Den barmhjertige samaritan av Cilla og Rolv Börjlind. Krim/Thriller. Del 7 i serien med Olivia Rönning og Tom Stilton.

Den barmhjertige samaritan av Cilla og Rolv Börjlind. Krim/Thriller. Del 7 i serien med Olivia Rönning og Tom Stilton. Lydbok.

MENNESKERS GALSKAP, GRÅDIGHET OG KONSPIRASJONSTEORIER. POLITIETTERFORSKER OLIVIA RÖNNING FORSVINNER, MEN FINNER DE HENNE I TIDE?

Menneskers galskap, grådighet og konspirasjonsteorier. Politietterforsker Olivia Rönning har forsvunnet. Kollegaene hennes forstår hun må være bortført mot sin vilje. Hennes gode venn Tom Stilton er på landstedet sitt i skjærgården. Men da han hører om Olivias forsvinning, drar han tilbake til Stockholm for å bistå letingen. De finner spor som fører til en enslig hytte i skogen, men da de kommer frem, står hytta i full fyr. Brannmannskapet finner en forbrent kropp i ruinene. Er det Olivia? Samtidig gjør vaksinemotstandere og konspirasjonsteoretikere hva som helst for å sabotere vaksineleveransene til Sverige. Har det noen sammenheng med kidnappingen av Olivia? Den barmhjertige samaritan er den syvende boken med politietterforsker Olivia Rönning og hennes gode venn Tom Stilton.

Forfatterne er drevne og vet hvordan de skal smi en intrige og skape spenning.

Forfattere: Cilla og Rolv Börjlind.    Forlag: Gyldendal. Utgivelsesår: 2022.

Forfattere:Cilla Börjlind er, sammen med sin mann Rolf Börjlind, en av Sveriges mest erfarne manusforfattere. De står blant annet bak de kritikerroste tv-seriene Graven og Morden. De har også skrevet manus til 26 Beckfilmer. Deres første bok, Springflo, er filmatisert og ble vist som tv-serie på NRK1 sommeren 2016.

Her gledet jeg meg for dette er en serie jeg har likt godt og som fenger meg.

Den barmhjertige samaritan er sjuende bok i serien med politietterforsker Olivia Rönning og hennes gode venn Tom Stilton.

Politietterforsker Olivia Rönning har forsvunnet. Kollegaene forstår hun må være bortført mot sin vilje.Hvor kan hun være? Hvorfor? Lever hun?

Tom Stilton, en god venn av Olivia, er på landstedet sitt i skjærgården. Når han får beskjed om at Oilivia er forsvunnet, da drar han tilbake til Stovckholm for å bistå med letingen.

De finner spor som leder til en enslig hytte i skogen, men da de kommer frem står hytta i full fyr. Brannmannskapet finner en forbrent kropp i ruinene. Er det Olivia?

Samtidig gjør vaksinemotstanderne og konspirasjonsteoretikere hva som helst for på sabotere vaksineleveransene  til Sverige. Har det noen sammenheng med kidnappingen av Olivia?

En velskrevet og spennende bok der mye skjer  som øker leseopplevelsen. Litt roligere tempo i denne boken. Plottet er aktuelt, venner og politi setter igang med en storstilt leteaksjon etter Olivia.

Boka er skrevet i coronatiden så her møter vi vaksine motstandere og nedstengelse, å leve med avstand til andre. Grøss og gru, hvem husker ikke det? En av karakterene får corona og blir lagt inn på sykehus med pustehjelp. Overlever personen?

Karakterene er troverdige, og har blitt godt kjent med flere av de i løpet av sju bøker. Vi følger også flere av karakterene i deres privatliv, så vi blir godt kjent med all

Vi følger også noen få bihistorier i løpet av boka som gjør den fengende og spennende.

Min mening og i bio på instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/den-barmhjertige-samaritan-av-cilla-og-rolv-borjlind-krim-thriller-del-7-i-serien-med-olivia-ronning-og-tom-stilton.html

En bok jeg kan anbefale. Drevne forfattere som vet å lage passe spenning.

Terningkast 5-   #çillaborjlind    #rolfbjorlind     #gyldendal

 

 

Forsvunnet av Geir Tangen. Krim/ thriller.

Forsvunnet av Geir Tangen. Krim/ thriller. Hørt på Fabel.

EN BRYLLUPSREISE DER ODA FORSVINNER. SUR GALLE I PANIKKEN, DET ER INGEN FORNUFT, BARE KAOS. FINNER HAN HENNE IGJEN?

John og Oda er nyforelsket og på bryllupsreise til Mallorca. På en luksusrestaurant går Oda på toalettet og blir sporløst borte. John prøver febrilsk å finne Oda.

Både politiet og alle andre John henvender seg til, mener at Oda har forlatt Mallorca frivillig, selv om John finner spor som kan tyde på det motsatte. Situasjonen er fortvilet – det er ingen hjelp å få.

Den eneste som tar John på alvor, er kompisen Freddie. Men det er noe rart med Freddie, han dukker opp og forsvinner gang på gang.

John er på flukt fra ukjente fiender. Han river opp mentale sår som henger i fra tidligere.

John oppsøker Freddies far Frank som bor på Mallorca, men mange vil hindre de i å finne Oda. Er ikke Oda den hun gir seg ut for?

De oppsøker støttespillerne sine, havner i et bakholdsangrep.Det blir et kappløp med tiden. Hvem kan han stole på? I en dramatisk finale får vi vite hva som skjedde og hvordan alt henger I sammen.

Geir Tangen som forfatter i samarbeid med Gyldendal og Fabel. Forsvunnet kan du nå høre på Fabel i 8 episoder. Kos deg.

Imponerende, velskrevet og flott historie, måtte først venne meg til flere stemmer, etter det gikk det som en lek. Men herlighet for en crazy  og spinnvill historie. Jeg digget den.

Jeg valgte å høre en episode om gangen med pauser, grunnen var at det skjedde noe hele tiden og jeg måtte lande etter hver episode. Håper flere henger seg på for dette var fantastisk morsomt

Flotte karakterer:

John har sittet 3 år i fengsel, han mister Oda på en restaurant. Konsulatet later til å ikke tro han. Vi er mye med John på godt og vondt. Han opplever mye på kort tid.

Den beste karakteren er Freddie, han er en gammel kompis, som oppfører seg snålt.

Frank er far til Freddie, skriver og bor på Mallorca, en gammel politimann med et merkelig, spennende hus. Her får John mye hjelp.

Dette regner jeg med Tangen likte godt, med en penn som spruter ut elleville ideer, Minnet meg om de første bøkene jeg leste av forfatter, de var også i et heseblesende tempo Språket er bra, men han er jo lærer.

Min mening og i bio på instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/forsvunnet-av-geir-tangen-krim-thriller.html

Stemningen, musikken og skuespillerne gjorde en god jobb ut av lydserien. Anbefales . Det var bare så sinnsyk artig historie.Ja jeg håper på flere som dette innimellom bøker.

Terningkast 5   #geirtangen     #gyldendal     #fabel

 

 

 

Kallmyren av Liza Marklund. Krim/ thriller . Del 2 i serien med Stenträsktrilogien



Kallmyren av Liza Marklund. Krim/ thriller. Del 2 i serien med Stenträsktrilogien. Lydbok.

KONA FORSVUNNET ETTER EN MULTETUR, BABYEN  LIGGER IGJEN ALENE PÅ KALLMYREN, OPPSVULMET OG UTØRKET. HVA SKJEDDE MED HELENA ?

Kallmyren er en frittstående oppfølger til Polarsirkelen, Liza Marklunds kritikerroste og bestselgende tilbakekomst til krimsjangeren. I 1990 finner Wiking Stormberg en lapp fra sin kone, Helena. Hun har gått en tur for å plukke multer. Deres nyfødte datter, Elin, er med på turen, mens sønnen Markus er hos farmor. På kvelden har ikke Helena og Elin kommet tilbake. Elin blir funnet i live ved Kallmyren, mens Helena er forsvunnet. Kroppen hennes ble aldri gjenfunnet. Den kalde myra ble hennes grav. Mange år senere er Wiking fortsatt dypt berørt av tapet av sin kone. Men så en sommerdag i 2020 mottar Markus et illevarslende brev signert med Helenas signatur. Kan hun fortsatt være i live? Men hvorfor skulle hun eller noen andre true familien hans? Wiking må spørre seg selv om han holder på å bli gal, om han ser spøkelser, eller det finnes krefter som truer ham og familien hans – og i så fall hvem eller hva.

«… viser hva hun virkelig kan.» «En god krim fra øverste hylle som holder på leserne hele veien» «(…) hun er blant skandinavias beste krimforfattere.» «… et originalt plott som er en fryd å lese.» «Jeg gleder meg allerede til neste bok.» «… overbeviser og overrasker» «… en krim som oser av fortellerglede og overskudd» «Marklund har nok en gang skrevet en oppslukende fortelling» ««Kallmyren» er ikke bare en skikkelig god kriminalroman, boken viser også at Marklund er en suveren forteller.» «Knallbra spenningsbok» «… et nytt høydepunkt i forfatterskapet»

Forfatter: Liza Marklund.    Forlag: Cappelen Damm.      Utgivelsesår: 2023.

Forfatter: Liza Marklund (født 9. september 1962 i PiteåNorrbotten i Sverige) er en svensk forfatterfeminist og journalist.

I 1990 finner Wiking Stormberg en lapp fra sin kone  Helena. Hun gikk en tur for å plukke multer. Hun har med seg sin nyfødte datter Elin mens sønnen Markus er hos farmor. Når kvelden kommer har ikke Helena kommet hjem.

Elin finner de ved Kallmyren i live, men Helena er sporløst forsvunnet. Kroppen hennes blir aldri funnet. Den kalde myra blir hennes grav. Elin var oppsvulmet til det ukjennelige, en alvorlig uttørket 5 måneder gammel baby.

Wiking er fortsatt dypt berørt av tapet av sin kone etter alke disse årene. En sommerdag i 2020 mottar Markus et illevarslende brev signert  med Helenes signatur. Kan hun fortsatt være i live?

Hvorfor skulle hun eller noen andre true han og familien hans? Wiking må spørre seg selv om han har blitt gal, eller om han ser spøkelser, eller det finnes krefter som truer han og familien hans – og i så fall hvem eller hva.

En lettlest spennende historie med et flott plott. Lange kapitler, men det fungerte greit, med et bra språk. Vi blir passe kjent i miljøet og på stedene.

Syntes karakterene er solide. Vi følger Wisting mye og de han snakker med. Vi følger han også hos legen der han sliter med noe i halsen. Han er politisjef i Stenträsk.

Tema: Savn, hevn, uoppklart forsvinningssak.

Blod og gørr er det ikke i denne boka. Men spenning får man nok av, vanskelig å legge boka fra seg til tider. Marklund er god til å bygge opp historien, vi fanger savnet til Wisting, bekymring for sønnen etter brevet han fikk.

Handlingen foregår både i nåtid og for tretti år siden, så vi får høre litt om hva som skjer både her og der,  dette driver historien godt videre. Kansje ikke alt var like realistisk, men med en nerve som pirrer deg videre i boka gjorde det ingenting.

En del røde løse tråder som slippes både i denne boken og i neste som kommer.Det blir noen vendinger av dette som forandrer historien, det liker jeg godt. Gleder meg til den siste boka i trilogien. Det er forskjellige historier i første boka og denne, men det er karakterane vi følger.

Min mening her og i bio på instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/kallmyren-av-liza-marklund-krim-thriller-del-2-i-serien-med-stentrasktrilogien.html

Anbefales. Les Polarsirkelen først som også var fantastisk bra. Ser frem til siste boka.

Terningkast 5     #lizamarklund    #cappelendamm

 

Skoddehav av Kristina Ohlsson. Bygdekrim. Del 3 i serien med August Stringberg.

Skoddehav av Kristina Ohlsson. Bygdekrim. Del 3 i serien med August Stringberg. E-bok.

EN MANN BLIR FUNNET HENGT I STUPETÅRNET PÅ BADEPLASSEN. I 1989 BLIR EN KVINNE FUNNET DREPT OG PARTERT I SIN EGEN FRYSER. ER DET EN SAMMENHENG HER?

Tredje boken i serien om August Strindberg og politietterforsker Maria Martinsson. Sommeren er på sitt vakreste, havet glitrer, og August har dratt i gang en stor bakekonkurranse i Hovenäset. Idyllen brytes da været skifter. Tåken ruller inn, og en mann blir funnet hengt i stupetårnet på badeplassen. Politietterforsker Maria Martinsson og hennes kollegaer skjønner fort at dette er snakk om en forbrytelse. Men hvem er mannen, og hvorfor blir han funnet død i Hovenäset? Utredningen leder tilbake til den fryktelige sommeren i 1989, da Lydia Broman ble funnet drept og partert i fryseren i sitt eget hjem. Var det riktig gjerningsmann som ble dømt den angen? Hvor langt er noen villig til å gå for å bevare gamle hemmeligheter?

Forfatter: Kristina Ohlsson.   Forlag: Gyldendal.    Utgivelsesår: 2023.

Forfatter:Kristina Maria Ohlsson (født 2. mars 1979 i Kristianstad) er en svensk forfatter og sikkerhetspolitisk analytiker.

Gledet  meg til denne boken etter å hørt Kristina Ohlsson snakke om den på krimfestivalen. Den innfridde godt.

Tredje bok i serien August Strindberg og politietterforsker Maria Martinsson.

Sommeren er på sitt vakreste,og havet glitrer. August har dratt igang en bakekonkurranse i Hovenäset. Men idyllen brytes da tåken ruller inn og man finner en mann hengt i stupetårnet på badeplassen.

Maria Martinsson og kollegaene skjønner fort at dette er en forbrytelse. Men hvem er mannen, og hvorfor blir han funnet i stupetårnet på Hovenäset?

Utredningen leder tilbake til den fryktelige sommeren 1989, da Lydia Broman ble funnet drept og partert i fryseren i sitt eget hjem. Mannen hennes ble siktet, men tok de riktig gjerningsmann den gangen?  Hvor langt er noen villig til å gå for å bevare gamle hemmeligheter.  Huset går nå under navnet ” Frysehuset”. Nå har det kommet en ung jente som har leid det. Men hvem er hun?

En lettlest velskrevet bok med et bra plott, syntes denne var bedre og mer spennende enn de to første, jeg ble nysgjerrig på hvordan dette ville ende.

Miljøet er godt beskrevet og man føler man trasker rundt i dette bygdemiljøet man har blitt kjent med,havet som glitrer, og det skiftende været i Hovenäset. Ikke noen gufne scener med blod og gørr, litt mer feel good krim.

Karakterene er bunnsolide bygget opp, på et lite sted der alle vet alt om alle, som det seg hør og bør i en liten bygd. De er troverdige, og det er mange som kan være den mistenkte. Med noen vendinger blir bildet klarere og vi kommer nærmere løsningen

August var finansmann i Stockholm, nå en etablert brukthandler på Hovenäset. Flyttet for å få det roligere, men han har da det travelt her også. Han koser seg også med baking. Forholdet til Maria er endelig offentlig.Tilfeldig og ufrivillig dukker han opp i saken på sidelinjen.

Mannen de finner hengt i stupetårnet har ingen legitimasjon på seg, men de antar han  er i trettiårene. Ingen treff på fingeravtrykk, men noen vet hvem han er og hvorfor han havnet der. Hva skjedde? Hvorfor er han her? Det er til tider veldig spennende og veldig livsfarlig for enkelte

Anbefaler å begynne på første bok, da det er en rød tråd, vi får vite mer for hver bok og blir bedre kjent med karakterene.

Stormvakt: https://hildes-bokblogg.blogg.no/stormvakt-av-kristina-ohlsson.html

Isbryter: https://hildes-bokblogg.blogg.no/isbryter-av-kristina-ohlsson-bygdekrim-bok-2-med-maria-martinsson-og-august-strindberg.html

Anbefaler boka, en flott Bygdekrim.

Min mening her og i Bio på Instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/skoddehav-av-kristina-ohlsson-bygdekrim-del-3-i-serien-med-august-stringberg.html

Terningskast 5-     #kristinaohlsson     #gyldendal

 

 

Hundedager av Geir Tangen. Krim. Del 2 i serien med Gabriel Fjell.

Hundedager av Geir Tangen. Krim. Del 2 i serien med Gabriel Fjell. Lese-eksemplar fra Gyldendal.

EN LITEN GUTT BLIR FUNNET DREPT, SLÅTT IHJEL MED EN STEIN OG KASTET NEDFOR EN BRATT SKRÅNING.

Hundedager er en dyptpløyende kriminalroman om makt og avmakt i nære relasjoner, om hvordan selve vår menneskelighet står på spill når bunnen i tilværelsen faller bort under føttene våre. En liten gutt blir funnet drept i et turområde i Haugesund. Han er slått i hjel med en stein og kastet nedfor en bratt skråning. Den brutale volden mot det forsvarsløse barnet sjokkerer selv erfarne politifolk. Overbetjent Gabriel Fjell og hans team må ha hjelp, og Kripos-etterforskeren Aida Ibrahim kommer fra Oslo for å bistå arbeidet. Timer og dager går uten at noen melder gutten savnet, og til tross for at Gabriel Fjell og teamet hans arbeider døgnet rundt, klarer de ikke å identifisere gutten. Samtidig vikler en lokal frilansjournalist seg inn i garnet, og velter med det den første dominobrikken i dette dystre mysteriet. Etter hvert avdekkes en historie, mørkere og farligere enn noen kunne ane.

Forfatter: Geir Tangen.    Forlag: Gyldendal.    Utgivelsesår:2023.

Forfatter; Geir Tangen:født 15. januar 1970) er en norsk krimforfatter, skribent, lærer og bokblogger.

Denne har jeg gledet meg til, jeg likte Vargtimen veldig godt. Denne var råbra og vanskelig å legge ifra seg.

En liten gutt blir funnet drept i et turområde i Haugesund.Den lille gutten er kun iført en utvasket lyseblå pysj-bukse. Han er slått i hjel med en stein og kastet nedfor en bratt skråning. Det brutale volden mot det forsvarsløse barnet sjokkerer selv erfarne politifolk.

Overbetjent Gabriel Fjell og hans team må ha hjelp, og Kripos-etterforskeren Aida Ibrahim kommer fra Oslo for å bistå med jobben. Timer og dager går uten at gutten blir mest savnet.

Selv om teamet jobber dag og natt klarer de ikke å identifisere gutten. Hvem er han?

En lokal frilansjournalist viklet seg inn i garnet,  og velter den første dominobrikken i dette dystre mysteriet. Etter hvert avdekkes en historie, mørkere og farligere enn noen kunne ane .

Hundedager er en dyptpløyende kriminalroman om makt og avmakt i nære relasjoner, om hvordan selve vår menneskelighet står på spill når bunnen i tilværelsen faller bort under føttene våre.

En lettlest bok man flyr over sidene, det er vanskelig å ta pauser, det er et godt språk.

En god virkelighetsnær og realistisk historie jeg tror på, med et viktig mørkt samfunnstema med vold i familien. Tangen får meg på tå hev flere ganger, det er en drivende, skremmende spenning gjennom hele boka som kjennes guffent til tider.

Parallelt følger vi morens tanker og beskjeder til gutten. Mannen/faren er voldelig, men det er vanskelig å komme seg bort fra han. Moren skriver en dagbok til sønnen som vi følger.

Moren: Min skyld, skulle sagt til Mathias at pappa var sliten, at han skulle passe på det vi har øvd på så mange ganger, da ville han vært stille. Det er min plikt å påse at krusninger på overflaten ikke utvikler seg til krumme bølger, men jeg hadde tankene et annet sted enn i nuet, jeg var uoppmerksom, dette er min feil.

Gabriel er sliten og på felgen fortsatt etter forrige store sak. Samboeren hans Makena syntes samboerskapet med han er blitt som en humpete kjerrevei. Aida er sjokkert når hun treffer han igjen etter 18 måneder, syntes han er kvapsete i huden, gustengrå og skuldrene luter fremover. Han er i trettiårene men ser ut som en pensjonist. Klarer han å lede teamet? Klarer han å få igjen energien han hadde?

Rhasid, hans kollega som har sin bakgrunn, tåler ikke at det skjer noe med barn, han blir sint, hissig og kommer i konflikter med Aida. Klarer de å rydde opp, se saken og hverandre fra flere sider? Rhasid tror Aida forer Kasper, journalist med informasjon, men gjør hun det?

Aida Ibrahim fra Kripos traff vi også i Vargtimen, hun er nå tilbake for å bistå dem i arbeidet igjen.

Kasper, journalist er der det skjer og kommer saken ofte litt for nærme. Han intervjuer Ågot, men var han villig til å sette livet sitt på spill for ei gammel, dement dame han ikke har noen relasjon til?

Ågot var et muntert møte igjennom boka, en fresk, gammel dame som har jobbet i avisen i mange år, nå pensjonert, men blitt dement. Hun har sine klare øyeblikk og bodde i nærheten der gutten blir funnet. Vet hun noe i klare øyeblikk? Har hun sett noe viktig?

Vi følger også historien med Vibeke og sønnen som bor på kode 6, der vi får innblikk i hvordan det er å leve isolert og borte fra kjente og kjære.

Min mening her og i bio på instagram:https://hildes-bokblogg.blogg.no/hundedager-av-geir-tangen-krim-del-2-i-serien-med-gabriel-fjell.html

En bok jeg anbefaler, med noen vrier ble jeg godt lurt på slutten, så her har forfatter holdt korta godt til kroppen, det liker jeg godt. Du bør lese første bok Vargtimen før denne.

Terningkast 5+   #geirtangen     #gyldendal

 

 

Petra Pettersens perfekte påske. Del 2 med Petra Pettersen.

Petra Pettersens perfekte påske. Del 2 med Petra Pettersen. Lese-eksemplar fra forfatter.

PÅSKEUTSTILLING I GALLERIET, PUSTEPAUSE FRA FAMILIE I TOSCANA.VEL HJEMME IGJEN , NÅ BLIR DET UTSTILLING, PÅSKEEGGJAKT OG PÅSKEBAD. DET ER PÅ HVASSER DET SKJER.

Siden det var påske hentet jeg frem denne boken, koste meg glugg ihjel med første boka til jul. Denne innfridde også, og det sier jeg som stort sett leser krim.

Petra er i ferd med å etablere seg som gallerieier på Hvasser, der den store påskeutstillingen skal snart gå av stabelen. Hun kjenner sandpapiret gnage der hun pusser på gamle vinduer og drømmer om livet i det kommende drivhuset, alt mens lille Ellinors gråt gjaller i glassrutene.
Men etter at Mathilde og Petra overtales til en pustepause blant villsvin og vakthunder i Toscana og slekten har evakuert til frøbanken på Svalbard, begynner både utstilling, påskeeggjakt og kjærlighetsliv å falle delvis på plass. Men det er skjær i sjøen …
Hadde det ikke vært for brysomme naboer, sære kunstnere, uventede kjærester og feng shui-prinsipper, kunne Petras liv vært ganske perfekt. Likevel, det hjelper med det tradisjonelle påskebadet, som blir atskillig varmere med litt eggnog og den liflige tanken på romerske bad i Budapest.

Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner.    Forlag: Fagervik Forlag.       Utgivelsesår:2022.

Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner (født 24. juni 1962 på Nøtterøy) er en norsk forfatter som stort sett skriver i sjangeren feelgood– og hyggekrim. Hun stiftet i 2020 Fagervik forlag, oppkalt etter stedet der hun bor. Lene har bakgrunn fra reiseliv og flyselskap, i tillegg til to perioder som folkevalgt i Tønsbergs lokalpolitikk og fylkespolitikken i Vestfold.

En lettlest god bok med humoristiske innslag så bildene flagrer gjennom hodet mitt. Det er noe sprudlende her med damene Petra og Mathilde som lever det gode liv med vin og mat. Petra er stormende forelsket i Stefan så det nesten er rørende å lese, alikevel tar hun noen sideblikk på andre så jeg flirer godt.

Det er rett og slett ingen dødpunkter, sidene er alikevel handlingsmettede hele tiden. Man føler at Hvasser er et godt sted å bo, man blir passe kjent i området.

Gode karakterer som man føler man har kjent lenge. Gun er en ny karakter som Petra er litt usikker på i starten og blir litt fandenivolsk i replikkene til henne,angrer bittelitt etterpå og ordner opp med naboen. Jeg ler atter engang i denne feel good boka.

Petra fikser som regel opp i kaos og rot, dialogene er helt i min gate. Det tradisjonelle påskebadet med Egnot høres jo helt fortreffelig ut. Påskevaflene skal jeg prøve ut på 1, Påskedag på jobb, de blir nok spennende

Min mening og i bio på instagram : https://hildes-bokblogg.blogg.no/petra-pettersens-perfekte-paske-del-2-med-petra-pettersen.html

Jeg digger bøkene til forfatter, hun skriver med en lett hånd, man senker skuldrene og ser det humoristiske igjennom boka. Det er noe avslappende og befriende, man ler seg igjennom noen scener man ser som i en film. Takk for  flott lesestund.

Terningkast 5   #lenelauritsenkjølner  #fagervikforlag

 

 

 

Påskekrim 2023 av Bonnier Forlag.

Påskekrim 2023 av Bonnier Forlag. Fått bok i gave.

ALLE KRIMFORTELLINGENE DU TRENGER I PÅSKEN – I EN BOK. 15 GRØSSENDE GODE KRIMNOVELLER.

Dette er en perfekt bok å ha med seg i sekken på påskefjellet eller hjemme i solkroken. Les femten nyskrevne påskegrøss fra noen av våre ledende krimforfattere.

Et nytt liv av Myriam H. Bjerkli.

Det fjerde sviket av Silje Ulstein.

Som i et ømt kjærtegn av Øistein Borge.

Paaske-blod av Kurt Aust.

Heksetjern av Knut Nærum.

Små mord av Tore Aurstad og Carina Westberg.

Hercules av Eystein Hanssen.

Et nytt og bedre liv av Jørgen Brekke.

Tilfrosne sjeler av Geir Tangen og Agnes Lovise Matre.

Jentespranget av Monica Kristensen.

Tre gåter fra Lillemor John Unsgård.

Skogeieren av Kim Småge.

Klikk av Erik Meling Sele.

Et uløselig krimmysterium av Hans Olav Lahlum.

Fisker i storm av Svein Petter Næss.

Forfatter Tom Egeland er redaktør, han kan har valgt ut de beste novellene fra landets krimforfattere.

En perfekt bok i påsken hvis det er mange samlet seg på påskehytta og dårlig tid til lesning. Jeg koste meg med boka. Noen ganger treffer man på noen forfattere man ikke har lest før, så dette er store fordeler, man oppdager nye man liker skrivestilen til.

Syntes boka var flott, er mange gode noveller, ikke for lange, lite persongalleri og gjerne noen vendinger mot slutten. Her kommer vi til fjellet, byen og tilogmed Afrika.

Det er variende lengde på  novellene, stort sett kjente forfattere, noen ukjente for meg. I det hele likte jeg alle krimnovellene, men noen utmerket seg.

Likte veldig godt disse 5 :

Et nytt liv av Myriam H. Bjerkli.

Små mord av Tore Aurstad og Carina Westberg.

Hercules av Eystein Hanssen.

Et nytt og bedre liv av Jørgen Brekke.

Rimfrosne sjeler av Geir Tangen og Agnes Lovise Matre.

Min mening her og i Bio på instagram:https://hildes-bokblogg.blogg.no/paskekrim-2023-av-bonnier-forlag.html

Noveller jeg anbefaler, alt i en og samme bok. Påskekrim 2023. En flott påsketradisjon i solveggen.

Terningkast 5     #bonnierforag