3 Sekunder av Roslund & Hellstrøm. Thriller. Bok 5 med Ewert Grens.

3 Sekunder av Roslund & Hellstrøm. Thriller. Bok 5 med Ewert Grens. Hørt på Storytel. 

Om boka: Roslund & Hellström: Tre sekunder ble kåret til årets beste krim i Sverige i 2009 av Svenska Deckarakademin. Han lever et dobbeltliv. Et liv med en kone han elsker og to små gutter som han vil beskytte for enhver pris. Og et annet, hemmelig liv, hvor han hver dag risikerer å miste alt – også livet. På oppdrag fra politiet skal han infiltrere Sveriges farligste fengsel. Samtidig er han den polske mafiaens mann. De vil ha full kontroll over narkotikasalget i landet. Dette er Roslund & Hellströms femte bok om førstebetjent Ewert Grens. Nominert til Glassnøkkelen, prisen for årets beste skandinaviske krim. Tildelt Platinapocket i Sverige for årets mest solgte krim.

Fofattere: Anders Roslund( journalist) og Børge Hellstrøm (kriminalomsorgsdebattanten), svenske,krimduo, oversatt til mange språk og fått glassnøkkelen ( 2005) for Udyret, Guldpocket( 2005)

Forfattere: Anders Roslund & Børge Hellstrøm.  Forlag: Cappelen Damm. Utgivelsesår: 2012.

RØMLING, INFILTRATØR OG TORPEDO I EN OG SAMME SKIKKELSE. MØT PIET HOFFMANN, ALIAS EL SUECO. MEN KLARER HAN DET?

Meg om boka:Han er på rømmen både fra polsk mafia og fra en livstidsdom i hjemlandet Sverige. Nå har han tatt tjeneste hos en colombiansk narkobande, samtidig som han er undercover for amerikanske myndigheter på jakt etter bakmennene til kokaintrafikken til USA.

Han lever et dobbeltliv. Han har kone og 2 smågutter, de må beskyttes for enhver pris. I det andre hemmelige livet kan han miste alt, tilogmed livet. 

På oppdrag fra politiet skal han infiltrere Sveriges farligste fengsel, samtidig som han tar over salg av dop i fengslet. Han går under navnet Paula, han vet det tar nøyaktig tre sekunder å dø.

En spennende bok med høy troverdighet og bra komponert. Dette kunne faktisk ha hendt. Lettlest og godt driv gjennom hele boka.

Spenningen stiger og man må holde pusten innimellom, full av overraskelser og spennende vendinger, vanskelig bok å legge fra seg, få pauser før bokas slutt. Disse forfatterne er en duo som kler hverandre og får det beste ut av hverandre. Anbefales på det varmeste hvis du vil ha intens spenning.

Vil du lese hele omtalen kan du gjøre det her:https://miniblogg.no/hildes-bokblogg/136155/3-sekunder.html

Terningkast 5+   #andersroslund #børgehellstrøm  #cappelendamm 

Mercedes-snittet av Anne Mette Hancock. Bok 2 med med Heloise Kaldan. Psykologisk Krim.

Mercedes-snittet av Anne Mette Hancock. Psykologisk  Krim. Bok 2 med Heloise Kaldan.  Hørt på Storytel. 

Om boka: En nervepirrende psykologisk krim om hevn, synsbedrag og arr i hjertet. En gutt er forsvunnet fra skolen – Lukas ser ut til å ha forsvunnet i løse luften. I skolegården møter journalisten Heloise Kaldan sin nære venn og etterforsker Erik Schäfer. Lukas mobil blir funnet, og viser at gutten var besatt av pareidoli: et fenomen der man ser mønstre i tilfeldige ting. Særlig et foto av en låvedør, som ligner et ansikt, blir interessant i etterforskningen. Er det her Lukas er? Heloise blir beordret til å stoppe en artikkel om soldater som er rammet av posttraumatisk stresslidelse for å dekke saken om den forsvunne gutten. Men da det dukker opp fakta i Lukas-etterforskingen som peker i retning av traumatiserte soldater, trenger Schäfer hjelp fra Heloise for å finne vei i virvaret av spor som finnes. Mercedes-snittet er andre bok i krimserien om Kaldan og Schäfer. Les også Likblomsten.

Forfatter: Anne Mette Hancock.  Forlag:Vigmostad & Bjørke. Utgivelsesår: 2019.

Forfatter:Anne Mette Hancock (1979) bor i København og jobber som journalist. Hun brakdebuterte i Danmark i 2017 med Likblomsten som hun fikk Det danske kriminalakademis debutantpris for. Oppfølgerne i serien om Heloise Kaldan og Erik Shäfer er Mercedes-snittet (2019) og Pitbull (2020).

EN NERVEPIRRENDE PSYKOLOGISK KRIM OM HEVN, SYNSBEDRAG OG ARR I HJERTET.

Alltid spennende med bok 2 av forfattere, denne innfridde mine forventninger. Boka starter med at Heloise er på legekontoret der hun vurderer en abort. Da legen fortvilet får en telefon om at de ikke finner hans tiårige sønn Lukas på skolen, da blir Heloise nysgjerrig og snuser litt rundt.Det ser ut som Lukas har forsvunnet i løse luften. Da starter jakten på å finne Lukas i live. Klarer de det? Hva har skjedd med Lukas?

Alltid litt skeptisk til historier om barn, men plottet her var veldig bra, kom fort inn i den velskrevne og lettleste boka med tema VOLD. De finner etterhvert klær og ryggsekken hans. Da det skjer et mord, politiet sammenligner da om det kan være en sammenheng her. Flotte karakterer som er troverdige.

Da Etterforsker Shæfer oppdager at det kan være posttraumatisk stresslidelse i bildet ber han Heloise om sin hjelp for å nøste i muligheter. En snedig krimplott, så her kan alt skje, og med vendinger på slutten som overrasker. Spennende fra start til slutt, anbefales virkelig. Gleder meg til neste bok i serien.

Vil du lese alt kan du gå inn på bloggen her:https://miniblogg.no/hildes-bokblogg/137829/mercedessnittet.html

Terningkast 5 #annemettehancock  #vigmostadbjørke 

 

 

Sovende hunder av Roar Ræstad. Bok 1 med Gabriel Navarseth. Historisk krim.

Sovende hunder av Roar Ræstad. Historisk Krim. Bok 1 Med Gabriel Navarseth. Hørt på Storytel.

EN FANTASTISK HISTORISK KRIM FRA 2. VERDENSKRIG. I GRÅSONEN ER FORSKJELLEN PÅ LOJALITET OG SVIK IKKE ALLTID LIKE OPPLAGT.

Om boka:Første bok om Gabriel Navarseth Trondheim 1942: En rutinemessig forsvinningssak får store konsekvenser for den allerede hardt pressede politibetjent Gabriel Navarseth. Han snakker flytende tysk og er Trondheimspolitiets bindeledd til det tyske sikkerhetspolitiet. Gabriel er av den grunn uglesett blant flere av sine kolleger på kammeret, men han havner også i søkelyset til det forhatte norske Statspolitiet. Gabriels tvil, og kamp med egen samvittighet, går ut over ekteskapet, og han føler seg tiltrukket av Anna Rohne, konen til en tysk SS-offiser. Sovende hunder er en stilsikker krimroman fra okkupasjonstiden i Norge. Gabriel Navarseth er en mann dratt mellom personlig ambisjon, lojalitet, samvittighet og kjærlighet. I en tid preget av medløpere og krigsprofitører må han navigere med stor varsomhet mellom tyske myndigheter og gode nordmenn. I gråsonen er forskjellen på lojalitet og svik ikke alltid like opplagt. 

Om forfatteren: Roar Ræstad(f. 1968) underviser på Strinda videregående skole i Trondheim og har en master i historie fra NTNU. Sovende hunderer hans debutroman. Sagt om boken: TERNINGKAST 5: Solid debut. … I den grad vi trenger mer litteratur om andre verdenskrigen, er det nettopp slike bøker vi har bruk for. 

Forfatter: Roar Røstad. Forlag: Vigmostad & Bjørke. Utgivelsesår: 2017.

En fantastisk bok fra 2.verdenskrig som har ligget på vent lenge .Godt språk, velskrevet og lettlest ,når jeg kom inn i karakterene ble jeg helt hektet. Her er det ambisjoner , lojalitet, samvittighet og kjærlighet. Hvem kan man stole på? Hvem er nazist? Liker balansen  han mestrer mellom norske og tyske forhold, liker at den er lærerik og spennende Anbefales. Gleder meg til fortsettelsen.

Terningkast 5    #roarræstad   #vigmostadbjørke  

 

 

Beist av Ane Riel.

 Beist av Ane Riel. Thriller. E-bok. 

BEIST ER PÅ SAMME TID TRAGISK, SPENNENDE, VARM OG HUMORISTISK.

Om boka: En enormt stor mann, en kjempe, gjemmer seg nede ved elva. Han hvisker til ei kråke om ei jente som sluttet å puste, selv om han bare ville kose. Ingen vet hvor Leon har de voldsomme musklene sine fra, men moren, og Mirko, vet iallfall hvor vanskelig det er for ham å kontrollere dem. Spesielt når han vil kose. Historien om hvorfor Leon nå gjemmer seg der ved elva handler om ensomhet og fortvilelsen over å ha – og å være – et annerledes barn, om vill kjærlighet til en gift kvinne og ikke minst om hvordan alt kan gå fullstendig galt på én eneste natt. Den natten knyttes Mirko uløselig til Leon og hans gåtefulle krefter for resten av livet. Beist er på samme tid tragisk, spennende, varm og humoristisk. Det er en stor fortelling om skyld og uskyld, og samtidig en liten og varm historie om et uvanlig vennskap.

Forfatter: Ane Riel, dansk, født 1971.

Forfatter: Ane Riel.  Forlag: Aschehoug.   Utgivelsesår: 2021.

Koste meg med boka som har alt, blant annet et fargerikt persongalleri. Lettlest og godt språk. Humoristisk ,da Leon er som et stort barn, han lurer på så mye, så Mirko må riste på hodet innimellom, som “ Hvorfor har ikke kvinner buskete øyebryn?” Stor omsorg for dyr men er så sterk at de dør uten at han skjønner hvorfor. Budskapet er å ikke dømme andre før du kjenner personen.Hvordan alt kan rase sammen på en kveld og natt, der alt kan skje, Hvordan jeg følte med Leon (Dodo) og Mirko på deres reise. Anbefales hvis du vil lese en annerledes bok, jeg storkoste meg, jeg både lo og ble lei meg.

Terningkast: 5-    #aneriel    #Aschehoug 

 

 

 

Tangeringer av Tore Grølien

Tangeringer av Tore Grønlien. Science Fiction. Lese-eksemplar fra Publica.

Tore Grønlien (f. 1950) bor i Horten og er gift med Harriet. Ved siden av skrivingen er det musikk som gjelder – gitarklimpring med nakkebøyle og munnspill som akkompagnerer klassiske rock og blueslåter. Han har utgitt to romaner tidligere: «Andrea Steins planeter» i 1997 og «Skorpionene» i 2011.

Forfatter: Tore Grønlien.  Forlag: Publica   Utgivelsesår: 2021

DE UTROLIGSTE TING KAN SKJE NÅR UNIVERSER BERØRER HVERANDRE…

Psykologistudenten Sigurd er den fødte drømmer. Lite aner han at verden rundt ham snart skal endre seg hinsides hans villeste fantasier. Både i verdenspolitikken og i hans eget liv begynner de underligste ting å skje, og snart befinner Sigurd seg i et nett av kosmiske intriger i trespann med marinbiologen Helene Røed og fysikeren John Green. Bli med på en skrudd reise i tid og rom med et eksentrisk persongalleri som opplever både livsfarlige utfordringer og underlige kjærlighetsforhold. Når man tror at det verste er over, fortsetter sprø hendelser å spenne bein på hovedpersonene. Ikke alle kommer fra det med livet i behold.

Min mening: En surrealistisk roman med eksentrisk persongalleri med kosmiske overtoner. Der universer støter i hverandre, når en skyggeverden treffer vårt univers skjer det underlige ting. Kommer merkelig musikk ingen har hørt før fra vann.Sprø hendelser, merkelige bråforelskerser der det sier klikk. En diktator som forelsker seg, hun skal han hauansett hva hun mener. Hendelser fordi multiversene krasjer, en artig bok med godt språk og humor. Innrømmer at dette ligger over det jeg vanligvis leser, så ikke rart hvis terningkast blir feil, men dette var interresant lesning. Har du lyst til å lese en bok som går av hengslene er dette boken for deg.

Terningkast 4   #toregrønlien   #publica

 

Så ble det kaldt av Frode Eie Larsen. Bok 7 med Eddie Stubb.

Så ble det kaldt av Frode Eie Larsen. Krim. Bok 7 med Eddie Stubb. Hørt på bookbites. 

Fra forlaget:

I Larvik blir en kvinne kidnappet etter en kveld på byen, og sporene leder Eddi Stubb utenlands. Der tar saken en brå og uventet vending da en ny tragedie inntreffer. Så forsvinner nok en person, og saken kommer ubehagelig tett på Eddi. I denne iskalde spenningsromanen avdekkes løgner, svik og grufulle familiehemmeligheter. Klarer politiet å få finne løsningen, før liv går tapt? I “Så ble det kaldt” tar forfatteren oss tett på personene og handlingen, man suges inn i fortellingen og slipper ikke ut før siste side er lest.

Forfatter: Frode Eie Larsen, født i 1973, debuterte som krimforfatter i 2011, bosatt i Larvik.

Forfatter: Frode Eie Larsen.  Forlag: Liv Forlag.   Utgivelsesår: 2020

EN INTENS, SPENNENDE OG EN ALTOPPSLUKENDE KRIM FRA START TIL SLUTT. 

Hvem står bak forsvinningene?  Klarer de å finne en løsning før flere liv går tapt? Samtidig følger vi en ukjent person som har opplevd mye tragisk, men hvem er det?

Dette synes jeg var den beste boken av Frode Eie Larsen,  han har jobbet seg opp bit for bit. VG synes boken var fjorårets krimperle og der sier jeg meg enig. Siden Eddie får problemer i kjærlighetsforholdet og det blir en pause der synes han det er greit å ha noe å holde på med, siden han ikke skjønner hvorfor. Så da en kvinne-blir kidnappet i Larvik etter en tur på byen og sporene leder til utlandet. Et vitne hadde rømt til Paris. Nå begynner det å haste å få oppklarte saken da Eddie Stubb personlig blir involvert. Her er familiehemmeligheter og løgner i veien. Vi blir tatt med til Liers nedlagte mentalsykehus da man begynner å se en sammenheng.

 Klarer politiet å løse saken før liv går tapt? Jeg synes språket er godt med handlingsmettede kapitler og lettlest med flotte karakterer. Krimbok med et godt plott og vendinger som gjør den spennende. Velkonstruert bok, så jeg så ikke den skyldige før på slutten. Vant Sølvkniven i Randaberg for boken. Samfunnsmessig drar forfatter oss med til både spillavhengighet og mental helse. En bok jeg anbefaler.

Får ikke med alt fra bloggen, her kan du gå inn å lese alt:https://miniblogg.no/hildes-bokblogg/135884/saa-ble-det-kaldt-av-frode-eie-larsen-bok-7-med-eddie-stubb.html

Terningskast 5+      #frodeeielarsen    #livforlag

Mørket vet av Arnaldur Indridason. Bok 1 med Konrad

Mørket vet av Arnaldur Indridason. Snill krim. Bok 1 med Konrad.

EN FENGSLENDE HISTORIE SOM ER MESTERLIG SKREVET MED ET KOMPLISERT PLOTT.

Er det riktig gjerningsmann? Hva er det de ikke har sett?

Arnaldur Indriðason er en islandsk forfatter. Han har en bachelorgrad i historie fra Islands Universitet i 1996, og er sønn av forfatteren Indriði G. Þorsteinsson (1926-2000).Arnaldur regnes som en av Nordens fremste spenningsforfattere. Hans bøker omhandler ofte oppklaring av forbrytelser begått i fortiden, gjerne under andre verdenskrig, med ettervirkninger i nåtiden.

Forfatter: Arnaldur Indridason.  Forlag: Cappelen Damm. Utgivelsesår: 2019.

Hva mørket vet er første boka i en ny kritikerrost serie om den pensjonerte politimannen Konrad. Den islandske mesteren har skrevet en sterk og gåtefull historie om fortidige løgner og synder som til slutt kommer for dagen.En turgruppe oppdager et lik dypt nede i isbreen Langjökull, trolig en forretningsmann som forsvant i området tretti år tidligere. Den gangen ble det gjort omfattende søk, men den langvarige politietterforskningen var uten resultater. En av mannens forretningsforbindelser satt kort i varetekt, men politiet hadde ingen fellende bevis mot ham.Nå blir den samme mannen arrestert, og Konrad, den pensjonerte politimannen som ledet saken den gang, blir tilkalt for å gjenoppta e tterforskningen. Da en kvinne kommer med ny informasjon, kan det se ut som de endelig har funnet løsningen på den langstrakte gåten.

Min mening: Godt språk og lettlest bok. Beskrivelsene av området og personene er fantastisk, føles som man er der. Flott plott og med vendinger vet man ikke hvem den skyldige er før slutten. Snill, men spennende krim,  jeg liker skrivemåten, kort og konsis – gir oss det vi trenger. En stund siden forrige bok og dette ble et gledelig gjensyn.

Terningkast 5   #arnaldurindridason     #cappelendamm

Knokkelstøv av Anders Moe. Debutbok.

Knokkelstøv  av Anders Moe.  Mørk Krim. E-bok. Debut.

TOMMYS BERETNING VEKSLER MELLOM SÅR FORTELLING OG EN TORPEDO SOM UTFØRER VOLD OG TRUSLER,  OG JEG FØLTE SÅ MED HAN I FORTELLINGEN OM Å PRØVE Å KOMME SEG UT AV MILJØET AT JEG HEIET HAN VIDERE..

Men er det mulig å klare å komme seg ut i live? Hvor mange har noe på han? Hva vil onkel si?

Forfatter: Anders Moe.  Forlag: Vigmostad Bjørke.  Utgivelsesår: 2021.

Anders Moe (f. 1981) er født i Oslo og vokste opp på Tveita. Han jobber som daglig leder i Agenturhuset og er boksetrener i Ski Kampsportklubb. Moe bor på Langhus med samboer og to døtre. Knokkelstøv er hans første roman.

En torpedo vil frigjøre seg fra volden. Men kan han bli fri fra seg selv? Tommy Rem har levd et hardt liv. Rollen som pengeinnkrever ledet til enda verre oppdrag. Da kona dør i en ulykke, vil han bryte med volden og reparere forholdet til tenåringsdatteren. Men veien ut av mørket er lang, og med datteren som innsats må Tommy ut på et siste oppdrag- en reise som krever at han også tar et oppgjør med sine egne demoner. «Kjapp, spennende og lettlest.» Linn Marie Hammernes, Finansavisen «Personlig beretning om en forbryters desperate ønske om å komme seg ut.» Marit Egaas, Stavanger Aftenblad «Et intimt portrett av en mann uten fremtidsutsikter.» Dagens Næringsliv «Dette er ein roman som skiller seg litt ut. Det er ei mørk bok, men samtidig finn ein stråler av lys innimellom, lys som vert sterkere og sterkere utover i boka, samtidig som skyggene ligger som eit ullent bakteppe.» Bokblogger «Har du lyst å lese en velskrevet krim, med en medmenneskelig vinkling, så er dette et godt valg.» Tine Sundals blogg «Er du ute etter en psykologisk røverroman, så er dette ei perfekt bok.» Henningbokhylle.

Min mening:  Flotte karakterer. Lettlest bok som er intens og tettpakket, på en spennende reise med en torpedo/ pengeinnkrever i hovedrollen som forteller sin historie, med både brutalitet og følelser, med et ønske om å komme seg ut. Ble trist innimellom på Tommys vegne og hadde et håp om at han skulle klare det, godt skrevet av forfatter når en torpedo går på følelsesregistret ditt.

Terningkast 5   @andersmoe  #Vigmostadbjørke 

Det ellevte manus av Anne Holt. Bok 4 med Hanne Wilhemsen og Henrik Holme.

Det ellevte manus. Krim. Bok 4 med Hanne  Wilhelmsen og Henrik Holme. E-bok.

EN FASINERENDE KRIM, HELE VEIEN.

Hva er sammenhengen med et lik i et bagasjerom som ikke er savnet, et gammelt menneske dør og en kirkegårdsgraver? Løser Hanne Wilhelmsen og Henrik Holme gåten?

Forfatter: Anne Holt.  Forlag: Gyldendal. Utgivelsesår: 2021.

Hanne Wilhelmsen er tilbake! En pandemi har slått inn over verden. Hanne Wilhelmsen, for lengst pensjonert fra politiet, har levd i indre eksil i leiligheten sin i en årrekke. Da Norge stenges ned, opplever hun endelig å ta den folketomme byen sin tilbake. Politibetjent Henrik Holme sliter samtidig med et drap ingen synes å bry seg nevneverdig med. En kvinne er funnet naken i bagasjerommet på en tilfeldig bil. Kroppen er intakt, bortsett fra at ansiktet er knust. Ingen har meldt henne savnet. Ingen vet hvem hun er. Han må ty til sin gamle mentor Hanne Wilhelmsen for hjelp. På Norges største forlagshus har den unge redaktøren Ebba Braut bare vært fire dager i ny jobb da pandemien rammer for fullt. Fra et trangt hjemmekontor blir hun satt til å jakte på et svært verdifullt, forsvunnet manus fra en av forlagets bestselgende forfattere. Hun må også tvinge seg på Hanne Wilhelmsen, som nettopp har levert sin første kriminalroman uten å være videre interessert i å bli redigert. Det ellevte manus er en historie om familiehemmeligheter og bedrag, om identitetstyveri og svindel, om forfattere og bokbransje, og om hvordan virkelighetslitteratur kan være livsfarlig. Bokstavelig talt.

Min mening: En troverdig historie med mye men ikke alt, kan ikke røpe noe her. Flotte karakterer, fasinert fløy jeg over sidene gjennom hele boken, holdt meg på pinebenken to the end. Språket er lekende lett. Forfatter beskriver covid-19, nedstenging, isolasjon og ensomhet. Mens man leter etter det ellevte manus er vi parallelt med  funnet av et lik i et bagasjerom, der ansiktet er skåret bort. Den 3 paralelle delen følger vi en gammel kirkegårdsgraver. Alt flettes i sammen tilslutt. Her er det mange eksentriske på et brett. En underholdende bok jeg anbefaler.

Terningkast 5 #anneholt   #gyldendal