Samiras død av Myriam H. Bjerkli. Mørk psykologisk krim. Del 7 i serie med Håkon Haakonsen

Samiras død av Myriam H. Bjerkli. Mørk psykologisk krim. Del 7 i serie med Håkon Haakonsen  Lese-eksemplar fra forfatter.

En sterk bok som bør leses, med en spennende nerve som fenger deg fra første side.

SIGRIDS VOLDELIGE EKS-KJÆRESTE MUHAMMED RØMMER FRA FENGSLET, EN ELDRE DAME BLIR KJØRT NED Å BLIR DREPT OG DAVID HAR SINE PROBLEMER PÅ SKOLEN. ER DET EN SAMMENHENG? DET BLIR TØFFE TAK FOR HÅKON, KLARER HAN Å LØSE DETTE?

Håkon Haakonsen er lykkelig sammen med kjæresten Sigrid og hennes sønn David. Så forsvinner begge.

Sigrids voldelige ekskjæreste Muhammad har rømt fra fengselet, og en eldre dame blir kjørt ned og drept på en øde vei utenfor Sandefjord uten at noen melder seg. David har også hatt større problemer på skolen enn Håkon har kunnet forestille seg. Har alt dette noen sammenheng?

Mens tiden er i ferd med å renne ut for de to menneskene som står ham nærmest, står en ting klart for ham: Han har aldri kjent den kvinnen han elsker.

Forfatter: Myriam H. Bjerkli.    Forlag: Bonnier Norsk Forlag AS.    Utgivelsesår: 2024.

Myriam Halden Bjerkli (født 3. januar 1963 i Tromsø) er en norsk forfatter, journalist, frilansfotograf, selger, oversetter, og forlagsredaktør / forlegger bosatt i Larvik.

Håkon Håkonsen er lykkelig med kjæresten Sigrid og hennes sønn David. Så forsvinner de begge to. Hvor er de?

Muhammed er Sidgrids sin eks- kjæreste, en voldelig mann som nå har rømt fra fengslet. Får de fanget han raskt?

Utenfor Sandefjord blir en eldre kvinne kjørt ned og drept på en øde vei uten at noen melder seg.

Det viser seg at David hadde større problemer på skolen med sin mørke hud enn Håkon hadde forestilt seg.

Tiden er i ferd med å renne ut for de to som betyr mest for Håkon. Klarer han å finne de i tide?

Har alt dette en sammenheng?

Dette er en psykologisk mørk krim som er lettlest med en nerve som kan skremme vettet av deg med all ondskapen. Forfatter skriver godt og jeg lar meg synke ned i bokens spennende, men grusomme handlinger. Likevel syntes jeg forfatter får igjennom det hun vil fortelle uten at det blir for makabert, likevel er følelsesregistret mitt med hele veien og man forstår godt hva hun ønsker å formidle oss.

Politioverbetjent Håkon Haakonsen er lykkelig uvitende om Sigrids kamp for å overleve under flukten til Norge. Med rå vold og voldtekter fra menneskesmuglere som følelsesløst utnytter situasjonen. Mobbing av David i Norge fordi han har mørk hudfarge og at det var et større problem enn de ante. Håkon får sjokk når han får vite dette som Sigrid ikke hadde ytret noe om og når begge forsvinner står Håkon i sin livs værste kamp. Han innser at han ikke kjenner Sigrid som han trodde han gjorde. Klarer han å finne dem i tide?

Karakterene liker jeg godt. De er flott beskrevet og jeg føler at jeg blir kjent med de fleste. Fordelen er at mange av de har vært med tidligere.

Miljø og steder får man blitt passe kjent med. Vi er mest i Sandefjord med et par avstikkere til Oslo og Sverige. Med noen vendinger som gjør det enda mer spennende. Et bra språk og en god fremdrift i historien. Denne er tidsaktuell og det ender i en heseblesende slutt.

Her kan du lese hele anmeldelsen: https://hildes-bokblogg.blogg.no/samiras-dod-av-myriam-h-bjerkli-mork-psykologisk-krim-del-7-i-serie-med-hakon-haakonsen.html

En bok jeg anbefaler, den er er rå og spennende, Bjerkli er god til å formidle de svakeste i samfunnet. En sterk historie som sitter lenge i kroppen. Takk for at jeg fikk lese denne boken,  den vil sitte i meg en god stund fremover.

Terningkast 5+       #myriambjerkli              #bonniernorskforlag

 

 

 

Rovhjerte av Ulrika Rolfsdotter. Debutkrim. Del 1 i serien med Annie Ljung.

Rovhjerte av Ulrika Rolfsdotter. Debutkrim. Del 1 i serien med Annie Ljung. E-bok.

EN SLEKTNING AV ANNIE LJUNG FORSVINNER, HVOR ER HUN OG HVA HAR SKJEDD?

Annie Ljung har skapt et nytt liv som sosionom i Stockholm, langt fra hjembyen Lockne. Når hennes demente mor rømmer fra sykehjemmet, blir Annie tvunget til å dra tilbake til stedet hun både elsker og hater. Samtidig forsvinner hennes slektning Saga sporløst, og Annie blir overtalt til å bli. Hva slags hemmeligheter har egentlig 17 år gamle Saga? Har hun rømt, vært i en ulykke eller blitt myrdet? Annie blir stadig mer involvert i søket og blir tvunget til å møte demonene fra fortiden.
Rovhjerte er første del i en drivende spenningsserie som finner sted i Ångermanland i Nord-Sverige – inspirert av folketro, historiske drap og hekseprosesser fra 1600-tallet.

Forfatter: Ulrika Rolfsdotter.     Forlag: Aschehoug.     Utgivelsesår: 2022.

Forfatter: Ulrika Rolfsdotter (f. 1977) er utdannet sosionom og KBT-terapeut og har i mange år jobbet i sosialtjenesten i Gävle. Ulrika vokste opp i den lille bygda Bjärtå i Ångermannland og bor i dag i Gävle, i et hus fra 1790 som sies å være hjemsøkt.

Annie Ljung stortrives som sosionom i Stockholm, hun er langt fra hjembyen Lockne og flere år siden hun var hjemme i bygda.. Birgitta, hennes mor er dement, da hun rømmer fra sykehjemmet ser hun ingen utvei. Hun må dra tilbake, til stedet hun både hater og elsker, hun følte seg dømt av bygda.

Samtidig forsvinner Saga på 17 år, en slektning av henne, en tremenning. Hun er sporløst borte og Annie bestemmer seg for å bli.

Hva har skjedd med Saga, har hun rømt eller vært i en ulykke eller blitt myrdet? De leter men de finner henne ikke. Hvilke hemmeligheter kan syttenåring ha? Hvor er hun?

Annie blir involvert i søket, hun må møte sine demoner på denne veien.

En god debut som er spennende uten voldsomme scener, inspirert av hekseprosessene fra 1600 tallet og folketro.

Miljø og steder blir passe kjent med. Vi kjenner på naturbeskrivelsene, de er godt beskrevet med trolske skoger og vann.

Det er ikke mye politietterforskning i denne boken, men Annie vikler seg mer og mer inn i historien sammen med de hun treffer på sin vei.. Det er korte kapitler.

Vi følger en historie fra fortiden parallelt med denne historien der vi får vite hvordan Annie hadde det i ungdomstiden og hvorfor hun ikke hadde vært her på flere år.

Karakterene liker jeg og vi får vite akkurat passe av det vi trenger. Syntes Annie strakk seg langt over grensen og allt var nok ikke lovlig da hun er i denne familien, men hun klarte det uten å bli oppdaget.

Med litt vendinger så forandrer historien seg og trådene blir nøstet og samlet sammen på slutten. Selv om det går litt tregt, jeg liker mer fart og spenning, så er den verdt å lese. Den er såpass bra at jeg ser frem til flere bøker i serien

Her er hele anmeldelsen : https://hildes-bokblogg.blogg.no/rovhjerte-av-ulrika-rolfsdotter-debutkrim-del-1-i-serien-med-annie-ljung.html

En koselig trolsk bok som er verdt å lese.

Terningkast 4     #ulrikarolfsdotter      #aschehoug

 

 

 

Et mørkere vann av Kaja Gjersem Nygaard. Debutkrim. Del 1 i serien med Martha Krogh.

Et mørkere vann av Kaja Gjersem Nygaard. Debutkrim. Del 1 i serien med Martha Krogh. E-bok.

En forfriskende og spennende debut bok.

DEN VELLYKKEDE ADA ROSENDAL FORSVINNER FRA JOBB. ER IKKE ADA DEN MAN TROR? HVA HAR SKJEDD MED HENNE?

Den tilsynelatende vellykkede Stavanger-kvinnen Ada Rosendal forsvinner fra jobb. Igjen sitter en fortvilet ektemann, med en liten datter. Det eneste sporet politiet har å gå etter, er en blodig telefon som blir funnet på hytta til familien Rosendal.
Politibetjent Martha Krogh blir satt på saken. Etterforskningen fører henne inn i de aller flotteste villaene i Stavanger, men også til hendelser i fortiden og mennesker som står henne nær.
Er Ada den alle tror hun er, og hva har egentlig skjedd med henne?

Forfatter:: Kaja Gjertsen  Nygaard.    Forlag: Bonnier Norsk Forlag.      Utgivelsesår: 2024.

Forfatter: Kaja Gjersem Nygaard (født 1986)[1] er en norsk økonom[2][1] og forfatter som debuterte med romanen Et mørkere vann i 2024 (Bonnier forlag).

Ada Rosendal er fra Stavanger, hun er vellykket, gift med Tord Rosendal, de har datteren Aurora. Pluselig forsvinner hun fra jobben, hennes ektemann ringer og melder henne savnet, hun skulle kommet hjem kvelden før.

Lensmann Erik Gjerde drar å sjekker en hytte som en nabo har klagd på at døra står åpen. Der finner de en blodig telefon og  at hytta tilhører familien Rosendal. Dette er det eneste sporet de har. Hva har skjedd med Ada?

Ektemannen sitter fortvilet igjen med en liten datter. Klarer de å finne ut hva som har skjedd?

En knallbra debut, jeg koste meg med historien som er fiksjon, et spennende friskt pust går igjen i boka. Godt språk.Samtidig følger vi en bihistorie der Martha går igjennom farens notater, hun vil finne ut hvorfor hennes far tok selvmord. Finner hun ut av det?

Likte karakterene, de var solide. Vi blir godt kjent med hovedkarakterene. Plottet var veldig spennende.det var flere vendinger som forandret mye, det er spennande. Vanskelig å se hvem gjerningsmannen var, da det var lagt ut flere spor, bare å finne den rette.

Miljø og steder blir vi passe kjent med. Syntes jeg kjente kulda og vinden nede på stranda, det kjentes realistisk ut. Det er ingen blodige scener, men man fikk seg noen grøss her og der.

Håper det kommer flere bøker med Erik Gjerde og Martha Krogh, de arbeidet godt isammen. Selv om Erik syntes Martha tar for store sjanser, glemmer sin egen sikkerhet og buser på, kjører egentlig et eget sololøp innimellom. Tror han likte henne godt, mulig noe kjærlighet i luften her.

Her kan du lese hele anmeldelsen: https://hildes-bokblogg.blogg.no/et-morkere-vann-av-kaja-gjersem-nygaard-debutkrim-del-1-i-serien-med-martha-krogh.html

En bok jeg anbefaler, en god debut som anbefales. Det skjedde noe hele tiden så her er det bare å huske å puste innimellom.

Terningkast 5   #kajagjersemnygaard    #bonniernorskforlag

 

Oldemor sin løydom av Maria Nubia Fludal. Debutroman.

Oldemor sin løydom av Maria Nubia Fludal. Debutroman. Lese-eksemplar fra forfatter.

EI KISTE, ET MALERI OG EN FORSVUNNET SJØMANN. OLDEMORS LIVSHISTORIE, ALT AV LØYDOM, SVIK OG SKAM.

Ei kiste, eit maleri, og ein forsvunnen sjømann. Alt heng saman.

For 34 år gamle Frida byrjar historia om oldemora hennar den dagen ho blir gjort oppmerksam på funnet av ei kiste i huset som har tilhøyrt besteforeldra hennar. Frida og den nye kameraten hennar Arvid byrjar å grave i historia til Gudrun, som oldemora heitte. Etter kvart som dei leitar, dukkar det opp eit liv fullt av løyndom, svik, og skam. Kva for løydom var det Gudrun ville skjule?

Forfatter: Maria Nubia Fludal.      Forlag: Calidris.     Utgivelsesår: 2023.

Forfatter: Maria Nubia Fludal, 36 år, født i Colombia, ble adoptert da hun var 1 år, bor nå i Kvinnherad, jobber mot rasisme og som forfatter.

Frida er 34 år, politibetjent og bor i Bergen. Hun er en nysingel dame på 34 år. Bruddet kom ikke som en overraskelse da det har ligget i luften en stund, men sorgen ligger der.Hun er enebarn, siden hun er sykmeldt drar hun hjem til foreldrene for å slukke sin sorg over kjæresten. Hun liker rødvin.

Elli, hennes barndomsvenninne hadde kjøpt huset til mormor og bestefar, hun besøkte henne.Der treffer hun Arvid som er god på historie, en norsk versjon av Agathe Christie. De oppdager en kiste bak en lettvegg, de får ikke opp låsen, men klarer å finne nøkkelen tilslutt. Det var ikke mye i kisten, hennes mormor og mor hadde aldri ville vite hva den inneholdt da Fridas oldemor ble kalt Gale-Gudrun.

Med Arvid sin hjelp begynner hun å lete i oldemors liv. Mens de leter og graver i historien dukker det opp et liv fullt av løgner, svik og skam. Hva var det oldemor skjulte? Arvid var ivrig, når Frida nesten vil gi seg, drar han henne med og hun blir optimist på at de vil klare det.

Moren blir dårlig av dette, hun detter i trappa og blir innlagt, da forteller faren at det hadde blitt mye alkohol både før Frida ble født og etter at Frida flyttet ut. Hun blir sendt på rehabilitering for å håndtere sorgen og sviket fra mormor og oldemor.

Dette var en flott debut, en spennende historie de graver i, der det var vanskelig å få svar.  Hva for hemmeligheter hadde oldemor?

Miljø og steder blir vi godt kjent med. Følte jeg gikk i Bergens gater sammen med Frida og Arvid.

Karakterene var ikke alt for mange, så de ble vi godt kjent med.

Må si spenningen steg voldsomt på slutten, jeg ble overrasket av slutten. Frida har med seg de få tingene hun fant i kisten, hun holder på de og studerer de godt.

En godkjent debut som er en flott og spennende historie. Anbefaler å lese den.

Terningkast 4+    #marianubiafludal       #calidris