Den tause moren av Arnaldur Indriason. Krim. Del 3 av serien En Konrad- krim.

Den tause moren av Arnaldur Indriason. Krim. Del 3 av serien En Konrad- krim. E-bok.

EN STERK OG OPPRIVENDE BOK OM SYNDER, SINNE, ANGER OG SKYLD.

Den tause moren er en gripende og hensynsløs roman om fortidens sår. Den tredje boka i Konrad-serien. En eldre kvinne blir funnet død i hjemmet sitt. På skrivebordet hennes ligger telefonnummeret til Konrad. Etterforskningen avslører at hun kontaktet Konrad rett før hun døde, for å få hjelpe til å finne barnet hun fødte femti år tidligere, et barn hun forlot like etter fødselen. Plaget av sorg fordi han ikke hjalp kvinnen, setter Konrad i gang sine egne undersøkelser for å finne ut hva som skjedde. Det tar ikke lang tid før han innser omfanget av tragedien han har havnet midt oppi.

Forfatter: Arnaldur Indriason.   Forlag : Cappelen Damm.   Utgivelsesår: 2022.

Jeg liker godt bøkene til Arnaldur Indriason. Han går dypt inn i historien og du føler du er med på alt.

En eldre kvinne blir funnet død i hjemmet sitt. På skrivebordet ligger telefonnummeret til Konrad. Etterforskningen avslører at hun kontaktet Konrad  rett før hun døde, for å få hjelp til å finne et barn hun fødte femti år tidligere. Hun forlot barnet rett etter fødselen.

Konrad får kvaler fordi han ikke hjalp henne og starter sin egen etterforskning for å finne ut hva som skjedde med barnet. Det tar ikke lang tid før han innser omfanget av tragedien han har havnet opp i.

En lettlest flott bok med gode karakterer og når forfatter tar et dypdykk i etterforskningen så er det et finurlig plott som han fletter isammen

Tema: Synder, sinne, skyld og anger.

Dette handler om fortiden som innhenter oss etter lang tid. I dette tilfelle etter femti år når hun har et ønske om å finne igjen sønnen hun forlot den gangen. Fortiden kan man ikke glemme eller unnslippe uansett hvor mye man prøver. Hva skjedde?

Det er ikke mye vold her, men istedenfor får forfatter oss til å sette seg inn i følelsene til moren. Det er Indriason god på. Han bygger boka sakte opp og det er spennende og opprivende å følge med på reisen. Her er mange gode beskrivelser av steder. Selv om det ikke er tempo så gjør det ingenting for følelsesenterer ditt får bein å gå på. En rasende flink forfatter som jobber godt med plottet han har og handlingen tar deg med på en elegant reise tilbake til fortiden.

Min mening her og på bio på Instagram : https://hildes-bokblogg.blogg.no/den-tause-moren-av-arnaldur-indriason-krim-del-3-av-serien-en-konrad-krim.html

Jeg anbefaler boka fordi den har vakre landskapsskildringer, et finurlig spennende plott og flotte karakterer.. Les boka, du vil ikke angre for forfatter leverer godt på følelsessenteret ditt og drar deg med på en fantastisk islansk tur.

 

Terningkast 5  #arnaldurindridason     #cappelendamm

 

 

 

 

 

Rottekongen av Pascal Engman. Krim/ Thriller. Del 2 i trilogien, serien med Vanessa Frank.

Rottekongen av Pascal Engman. Krim/ Thriller. Del 2 i trilogien, serien med Vanessa Frank. Lese-eksemplar fra Gyldendal.

ET SKREMMENDE KVINNEHAT SOM FÅR INSPIRASJON FRA INTERNETTS MØRKESTE KROKER. HVOR VIL DETTE ENDE?

Den andre boken med førstebetjent Vanessa Frank i hovedrollen. En ung kvinne blir funnet død i leiligheten sin, knivstukket mer enn tjue ganger. Førstebetjent Vanessa Frank er ansvarlig for etterforskningen, og hun er sikker på at noe er galt. I kjølvannet av feminismens fremgang brer det seg et digitalt nettverk av menn som hater kvinner. De kaller seg incels og henter inspirasjon fra internetts mørkeste kroker. Der møter de likesinnede som ønsker å hevne seg på alle kvinner som aldri nedverdiger dem et blikk. Når idé blir til handling, står mange liv på spill. Rottekongen er en samfunnsaktuell spenningsroman, den andre i serien med førstebetjent Vanessa Frank i hovedrollen. «Sleskt utspekulert stockholmskrim som er så dyktig laget og formidlet med så mye energi at man bare må overgi seg.» Ole Jacob Hoel, Adresseavisen «Jeg leste Pascal Engmans første utkast til Rottekongen, og kjente allerede da at dette var utmerket. Jeg kunne ikke legge det fra meg. Spenningen, historien. Kvinnehatet i incelbevegelsen. Vanessa Frank. Kjærlighetshistorien mellom Börje og Eva. Stjernen Celine med sitt grønne hår! Boken har alt! Holder høy internasjonal kvalitet. Nå har jeg lest boken på nytt. Helt utrolig!» Camilla Läckberg, forfatter «Med et effektivt språk, korte kapitler med cliffhangere og en spennende, troverdig intrige lykkes han i å bygge opp et tempo i fortellingen som aldri slipper taket på leseren.» Aftonbladet «I Rottekongen er temaet vold mot kvinner, og Engman lykkes med å gi det tyngde og spillerom samtidig som han hele tiden holder spenningen på topp – det er utrolig dyktig håndtert.» Göteborgs-Posten

Forfatter: Pascal Engman.     Forlag: Gyldendal.    Utgivelsesår:  2021.

Forfatter: Pascal Engman (Pascal Carl Orlando Engman Murchio, født i 1986 i Stockholm) er en svensk journalist of forfatter. Han har bakgrunn fra avisen Expressen.

Debut­romanen hans Patriotene kom ut på norsk i 2018. Den handler om terror og trusler mot journa­lister, lagt til en fiktiv svensk avis. Boken er oversatt til sju språk.

Engmans siste bok i serien om førstebetjent Vanessa Frank Enkene kom ut i 2022.

Forfatteren David Lagercrantz har uttalt: «Pascal Engman er den nye generasjonens mester. Med lett hånd kaster han deg inn i historiene sine. Det er mesterlig»

Likte første boka godt så gledet meg til Rottekongen. Den innfridde mer enn godt.

En ung kvinne blir funnet død i sin leilighet i en av forstedene til Stockholm. Hun er knivstukket over 20 ganger.

Vanessa Frank håndterer utredningen med en gnagende følelse av at noe ikke stemmer. I kjølvannet av feminismen fremgang brer det seg et nettverk av kvinnehatere. De kaller seg ” incels” og får sin livskraft fra internettet mørkeste kroker.De søker fellesskapet og vil forlange oppreisning fra alle kvinner som nedverdiger dem et blikk.

Flere kvinner kan stå i fare for å bli myrdet av disse kvinnehatere. Klarer politiet å rydde opp i tide?

En lettlest velskrevet bok. Korte kapitler. Skrivestilen er fabelaktig og råbra, jeg var nesten lei meg når den var ferdig.

Tema: Vold mot kvinner

Persongalleriet brukte jeg tid på å komme inn i da det er stort, men det gikk seg til, og det var så spennende og karakterene satte seg etterhvert. De er rett og slett flotte på hvert sitt vis og man ble godt kjent med flere av de.

Etterforsker Vanessa Frank er en tøff og egenrådig dame, mistet datteren som døde som baby og privatlivet hennes er det lite å skryte noe av. Hennes makker Nicholas Paredes er eks- militær og en skikkelig tøffing og singel, her er det også lite privatliv. Så disse 2 lever for jobben. Journalisten Rebecca sliter etter en gruppevoldekt.

Bőrje er en en uteligger og han blir et viktig vitne, og får med seg mye som skjer. Tom er en stalker og er mye på datingsider. Her er det mange spennende karakterer å følge med  på gjennom boka, blir nesten andpusten.

Det skjer mye hele tiden og det er stor fremdrift med å lese bihistoriene som itillegg er spennende. Da blir det ingen dødtid, føles som man løper maraton. Utrolig at forfatter får sortert alle disse røde trådene.og leser må ha tunga rett i munnen for å få med seg alt som skjer. Ting endrer seg fort i boka da tempoet er på topp hele tden, mistet nesten pusten underveis.

Akkurat når en ung kvinne blir drept har hennes eks Karim permisjon fra fengslet. Han får da skylden, men er det han? Etterhvert kommer det flere drap der partner får skylden.

Incel har mange medlemmer over hele verden med sitt kvinnehat og på det mørke nettet blir de dyttet inn i kriminalitet. Skremmende? Ja. Dette er ofte menn som blir oversett av kvinner.

Med vendinger og cliffhangere bygger boka seg opp med mange sceneskifter og mye action.

Min mening her og bio på Instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/rottekongen-av-pascal-engman-krim-thriller-del-2-i-trilogien-serien-med-vanessa-frank.html

En bok jeg anbefaler og gleder meg til neste jeg har liggende her. Kan leses frittstående. En fartsfylt drivende god krim jeg nesten ikke har lest maken og jeg elsket boka.

Terningkast 6     #pascalengman     #gyldendal

 

 

 

Mittlandet av Johanna Mo. Krim. Del 3 med Hanna Duncker i Őlands serien.

Mittlandet av Johanna Mo. Krim. Del 3 med Hanna Duncker i Ölandsserien. E-bok.

EN SPORLØST FORSVUNNET – 20 ÅR SENERE BLIR HAN FUNNET  – MYRDET. HVA SKJEDDE PÅ EKSAMENSFESTEN?

En gjeng studenter overnatter i et fraflyttet hus i Mittlandsskogen på Õland. Når morgenen kommer er Mikael Fransson sporløst forsvunnet. 20 år seinere finner man levningene av ham et annet sted i skogen, og det er ingen tvil – han ble myrdet. Hanna Dunker og hennes kollegaer ved Kalmarpolitiet kalles inn for å finne ut hva som egentlig skjedde, og gi de etterlatte en avslutning. Utenfor jobben er det forelskelsen i Isak som tar all Hannas oppmerksomhet, men når hennes eget liv står på spill tvinges hun til å konfrontere spørsmålene hun flykter fra. Hva er sannheten om mordet som hennes far ble dømt for og hvem tør hun fortelle det til? Dette er bok tre i Õlandsserien, med Hanna Dunker hovedrollen. En krimserie om å leve i skyggen av en forbrytelse og om ikke å kunne kutte båndene til sin hjembygd.

Forfatter:Johanna Mo.   Forlag: Aschehoug.    Utgivelsesår: 2023.

Forfatter: Johanna Mo, født 1976, jobbet som  skribent, redaktør, foreleser, kritiker og foreleser.

Måtte få lest denne før Lahlum festivalen der også forfatter kommer og jeg liker godt denne serien..

EN gjeng studenter overnatter i et fraflyttet hus i Mittlandsskogen på Öland. På morgenen mangler en  student, Mikael Fransson, han er sporløst forsvunnet. 20 år senere finner man levningene av han et annet sted i skogen, og det er ingen tvil – han ble myrdet. Hva skjedde egentlig under eksamensfesten?

Hanna Dunker og hennes kollegaer ved Kalmarpolitiet kalles inn for å finne ut hva som egentlig skjedde, og gi de etterlatte en avslutning.

Forelskelsen i Isak tar all Hannas oppmerksomhet, men når hennes liv står på spill tvinges hun å konfrontere spørsmålene hun flykter fra.

Hva er sannheten om mordet som hennes far ble dømt for og hvem tør hun fortelle det til?

Én lettlest bok med godt språk. Korte kapitler med flere vendinger og cliffhangere som forandrer hele bildet og det vi vet. Fortellerstilen er velskrevet så spenningen topper seg etterhvert, og jeg blir fort dratt inn i boka.

Passe kjent med steder og miljø. Handlingen foregår i nåtid og fortid. Vi følger Mikael Fransson sine siste dager, også noen av studentene sine opplevelser i fortid. I nåtid følger vi politiet og noen av studentene. Denne vekslingen drar boka fremover. Men hva husker studentene etter 20 år? Forteller de sannheten? Hvem er morderen? Hvorfor blir flere nervøse og skylder på andre?

Noen av karakterene kjenner vi fra tidligere bøker i serien. Spesielt Hanna og Erik, makkerparet. Disse liker jeg godt. Vi blir passe kjent med karakterene til studentene.

Hanna har det trøblete på det private plan. Hennes far, tidligere politimann, ble dømt for mord. I denne boken får vi flere nye opplysninger, og da er det ting som forandrer seg. Ble faren uskyldig dømt? Hva ligger bak siden han erkjente mordet?

Min mening her og i Bio på instagram:https://hildes-bokblogg.blogg.no/mittlandet-av-johanna-mo-krim-del-3-med-hanna-duncker-i-olands-serien.html

Boka avsluttes med noen røde tråder, så her er det bare å glede seg til neste bok. En bok jeg anbefaler, rolig bygd opp, og ingen brutale scener. Men begynn på første bok.

Terningkast 5-    #johannamo     #aschehoug

 

 

 

 

 

 

Forræderen av Jørn Lier Horst. Krim. Del 17 av William Wisting.

Forræderen av Jørn Lier Horst. Krim. Del 17 av William Wisting. Lydbok.

ET JORDRAS, MEN ALLE BLIR GJORT REDE FOR, INGEN MENNESKELIV BLIT TATT AV RASET. EN DØD MANN BLIR FUNNET, MEN HAR IKKE NOE MED RASET Å GJØRE. HVEM ER DET?

William Wisting er tilbake, i høstens mest spennende krimbok fra Jørn Lier Horst. Etter dager og uker med uvanlig mye regn gir jordmassene i et boligområde i Larvik etter. I alt ti hus blir tatt av skredet. Wisting havner midt i redningsarbeidet. Gjennom natten blir alle beboere gjort rede for, og det blir klart at ulykken ikke har krevd menneskeliv. Neste dag blir det likevel funnet en død mann i rasmassene. Nærmere undersøkelser viser at han døde minst 48 timer før raset gikk. Etterforskningen griper inn i flere andre pågående politioperasjoner, og Wisting blir satt til å lede en felles etterforskningsgruppe. Men snart blir det klart at det sitter minst én forræder rundt etterforskerbordet. De prisvinnende bøkene om politietterforsker William Wisting er blant Norges mest populære krimserier gjennom tidene, og de er nå trykket i over 2,5 millioner eksemplarer. I tillegg er bokserien utgitt på over 30 språk, og det er også laget TV-serie basert på den.

Forfatter: Jørn Lier Horst.   Forlag: Bonnier Norsk Forlag.    Utgivelsesår: 2022

William Wisting er tilbake, jeg var litt usikker på om jeg ønsket å lese denne pga skredet i Gjerdrum. Men gode bloggvenner sa det ikke lignet i det hele tatt. Det gjorde det heller ikke, så det gikk fint å lese boka.

Det har vært uvanlig mye regn i flere uker, jordmassene i et boligområde i Larvik gir etter, og ialt ti hus ble tatt av skredet. Wisting havner midt i redningsarbeidet.Gjennom natten ble alle beboere gjort rede for og det blir klart at ulykken ikke har krevd menneskeliv.

Neste dag finner de en død mann i rasmassene. Men etter undersøkelser viser det seg at han døde minst 48 timer før raset. Etterforskningen griper inn i flere andre pågående politioperasjoner, og Wisting blir satt til å lede en felles etterforskningsgruppe.

Men snart blir det klart  at det sitter minst en forræder rundt etterforskningsbordet. Men hvem?

En lettlest bok med godt språk og god leseflyt.

Jeg ble slukt med i boka fra første side. Spenningen holdt seg igjennom boka, Forfatter vet hvordan han fanger leseren. Det ble mye dramatikk , men boka ble ikke brutal av den grunn, syntes det var troverdig fortalt og det er flere plott ute å går.

Boka bygger seg sakte opp, og man kjenner på spenningen når det topper seg på slutten. Når det er en forræder i politiet byr det på store problemer og Wisting ser han må holde bevis unna for etterforskningen. Det blir en vanskelig sak. Klarer de å luke ut forræderen?

Liker godt karakterene. Wisting er en fyr man blir glad i med sitt empatiske vesen og flotte tilstedeværelse i det han holder på med. Line, hans datter er journalist, han samarbeider med henne der det går.

Innimellom alt er det også en kidnappingssak der Nanette Kranz, gift med  Nordens største leverandør og produserer edle metaller. Kidnapperne bruker en kryptotelefon og krever hennes vekt i gull. Går dette bra? Det blir mange baller i lufta å holde rede på. Klarer  Wisting det?

Tema: organisert kriminalitet, gull og narkohandel.

Det store spørmålet igjennom boka er hva inneholdet er i den grønne safen er? Er det til hjelp for etterforskningen.

Min mening her og i bio på instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/forraederen-av-jorn-lier-horst-krim-del-17-av-william-wisting.html

Anbefaler boka. Vel verdt å lese. Har likt alle bøkene om Wisting. En god politikrim.

Terningkast 5    #jornlierhorst      #bonniernorskforlag

 

 

Edderkoppen av Lars Kepler. Krim. Del 9 av serien Joona Linna.

Edderkoppen av Lars Kepler. Krim. Del 9 av serien Joona Linna. Lydbok.

GJENNOM KOMPLISERTE GÅTER BEGYNNER EN BESTIALSK GJERNINGSMANN Å GI POLITIET MULIGHET TIL Å STOPPE SERIEN MED DRAP. SPILLET ER IGANG.MEN KLARER DE DET?

I Edderkoppen av Lars Kepler møter vi en kaldblodig, kalkulert gjerningsmann som planlegger ni drap – det niende offeret er Joona. For tre år siden mottok Saga Bauer et postkort med en truende tekst om en pistol med ni hvite kuler – en av dem venter på Joona Linna. Det sto at hun var den eneste som kunne redde ham. Hun viste kortet til Joona, men tiden gikk og trusselen bleknet som en meningsløs provokasjon. Helt til nå. En sekk med en nesten fullstendig oppløst kropp blir funnet bundet til et tre i Kapellskär. En melkehvit patronhylse er funnet på drapsstedet. Gjennom kompliserte gåter begynner en bestialsk gjerningsmann å gi politiet muligheten til å stoppe serien med drap. Joona Linna og Saga Bauer kjemper side om side for å løse gåten og redde de utpekte ofrene før det er for sent. Den intense jakten blir stadig mer desperat. Kanskje denne seriemorderen er umulig å stoppe, kanskje er de allerede er fanget i edderkoppnettet.

Forfatter: Lars Keller.    Forlag: Cappelen Damm.    Utgivelsesår: 2022

Forfattere:Lars Kepler er et pseudonym som benyttes av det svenske forfatterekteparet Alexander Ahndoril og Alexandra Coelho Ahndoril når de sammen skriver kriminalromaner om «kommissarie Joona Linna».

Alltid en glede når Kepler kommer ut med ny bok, vet mange syntes den kan være grotesk, men jeg digger den. Noen scener er det som er ille, men i det hele, de skriver bra spenning.

Vi møter en kaldblodig, kalkulert gjerningsmann som planlegger ni drap- – det niende offeret er Joona. Men klarer gjerningsmannen det?

For tre år siden mottok Saga Baker et postkort med en truende tekst om en pistol med ni hvilte kuler – en av dem venter på Joona. Det sto at det var bare Saga som kunne redde han. Hun viste Joona brevet, men tiden gikk og  trusselen bleknet som en meningsløs provokasjon helt til nå.

En sekk med en nesten oppløst kropp blir funnet bundet til et tre i Kapellskär. En melkehvit patronhylse er funnet på drapsstedet. Da skjønner Saga og Joona at spillet er igang. Med kompliserte gåter begynner en bestialsk gjerningsmann å gi politiet muligheten til å stoppe drapene.

De kjemper side om side for å løse gåten å være der før morderen og få reddet de utpekte ofrene før det er for sent. Den intense jakten blir stadig mer desperat. Kansje seriemorderen er for vanskelig å stoppe? Kansje er de allerede fanget i edderkoppnettet?

En lettlest bok med godt språk, men med mye detaljer. Spenningen bygger seg opp og det blir heftig til tider, jakten på seriemorderen går hardt  ut mot og over etterforskerne.

Passe lange kapitler. Ikke alle karakterene er troverdige, men pytt pytt, de passer godt inn, selv om de er veldig overdrevet. Men dette er tross alt fiksjon så da går det an. Karakterene til Joona og Saga har vi blitt godt kjent med gjennom flere bøker.

Det blir en katt og mus lek gjennom hele boka. Som en edderkopp lurer gjerningsmannen seg i skyggene. Joona og  Saga kjemper en iherdig  kamp mot klokka. Det blir for brutalt til tider, det hadde ikke vært nødvendig å utdype såpass mye. Leser meg kjapt over de værste detaljene, men alikevel, ja jeg digger den, for forfatterne vet hvordan de skal fange også meg i edderkoppnettet.

Både Joona Og Saga har traumer etter de andre sakene de har løst, det har vært flere psykologiske angrep gjennom disse ni bøkene og det bærer begge preg av. Det har vært mange heftige ting de har vært med på og edderkoppnett er det vanskelig å komme seg ut av egenhendig, der er edderkoppen altfor slu. Men klarer de det?

Jeg ble lurt flere ganger med flere vendinger og cliffhangere, men fikk tilslutt aning om hvem morderen var.

Min mening her eller i Bio på Instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/edderkoppen-av-lars-kepler-krim-del-9-av-serien-joona-linna.html

Dette er ikke den beste boka i serien men spennende var den og jeg holdt pusten mange ganger i denne boken.

Terningkast 4+    #kepler     #cappelendamm

 

Fellen av Pernilla Ericson. Krim. Del 3 med Erlagruppen

Fellen av Pernilla  Ericson. Krim. Del 3 med Erlagruppen. Lese-eksemplar fra @harpercollins_norways

EN KVINNE BLIR BRUTALT VOLDTATT I SITT EGET HJEM, OVERGRIPER TROR HUN ØNSKER DET. HVORDAN ER DET MULIG? MORDEREN ER SOM EN SLEIP SKYGGE GJENNOM HELE BOKA.

En kvinne blir brutalt voldtatt av en ukjent mann i sitt eget hjem på Södermalm i Stockholm. Gjerningsmannen kan pågripes på stedet og ved første øyekast ser det ut som en enkel sak. Men ingenting er slik det ser ut på overflaten. Politiet finner nemlig en innbydelse. Et ønske om hardhendt sex. Når Erlagruppen nå samles igjen, går de løs på en sak preget av kvinnehat. Etterforskningsteamet jakter på en eller flere personer som ikke skyr noen midler for å terrorisere kvinner. En stjålet identitet er et effektivt våpen. Og skrekken sprer seg. Samtidig må politi Liv Kaspi ta et valg. Hun elsker en mann med en bakgrunn i en mørk underverden – men kan hun stole på ham? Fellen er den tredje frittstående delen i ERLA-serien.

Forfatter: Pernilla Ericson.   Forlag: HarperCollins.    Utgivelsesår: 2023.

Forfatter:Forfatter: Pernilla Ericsson, født 1979, er journalist og bor i Stockholm,

Jeg har blitt veldig glad i bøkene til Pernilla Ericson, spennende bøker. Fellen innfridde hos meg.

En kvinne blir brutalt voldtatt av en ukjent mann i sitt eget hjem på Sødermalm i Stockholm. Gjerningsmannen ble pågrepet på stedet og først kan det se ut som dette er en enkel sak. Men sånn er det ikke, politiet finner en innbydelse fra kvinnen. Hun hadde ønsket seg hardhendt sex og kvinnen skulle brukt stoppord for at han skulle stoppe. Han skjønner ingenting da kvinnen har bedt om dette.

Erlagruppen samles for tredje gang og går løs på en sak preget av kvinnehat. Etterforskningsteamet jakter på en eller flere personer som ikke skyr noen midler for å terrorisere kvinner. En stjålet identitet er et effektivt våpen og skrekken sprer seg. Her kan det være flere gjerningsmenn, men hvem?

Samtidig må politi Liv Kaspi velge da hun elsker en mann  med en mørk underverden. Kan hun stole på han?

En lettlest bok med et skremmende plott som gir deg gåsehud og med passe lange kapitler.

Tema: kvinnehat, overgrep, voldtekt og stjålne identiteter.

Karakterene er gode og troverdige. Vi blir passe kjent med bikarakterer.

Erlagruppen består av Edith, Richard , Aminah og Liv. De får spesielle saker der de får ta de fleste midler i bruk, og de gir seg ikke før saken er løst. De utfyller hverandre godt og alle har spesialområder de kan til fingerspissene. Forrige bok ble vi godt kjent med Richard, denne gangen er det Aminah, hun er best på IT og fikser det meste på nettet, hvis ikke har hun gode hjelpere på nettet..

Vi følger Aminah i barndommen og etterhvert i nåtid, dette er gode bi-historier som gjør boka enda bedre. Ingen kjedelige øyeblikk og med jevne spenningstopper. Det er heller ikke brutalt selv om det til tider er guffent å lese om overgrepene.

En morderisk kvinnhater blir skrelt av lag for lag igjennom hele boka med noen cliffhangere. Parallelt følger vi morderen  samtidig som vi følger politiets jobb for å fange han. Jeg liker godt at vi følger fra hver side, vi blir kjent med morderen samtidig får vi se fremgang hos politiet. Morderen er som en sleip skygge gjennom hele boken.

Min mening her og i Bio på Instagram:https://hildes-bokblogg.blogg.no/fellen-av-pernilla-ericson-krim-del-3-med-erlagruppen.html

En bok jeg virkelig anbefaler, de er frittstående, men fordel å lese de kronologisk fordi det er en rød tråd der som er viktig.

Terningkast 5     #pernillaericson     #harpercollins

 

 

Ingen til bords av Lene Lauritsen Kjølner. Kosekrim. Del 4 av serien Olivia Henriksen.

Ingen til bords av Lene Lauritsen Kjølner. Kosekrim. Del 4 av serien Olivia Henriksen. Lese-eksemplar fra forfatter.

EN UTROSKAPSSAK OG ET DRAP BEGÅTT PÅ FRILUFTSTEATERET I TØNSBERG, KAN DET VÆRE EN SAMMENHENG?

Olivia er i ferd med å avslutte et herlig opphold i England, da hun blir kontakten av en ny klient. Samtidig mottar hennes politikjæreste Torstein, melding om et drap begått på friluftsteateret utenfor Tønsberg. Olivia bestemmer seg raskt for å holde seg unna saken. Hun ønsker ikke å skape problemer for Torstein, og kaster seg inn i utroskapssaken hun har tatt på seg, med sedvanlig nysgjerrighet og kreative metoder. Det blir etter hvert klart at de to sakene har noen felles berøringspunkter, og Torstein har vanskelig for å tro Olivia når hun dukker opp både her og der i nærheten av hans egen etterforskning. Samboerskapet Olivia har sett for seg i det nye, koselige lille skipperhuset, virker med ett uoppnåelig – men Olivia er ikke en som gir opp uten kamp. Jo fortere hun løser saken sin, jo fortere vil alt komme for en dag, og Torstein og hun kan nok en gang sitte på brygga med et glass vin og nyte sommerkvelden sammen.

Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner.   Forlag: Vigmostad & Bjørke.   Utgivelsesår:2017.

Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner, født 1962, jobbet tidligere med reiseliv og vært i politikken. Nå forfatter på heltid.

Kosekrim fra Lene Lauritsen Kjølner er aldri feil, bare kos med snushøner, humoristisk humor i en god krim.

Olivia er i ferd med å avslutte et herlig opphold i England, da hun blir kontaktet av en ny klient.

Samtidig mottar politimannen Torstein, hennes kjæreste, en melding om et drap begått på friluftsteatret utenfor Tønsberg. Olivia bestemmer seg for å holde seg unna saken. Hun ønsker ikke å skape problemer for Torstein. Men spørsmålet er: Vil snushøna Olivia klare det?

Olivia kaster seg inn i utroskapssaken hun har tatt på seg, med sedvanlig nysgjerrighet og kreative metoder. Etterhvert viser det seg at disse to sakene har noen felles berøringspunkter, og Torstein har vanskelig for å tro Olivia når hun dukker opp her og der i nærheten av hans egen etterforskning.

Samboerskapet Olivia har sett for seg i det nye koselige skipperhuset, virker med ett uoppnåelig – men Olivia er ikke en som gir opp uten kamp. Jo fortere hun løser saken sin, så fortere vil alt komme for en dag, hun og Torstein kan nok en gang sitte på brygga med et glass vin og nyte sommerkvelden sammen. Man kan jo håpe på det ihvertfall.

En lettlest og god kosekrim med et bra plott .En spennende bok der forfatter holder korta til siste slutt. Feel good og Humorkrim på sitt beste etter min mening.

Olivia jobber med  en utroskapssak, hun går inn for saken med  liv og lyst i en kjent stil vi kjenner igjen fra tidligere bøker.

Jeg var spent på denne boka da forrige var en nedtur i forhold til de andre, men her er forfatter på sporet igjen, takk og lov for det. Fikk noen Agathe Christie vibber fra hennes krimroman ‘Tretten til bords’ ,selv om det er mange år siden jeg leste denne boken.

Måtte også le når Kjølner ironisk harselerer med alternativ behandling, som steiner og healing.

Vi er nå i et skuespillermiljø der noen har primadonnanykker som seg hør og bør. Blir noen herlige, heftige og ironiske dialoger her når Olivia klarer å få en liten jobb der, selvfølgelig for å snuse enda mer.

Dessuten er det mange som av en aller annen  grunn plaprer til Olivia, det får hun problemer med å forklare til Torstein,  han tror henne ikke helt.

Karakterene i boka er flotte og man føler man kjenner de. Som hennes venninne Mona som er like mye nysgjerrig og  snushøne som Olivia, så blir det mange morsomme ironiske øyeblikk og betraktninger jeg smiler eller ler av. Jeg liker godt skrivestilen til  Kjølner med ironiske smekk innimellom.

Ankerholmen er et koselig fiktivt sted man bare har lyst til å dra til. Fine miljøbeskrivelser.

Min mening her eller i Bio på Instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/ingen-til-bords-av-lene-lauritsen-kjolner-kosekrim-del-4-av-serien-olivia-henriksen.html

Gleder meg til neste bok i serien, ligger klar her, har du ikke lest disse bøkene ennå bør du prøve, flotte  med en god dose snert i og får deg til å dra på smilebåndene flere ganger. Jeg digger disse bøkene.

Terningkast 5   #lenelauritsenkjølner    #vigmostadbjørke

 

 

Løgnere av Trude Teige. Krim. Del 7 av serien Kajsa Coren.

Løgnere av Trude Teige. Krim. Del 7 av serien Kajsa Coren. Lydbok.

HVORDAN AVSLØRE DEN SKYLDIGE NÅR ALLE LYVER? 

Hvordan avsløre den skyldige når alle lyver? En mann pisser på en gravstein. En liten gutt har hengt en katt i et tre. Gamle levninger av et menneske blir funnet i Nordmarka. I en liten idyllisk veistump fører en forbrytelse til at mørke hemmeligheter blir avslørt. Alt henger sammen. Journalisten Kajsa Coren lager en dokumentarfilm om venninnen, Anki, som hevder at hun er blitt voldtatt hjemme i sin egen seng. Samboeren hennes, politiførstebetjent Karsten Kjølås, etterforsker funnet av et gammelt skjelett i Nordmarka, og etterforskningen fører politiet til Kajsas venninne. Men en dag forsvinner Anki. «Persongalleriet er bra, historien bærer spenning i seg, og gåten er tydelig (…) Rutinert ruller Teige fram hendelsene.» Tarald Aano, Stavanger. Aftensblad.

Forfatter: Trude Teige.       Forlag: Aschehoug.           Utgivelsesår: 2022.

Forfatter: Trude Johanne Teige (født 27. juni 1960 i Fosnavåg) er en norsk forfatter og tidligere journalist i den norske TV-kanalen TV 2 fra 1992 til 2014. Teige har skrevet tre historiske romaner, seks krimbøker, en true-crime bok og en kokebok. Teige er og aktiv som konferanse- og debattleder for næringsliv og organisasjonsliv, i tillegg til å være president i Rivertonklubben.

Dette er 7. Bok med Kajsa Coren og jeg gledet meg da jeg har likt alle, denne innfridde helt klart.

Hvordan avsløre den skyldige når alle lyver? En mann pisser på en gravstein. En liten gutt har hengt opp en katt i et tre. Gamle levninger av et menneske blir funnet i Nordmarka. I en liten idyllisk veistump fører en forbrytelse til at mørke hemmeligheter blir avslørt. Alt henger sammen.

Journalisten Kajsa Coren lager en dokumentarfilm om venninnen Anki, som hevder hun har blitt voldtatt hjemme i sin egen seng.  Det settes litt spørsmåltegn ved dette, det høres utrolig ut, kan det ha skjedd? Snakker Anki sant.

Samboeren til Kajsa, politiførstebetjent Karsten Kjølås etterforsker funnet av et gammelt skjelett i Nordmarka, og etterforskningen fører politiet til Kajsas venninne. Men en dag forsvinner Anki. Hvor er hun blitt av?

Lettlest bok, en god hverdagskrim og velskrevet med tema overgripere, pillemisbruk og hevnlyst. Korte handlingsmettede kapitler.  Vi får historier fra en ukjent fra hans barndom innimellom som ikke var helt bra, ellers er vi i nå-tid. Hvem er han?

Persongalleriet liker jeg godt, De er troverdige og gjenkjennelige, flere av de har vi blitt kjent med i tidligere bøker. Anki, Kajsas gamle venninne har forandret seg mye, kjenner ikke igjen den jenta hun var. Merker det er noe galt. Snakker hun sant i historien om voldtekten?

Jobbene til Kajsa og mannen hennes, Karsten kolliderer ofte i hverandre. De holder på med 2 forskjellige saker med så plutselig glir disse inn i hverandre, hun som journalist og han som politietterforsker der hun intervjuer vitnene hans. Men det føles riktig og troverdig.

Liker den litt rolige spenningen og jeg lot meg underholde for Trude Teige skriver godt og jeg liker at hun drar inn aktuelle temaer i bøkene. Drivet i boka drives frem med vendinger innimellom og forklaring må vi vente til slutten nærmer seg før vi får svar.

EN bok jeg anbefaler.

Min mening her og i bio på instagram:https://hildes-bokblogg.blogg.no/lognere-av-trude-teige-krim-del-7-av-serien-kajsa-coren.html

Terningkast 5-     #trudeteige       #aschehoug