Dommen av Jørgen Jæger. Bok 13 med Ole Vik og Cecilie Hopen.

Dommen av Jørgen Jæger. Krim. Bok 13 med Ole Vik og Cecilie Hopen. Lest på Book bites.

Forfatter: Jørgen Jæger   Forlag: Strawberry Publishing. Utgivelsesår: 2021

JØRGEN JÆGER HAR ALLTID SPENNENDE PLOTT, SAMFUNNSENGASJERTE TEMAER I BØKENE OG KOSELIG KRIM UTEN DET BLODIGE OG GROTESKE. 

Familien Lunde er på tur da sønnen forsvinner for å lete etter hunden Lykke. Lykke blir funnet surret inn i greiner, Aleksander er sporløst forsvunnet. Plutselig forsvinner en lærer. Kan det være en sammenheng her?. I Fjellbergposten har det kommet en ny redaktør, en usmakelig fyr som er mer opptatt av nye klikk, bryter avtaler og har ingen respekt for politiet.

Forfatter: Jørgen Jæger, født 1946, forfatter. Har fått Bokhandlerprisen for Stemmen, 6, (2012), for Monster, 8, (2015), for Fortielsen, 9, (2016) og Guden, 10, (2017).  I 2018 fikk han Sølvkniven, Randabergs egen krimpris.

BOKENS bakside: En lørdag i mai blir seks år gamle Alexander borte mens han er på tur med familien. Det blir satt igang en storstilt leteaksjon uten resultat. En pedofil overgriper ble sett i turområdet like før gutten forsvant.

Fjellbergspostens nye og skruppelløse redaktør legger ut informasjon som røper hvem overgriperen er. Ole Vik og Cecilie Hopen kjemper forgjeves mot lynsjestemningen som brer seg. 

Så forsvinner også læreren Lisen Berg. Flere aner en sammenheng, men de tør ikke si noe. Ole Vik og Cecilie Hopen arbeider mot en tikkende klokke da en dom faller i lagmannsretten og snur opp ned på alt.

Ole Vik blir oppsøkt av en ukjent italiener som kommer med et uhyrlig krav. Hvis ikke Ole gir etter, vil Marte dø. Også for Ole holder tiden på å løpe ut.

Min mening: Spennende og korte kapitler.Synes starten ble litt treg, med mye  gjentagelser av Twittermeldinger og oppslag i avisen.Men her var det viktig for saken.Tok seg voldsomt opp. Sterke karakterer, en ny karakter her er Oda  Osberg, en fargeklatt. Koste meg med et flott plott med mange ledetråder. Jæger har alltid noe samfunnstema. Denne gangen var det: tilbakeføring av pedofile til samfunnet, nærpolitireformen og pressefrihet. Anbefales. Her er det bare å glede seg til neste bok.

Terningkast 5  #jørgenjæger   #strawberrypublishing 

Det som aldri dør av Øistein Borge

Det som aldri dør av Øistein Borgen. Krim.Bok 2 med Bogart Bull.Hørt på Fabel.

En intens, velkomponert og intressant thriller om hevn og politiske konflikter. 

Forfatter: Øistin Borge.   Forlag: Front.  Utgivelsesår  2017

Forfatter: Øistein Borge, født 1958. Er en krim- og ungdomsforfatter med bakgrunn fra reklamebransjen.

Bokens bakside: Andre bok om  Bogart Bull. Kriminaletterforskeren som vi ble kjent med i Borges kritikerroste krimdebut, den syvende demonen tar oss denne gangen med til Nord-irland.

I et vekselspill mellom nåtid og fortid fører jakten på de skyldige Bogart Bull på kryss og tvers av Nord-irland, fra Belfast og øya Rathlin helt ned til nord til Armagh i sør – kjent som “ the banditt country”.

Under et ferieopphold i Nord-irland blir tidligere høyesterettsdommer John Sand og hans kone Monica myrdet. Kripos-etterforskeren Bogart Bull, som er i landet for å besøke sin morfars gård, koples inn i saken for å bistå førstebetjent Miriam Dixon i det nordiske politiet.

Da også forvalteren på morfaren gård blir funnet drept, aner politiet en sammenheng med drapet på ekteparet, og Bull oppdager at morfaren bærer på en hemmelighet som strekker seg mange år tilbake i tid.

Samtidig trekker Borge tråder til urolighetene og attentatene i 1970- årenes Nord-irland. Konflikten ble formelt bilaget med fredsavtalen i 1998, men det gamle IRA har sine moderne avleggere, ikke minst en mystisk “ Tobin” og en hittil ukjentfraksjon som synes fast bestemt på å ta opp tråden der IRA slapp den.

Min mening: En flott bok med spenning, stemning og ikke minst gode karakterer. Perfekt balanse mellom en drapsgåte, komplisert etterforskning og konfliktene mellommenneskelige konflikter som oppstår. Anbefales.

Terningkast 5   #øisteinborge   #front

 

Slå på ring av Frode Eie-Larsen.

Slå på ring av Frode Eie Larsen.Krim. Bok 6 med Eddi Stubb. Hørt på Nextory. 

Mia blir funnet død, sittende i fjæra. Det kan se ut som selvmord, men er det det? Mats, Kasper, Bettina og Mia er gamle venner, men vet de noe? Her er flere som ikke er ærlige, men hvem har noe å skjule?

Forfatter: Frode Eie Larsen.   Forlag: Liv Forlag.  Utgivelsesår: 2018.

Forfatter: Frode Eie Larsen, født 1973, bosatt i Larvik. Utdannet diplommarkedsfører fra NMH/BI, arbeidet som eventsjef for Larvik Håndballklubb, nå forfatter.Vant bokprisen Sølvkniven på krimfestivalen i Randaberg.

BOKENS bakside: Mens høststormene herjer , rystes det vesle stedet Helgeroa av en grusom forbrytelse. Idyllen slår sprekker, og i en bygd der alle kjenner alle, vokser mistro og splid frem.

Vet man egentlig hva som skjuler seg bak lukkede dører? Kan man virkelig stole på naboen? 

Eddie Stubb må manøvrere dunkle farvann, mens mørke skyer truer. Klarer han å finne løsningen, før gjerningsmannen slår til igjen? Sammen med sin nye makker, står Eddi overfor sin hittil mest spektakulære og komplekse sak.

Min mening:Krimforfatter Frode Eie Larsen har lagd en empatisk politibetjent i Eddi Stubb, men kjærlighetslivet er noe avstumpet. I denne boka får han en ny ung kvinnelig kollega, nytt samspill, men han savner sin gamle kollega Kari. Det er bra,  for Vilde Vang er flink med teknologi, løser passord. Godt språk, korte kapitler. Flere spennende vendinger. Gode biroller og et bra plott.Jeg trodde på mye, men ikke at Kripos er så uproffesjonelle, den ble for drøy for meg. Kosekrim.

Terningkast 5  #frodeeielarsen  #livforlag

 

Sjeledød av Glenn Johansen

Sjeledød av Glenn Johansen. Krimdebut. Hørt på bookbites. 

EN DRIVENDE GOD DEBUT SOM INNFRIR.

Forfatter: Glenn Johansen Forlag: Liv Forlag. Utgivelsesår: 2020

Forfatter: Glenn Johansen,født 1970, bor på Strømmen.Jobbet som manuskonsulent og redaktør, jobber nå som fagansvarlig i Posten Norge.

Bokens bakside: Tre franske studenter blir drept da en bombe på Oslo S sprenger. Saken havner på bordet til den nylig hjemvendte antiterroretterforskeren Tom Tønder, og det tar ikke lang tid før han skjønner at saken ikke ligner på noen av de han har hatt før.Omtrent samtidig som bomben eksploderer blir en kvinne funnet slått ihjel i sitt hjem. Mannen og datteren er borte.

 De uerfarne Kriposetterforskerne Silje Wiig og Johan Dahlmann blir sendt ut til det som tilsynelatende er et partnnerdrap, men er det virkelig så enkelt? I løpet av noen intense døgn nøster de tre etterforskerne opp en blodig fortid,  og bare de kan hindre at nåtiden blir like blodig.

Min mening: En flott debutbok uten groteske detaljer. Godt språk og flyt i boka. Lettlest og spennende. Et flott persongalleri og et bra plott. Det skjer mye, og tilstrekkelig med twister gjør at man ikke klarer å legge boka ifra seg. Glenn Johansen er jeg sikker på at vi vil høre mer ifra. Anbefales.

Terningkast 5  #Glenn Johansen  #livforlag

 

Konstabel Bannefinger og doktor Even av Kristian Mehlum Lie og June Grodatter Tryggvason

Lese- eksemplar fra forfatter

Konstabel Bannefinger og doktor Even. Mysteriet på Fismyra Bryggeri av Kristian Mehlum Lie og June Grodatter Tryggvason.Spenningsbok for barn i alderen 5-9 år.

Handlingen foregår i den lille byen Risberg. Konstabel Bannefinger og Doktor Even finner en mystisk tegning ved Klissvåtfontenen på Fisberg torg. Dette leder dem ut på en spennende jakt gjennom byen og sammenstøt med Pastor Faren Frekkas, Rørlegger Sprekk og flere av Fisbergs innbyggere.

ADVARSEL : Om du bruker bannefingeren så  mye som Konstabel Bannefinger gjør, kan det gå verk i den. Det er viktig å være vennlig. Ikke fly så fort i flint.

Forfatter: seniorrådgiver i sosiale medier i OMG AS,  skriver barnebøker.

Forfatter: Kristian Mehlum Lie  Forlag: Kontur forlag  Utgivelsesår: 2021

Bokens bakside: Konstabel Bannefinger og Doktor Even den tredje finner et mystisk kart over For Myre Bryggeri. Det ser ut til at noen har tenkt å bryte seg inn og stjele den berømte bananbrusen med karamellsmak som lages der.

Men hvem er tyvene, og hvordan kan de stoppes? Oppdraget krever full konsentrasjon fra begge to, men først må de unne seg en banansplitt i Fisbaren på Fisberg torg.

Min mening: En morsom barnebok på rundt 100 sider. Jeg måtte ha hjelp med boka, lånte noen som passer til aldersgruppa. Flott bok med god flyt, den var spennende,språket er så der da det var mye fiseprat til stor fornøyelse for de jeg leste for. Vi brukte god tid og diskuterte en del under boka, jeg storkoste meg og vi lo mye. De mente at det gikk ikke ann å hete Rumpeveien og så var det mye fiseord på navn som Fismyra, fisberg og fisbar. De var skjønt enige om at det var en morsom bok og ville høre den flere ganger. De mente denne var en klar terningkast 5.Der var vi enige, så da blir det det.De håpet også at det kom flere bøker da det var så spennende.

Terningkast 5   #kristianmehlumlie   #konturforlag

 

Det hun så av Jeanette Semb

Det hun så av Jeanette Semb. Krim. Bok 1 med debutkrim fra Hvaler med Johan Bjerke.Kun e-bok. Lest på bookbites.

I 2014 blir den kjente forfatteren Maria Alme, enke da mann og datter drukner under en fisketur, bare sønnen overlevde. Hva skjedde på fisketuren? Overlevde Nora, eler ble hun ført bort med strømmen?

Sannheten kan være livsfarlig.

Forfatter:Jeanette Semb. Forlag: Krimbokforlaget  Utgivelsesår: 2021

Bokens bakside: Den idylliske sommerkvelden revner brått, da Maria Alme mister ektemann og datter etter en fisketur. Ektemannen blir funnet druknet, mens datteren er forsvunnet.

Hvaler 2017: Johan Bjerke, krimetterforsker i Bergen, kommer til Hvaler for å begrave sin far. I huset til faren finner han en skuff med avisutklipp og notater, og blir straks engasjert i saken. Etter hvert som han graver, dukker også spørsmålene opp: Hva skjedde egentlig med Trygve Alme den sommerkvelden,og kan vesle Nora være i live? 

Det hun så er den første boken i en krimserie fra Hvaler. Jeanette Semb skildrer et tilsynelatende idyllisk skjærgårdsmiljø, men snart avdekkes en grusom sannhet.

Forfatter: Jeanette Semb,født 1972 i Stockholm, oppvokst på Tynset, bor nå i Drøbak. Har tidligere gitt ut romanseriene Skjærgårdsliv og Solgård. Har nå begitt seg ut på krim som hun behersker godt.. Faktisk 2 debutkrim i år med Skjærgårdskrim og Bygdekrim.

Min mening: En spennende krim med mange vendinger, godt språk og korte kapitler. Flere ledetråder utover i boka og fantastiske beskrivelser av stedet. Vi blir godt kjent med hovedpersoner og bipersoner og flere som kan være morderen, kortene holdes godt til siste side før man får svaret. En  krim uten groteske beskrivelser, så denne boken koste jeg meg med, samt en god porsjon spenning og dramatikk hele veien. Anbefales, gleder meg til fortsettelsen. 

Terningkast 4+   #Jeanette Semb    #krimbokforlaget

 

 

Udyret av Roslund & Hellstrøm

Udyret av Roslund og Hellstrøm. Krim/ thriller. Bok 1 med Ewert Grens. Hørt på Storytel.

ROSLUND OG HELLSTRØM SKRIVER EN EKSPLOSIV KRIMROMAN. EN PAGETURNER.

Bokens bakside: To døde barn i en kjeller. Fire år senere rømmer drapsmannen fra en fangetransport. Politiet er overbevisst om at han vil drepe igjen.

I en svensk småby leverer en far sin datter i barnehagen. Noen timer senere blir hun funnet død og voldtatt. Politiet står maktesløse, og faren til jenta tar saken i egne hender. Plutselig jager politiet ikke lenger en pedofil, men en far som har hevnet sin datters død.

Folk engasjerer seg i saken, og det blir demonstrasjoner til støtte for faren. Borgervern blir både dommer og bøddel, og saken blir stilt på spissen: Hvem sitt liv er mest verdt? Hvem må dø først?

Forfatter: Anders Roslund & Børge Hellstrøm.  Forlag: Cappelen Damm.

Fofattere: Anders Roslund( journalist) og Børge Hellstrøm (kriminalomsorgsdebattanten), svenske,krimduo, oversatt til mange språk og fått glassnøkkelen ( 2005) for Udyret, Guldpocket( 2005)

Min mening: Godt språk, bra persongalleri og god flyt I boka. Spennende bok som til tider var både rå og ekkel, men synes det var verdt å lese den selv om pedofili føles utenkelig, viktig at sånt kommer frem og at de blir tatt. Aldri trivelig å lese om barn som dør. Altialt, boka var bra og spennende selv om temaet var uspiselig. Anbefales

Terningskast 5  #andersroslund  #børgehellstrøm  #cappelendamm