Kleptokratiet av Espen Skjerven. Krim/ thriller. Bok 3 med Tom Grayston.

Kleptokratiet av Espen Skjerven. Krim/ thriller. Bok 3 med Tom Grayston. Lese-eksemplar fra forfatter.

KLEPTOKRATIET ER EN SPENNINGSROMAN MED INTERNASJONAL KRIMINALITET SOM TEMA.VIL DETTE BLI DEN NYE KONGOSAKEN?

«Den norske miljø- og menneskerettighetsforkjemperen Sofie Christensen er fast bestemt på å avdekke konsekvensene av oljevirksomheten til et norskeid selskap i regnskogen i Den demokratiske republikken Kongo. Samtidig ber en avhopper fra en beryktet opprørsgruppe Christensens svenske kollega, Anna Hagberg, om hjelp til å finne sønnene hans. Kort tid senere blir kvinnene angrepet i leiligheten deres i Kinshasa. Avhopperen og en fremmed mann blir drept. Kvinnene blir arrestert for drap. Politioverbetjent Tom Grayston og makkeren Chris Møller i Kripos får i oppdrag å reise til Kongo for å undersøke saken. Det blir starten på en sak de aldri kommer til å glemme. “Kleptokratiet” er en spenningsroman med internasjonal kriminalitet som tema. Det er den tredje romanen i serien om politimannen Tom Grayston.

Forfatter: Espen Skjerven.  Forlag: Livs forlag.   Utgivelsesår: 2022.

Forfatter: Espen Skjerven født 1974, oppvokst i Oslo, bor i Sandnes med ektefelle og 2 barn. Utdannet jurist. Flere års erfaring med som påtalejurist i saker om datarom, Økokrim og internasjonale forbrytelser ved Økokrim og Kripos, og som forretningsadvokat/ prosedyreadvokat i Oslo. Fra 2013 ble han utnevnt  som tingrettsdommer i Sør-Rogaland tingrett.

Dette er den mest spennende boken jeg har lest iår, tempo og informasjon på  hver side, jeg leste og leste til den var ferdig. Jeg var helt utslitt av action og fart, men superfornøyd med historien.

Sofie Christensen satt i enden av sofaen i en luftig culottebukse, med et glass rosévin i hånden. Sofies gode venn Anna Hagberg sitter i den andre enden. Tordenen skraller. De er 35 år, ingen mann og barn. De jobber for menneskerettsorganisasjonen Universal og er stasjonert i Kinshasa. Det ringer på, Anna åpner. Det er avhopperen Odil, de skulle hjelpe til med å finne sønnene hans som ble kidnappet for noen år siden.Han blir skutt av en mann som plutselig dukker opp. De blir angrepet i leiligheten. Vil dette bli den nye Kongosaken?

Politibetjent Tom Grayston, og makkeren Chris Møller i Kripos, sitter nå på flyet for å hjelpe Sofie og Anna som nå er fengslet. En norsk og svensk statsborger var tross alt blitt pågrepet for drap på 2 mennesker. Sofie har jobbet hardt for å  avdekke konsekvensene av oljevirksomheten til et norskeid selskap i regnskogen i Den demokratiske republikken i Kongo. Dette blir starten på en sak de aldri ville komme til å glemme.

Kleptokratiet er en spenningsroman med internasjonal kriminalitet som tema. Handlingen veksles mellom Kongo og Norge.

Det er gode og sterke karakterer som vi blir kjent med, men ikke for mange å holde rede på, disse blir vi kjent med og følger de  på godt og vondt. Sofie og Anna som gjør alt for å redde regnskogen, de går mot oljeindustrien, og setter sitt eget liv i fare.Sofie sier:

Det er min jobb å avsløre miljøkriminalitet og brudd på menneskerettighetene. 

Stangeland er administrerende direktør i Muskow Oil, har ADHD og sniffer alt for mye Amfetamin. En slu korrupt ål som tror han kan sno seg gjennom det meste og gjøre hva han vil. Det gjelder alt og alle,om det er olje eller damer.

Kongo er kjent for gruvedrift med kobber, kobolt og diamanter. Dette er en samfunnsaktuell krim med menneskerettigheter, korrupsjon, krigsforbrytelser, natur og dyreliv. Viktig at vi engasjerer oss og at dette blir tatt opp. Nasjonalsparkens mål er at gorillaene en dag skulle klare seg selv i regnskogen, uten hjelp fra viltvokterne.

Jeg syntes navnet på boken var merkelig, hadde aldri hørt det før,men fikk endelig svaret her:

” Kleptokratier er systemer hvor statsledere, typisk ved hjelp av kommersielle samarbeidspartnere, misbruker sin politiske innflytelse og stjeler penger eller naturressurser fra staten.”

Syntes dettte var en velskrevet bok med godt direkte språk og en god flyt i historien. Det blir flere actionscener som får pulsen til å øke.Syntes boka var realistisk, troverdig og handlingsmettet. Spenningen øker utover i boka. Vi blir passe kjent med steder.

Skjerven viser at han er på høyde med de beste. Anbefaler boka på det varmeste.

Les min mening: https://hildes-bokblogg.blogg.no/kleptokratiet-av-espen-skjerven-krim-thriller-bok-3-med-tom-grayston.html

Terningkast 6     #espenskjerven   #livforlag

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg