Kartografen av Anette Hemming. Psykologisk krim/thrillerdebut.

Kartografen av Anette Hemming. Psykologisk krim/thrillerdebut. E-bok.

KARTOGRAFEN ER EN VELLYKKET DEBUT MED FLERE CREEPY HENDELSER, DU BLIR SUGD INN I DEN PSYKOLOGISKE THRILLEREN MED ET  STORT JAFS.

I et velstående nabolag i Bærum forbereder den nyskilte tobarnsmoren Lisbet en helt vanlig frokost da hun oppdager et håndtegnet kart festet på kjøkkenvinduet. Kartet viser rommet hun befinner seg i, og er markert med et rødt kryss. På baksiden er det størknet blod. Dagen etter blir hun funnet drept på sitt eget kjøkken. Ikke lenge etter drapet mottar Lisbets eksmann og andre i hennes omgangskrets mystiske kart. Snart tikker det også inn tekstmeldinger til sønnen Mikkels telefon, signert hans avdøde mor. Etterforsker John Persvik sliter med å finne et motiv og en mulig drapsmann, men så hevder en lokal dranker at han kan ha vært vitne til noe drapsnatten. «Solid og lovende stalker-krim. ‘Kartografen’ er både spennende og interessant. (…) Hemming har klart å skrive fortellinger om skjøre ungdomsliv og ulike former for overgrep inn i romanen, uten at de virker innsydd eller påtatt. ‘Kartografen’ er ganske enkelt vellykket, som debut betraktet er den riktig god.» Leif Ekle, NRK «Anette Hemming fra Bærum gjør en solid debut som krimforfatter med ‘Kartografen’. Anette Hemming skriver med god driv, og en fin forståelse for spredning av spenningstopper gjennom fortellingen. Hun legger igjen spor og blindspor, så leseren får være med å tippe seg fram til sannsynlige sammenhenger og årsaksrekker.» Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen.

Forfatter: Anette Hemming.   Forlag: Aschehoug.     Utgivelsesår: 2022.

Forfatter: Anette Temming, født 1990 i Bærum. Studert markedsføring på BI. Jobber med web og digital  markedsføring.

Alltid spennende med debutanter og gledet meg til denne. I starten var det for mange karakterer å forholde seg til så jeg syntes det ble rotete og tregt, men når de satte seg gikk det glatt og jeg ble sugd inn i en annen verden.

I et velstående nabolag i Bærum forbereder den nyskilte tobarnsmoren Lisbet en helt vanlig frokost da hun oppdager et håndtegnet kart festet på kjøkkenvinduet. Det viser rommet hun befinner seg i, og er markert med et rødt kryss. På baksiden er det størknet blod. Hva skjer?

Dagen etter blir hun funnet drept på sitt eget kjøkken. Lisbeths ektemann og andre i hennes omgangskrets mottar også mystiske kart.Snart tikker det også inn tekstmeldinger på sønnen Mikkels mobil, signert fra hans avdøde mor.

Etterforsker John Persvik finner ikke motiv og en mulig drapsmannen, men så hevder en lokal dranker at  han kan ha vært vitne til noe drapsnatten.

Godt språk og en lettlest bok som er creepy til tider. Korte kapitler og her blir man dratt fort inn i handlingen og ble godt kjent med karakterene.

Synes det psykologiske spillet var vondt innimellom, når en liten gutt får meldinger fra sin døde mor. Hva skal han tro? I fortiden er vi også innom mobbing. Hvordan går det med de?

Vi vekslet med å følge historien gjennom karakterene, det blir det mange gode vinklinger av, og vi veksler hyppig mellom fortid og i nåtid. Vi vet hele tiden hvem vi følger og det kommer små drypp og røde tråder, men hvem skal man følge?

En del tragiske ting har skjedd i fortiden for en familie i Bærum som de bærer med seg i nåtid, selv om noe er uforutsigbare er det lite dødpunkter, plottet er flott og jeg  le godt sugd med i historien. Tok tid før jeg fant morderen og det er topp.

Min mening kan du lese her: https://hildes-bokblogg.blogg.no/kartografen-av-anette-hemming-psykologisk-krim-thrillerdebut.html

En bok med bra driv og dette er en vellykket debut, det ser ut til at det blir en oppfølger her, det gleder jeg meg masse til.

Terningkast 5    #anettehemming   #aschehoug

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg