Rød stjerne av Ørjan Nordhus Karlsson

Rød stjerne av Ørjan N. Karlsson. Thriller. Bok 3 med Ida Vinterdal. Lese-eksemplar fra Gyldendal.

En ubehagelig realistisk thriller – Norges frihet og suverenitet står på spill.

 Forfatter: Ørjan N. Karlsson   Forlag: Gyldendal  Utgivelsesår: 2021

Forfatter: Ørjan N. Karlsson, født 1970, oppvokst i Bodø, bør idag i Skien. Forfatter og Sosiolog, har befalsutdanning fra hæren og deltatt i utenlandsoppdrag. Jobbet i Forsvarsdepartementet og er i dag avdelingsleder i Direktoratet for samfunnssikkerhet  og beredskap.

Bokens bakside: 1. Januar. Norge blir medlem av FNs sikkerhetsråd. 5 uker senere blir Monrad Foyn, Norges ambassadør til FN, funnet død i sin residens i New York.

På Svalbard gjør det norske politiet en sjokkerende oppdagelse da likene av to russiske spesial soldater blir funnet utenfor en omstridt radarstasjon.

Er det en sammenheng mellom de to sakene? Ida Vinterdal, lagfører i spesialstyrken Gruppe Alpha, som sendes til Svalbard for å assistere politiet. 

Noen er villige til å ta i bruk alle midler for å holde sannheten skjult.

Min mening: En actionfylt thriller hvor spenningen varer gjennom hele boka, på slutten steg spenningen og adrenalinet til nye høyder så det nesten gjorde vondt å puste. Godt språk, flotte dialoger. Denne boka anbefaler jeg på det varmeste hvis du liker actionfylt spenning.

Terningkast 5+  #ørjankarlsson  #gyldendal

 

 

Savnet av Vibecke Groth

Savnet av Vibecke Groth. Krim/thriller. Bok 5 med Vera Cappelen. Hørt på bookbites. 

Savnet er en thriller som holder deg i spenning fra første til siste side, men det er også en fortelling om svik, hevn og vanskelige valg.

Forfatter: Vibecke Groth  Forlag: Liv Forlag  Utgivelsesår: 2020

Forfatter: Vibecke Groth, født 1947, Oslo. Forfatter og dommer i Borgating lagmannsrett, partner i et av Oslos større advokatfirmaer.

Bokens baksideomtale: Kreftsyke Karianne forsvinner sporløst i 2002. Noen år senere blir ektemannen hennes, Jørgen, funnet død. En nyopprettet Cold Case-gruppe i Oslo-politiet bestående av etterforskere som har havnet i unåde og blitt satt på sidelinja, får mysteriene i fanget 15 år senere. 

Hva skjedde egentlig med Karianne? Er hun fremdeles i live, eller er hun død, Kansje drept? Tok Jørgen livet av seg? Eller var det et godt planlagt drap?Advokat Vera Cappelen kommer på banen, og opplæringen blir et kappløp mellom henne og Cold Case-gruppen. 

Min mening: Spennende bok , godt språk, holder deg på tå hev gjennom mye av boken. Kommer noen overraskende vendinger som forandrer bildet så det blir mer handlingsmettet. God til å beskrive arbeidet etterhvert fra politiets side.Vi som lesere får høre ting politiet ikke vet, det gir oss et innblikk som politiet ikke har informasjon tilgjengelig, synes dette gir boka bedre effekt. Jeg ble overbevist og trodde på boka. Anbefales.

Terningkast 5  #vibechegroth  #livforlag

 

Dvalen av Camilla Grebe

Dvalen av Camilla Grebe. Krim. Bok 3 med Jentene og mørket.Hørt på bookbites.

Forfatter Camilla Greve  Forlag: Gyldendal.  Utgivelsesår: 2019.

Dvalen er frittstående oppfølger av Husdyret. Dvalen kan man holde pusten av å høre på.Kommer Samuel seg helskinnet igjennom alt og kan han komme seg trygt hjem igjen?

Forfatter: Camilla Grebe, født 1968, svensk,bor i Alvsjø utenfor Stockholm. Utmerkelser: Glassnøkkelen for Husdyret i 2018. Svenska dekarsakademiens pris for beste svenske kriminalroman.

“Dvalen” er en skremmende fortelling om en samtid preget av narsissisme og grenseløshet, men også om en skildring av en kjærlighet som er sterk nok til å overvinne mørket.

Attenårige Samuel saboterer en narkotikahandel og tvinges på flukt. Etter at han har gått under jorden svarer han på en annonse. En familie i skjærgården søker etter assistent til sin hjerneskadde sønn. Men det varer ikke lenge før tilværelsen hos den sørgmodige Rakel og hennes sønn Jonas tar en grufull vending.

Kriminalinspektør Manfred Olsson plages av en familietragedie, samtidig som han etterforsker to narkotikarelaterte mord. Da hans veier krysser Samuels, innser han at han trenger hjelp fra atferdsforskeren Hanne for å komme videre.

Min mening: Flott karakteroppbygging, godt språk. Bygger opp boka godt, spennende lesning. Det er 4 fortellerstemme som faller inn i hverandre og fungerer bra. Blir en vending når Samuel kommer til skjærgården. Likte boka godt, skremmende lesning.

Terningkast 5 #camillagrebe  #gyldendal

 

I natt skal du dø av Jeanette Semb

I natt skal du dø av Jeanette Semb. Krimdebut. Hørt på bookbites.

Når den du hater mest tar fra deg den du elsker høyest, hva gjør du da? En crazy ellevill bygdekrim og natt på Tynset, her kan alt skje.

Forfatter: Jeanette Semb, født 1972 i Stockholm, oppvokst på Tynset, bor nå i Drøbak. Har tidligere gitt ut romanseriene Skjærgårdsliv og Solgård.. nå begitt seg ut på krim som hun behersker godt. Faktisk 2, både en Skjærgårdskrim og en bygdekrim.

Forfatter: Jeanette Semb Forlag:  Lind & co. Utgivelsesår: 2021

Bokens bakside: Under en klassefest på Tynset, blir en ungdom dyttet foran toget på Rørosbanen. Politimann Olav Holmen, blir satt på sin vanskeligste prøve da han ankommer stedet, og får vite at sønnen hans er en av de involverte.Tre ungdommer mangler. En er død, og to er forsvunnet.

Samtidig begynner gården til klassens lærer å brenne. Er brannen påsatt? Hvilken rolle har den drapsdømte Roger Iversen med alt som er skjedd? Natta tårner seg beksvart for Olav Holmen, i kampen om å finne de forsvunnet ungdommene, men også sannheten.

Hvem har gjort  hva, og hvilke hemmeligheter skjuler hans kone?

Min mening: En flott krim med humor, lettlest, godt språk og med mye tempo og drama. Likte boka godt og likte vendingene i plottet. Ser frem til neste bok. Et forfriskende pust.

Terningkast 5

#jeanettesemb  #lind&co   #bygdekrim

 

 

 

Skyldig av Sven Petter Næss

Skyldig av Sven Petter Næss. Krim. Bok 3 med Harinder Singh. Lest på bookbites.

Dette må være ÅRETS KRIMBOK, jeg slukte den rått. Blir Sven Petter Næss det nye store av Norges krimnavn? Har nok ikke fått Riverton prison for Skyldig uten grunn, vel fortjent.Har Helene drept foreldrene, eller har hun sonet i 18 år og er uskyldig? Men hva er sannheten, kan det være justismord?

Forfatter: Sven Petter Næss  Forlag: Ascheoug  Utgivelsesår: 2021

Forfatter: Sven Petter Næss, født 1973, forfatter, jobber med IKT for høyere utdanning og forskning. Nominert til Maurits Hansenprisen nytt blod for Den stille uke (2019) og Sølvkniven for Skjebnesteinen ( 2020). Fått Riverton prisen for Skyldig (2021),

Bokens bakside: Helene Waaler slipper ut av fengsel etter å ha sonet 18 år for drapene på moren og stefaren. Hun har aldri innrømmet skyld. Førstebetjent Harinder Singh er sykmeldt og sliter med å fylle dagene med innhold.

Da han blir overtalt til å se på den gamle drapssaken, finner han raskt svakheter i det store etterforskningsmaterialet. Er det mulig at Helene ble feilaktig dømt? 

Veien føres tilbake til deres felles hjemsted Elvestad i Østerdalen. Et sted hvor ingen liker å rippe opp i fortiden. Jakten på sannheten bak det som skjedde for 18 år siden, blir raskt farlig for flere enn Harinder.

“Den egenrådige og halvt indiske etterforskeren med den sterke rettferdighetssansen har trekk som minner om Jo Nesbøs  “Harry Hole”.

Min mening. Lettlest bok og korte kapitler som jeg fløy over sidene, ingen dødpunkter. Et flott plott med overraskelser og tråder, jeg trodde jeg hadde svaret, men nei, kom en vending på slutten jeg ikke så komme. Det liker jeg. Spennende og heftig hele veien og den beste boken til nå. Dessuten liker jeg godt karakteren Harinder Singh og ser virkelig frem til neste bok.Men les først  Den stille uke og Skjebnesteinen

Terningkast 6  #svenpetternæss  #aschehoug

 

 

 

 

Kokong av Eystein Hanssen

Kokong av Eystein Hanssen. Spionthriller. Bok 2 med Nora Wold. Hørt på Book bites.

Dette er en høyaktuell spion thriller der noen blir født til å bli spion, og hvorfor til teknologisk spionasje.  Handlingen er lagt til Oslo, Lofoten og Svalbard. Er også innom Beijng og Hongkong. To paralelle historier mellom nåtid og fortid. Her må journalist  Nora Wold og tidligere leiesoldat Roger Eik samarbeide etterhvert for å overleve. Men gjør de det?

Forfatter: Eystein Hanssen, født 1965,Oslo. Forfatter, journalist og filmskaper

Eystein Hansseun mener vi bør være oppmerksomme på Kina som spion-nasjon sånn som verden er nå, og håper alle som jobber med og for kinesiske teknologiselskaper  leser hans nye spion thriller Kokong.

Forfatter: Eystein Hanssen  Forlag: Strawberry Publishing  utgivelseår: 2021

Tenk deg at du aldri har eid ditt eget liv. Tenk deg at dine aller nærmeste viste seg å være løgnere. Tenk deg at du befinner deg i en situasjon der de beste spionene vil ha tak i deg. Hvor skal du skjule deg når motstanderen vet alt, ser alt og kontrollerer alt?

Et uforklarlig drap i Oslo sender journalist Nora Wold og den tidligere leiesoldater Roger Eik på en livsfarlig reise i det skjulte etterretningsmiljøet. Med PST, A-Åtjenesten og kinesiske MSS på nakken kommer de på sporet av den største spionen i norsk historie.

Men først må de redde seg selv, og et lite barn.

Min mening.: Lettlest bok med spenning og kjapt tempo. Det skjer noe hele tiden så boka ble slukt fort. Jeg trodde på plottet og det var skremmende realistisk med en vanvittig spennende avslutning. Denne boka anbefaler jeg .

Terningkast 5+    #Eystein Hanssen  #strawberrypublushing

 

 

 

 

Rovdyr av Erling Greftegreff

Rovdyr av Erling Greftegreff. Krim. Bok 3 med Wilhem Gran. Hørt på Book bites. 

 Erling Greftegreff er en av de mindre kjente forfatterne, men dette er en krimforfatter du bør merke deg, han skriver troverdig og realistisk krim, og er etterforsker. Start med ‘Trekkfuglene” og “Liten jente forsvunnet” først. Alle 3 er topp krim på øverste hylle, du kommer ikke til å bli skuffet.De 2 første ligger på Nextory.

Forfatter: Erling Greftegreff Forlag: Liv Forlag  Utgivelsesår: 2021

Forfatter: Erling Greftegreff, 52 år. Bor på Hadeland. Forfatter og Etterforsker.

Bokens bakside: Levningene etter et menneske blir funnet under gravearbeid i en avsidesliggende elvedal. Identifiseringen viser at de tilhørte en lokal direktør som forsvant sporløst for femti år tidligere. En sedat  og rolig etterforskning blir igangsatt. Saken er gammel, og sporene er fraværende. Etter en tid blir den lagt til side.

I Hønefoss fortsetter alt som vanlig, inntil en enslig, eldre dame blir funnet drept. Det er få spor, men ett av dem snur alt på hodet. Plutselig virvles etterforskerne inn i en internasjonal etterforskning, på jakt etter et menneske med helt spesielle egenskaper. Et rovdyr? Men hvorfor dukker det opp nå? I lille Hønefoss?

Min mening: Handlingen foregår i nåtid  og fortid, mord på begge som flettes sammen. Lettleste, korte kapitler med gode dialoger og et godt plott, har også noen fine bihistorier. Merker at forfatter har vokst på sin tredje bok, bøkene blir bedre og bedre. Jeg trodde på historien og Greftegreff holdt korta tett hele tiden, men slapp ut ledetråder, så kom nye vendinger innimellom som forandret handlingen og tilslutt en heidundrande slutt jeg ikke så komme. Gleder meg til neste bok kommer.

Terningskast 5+  #erlinggreftegreff  #livforlag

 

 

 

Thazarenes makt – Herskeren av Marianne Nelvik

Thazarenes makt – Herskeren. Mørk fantasy. Debutbok. Bok 1  med Katja Belmon. Ungdomsbok. Lese-eksemplar fra Publica. 

For en  TIDENES UNGDOMSBOK SOM HAR ALT. Liker du fantasi er dette boken for deg. Dette er første bok i en triologi. Her måtte man tidlig over på voksenbøker da det var så å si ingen bøker for ungdom. Her er spenning fra start til slutt.

Forfatter: Marianne Engesbak Nelvik. Forlag: Publica. Utgivelseår: 2021

Forfatter: Marianne Engebak Nelvik, født 1985, bor i Giske med mann og 2 barn. Hun er frilansoversetter og har tidligere tatt fagbrev i tømrer og frisør.

Bokens bakside: Katja Belmon er blitt en del av troppen – magikere som skal beskytte folket for farene som truer utenfor bymuren. Der følges sorte øyne med fra skyggene.Portalene som leder til andre verdenene, må for enhver pris ikke havne i fiendens klør, og Passasjen må voktes.

Katja er en av de uinnvidde – de som ikke har tilgang til disse ukjente verdene, der farer og spenning lokker. Troppene hverdag er diktert under et strikt regime, men ikke alle er laget for å følge regler.

En dag får Katja en uventet ordre, hun kastes ut i et ansvar hun ikke er klar for. Enda mindre klar er hun for virkeligheten som venter. Magien kraft  skal være en velsignelse, men viser seg også å være lunefull. Hva er egentlig rett og galt? Hvor går grensen mellom godt og ondt?

Min mening: Godt språk, et flott persongalleri, mye skiftninger så det var spennende hele tiden, så her satt jeg på tå hev i perioder i et  sprudlende fortellerenergi fra forfatter. Koste meg igjennom boka uten dødpunkter. Her var alt fra vesener, trolldom, magi, levninger i hauger og spesielle steder man havnet på, så hadde mange rare bilder i hodet iløpet av boka.En godkjent debutbok fra meg. Lykke til med neste bok.

Terningkast: 5 #mariannenelvik  #publica