Elsker, elsker ikke av M.J. Arlidge

Elsker, elsker ikke av M.J.Arlidge, engelsk forfatter. Han har også jobbet i TV med filmer og tv-programmer.

Det finnes en skjebne verre enn døden…  Liket av en kvinne ligger i veibanen. Det som først ser ut som en tragisk ulykke, men Helen Grace finner snart ut at det dreier seg om et kaldblodig drap. Men hvorfor vil noen myrde en høyt elsket ektefelle og mor? Elsker ikke?

Dette er 7 boken om Helen Grace, hun er landets beste politietterforsker, hun har mye bagasje, som at søsteren, seriemorderen,  drepte begge foreldrene.

På en annen side av byen blir en butikkeiere drept, mens kundene slipper unna uten en skramme. Hva ligger bak drapsmannens valg? Elsker? Hvem overlever? Hvem dør? Hvem er neste? Klokken tikker.  Elsker ikke? Helen Grace må løse saken før flere liv går tapt, en liten feil  som kan føre til at hennes eget liv står i fare….. 

En  fengslende thriller,  skikkelig ubehag i perioder. Jeg har elsket alle bøkene med Helen Grace, ikke et kjedelig øyeblikk. Selv om bøkene er frittstående så anbefaler jeg å lese de i rekkefølge pga den røde tråden. Anbefales virkelig.

Terningkast 5

 

 

 

 

Furet/ Værbitt av Anne Holt

Furet/Værbitt av Anne Holt.

Selma våkner opp i en brennende hytte. Hun vet ikke hvordan hun kom dit, hvilken dato det er eller hvilken årstid det er.  Hun har en flenge i bakhodet, hun er mørbanket. Hun er naken og hukommelsen er borte.  Såvidt hun kommer seg ut av koia i et par altfor store gummistøvler, da ser hun koia brennes ned. Mens Selma kjemper for livet går historien tilbake i tid.

Furet/ Værbitt er bok 2 med Selma Falck og Einar Faksen. Synes det blir litt rotete  med de parallelle  kapitlene før jeg kom inn i historien.

Einar Falsen har kommet seg inn i en liten leilighet, han var en god etterforsker, men er nå nevrotisk og forvirret. Selma har blitt gjeldfri. Selmas datter skal gifte seg med historieforsker og frp- eren Sjalg Petterson, men ønsker ikke moren i brylluppet. Svigersønn inviterer henne men hun får en dårlig plassering. Under brylluppet reiser Sjalg seg og vil utbringe en skål til bruden. Plutselig faller han død om av nøtteallergi.

En tredje person vi følger er Trygve Mejer, justisminister. Han mottar trusler og hatbrev, kona ønsker å gå fra han på grunn av truslene. Justisministeren er med i en topphemmelig gruppe fra okkupasjonenberedskapgrupper. Gruppa står klar til å gripe inn hvis Norge blir truet.

Justisministerens datter Mina har det ikke bra heller, hun har sluttet med AUF etter  at nettrollene ble for farlige og venninnen tok selvmord.

Det er spennende på slutten, Selma begynner å få igjen hukommelsen. Kansje ikke alt er like troverdig, men det var like vel greit opp i all dramatikken på slutten.

Anne Holt viser at hun har skrevet mange bøker og er politisk engasjert som kommer frem i bøkene. Men kommer nok aldri til å bli Anne Holt fan. Men hadde denne boken i lesesirkel på Fabel derfor jeg måtte få lest En grav for to (1) først og nå Furet/værbitt

Terningkast 4

 

 

På overflaten flyter vannliljene av Frode Eie Larsen

På overflaten flyter vannliljene av Frode Eie Larsen.

Dypt inne i skogen, under de ruvende trekronene ligger det et lite tjern. Solen drysser dråper av gull på det blikkstille vannspeilet, men under overflaten skjuler det seg et bunnløst mørke. Ved bredden står Eddie Stubb. Han har ikke hørt brølet, eller sett boblene og de lette ordningene, men han føler på seg sikker på at Bakkanetjønn gjemmer en hemmelighet.

Hvor er Larviks Håndballsklubb savnede trener Håkon Helstad?

Hva og hvem er kvinneliket som skylles i land langs Farriselva?

Dette er femte bok med Eddie Stubb, Nydelig språk og en vemodig bok om svik.

Hodepersonen, politimannen Eddie Stubb har også med seg kollega Kari Danielsen. Journalist Oscar Myhre har fått  en mer tilbaketrukket rolle enn tidligere. 

På overflaten flyter vannliljene, etter at et lik har blitt kastet ut i vannet men ringene har forsvunnet. En bekymringsmelding til politiet fra en nabo av Larviks håndballspiller,  at hans hund har bjeffet hele dagen. Politiet tar seg en tur og hunden vil ut, 2 ganger drar den rett til Bakkanetjønne. Eddie aner ugler i mosen og får en dykker til å sjekke, i vannet finner de håndballtreneren.

En kvinne finner de i Farriselva, eii som har vært savnet i et halvt år.  Foreløpig ingen sammenheng i disse to sakene  før de finner ut at hun har vært elskerinnen til sjefen i håndballklubben.

 Et spennende  plott , vi følger en person hvor skogen snakker til vedkommende og skogen bekrefter at han må ta liv. Tydelig psykisk syk. Han går lange turer hver dag. Han er skjult for oss helt til forfatteren vil vi skal se han.

Kanskje litt overdrevet med at han tar personen på strake armer og hiver stakkaren langt ut i tjernet. Men det passer i historien. En fantastisk god bok uten guff og gørr, samtidig ligger spenningen der hele tiden. Vanskelig å legge boka fra seg.

Frode Eie Larsen, født i 1973, debuterte som krimforfatter i 2011, bosatt i Larvik

Terningkast 5 fra meg, gleder meg til neste bok

 

 

 

En grav for to av Anne Holt

En grav for to av Anne Holt. . Bok 1 med Selma Falck og Einar Faksen. En samfunnskritisk krim.

En skandale ryster norsk langrenn, Norges beste langrennsløper, Hege Chin Morell, blir tatt for doping to måneder før vinter-ol. Hun har fått i seg det forbudte stoffet Klosterol. Hege blir fortvilet og bedyrer sin uskyld. Noen dager senere rystes det nok en skandale. En ung og lovende langrennsløper blir funnet død etter en ulykke.

Faren til Hege er den mektige forretningsmannen Jan Morell. Han hyrer Selma Falck, han er overbevist om at datteren er uskyldig og gjør alt for at hun skal bli renvasket.

 Selma Falck har tidligere vært håndballstjerne og er nå kjendisadvokat. Selma har ikke grått på 31 år etter en skade på tårekanalene.. Hun har forlatt  både mann og barn, solgt sin del av huset til mannen og avsluttet sin innbringende advokat praksis.

Selma eier ikke nåla i veggen etter at Jan Morell tvang henne til å selge alt hun eier, årsaken er spillegalskap Nå får Hun et ultimatum av Morell, klarer hun å finne hvem som saboterte for Hege  får hun livet sitt tilbake, hun har en uke på seg.

Hennes eneste venn er uteliggere Einar Falsen. Tidligere politietterforsker, men nå psykisk syk og bor forskjellige steder ute i Oslo.

Min mening:  Holt  har latt seg inspirere av faktiske hendelser.Parallellene med Johaug-saken med doping  er åpenbar, samtidig er ikke Hege noe som ligner på Johaug. Selma Falck er en usympatisk person, hard og skarp i replikkene, ufølsom til tider, ser ut som hun igrunn bare liker Einar Faksen, der hjelper hun til mer enn gjerne. Boka var spennende og bra.

Anne Holt: Skribent, jurist, politiker og journalist. Har skrevet mange krimbøker siden 1993. Fått Riverton prisen i 1994, Bokhandlerprisen 1994 og Cappelenprisen i 2001. Hun skriver bra og bygger opp spenningen godt. God på karakterene

 

 

Se meg falle av Mons Kallentoft

Se meg falle av Mons Kallentoft

Baksiden omtale:16 år gamle Emme forsvinner under en chartertur til Mallorca. Et  korrupt og hensynsløst Mallorca. En pappa som leter, 3 år har nå gått siden Tim Blancks datter forsvant på Mallorca under En chartertur med venninner.

Blancks lider av dårlig samvittighet siden det var han som overtalte ekskona til å la henne dra. Lovte seg selv at han aldri skulle slutte å lete etter henne, et løfte som gikk ut over ekteskapet og får han til å flytte til Palma. Her livnærer Johan seg som privatetterforsker i et selskap som spesialiserer seg på torpedovirksomhet og utroskapetterforskning.

En dag får han oppdrag fra en av øyas rikesteforretningsmenn, å etterforske om gans kone er utro. Noen dager senere er kona forsvunnet og hennes elsker er blitt slått ihjel av en baseballkølle.

Blancks aner datteren mye og  setter sitt liv i fare for å finne ut hva som skjedde Emme og hva som hendte henne.

Mons Kallentoft ersvensk journalist og forfatter. Han debuterte i 2000. Ny forfatter for meg og dette erførstebok i en serie med Tim Blanck.

Min mening: synes boka er tung i starten, mye forstyrrende hopping i årstall og for mye detaljer i starten. Plutselig tanker om datteren renner inn mens han holder på med annet. Tok seg veldig opp når han fikk en etterforskning om et annet dødsfall,en spennende krimbok etterhvert. Har vært på Mallorca noen ganger, men følte ikke jeg kjente meg igjen. 

 

 

Gapestokk av Monika N. Yndestad

Gapestokk av Monika N. Yndestad. Bok 2 med Alice Bratt

 Alt har en pris.For sitt livs vanskelige sak om bussulykken og konsekvensene av fyllekjøring, en ulykke hun var med på på gjennom en skoletur for noen år siden. Der to av hennes klassevenninner ble drept. Dette er en kampanje  fra Trygg Trafikk. Alice Bratt og Hassan Mouri  mottar den prestisjetunge presseprisen Gullparaplyen.

Noen timer etter utdelingen blir Alice funnet overstadig beruset i sin egen bil etter en utforkjøring. Hun husker ingenting. Neste dag blir hun hengt ut i alle medier med fete typer, tilogmed i sin egen avis: DU AV ALLE. 

Alice tvinges ut på en reise til et gjemmested der hun må lære å stole på seg selv igjen. I Bergen lurer alle på hvor  Alife har blitt av og om hun lever.

 Kollegaene Hassan og Jørgen nøster i saken om hva som kan ha hendt da det dukker opp et nytt lik, en annen prisvinner.

Jeg synes denne boka var veldig bra og vel verdt å spandere noen timer på. Vanskelig å skru av for pause fordi det skjedde noe hele tiden som jeg bare måtte høre. Guffen til tider. Kjente medfølelse og lei meg for at Alice ble satt i denne situasjonen.

Gjemsel av Jan Erik Fjell

Hørt ferdig Gjemsel av Jan Erik Fjell. Dette er den sjette boken om Anton Brekke, en spilleavhengig og rappkjeftet politimann, veldig bra bok.

En ung kvinne blir funnet drept. Politiet er sikre på at det kan være Stig Hellum som står bak. Seriemorderen rømte for 2 år siden under en fangetransport. Drapet har hans signatur og han har tydeligvis våknet av dvalen og vil ikke stoppe av seg selv.

Texas 2006.Dødsdømte Nathan Sullivan er timer fra en henrettelse. Han har ikke sagt noe på 12 år men betror sin historie til Pater Tom Sullivan, men hva er likhetene på Stig Hellums og Nathan Sudlows sine historier og beretninger? 

Anton Brekke får ansvaret for drapsetterforskningen. Han blir konfrontert  mer det han tror på : ondskap.

En spennende bok med en del humoristiske bemerkninger,  likte boka kjempegodt. Ser frem til neste bok med Anton Brekke