Sekten av Camilla Läckberg og Henrik Fexeus. Krim.Del 2 i serien med Mina Dabari og Vincent Walder.

Sekten av Camilla Läckberg og Henrik Fexeus. Krim.Del 2 i serien med Mina Dabari og Vincent Walder.

LITEN GUTT FORSVINNER FRA BARNEHAGE, DER SLUTTER ALLE SPOR. FINNER DE OSSIAN I TIDE?

Sekten er andre del i serien om etterforskeren Mina og mentalisten Vincent. En liten gutt forsvinner fra en barnehage på Södermalm. Et av de andre barna kan fortelle at han ble med en fremmed dame for å se på valpene hun hadde i bilen. Der slutter alle spor. Politiet kobler bortføringen til en annen sak og mye tyder på at tiden er knapp dersom de skal redde vesle Ossian. Det er først da Vincent tar kontakt med Mina og påpeker en sammenheng politiet har oversett, at etterforskningen skyter fart. Mina forsøker på sin side å gjenopprette forholdet til datteren som er blitt influenser og talerør for en bevegelse som får stadig flere tilhengere. Ganske raskt forstår Mina at datteren er med i en sekt med gruvekkende hensikter. Sammen med Vincent forsøker hun å få datteren ut og avprogrammert. Imens er barnekidnapperen fremdeles på frifot og jakter på de aller mest sårbare.
Hørte boka på Storytel og syntes den var lettlest, bra bok, men likte nok første bedre. Mye av grunnen er at den kunne nok vært kortet ned, men den var likevel spennende og annerledes. Plottet skulle vært en smal sak, men brikkene passet ikke helt.
Etterforsker Mina sliter med sitt eget liv i tillegg, prøver å ta opp kontakten til sin datter. Hun vasker hendene hver gang hun tar på noe, det ble litt mye innimellom. Hun har flere fobier, de ble litt mye beskrevet i denne boken, det synes jeg var kjedelig da det ble utbrodert.
Vincent som er mentalist traff vi også i forrige bok. Han leser andre på kroppsspråket. Ganske så spennende.
Christer er en arbeidskollega av Mina, han tok over Bosse i forrige bok, men hva holder han på med?
Peder har fått trillinger og prater litt for mye om de.
Ruben får behandlig for sitt  sexfikseringsproblem.
Karakterene er bra og vi blir passe kjent med dem, noen av karakterene får vi vite mer om.
Min mening her og i bio på instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/sekten-av-camilla-lackberg-og-henrik-fexeus-krim-del-2-i-serien-med-mina-dabari-og-vincent-walder.html
Alt i alt en grei bok som er verdt å lese, men desverre for lang til tider
.
Terningkast 4+    #camillaläckberg    #henrikfexeus   #bonniersnorskforlag    #stoytel
Forfattere: Camilla Läckberg og Henrik Fexeus.   Forlag: Bonniers Norsk Forlag.     Utgivelsesår: 2022.
Forfatterne: Camilla Läckberg er kjent for krimromanene fra Fjällbacka der hun selv er oppvokst. Hun har solgt over 30 millioner bøker i til sammen 60 land. Henrik Fexeus er en svensk mentalist, forfatter og programleder. Siden 2005 har han vært en hyppig gjest i media, som ekspert på kroppsspråk og ikkeverbal kommunikasjon.

Øyevitnet av Anna Bågstam. Krim. Del 1 i serien Mordene på Lerviken

Øyevitnet av Anna Bågstam . Krim. Del i serien med Mordene på Lerviken. Lese-eksemplar fra Gnistr forlag.

EN KVINNE BLIR FUNNET BRUTALT DREPT, ØYELOKKENE ER TEIPET OPP. HVORFOR? FORDI HUN SKAL FÅ MED SEG ALT? ET DRAP SOM RYSTER ALLE…

Et fredfullt tettsted med forræderisk natur. Et drap som ryster alle … Dagen etter at Harriet Vesterberg flytter inn i farens hus, i det idylliske tettstedet Lerviken ved Öresund, blir en kvinne funnet brutalt drept, med øyelokkene teipet opp, kun et steinkast unna. Plutselig er Lerviken langt fra den idyllen hun husker fra barndommens somre. Med et havarert kjærlighetsforhold bak seg ser Harriet fram til en ny start som etterforsker hos politiet i Skåne. Men hun forstår raskt at hun ikke er så velkommen på stasjonen som hun hadde ventet, og at ikke alle setter like stor pris på ideene hennes. Hun bestemmer seg for å gå sin egen vei i etterforskningen, men den leder henne inn på et spor som hun snart desperat angrer på at hun begynte å følge. Kan morderen være en hun kjenner?

Forfatter: Anna Bågstam.     Forlag: Bonnier Norsk Forlag.     Utgivelsesår:  2019.

Forfatter: Anna Bågstam, 1977, bor i Dandefryd,. Jurist og forfatter.

Et fredfullt tettsted med forrædisk natur. Et drap som ryster alle på tettstedet..

Dagen etter at Harriet Vesterberg flytter inn i farens hus, i det idylliske Lerviken ved Öresund. Hun ønsker å bo nærmere sin eldre far. En kvinne blir funnet brutalt drept, med øyelokkene teipet opp og kun et steinkast unna.

Plutselig er Lerviken langt fra den idyllen hun husket fra barndommens somre. Med et havarert kjærlighetsforhold bak seg flytter Har lett tilbake til hjemstedet for en ny start som etterforsker i Skåne. Hun er ikke så velkommen på stasjonen som hun hadde ventet og alle er ikke fornøyd med ideene hennes.

Hun bestemmer seg for å gå sin egen vei i etterforskningen, men den leder henne inn på et spor som hun angrer på at  hun fulgte. Kan morderen være en hun kjenner?

Lettlest bok med flere uventede vendinger. En treg start som godt kunne vært kortet ned, men  når  man kommer igang med plottet skjer det masse. Språket kunne vært bedre, men dette er en debut, så det kommer seg nok etterhvert. Men liker skrivestilen og plottet, det er både spennende, engasjerende og det er en god flyt. Jeg koste meg max.

Karakterene er troverdige, miljø og steder er passe beskrevet.

Vi følger Harriet Vesterborg,som nærmer seg 30, ugift, akkurat avsluttet et kjærlighetsforhold. Hun bodde i Stockholm, men flyttet hjem til sin hjembygd Lerviken. Da er hun også nærmere sin far som begynner å bli eldre og roter litt. Hun er utdannet Sosionom og har akkurat fått jobb i Landskrona. Dessuten smugrøyker hun, tenk det. Hehe.

Margareta er hennes nye sjef, hun er snerpete og sær og har ikke noe til overs for Harriet som ikke er politiutdannet, så Harriet føler seg dyttet utenfor av sjefen.

Min mening her og i Bio på Instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/oyevitnet-av-anna-bagstam-krim-del-1-i-serien-mordene-pa-lerviken.html

Liker du Camilla Läckberg og Chistina Ohllson så liker også denne boken. En engasjerende flott krimdebut. Ser frem til neste bok.

Terningkast 5    #annabagstam    #bonniernorskforlag   #gnistrforlag

 

En grav å gå til av Jan Erik Vik. DebutKrim.

En grav å gå til av Jan Erik Vik. Debutkrim. Vant boka på krimbøker.

HVOR LANGT ER MAN VILLIG TIL Å GÅ NÅR MAN BLIR PRESSET TIL DET YTTERSTE? NÅ STÅR DE I FARE FOR Å MISTE ALT…

Vant denne boka på Krimbøker for et par år siden, den gikk i glemmeboka helt til jeg så at “Døde øyne ser ikke” kommer ut. Jeg som liker å lese kronologisk tok kjapt opp boka og begynte å lese, en perle av en bok som har stått urørt i et par år.

De hadde inngått en pakt om aldri å møtes igjen. Tyve år senere begynner alt å rakne. Vidar reiser motvillig tilbake til sitt gamle hjemsted på Sørlandet. Der treffer han fire venner fra ungdomstiden. De er tvunget til å samarbeide for å skjule en gammel forbrytelse. Nå står de i fare for å miste alt … En grav å gå til viser hvor langt vi mennesker er villige til å gå, når vi blir presset til det ytterste …

En lettlest bok med et bra driv igjennom hele boka og et godt språk. Den er spinnvill til tider, det var spennende og intressant, og det var vanskelig å legge ifra seg boka så den ble lest i et forrykende tempo. Har også  humor der jeg flirte med flere ganger. Mye var nok urealistisk, men det spilte ingen rolle, det var en artig reise å bli med på.

Flere karakterer som vi blir passe kjent med. Vi følger Vidar ofte, han er prest og vi ser mye igjennom hans øyne. De er fem gamle venner, Henrik, Vidar, Arne, Glenn og Stine som ikke har sett hverandre på tjue år, de har heller ingen  ønsker om å ses igjen for å bli minnet på sin kriminelle mørke fortid. Samtidig er de avhengig av hverandre og at alle tier. Vi følger også etterforskningen fra den andre siden.

Vi får også vite hvilken type menneske de 5 forhenværende vennene er under oppveksten og hva som har gjort de til den de er idag.

En del vendinger i løpet av boka som jeg liker, det baller seg skikkelig på, man kjenner nesten svettelukta av panikkangsten til tider. En overraskende slutt jeg likte godt. Plottet var flott og jeg storkoste meg igjennom boka.

Tema: Vennskap og hemmeligheter.

Min mening og i bio på instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/en-grav-a-ga-til-av-jan-erik-vik-debutkrim.html

En spennende bok jeg anbefaler, her får du nerver og mer enn nok action. Gleder meg til neste bok.

Terningkast 5   #janerikvik     #lind&co

Forfatter: Jan Erik Vik.     Forlag: Lind & co.     Utgivelsesår: 2020.

Forfatter: Jan Erik Vik. Bosatt i Kristiansand. Forfatter og sykepleier, har gitt ut fem novellesamlinger.

 

 

Brytninger av Tonje A. Lissandrin.

Brytninger av Tonje A. Lissandrin. Novellesamling. Lese-eksemplar fra forfatter.

EN LEGE ER PÅ VEI TIL HISTORIENS FØRSTE OBDUKSJON OG FÅR EN HODELØS OPPLEVELSE.

En kvinne våkner av to mannsstemmer. Hva skjer om hun følger dem? En lege er på vei til historiens første obduksjon og får en hodeløs opplevelse. Klarer kjendisen å komme seg ned fra fengselstaket? Hvem er speilbildet til kvantefysikeren? Og hvorfor står det «Ne fodias» på en gravstein i Venezia? Lyset bryter, bølgene bryter, menneskene bryter opp og ut. Gjennom Venezias kanaler, vestover mot vitenskapen, østover mot Adriaterhavet, sørover mot Roma og innover mot erkjennelsen. Dette er en novellesamling om menneskers flukt mot noe som ligner på frihet. Hvem er de?
Var spent på denne boken, lest mye skryt om den, så jeg ble veldig overrasket, men den fenget meg bare ikke, jeg likte noen av novellene og andre likte jeg desverre ikke.
Men språket var flott og jeg ser at forfatter skriver kunstnerisk nydelig, det drar karakteren opp for min del.
Handlingen er ifra Italia på 1500-tallet.  Mye er veldig dystert, men oppbyggingen i novellene er bra. Vi er innom det historiske som forfatter kan. En novelle var festlig så jeg trakk på smilebåndene.
Miljø og steder fra Italia er flott beskrevet.
Nå er jeg i utgangspunktet heller ikke opptatt av kunst, kansje derfor den ikke begeistret meg. Men dette er min mening, mange har likt boka veldig godt, så derfor gjør opp din egen mening
Min mening og i bio på instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/brytninger-av-tonje-a-lissandrin.html
Jeg anbefaler deg å prøve å lese novellene, mange liker de ser jeg.
Terningkast 4-    #tonjealissandrin     #livforlag
Forfatter: Tonje A. Lissandrin.    Forlag: Liv Forlag.      Utgivelsesår: 2023.

Forfatter: Tonje A. Lissandrin.Biolog (MSc fysiologi, immunologi), MBA og forfatter Skjønnlitterære utgivelser: Venteromsnoveller, Liv forlag 2018 Klorofyll, Riss- tidsskrift 2018 Rød Sone, Liv forlag 2021 Kokepunkt, Publizm (kommer 2022)

 

 

Den som hengir seg til djevelen av Lars Helle. Krim. Del 3 i serien med Kurt Stille.

Den som hengir seg til djevelen av Lars Helle. Krim. Del 3 i serien med Kurt Stille. Lese-eksemplar fra forfatter.

EN KVINNE BLIR BRENT PÅ BÅLET,  EN ANNEN KJENT KVINNE I BYGDA BLIR DREPT. SÅ BALLER DET SEG PÅ, HVA SKJER?

En fortelling i Bernhard Borge-tradisjonen med alvorlig klangbunn. I den vesle bygda Rognvik, sør i Rogaland, har samboerparet Liz Krogh og Kurt Stille hvert sitt prosjekt. Liz er instruktør for Rognvikspelet. Et stykke som tar for seg livet til heksen Ingeborg Persdatter. Kurt har bestemt seg for å skrive en historisk roman om den samme kvinnen. Planen hans er å se om det kan finnes noe allmennmenneskelig i det uhyrlige som fikk Ingeborg brent på bålet. I utgangspunktet ser de for seg en fredelig sommer, men slik skal det ikke gå. Kurt og Liz kastes inn et mysterium ulikt alt de tidligere har opplevd. I løpet av noen glohete sommermåneder må de forholde seg til en drept kommunepolitiker. Fremmedfiendtlige kommentarer på nett. Et hatsk lokalmiljø. Truende kappekledde skikkelser. En død katt. Og midt i Rognvik ligger Svarttjern, et tilsynelatende bunnløst og livløst tjern som drar en viljeløs Liz mot seg.
Forfatter: Lars Helle.   Forlag: Liv Forlag.   Utgivelsesår: 2023.
Forfatter: Lars Helle (født 1957[4]) er en norsk lektor, sakprosaforfatter og forfatter av kriminallitteratur. Per 2019 arbeider han som førstelektor ved Institutt for grunnskolelærerutdanning, idrett og spesialpedagogikk ved Universitetet i Stavanger.[5]
Lettlest bok som jeg hadde vanskelig å legge ifra meg, bare begynnelsen som var litt seig, men etter det fløt man igjennom boka, mye som skjedde og jeg koste meg max. I siste halvpart er det så mye driv fra alle kanter, så her må man holde tunga rett i munnen for å få med seg alt.
Vi veksler lett imellom fortid og nåtid. I fortid er vi på 1600-tallet om hekseprosessene. Det interesserte meg veldig godt. Her lærte jeg mye om hekseri og hvor lett man kunne bli tatt for å være heks. Skremmende.
I nåtid følger vi Kurt Stille og politiet.
Karakterene var mange, men forfatter hadde oppført alle som var med i førsten av boken, jeg tok bilde av lista og hang derfor godt med.
Liz Krogh, samboeren til Kurt er ifra bygda Rognvik i Rogaland, nå har hun kommet tilbake etter flere år borte. Kurt skal jobbe med en ny bok som handler om Ingeborg Persdatter som de mente var en heks, men var hun det?  Liz jobber som instruktør i Rognviksspelet som handler om det samme emnet som Kurt skriver om.
De hadde sett for seg en rolig sommer, men det ble alt annet enn det. Her skjer det mye på en gang når bygda får et drap på en kjent person. Kurt klarer ikke å holde seg unna og blir viklet inn i saken.
Med kappekledde skikkelser som flyr avgårde og er truende. Lokalmiljø er heller ikke overlykkelige for at de er der. Da Liz  etterhvert blir deprimert, blir hun mer og mer dratt mot Svarttjerns bunnløse tjern. Hun kan stå der viljeløst og stirre utover i evigheter til hun tilslutt må få hjelp. Flere tror Liz har noe med alt som skjer, men har hun det?
Passe lange kapitler med et bra språk. Miljø og steder blir passe beskrevet. Vi er for der meste i Rognvik og litt i Irland
Tema: Netthets, hekseprosesser.
Min første bok fra forfatter, men skal lese flere, oppdaget hvor bra de er og hvor fengende denne boken var.
Min mening og i bio på instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/den-som-hengir-seg-til-djevelen-av-lars-helle-krim-del-3-i-serien-med-kurt-stille.html
En bok jeg anbefaler, den er så spennende til tider at det kribler helt ned i tærne. Fantastisk velskrevet krim. Kan leses frittstående.
Terningkast 5    #larshelle     #livforlag

Forfatter: Lars Helle.   Forlag: Liv Forlag.   Utgivelsesår: 2023.

Forfatter: Lars Helle (født 1957[4]) er en norsk lektor, sakprosaforfatter og forfatter av kriminallitteratur. Per 2019 arbeider han som førstelektor ved Institutt for grunnskolelærerutdanning, idrett og spesialpedagogikk ved Universitetet i Stavanger.[5]