Pappa har fest av Ingebjørg Liland. Debut.Familie/Hverdagsliv.

Pappa har fest av Ingebjørg Liland. Debut Familie/Hverdagsliv.Lese-eksemplar fra Forlaget.

“PAPPA HAR FEST”, ER EN FEST Å LESE MED EN SÅRHET OG HUMOR.

Pappa har fest er noe så sjeldent som en novellesamling med pageturnereffekt og høy humrefaktor. Med et lett satirisk tilsnitt tematiserer samlinga familierelasjoner og samliv. Den kan også leses som en roman da samtlige noveller i samlinga følger den samme familien. Med et sikkert og direkte språk, leverer Ingebjørg Liland en liten perle full av smertepunker, som også skildrer irritasjoner og misnøyen som så ofte kan oppstå i moderne familiekonstellasjoner. Dette gjøres med stort overskudd. Lesere som liker Nina Lykkes og Agnes Ravatns bøker, vil fryde seg over denne. «Her er både sårhet og humor – av til helt inn i det burleske, og det er ikke hverdagskost i norsk samtidslitteratur. Herlig befriende, friskt og nytt. Ti fortellinger fra en og samme familie, med stort spenn i tid. Det er spennende å følge Ellen og Co. Man blir nærmest hekta: hur skal det gå, hur skal det gå. «Pappa har fest» er en ren fest å lese.» – Laila Stien, april 2022 Om forfatteren; Ingebjørg Liland: Ingebjørg Liland jobber med tekst og performance i flere sjangre; prosa, dramatikk, revy, standup og slampoesi. Hun vant i 2009 pris for beste kortfilmmanus under TIFF i Nordnorsk filmsenters manuskonkurranse, og har vært publisert med noveller i Cappelen Damms debutantantologi, Signaler 2012 og i Nordnorsk Magasin. Hun ble i 2015 norgesmester i poesislam. Ingebjørg bor i Kjøllefjord i Finnmark.

Forfatter: Ingebjørg Liland.     Forlag: Utenfor allfarvei.    Utgivelsesår: 2022.

Pappa har fest er noe så sjeldent som en novellesamling med pageturnereffekt og høy humrefaktor. Med et lett satirisk tilsnitt tematiserer samlinga familierelasjoner og samliv.

Dette er en roman/novellesamling av 10 noveller, vi følger en familie på ulike stadier i livet. I starten fallt jeg litt av før jeg oppfattet at det handlet om en  og samme famile. Hovedpersonen vi følger er Ellen, en dame som tyr til alkohol uansett hva hun gjør. Vi følger henne fra hun var tenåring og opp i godt voksen alder. Vi skjønner utover i novellene hvorfor hun er som hun er. Foreldrene skilt, og hun trekkes imellom disse, sine halvsøsken så det blir dine, mine og våre barn. Ingen lett situasjon å stå imellom. Pappa i nord og mamma i sør gjør det ikke enklere.

I første novelle skal pappa ha fest når skilsmissen fra mamma endelig er klar. Pappa flår rypene, beregner 2 på hver. Ellen får være oppe så lenge hun vil hvis hun støvsuger, men hun sovner på sofaen tilslutt. Pappa har langt, krøllete svart hår og røyker i bilen, tror det hjelper å rulle ned vinduet.

Mammas nye mann har også langt hår, det er grått. Men han har flotte lepper ifølge mormor. Hun sier: Det er ikke rettferdig at en mann skal ha så velskapt munn. Man har lyst til å legge på leppestift. Noe som irriterer mamma.

Ellen er på hyttetur med mamma. Søstrene Alice og Anette elsker å bade, de blir aldri lei,  Ellen har mensen og glemt og ob, hun må låne de tykke Saba av mamma så ingen bading der. Mora til Frank er så kristen så mamma ikke kan banne, det har gått 2 uker og to dager. Mamma ligger nå i migrene fordi hun må skjerpe seg.

Syntes boka er lettlest og et godt, direkte språk, men litt rotete innimellom hvor du er i historien, men så kommer historien på plass igjen. Jeg har ledd godt innimellom av de forskjellige historiene.Det er heller ikke bare fest i boka, her er alt i en familie med moro, galgenhumor og også såre øyeblikk

Vi går mellom Ellen, Anna, Alice og Julie i noen av fasene i livet deres. Fellesnevneren er familierelasjoner som kan være vanskelige og trøblete. Men jeg likte historiene og beskrivelsene i livet deres. En kulturkrasj mellom nord og sør med lynne og ispedd mye humor ble det tragiske og såre overkommelig å lese.

Novellene er varierte i lengde og jeg kjente igjen en del fra jeg selv var barn. Altialt flotte noveller jeg kan anbefale.

Min mening: https://hildes-bokblogg.blogg.no/pappa-har-fest-av-ingebjorg-liland-debut-familie-hverdagsliv.html

Terningkast 4     #ingebjorgliland  @utenfor_allfarvei

 

 

Natteløperen av Karin Fossum. Krim. Bok 2 med en Feber krim.

Natteløperen av Karin Fossum. Krim. Bok 2 med en Feber krim. Lydbok.

FLERE MENNESKER I BYEN FÅR BESØK AV EN LYSENDE SKIKKELSE MED ET VÅPEN I HENDENE. ER DE I FARE?

Meidel Jonsson finner farfaren sin død i huset. Atten år gammel er Meidel plutselig alene i livet. I hodet sitt har han mange kamre: et for lek, et for gode ideer, et for faenskap. Og et kammer for smerte og erkjennelse, som han vil lukke for alltid. Nå har Meidel ingenting igjen å tape. Men når han handler på Kiwi, kommer han i snakk med den unge jenta i kassen, og han aner en mulighet. Etterforsker Eddie Feber er et kraftfelt på jobb, og hjemme har han et hus fullt av unger og kona Karmen som skriver krimromaner. Flere mennesker i byen får besøk om natten av en lysende skikkelse med et våpen i hendene. Feber har ikke mye å gå etter, annet enn en lapp der det står 833. Feber har sine helt egne metoder, noen vil si han går over grensen.

Forfatter: Karin Fossum.  Forlag: Cappelen Damm.   Utgivelsesår: 2022.

Forfatter: Karin Fossum (tidligere Karin Mathisen; født 6. november 1954 i Sandefjord) er en norsk forfatter. Hun er mest kjent som krimforfatter.

Atten år gamle Meidel Jonsson blir plutselig alene i livet når han finner farfaren død i huset. Han har mange kamre i hodet, et for lek, et for gode ideer og et for faenskap. Han har også et kammer for smerte og erkjennelse, som han vil lukke for alltid. Han er en merkelig gutt som stelte for sin farfar.

Meidell har ingenting å tape lenger. Når han handler på Kiwi snakke han med den unge jenta i kassa, og her øyner han en mulighet. Han har en mor som er psykisk syk og er lagt inn. Hans far sitter i fengsel, en kriminell voldsmann som snart kommer ut.

Etterforsker Eddie Feber er et kraftfelt på jobb, hjemme har han et hus fullt av unger, hans kone Karmen skriver krimromaner.

Flere mennesker i byen får besøk av en lysende skikkelse med et våpen i hendene. Ingen har blitt skadet ennå, men han liker å skremme de og se om de våkner når han tar på de med en revolder i hånden. Feber har ikke mye å gå etter, men en lapp har han funnet med 833 på, han prøver iherdig å løse den. Feber jobber ikke som andre etterforskere, han har sine metoder som kansje går over grensen enkelte ganger.. men han må stoppe denne gale personen som skremmer vettet av folk midt på natten og det på deres eget soverom.

Det beste er beskrivelsene av menneskesinnet, det kan Fossum, jeg likte denne boka bedre enn den forrige.  Vi dras inn i en mørk verden med en original person jeg fikk sympati for etterhvert, en stakkar som ikke har noen og er så ensom. Galskapen tar han når han er alene og vet hans voldelige far kommer ut om en måned. Fossum er god på dysfunksjonelle familier, der vi både sympatiserer og gremmes.

Vi hørte mer fra Eddie Feber i denne boken. Han er en familiemann til de grader. Men syntes det er lite etterforskning her.

Språket er er godt  og boka er lettlest. Det veksles mellom Meidel og Feber i fortellerstemme. Vi blir passe godt kjent med karakterene.

Syntes det går litt sent fremover, samtidig ble jeg fasinert av mennesket Meidel, det merkelige tankesettet hans og hva han tenker. Jeg kjøpte desverre ikke slutten, den ble litt for lettvint for meg. Jeg hadde ønsket litt mer oppklaring og er overrasket over slutten.

Min menjng: https://hildes-bokblogg.blogg.no/natteloperen-av-karin-fossum-krim-bok-2-med-en-feber-krim.html

Men vel verdt å lese.

Terningkast 4+     #karinfossum    #cappelendamm

 

Festningens hemmelighet av Petrus Jensen. Spenning. Bok 4 med De tre lykter. Alder 9-14 år.

Festningens hemmelighet av Petrus Jensen. Spenning. Bok 4 med De tre lykter. Alder 9-14 år. Lese-eksemplar fra forfatter.

NOE FOREGÅR PÅ HENRIKSTEN FESTNING PÅ NETTENE?  MEN HVA SKJER DER?

Forlaget om boka:Fra bokens baksidetekst: DETEKTIVSERIEN DE TRE LYKTER er skrevet for jenter og gutter fra 9 til 14 år. Her er det dramatikk og spenning, kløkt og mot, humor og forelskelse – og glimt av det overnaturlige midt i den kjente virkeligheten: FOR MANGE ÅR SIDEN SKJEDDE DET oppsiktsvekkende ting i traktene rundt Klipphus – en historisk småby med en berømt festning nær svenskegrensen. Det var på den tiden TV-bildene var svart-hvite og det fantes ettøringer og sveivetelefoner … NOE FOREGÅR PÅ HENRIKSTEN FESTNING om nettene! Det høres ut som noen graver – lager de en underjordisk gang? Hva er de ute etter? Har de kommet over et glemt skatte- kart? Eller funnet et skjult budskap fra 1716? Og hva med den mystiske «gule piken» som liksom svever opp de gamle steintrappene? LISSI, LUTA OG FYRSTIKKEN HAR MER ENN NOK å grave i, de også, for samtidig rammes Klipphus av en bølge av ran og innbrudd. Kan det være en sammenheng? Og hvordan skal de tolke den gåtefulle beskjeden de får av «mannen fra den andre siden»? Bli med inn i mysteriet og de farefulle hendelsene når De Tre Lykter prøver å finne løsningen og stoppe den ustoppelige banden! __________________________ Litt mer om boken: Fjerde bok i De Tre Lykter-serien har blitt veldig spennende og innholdsrik, med drypp av Norges dramatiske historie. Noe av innholdet bygger på faktiske hendelser på Fredriksten Festning i Halden, og helt til slutt i boken har Petrus Jensen spandert på et interessant etterord der han avslører hva som er fakta og fantasi i denne underholdende historien. Denne fjerde boken byr på mye lesestoff og er fylt med spenning, mystikk, action, romantikk, humor og overraskelser. Den er også krydret med en passelig dose historiske funfakts, naturlig flettet inn i handlingen. Med andre ord en skattkiste for bokslukere! Og apropos – kan det være nettopp en skattkiste som er festningens hemmelighet?

Forfatter: Petrus Jensen.  Forlag: Baryton bokforlag.  Utgivelsesår: 2022.

Forfatter: Petrus Jensen, født 1957, journalist og forfatter.

Dette er bok 4 i spenningsserien om detektivklubben De tre lykter.Den betår av  Fyrstikken som er Fredrik, Luta som er Josef og Lissi som er Elise.Passer i aldersgruppen 9-14 år for jenter og gutter. Min første bok, men klarte å henge med selv om det alltid er best å lese fra starten. Detektivklubben består av Elise kalt Liss, Josef kalt Luta og Fredrik kalt Fyrstikken.

Det er sommer og skolefri, de er på ferie hos Pettersen i den fiktive byen Klipphus på svenskegrensa. Der er den store festningen Henriksten, der er det spennende å være, men en kveld hørte de gravelyder under seg og så ser de en jente i gul sommerkjole som svever oppover trappa. Hun snur seg og vinker de til seg, de følger etter, men det er innviklet da de bare har en lommelykt og mister henne. Det kommer to murere med bøtter med verktøy, her er det ugler i mosen. Detektivklubben bestemmer seg for å sjekke saken, de drar på museumet og leser om festningen. Det skjer noen uhell, men ingen farlige og altfor skumle. Hva leter de etter, kan det være en skattekiste? Du store Suzuki som Fyrdtikken sier.

Samtidig rammes Klipphus ut for en bølge av ran og innbrudd. Det blir ikke bare late sommerdager med bading, etterhvert blir det veldig travelt. Kan det være en sammenheng med gravelydene på festningen og alle innbrudd og ran i byen? De ringer politiet og forteller hva de har opppdaget, men der blir de avfeid, så da må de ta tak i saken selv. Klarer de det?

Synes forfatter har gjort en god jobb med fiksjon og virkelighet, ser han har satt seg godt inn fakta og gode beskrivelser, spesielt om festningen. De tilbringer mye tid der også. Karakterene står det om i førsten av boka, det er flott. Steder og bygninger har fått nye navn, men kjenner meg igjen i Haldenområdet. Liker dette handler om 1960-årene, kjenner igjen mye der selv om jeg var liten. Mye som var anerledes da, ingen mobiler, du hadde ettøringer. Likte at de ventet på å få lese Klipphus Tidende hver dag for å se utviklingen i saken.

Liker skrivestilen, boka er lettlest og flyter godt med humoristiske innslag. Syntes det var passe spennende og skummelt for aldersgruppen, Hvert kapittel avsluttes spennende. Artig med dialekt på noen av karakterene. Anbefales på det varmeste spenningsboken.

Min mening:https://hildes-bokblogg.blogg.no/festningens-hemmelighet-av-petrus-jensen-spenning-bok-4-med-de-tre-lykter-alder-9-14-ar.html

Terningkast 5-     #petrusjensen   #barytonforlag

 

 

 

 

Kleptokratiet av Espen Skjerven. Krim/ thriller. Bok 3 med Tom Grayston.

Kleptokratiet av Espen Skjerven. Krim/ thriller. Bok 3 med Tom Grayston. Lese-eksemplar fra forfatter.

KLEPTOKRATIET ER EN SPENNINGSROMAN MED INTERNASJONAL KRIMINALITET SOM TEMA.VIL DETTE BLI DEN NYE KONGOSAKEN?

«Den norske miljø- og menneskerettighetsforkjemperen Sofie Christensen er fast bestemt på å avdekke konsekvensene av oljevirksomheten til et norskeid selskap i regnskogen i Den demokratiske republikken Kongo. Samtidig ber en avhopper fra en beryktet opprørsgruppe Christensens svenske kollega, Anna Hagberg, om hjelp til å finne sønnene hans. Kort tid senere blir kvinnene angrepet i leiligheten deres i Kinshasa. Avhopperen og en fremmed mann blir drept. Kvinnene blir arrestert for drap. Politioverbetjent Tom Grayston og makkeren Chris Møller i Kripos får i oppdrag å reise til Kongo for å undersøke saken. Det blir starten på en sak de aldri kommer til å glemme. “Kleptokratiet” er en spenningsroman med internasjonal kriminalitet som tema. Det er den tredje romanen i serien om politimannen Tom Grayston.

Forfatter: Espen Skjerven.  Forlag: Livs forlag.   Utgivelsesår: 2022.

Forfatter: Espen Skjerven født 1974, oppvokst i Oslo, bor i Sandnes med ektefelle og 2 barn. Utdannet jurist. Flere års erfaring med som påtalejurist i saker om datarom, Økokrim og internasjonale forbrytelser ved Økokrim og Kripos, og som forretningsadvokat/ prosedyreadvokat i Oslo. Fra 2013 ble han utnevnt  som tingrettsdommer i Sør-Rogaland tingrett.

Dette er den mest spennende boken jeg har lest iår, tempo og informasjon på  hver side, jeg leste og leste til den var ferdig. Jeg var helt utslitt av action og fart, men superfornøyd med historien.

Sofie Christensen satt i enden av sofaen i en luftig culottebukse, med et glass rosévin i hånden. Sofies gode venn Anna Hagberg sitter i den andre enden. Tordenen skraller. De er 35 år, ingen mann og barn. De jobber for menneskerettsorganisasjonen Universal og er stasjonert i Kinshasa. Det ringer på, Anna åpner. Det er avhopperen Odil, de skulle hjelpe til med å finne sønnene hans som ble kidnappet for noen år siden.Han blir skutt av en mann som plutselig dukker opp. De blir angrepet i leiligheten. Vil dette bli den nye Kongosaken?

Politibetjent Tom Grayston, og makkeren Chris Møller i Kripos, sitter nå på flyet for å hjelpe Sofie og Anna som nå er fengslet. En norsk og svensk statsborger var tross alt blitt pågrepet for drap på 2 mennesker. Sofie har jobbet hardt for å  avdekke konsekvensene av oljevirksomheten til et norskeid selskap i regnskogen i Den demokratiske republikken i Kongo. Dette blir starten på en sak de aldri ville komme til å glemme.

Kleptokratiet er en spenningsroman med internasjonal kriminalitet som tema. Handlingen veksles mellom Kongo og Norge.

Det er gode og sterke karakterer som vi blir kjent med, men ikke for mange å holde rede på, disse blir vi kjent med og følger de  på godt og vondt. Sofie og Anna som gjør alt for å redde regnskogen, de går mot oljeindustrien, og setter sitt eget liv i fare.Sofie sier:

Det er min jobb å avsløre miljøkriminalitet og brudd på menneskerettighetene. 

Stangeland er administrerende direktør i Muskow Oil, har ADHD og sniffer alt for mye Amfetamin. En slu korrupt ål som tror han kan sno seg gjennom det meste og gjøre hva han vil. Det gjelder alt og alle,om det er olje eller damer.

Kongo er kjent for gruvedrift med kobber, kobolt og diamanter. Dette er en samfunnsaktuell krim med menneskerettigheter, korrupsjon, krigsforbrytelser, natur og dyreliv. Viktig at vi engasjerer oss og at dette blir tatt opp. Nasjonalsparkens mål er at gorillaene en dag skulle klare seg selv i regnskogen, uten hjelp fra viltvokterne.

Jeg syntes navnet på boken var merkelig, hadde aldri hørt det før,men fikk endelig svaret her:

” Kleptokratier er systemer hvor statsledere, typisk ved hjelp av kommersielle samarbeidspartnere, misbruker sin politiske innflytelse og stjeler penger eller naturressurser fra staten.”

Syntes dettte var en velskrevet bok med godt direkte språk og en god flyt i historien. Det blir flere actionscener som får pulsen til å øke.Syntes boka var realistisk, troverdig og handlingsmettet. Spenningen øker utover i boka. Vi blir passe kjent med steder.

Skjerven viser at han er på høyde med de beste. Anbefaler boka på det varmeste.

Les min mening: https://hildes-bokblogg.blogg.no/kleptokratiet-av-espen-skjerven-krim-thriller-bok-3-med-tom-grayston.html

Terningkast 6     #espenskjerven   #livforlag

 

Ut av tiden av Jan Mehlum. Krim. Bok 20 med Svend Foyn.

Ut av tiden av Jan Mehlum. Krim. Bok 20 med Svend Foyn. E-bok.

EN BEKJENT BLIR BRUTALT MYRDET SOM OM DET VAR EN RITUELL HENRETTELSE. HVORFOR?

En trang bygate i Tønsberg. Et gammelt hus under restaurering. Tomme leiligheter og en liten kjellerhybel. Der møter advokat Svend Foyn et brutalt og trist syn. En av hans nære forbindelser, så nær at han nesten kan kalles en venn, ligger badet i blod på gulvet med en kniv i halsen, som om det var en rituell henrettelse. Den drepte har oppført seg uvanlig den siste tiden. Hvorfor har han søkt kontakt med ekstremister i begge ytterkanter av den politiske skalaen? Og skiftet livsstil, oppsøkt familien som han ikke har hatt kontakt med på årevis, skaffet seg et nytt sted å bo? Det lokale politiet knytter drapet til en uryddig livsførsel med fyll og krangel. Men bak det tilsynelatende opplagte finnes en annen virkelighet. Svend Foyn må ut på en reise i et landskap der det er lett å trå feil. Og som alltid i tønsbergadvokatens univers kommer vi ubehagelig tett innpå en virkelighet vi helst skulle ønske bare var fiksjon.

Forfatter: Jan Mehlum.    Forlag: Gyldendal.   Utgivelsesår: 2022.

Jan Mehlum (født 1. januar 1945 i Tønsberg) er en norsk forfatter og førsteamanuensis i sosiologi ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Svend Foyn får en melding fra sin nære forbindelse, som nesten kan kalles venn, Christian Salvesen som ønsker de skal møtes, men tiden går.Siden han har fått nytt bosted tar det noen timer før Foyn finner Salvesen.  En trang bygate i Tønsberg, en trang kjellerhybel, finner Foyn han i leiligheten brutalt myrdet, et trist syn å se han badet i blod og med en kniv i halsen, Nesten som en henrettelse.

Politiet er raskt på plass, Salvesen er kjent for mye alkohol og brune puber, så de konkluderer med fyll og bråk. Foyn blir en av de mistenkte  som nær venn, men blir ikke arrestert. De har tatt inn en annen. Morderen?. Så han jobber med saken i det skjulte,mer han graver så farligere blir det for han selv. Han oppdager at han har søkt kontakt med ekstremister i begge ytterkantene av den politiske skalaen og byttet livsstil. Salvesen har også oppsøkt familie han ikke har hatt kontakt med på årevis. Hvorfor det?

Foyn går i gatene og får vite mer siden han ikke er politi, han får også tak i telefonen til Salvesen, får hjelp til å åpne den. Det er noen vendinger etterhvert som snur litt på saken og slutten er overraskende.

Koser meg alltid med disse bøkene med Svend Foyn, en kosekrim uten det makabre med en god dose ironisk humor som jeg liker godt. Det er spenning og jeg føler at jeg kjenner meg igjen i Tønsbergs gater etter 20 bøker.

Samarbeidet med etterforsker/advokat Mørk der de tar seg litt drikke er også faste innslag i bøkene, de tipser hverandre og deler hemmeligheter. Når Mørk kommer blir Hulda, sanktbernardshunden til Foyn knipset ned på gulvet. Som regel må Foyn betale når de er ute. Elsker de ironiske, humoristiske dialogene i boken, dette er forfatter så god på. Har noen damer innimellom, men det går som regel ikke så bra, de er som regel allerede opptatte.

Foyn tar over hunden til Salvesen og Hulda tar merkelig godt imot den.

Anbefaler bøkene med Svend Foyn, kan lese frittstående, men det er selvfølgelig alltid en rød tråd i serier.

Min mening: https://hildes-bokblogg.blogg.no/ut-av-tiden-av-jan-mehlum-krim-bok-20-med-svend-foyn.html

Teninngkast 5    #janmehlum    #gyldendal

 

Mødrenes synder av Frøydis Lilledalen. Krim. Bok 2 med psykolog Petra Hassel og politiførstebetjent Jonas Bø.

Mødrenes synder av Frøydis Lilledalen. Krim. Bok 2 med psykolog Petra Hassel og politiførstebetjent Jonas Bø. Lese-eksemplar fra Forlagshuset i Vestfold.

HVOR LANGT ER MØDRE VILLIG TIL Å GÅ FOR Å BESKYTTE BARNA SINE?

En tragedie rammer to ungdommer i Oslo sydøst, og Team Bø settes på saken. De finner raskt ut at begge var pasienter på et nyopprettet behandlingssted for unge med sammensatte lidelser. Så forsvinner også en pasient og en behandler. Har de stukket av sammen? Er det de syke barnas foreldre som står bak? Skyldes forsvinningen fri vilje, eller fedrenes og mødrenes synder? I jakten på savnede brister Petras illusjoner. Både de på hjemmebane og de hun hadde i jobben. Men siden hun kjenner gutten som er savnet, blir hun likevel nødt til å lete videre. Koste hva det koste vil. I takt med tapte drømmer, vokser det fram en kamp mot avgrunnen. Både den som finnes i hvert men- neske, og den andre mennesker kan dytte deg utfor.

Forfatter: Frøydis Lilledalen.  Forlag: Liv Forlag.  Utgivelsesår: 2022.

Forfatter: Frøydis Lilledalen (46) er Psykologspesialist og forfatter. Bor i Oslo.

Etter en heidundrande debut med Paradis med mange gode anmeldelser så jeg frem til denne andre boken og den innfridde.

To ungdommer forsvinner fra et nyopprettet behandlingssted, Fugl Fønix, for unge med sammensatte lidelser. Den ene tok selvmord og den andre forsvant. Team Bø blir satt på saken.Senere forsvinner også en pasient til og en behandler. Handlingen drives frem av jakten på disse.Har de forsvunnet frivillig? Er det de syke barnas foreldre som står bak?

Petra blir nok en gang profilerer for politiet, men de står litt fast. I jakten på savnede brister Petras illusjoner. Både på jobben og på hjemmebane. Mannen hennes har begynt å ruse seg etter en ulykke, mens han er alene med barnet deres. De begynner i parterapi. Fungerer det?

Petra kjente den ene som forsvant, Torjus, hun ønsker å hjelpe til å finne han. Men setter seg i  fare der hun tar noen sjanser som kan bli skjebnesvangert for henne. Koste hva det koste vil. Skyldes forsvinningen fri vilje, eller er det fedrenes og mødrenes synder?

Syntes boken er godt skrevet, den var spennende med cliffhangere og interessant tema som er aktuelt om dagen med Me. Her har forfatter erfaring med utmattelsessyndrom og vet hva hun skriver om. Fin måte å få frem budskapet og temaet.

Kapitlene er korte og det skjer mye i de. Jeg kjente sinne og noe gjorde noe med meg over fortvilelsen til disse foreldrene da jeg selv har hatt et sykt barn hjemme og kampen for hans rettigheter og ikke minst å bli hørt. Endte bra hos oss men det gjør ikke det for alle desverre. Bare å bli trodd betyr enormt når man er sliten av å kjempe.Hvor sterke drivkrefter sinne og svik kan være.

Det er flere gode karakterer i boka vi blir kjent med på godt  og vondt. Vi blir kjent med plasser og miljø sånn passe. Godt språk. Boka drives frem fra flere synsvinkler som det veksles på fortellerstemmene. Forfatter holder på kortene til siste slutt og vi tror og tipper utfall som forandrer seg etterhvert. Blandet som fiksjon og virkelighet blir dette en god leseopplevelse du bare må lese til siste slutt. Syntes den ble både realistisk og troverdig bok som se Etter mange følelser i sving. Ser frem til neste bok. Anbefaler å lese Paradis før denne.

Min mening: https://hildes-bokblogg.blogg.no/modrenes-synder-av-froydis-lilledalen-krim-bok-2-med-psykolog-petra-hassel-og-politiforstebetjent-jonas-bo.html

Terningkast 5-   #froydislilledalen      #livforlag