpet nærmere Even enn han kunne ha drømt om.

Forfatter: Sigbjørn Mostue.     Forlag: Cappelen Damm.    Utgivelsesår: 2024.

Sigbjørn Mostue (født 8. oktober 1969) er en norsk forfatter. Han er oppvokst på Kløfta, men har siden flyttet til Jessheim.

Endelig har en Even Stubberud bok kommet ut, dette er tredje i serien.

Vi møter igjen Forsvarets etterretningstjeneste der Elna Husøy sjefen og tidligerespesialsoldat og etterrerretningsoffiser Even Stubbrud.

Stubberud er på vei til hjertet av Amazonas Sammen med to svenske sosialantropologer og deres livvakt skal de oppsøke det mytiske Skyggefolket – en stamme som holder til på den venezuelanske siden av regnskogen og de skyr kontakte med omverdenen.

Hos dem skal det ligge en informasjon om uendelige rikdommer I regnskogen som han lovte  en avdød geolog å finne for å  tilinntetgjøre den. En informasjon som både venezuelanske myndigheter og stormaktene i USA og Russland kappes om få tak i.

Parallelt skjer et voldsomt cyberangrep mot Norge, det er åpenbart russerne. De antar at angrepet kom fordi  Norge har fremforhandlet en avtale mellom sittende president i Venezuela og landets opposisjonsleder,  Andrés Palomo. Amerikanerne frykter at konsekvensene er en fullskala krig mellom stormaktene. Klarer Elna å hindre det?

Det nærmer seg at avtalen skal undertegnes. Even innser at Paalamo kanskje kan bli regnskogens siste håp. Han må holde snikmordene unna Palomo, med livet som innsats kaster han seg inn i et avgjørende crescendo I Oslo, og det viser seg at sviket er nærmere enn han trodde.

Dette var en bok jeg likte, den er nervepirrende og jeg satt på nåler store deler mens jeg leste, er vanskelig  å få tatt pauser. Handlingsmettede kapitler med vendinger på flere av de, vi følger 2 historier som gjør den mer spennende. Likte den overraskende slutten, jeg måtte tenke og valgte feil flere ganger, når det kom nye vendinger så forandret jeg mening, men så ikke forræderen før mot slutten. Det liker jeg godt.

Miljø og steder blir vi passe kjent med. Vi er i Brasil, Venezuela og Norge.

Likte veldig godt når vi er inne i jungelen. Følte jeg var med hele tiden med alle farene der. Den er realistisk og troverdig med et aktuellt tema.https://hildes-bokblogg.blogg.no/skyggefolket-av-sigbjorn-mostue-thriller-del-3-i-serien-med-even-stubberud.html

Mange flotte og sterke karakterer. Flere kjente jeg igjen fra tidligere.

Dette er en actionsfylt thriller jeg anbefaler, den er levende, spennende og gir deg gåsehud. Lite blod og gørr. Begynn gjerne på første bok.

Terningkast 5    #sigbjornmostue        #cappelendamm

 

 

 

 

Et ekko av et skudd av Lisa Bjerre og Susan Casserfelt. Krim. Del 2 i serien med Linje 17.

Et ekko av et skudd av Lisa Bjerre og Susan Casserfelt. Krim. Del 2 i serien med Linje 17. E-bok.
Første bok i Linje 17 var veldig bra Så dennehadde jeg gledet meg til.
MOTDEMONSTRASJONER MOBILISERER ET BORGERVERN, KLARER DE Å STAGGE DEM? HVOR MANGE MÅ DØ FØR VOLDSSPIRALEN STOPPES?
I serien Linje 17 følger vi politifolkene Lina Kruse og Jack Karlberg i deres kamp mot kriminalitet i Stockholmsforstaden Bagarmossen.Politiassistent Lina Kruse rykker ut på et oppdrag der alt går galt. Et skudd går av og et menneske dør. Skuddet sender en trykkbølge av sinne gjennom byen. Demonstrasjoner mot politivold eskalerer når motdemonstranter mobiliserer et borgervern. Hvor mange må dø før voldsspiralen stoppes?
«Jeg tør allerede nå gjette at denne serien kommer til å bli en klassiker i svensk krimlitteratur.» Upsala Nya Tidning
«Dette er en spennende fortelling lagt til dagens hårdnande samfunn med voksende klasseskiller og med sterke karakterer som hele tiden utfordres av sine moralske konflikter.» Kapprakt
«Bjerre & Casserfelt skriver så realistisk og dagsaktuelt at det kjennes som man som leser er med på utrykningen. Jeg blir gjerne med på neste utrykning langs linje 17.» @boknjutaren
Forfattere: Lisa Bjerre og Susan Casserfelt.      Forlag: Cappelen Damm.     Utgivelsesår: 2023.
Forfatterne : Lisa Bjerre og Susan Casserfelt er begge journalister og Susanne Casserfeldt er også krimforfatter som tidligere har solgt over 250 000 i Sverige.
I serien Linje 17 følger vi politifolkene Lina Kruse og Jack Karlberg I deres kamp mot kriminaliteten I Stockholmforstaden Bagarmossen.
Politiassistent Lina Kruse er forholdsvis ny, de må rykke ut på et oppdrag med husbråk, der alt går galt. Et skudd går av og et menneske dør. Skuddet går som en trykkbølge av sinne gjennom byen. Lina skyter en person i leiligheten under tumultene og blir permittert noen dager.
Demonstrasjoner mot politivold eskalerer når motdemonstranter mobiliserer et borgervern. Hvor mange må dø før voldspiralen stoppes. Klarer de å stoppe den?
Journalist Malle følte hun har fått drømmejobben i en storveis avis der journalistikken hadde en nerve som nådde ut til mange. Hun kommer fra Bagarmossen uten kontakter i mediebransjen. Hun oppdager Swatting innenfor spillverden, mens de spiller live ringer noen politiet og de stormer inn. Det er livsfarlig. Malte er med på demonstrasjonene for å filme og snakke med dem, hun setter seg i livsfare flere ganger, alt for journalistikken.
Et spennende plott med en nerve igjennom hele boken, jeg holdt pusten mange ganger, går dette bra? Dette er en etterforskningkrim som går rolig med jevne spenningstopper og vendinger.
Karakterene er solide og vi får vite det vi trenger. Historien vinkles gjennom politibetjentene Lina og Jack, og journalisten Malle. Det er et smart trekk og det blir aldri kjedelige øyeblikk.
Steder og miljø blir vi passe kjent med. Vi holder oss i Stockholmsområdet. Forfatterne skriver realistisk og boka er dagsaktuell i dagens samfunn. Jeg nesten følte jeg var med på utrykning, såpass levende syntes jeg historien var.
Her er hele anmeldelsen og i bio på instagram:
Dette er forfattere som er verdt å lese om som jeg gjerne anbefaler, men start på første bok Ensomt vitne.
Terningkast 5.    #lisabjerre.        #susancasserfelt         #cappelendamm.