Ta den ring og la den vandre av May Lis Ruus. Psykologisk Krim. Del 2 i serien med Lise Lotte Mehl.

Ta den ring og la den vandre av May Lis Ruus. Psykologisk  Krim. Del 2 i serien med Lise Lotte Mehl. Lese-eksemplar fra Cappelen Damm.

Budskapet var ikke til å misforstå:
«Lise Lotte Mehl. Din dag kommer. Snart.»

 

Høyt oppe på en husvegg henger den. En kvinneskikkelse. Nede på gaten står de skuelystne med sine mobilkameraer. Sirener høres i det fjerne. Lise Lotte blir grepet av frykt da hun innser at det er fra hennes vindu skapningen henger. Naken, med en renneløkke rundt halsen.
Like før stengetid dukker det opp en syvåring i nærbutikken. Gutten er tynnkledd og alene. Familiekonsulent Lise Lotte Mehl har bakvakt, og rykker ut. Utenfor butikken oppdager hun at noen venter på henne. Noen som vil henne vondt …
Nå får hun kjenne på kroppen hvordan det føles når noen lusker i skyggene. Slik hun selv har gjort med eksmannens ofre. Forskjellen er at noen vil henne til livs. Hvem er jegeren som har sett seg ut Lise Lotte som sitt bytte?

Forfatter: May Lis Ruus.     Forlag: Cappelen Damm.      Utgivelsesår: 2023.
Forfatter:Forfatter: May Lis Ruus (født 22. februar 1968) er en norsk forfatter fra Bergen i Hordaland. Hun er utdannet innen fagene arkeologipsykologi og sosialantropologi, og har også gått på kunstskole. Hun arbeidet som webdesigner, grafisk designer og internettredaktør før hun ble forfatter.
Emne: Barnevern.
Det har gått to måneder siden Sommer- barna ble bortført, og Lise Lotte har begynt å komme seg. Sirener høres i det fjerne når Lise Lotte er på vei hjem fra jobb, de kommer nærmere. Det står flere skuelystne med mobilkamera i nærheten og ser opp. Da ser hun det, hun blir grepet av frykt da det er fra hennes vindu det henger en naken skapning med en renneløkke rundt halsen. Hvem har imot henne? Hvem er det?
Like før stengetid dukker det opp en sjuåring på sykkel på nærbutikken. Han er alene og er tynnkledd. Familiekonsulent Lise Lotte Mehl har bakvakt, hun rykker ut til butikken på kort varsel.
Utenfor butikken står en bil med lysene på, den kommer i full fart. Er det noen som vil henne vondt…
Hun får en følelse av at noen lusker på henne, akkurat som hun hadde lusket på ektemannens ofre. Hvem er jegeren? Hvem vil henne noe vondt?
En lettlest spennende bok med en god flyt og et bra plott. Vi blir passe kjent med steder og miljø.
Karakterene er flotte, vi traff flere av de i forrige bok. Lise Lotte som vi følger brenner for jobben, du merker hun liker den godt,  gjør en god jobb og er en tvers igjennom real dame man liker. Hun ser opp til sin eldre kollega Helge på Bufetat og jobber godt med han. Han  sier : Vold og vanskjøtsel tar ikke sommerferie.
Hun passer også på sin eksmanns ofre og tenker ikke på konsekvensene for jentene, at de føler hun stalker dem. Alt på grunn av en måneboks som egentlig skulle være til hjelp for Lise Lotte.
Lise Lottes eksmann Tom har permisjon fra fengslet, noe Lise Lotte slett ikke liker, hun prøver å beskytte sine barn. Han møter sin mor på kjøpesenteret, der han er mer redd enn i fengslet. Hvordan vil det gå med Tom?
Annemor, hennes ekssvigermor ser ingen feil med Tom selv om han har flere serievoldtekter på seg. Hun synes alle er slemme mot han og synes veldig synd på han. Hun syntes Lise Lotte er urimelig mot hennes stakkars sønn.
Min mening her og i Bio på instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/ta-den-ring-og-la-den-vandre-av-may-lis-ruus-psykologisk-krim-del-2-i-serien-med-lise-lotte-mehl.html
Dette er en psykologisk krim som gir deg gåsehud på ryggen, den er nervepirrende til tider. Man blir godt kjent med Lise Lotte på godt og vondt. Her er det mange personligheter ute og går. Hun trenger beskyttelse, men hvem er ute etter henne? En bok jeg anbefaler.
Terningkast 5-    #maylisruus     #cappelendamm

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg