De bergtatte av Anders de la Motte. Krim/ Spenning. Del 1 av serien Avdelingen for fortapte sjeler.

De bergtatte av Anders de la Motte. Krim/ Spenning. Del 1 av serien Avdelingen for fortapte sjeler.E-bok.

URBAN EXPLORATIONS, GROTTER, HEMMELIG NEDLAGTE ANLEGG OG ALT BARE  ER SÅ HEMMELIG. KAN DET VÆRE ET SKJULESTED HER?

Avdeling Q møter Kastanjemannen, med et hint av Nattsvermeren. Første bok i serien om Leonore Asker og Avdelingen for fortapte sjeler er mørk politikrim av beste merke, en spenningsserie som utforsker det som er annerledes og avvikende. Den egensindige politietterforskeren Leonore Asker blir fjernet fra en høyprofilert kidnappingssak, og omplassert til den såkalte Avdelingen for fortapte sjeler, en enhet for rare etterforskningssaker i kjelleren på politistasjonen i Malmø. Motvillig trekkes Asker inn i en av de særegne sakene hennes forgjenger etterforsket. Noen plasserer små illevarslende skikkelser i et modelljernbanelandskap, og en av disse skikkelsene viser seg å være den kidnappede kvinnen. Sakens koblinger til forlatte og forfalte bygg gjør at Asker kontakter Martin Hill, som er lektor i arkitektur, med interesse for urban exploration. Snart mistenker Asker og Hill at de står ovenfor en uvanlig form for ondskap.

Anders de la Motta: Anders de la Motte (f. 1971) er tidligere politi og sikkerhetssjef i et av verdens største IT-selskaper. Han har siden 2010 utgitt 10 kritikerroste og bestselgende kriminalromaner, som utgis i en rekke land. Han har vunnet både Svenska deckarakademins pris for årets beste debut (2010) og Svenska deckarakademins pris for årets beste kriminalroman (2015). I Norge er han særlig kjent for Årstidskvartetten; Sensommen, Høstdåd, Vinterild og Våroffer.

Forfatter: Anders de la Motte.   Forlag: Kagge.  Utgivelsesår: 2022.

Dette er første bok i serien om Leonore Asker og Avdelingen for fortapte sjeler, en mørk politikrim. Jeg har lest noe fra forfatter tidligere.

Den egensindige politietterforskeren Leonore Asker blir fjernet fra en høyprofilerte kidnappingssak, og omplassert til den såkalte Avdelingen for fortapte sjeler, en enhet for rare etterforskningssaker i kjelleren på politistasjonen i Malmø. Tilfeldig dukker den samme saken opp som hun var degradert ifra,  som hun tar over fra en av de andre i denne lille gruppen med degraderte mennesker, uten at Leo visste det.

Malik og Smilla forsvinner, de meldes savnet, telefonene er avslått. Dee har ingen spor å gå etter.Hvor skal politiet lete?

Motvillig trekkes Asker inn i en av de særegne sakene hennes forgjenger etterforsket. Noen plasserer  små skikkelser i et modelljernbanelandskap, og en av figurene er identisk med den kidnappede damen.

Sakens koblinger til forlatte bygg gjør at Asker kontakter Martin Hill, som er lektor i arkitektur med interesse for urban exploration.

Snart mistenker Asker og Hill at de står for ovenfor en uvanlig form for ondskap. Forandringer kom flere ganger med cliffhangere og vendinger,med flere potensielle mordere. Men hvem kan det være?

Om jeg syntes plottet var troverdig? Nei det vil jeg ikke si, men det spiller ingen rolle, fordi historien var fasinerende, artig og annerledes.

Godt språk  og en lettlest, velskrevet bok, du glir over sidene i rasende fartKarakterene i boka er fasinerende på hvert sitt vis.

Asker bodde med sin far som ble kalt Prepper-Per, de bodde i en bunker og faren ventet på dommedag, derfor måtte Asker opp kl. 2.00 på natten for å gjennomføre øvelser der faren hadde laget en masse feller. Hun måtte flytte når faren gikk helt amok, ingen kontakt lenger der.

Martin Hill er en barndomsvenn av henne, han tar hun kontakt med etter 17 år før å få hjelp med forlatte bygninger. Hans spesialområde.

Fortellerstemmene er Asker, Hill og Ombytteren i for- og nåtid, Så vi fikk se saken fra flere sider, jeg brukte mye tid på å gjette  hvem Ombytteren var, det var flere å velge imellom. Jeg klarte det ikke før vi nærmet oss slutten.

Plottet er knallbra og mørkt. Jeg fikk en klaustrofobifølelese når de klatrer nedover i grotten for å se grotteregn. Det er nervepirrende og guffent når forfatter beskriver  turen. Jeg ble bergtatt selv her.

Avdelingen for fortapte sjeler er et interessant innslag i boka, en morsom, sær liten gjeng på hvert sitt vis. Men de kan faktisk mer enn politi-etaten har forstått. Dette kan bli en herlig bukett etterhvert.

Jeg sier, for en knallgod krim, den er så spennende og guffen så man fryser på ryggen flere ganger. Eneste kritikken jeg kan si noe på var at jeg synes denne utspekulerte kjeltringen ble for lett felt på slutten av Asker. Antagelig ble han for høy på seg selv.

Hele anmeldelsen kan du lese her eller bio på Instagram: https://hildes-bokblogg.blogg.no/de-bergtatte-av-anders-de-la-motte-krim-spenning-del-1-av-serien-avdelingen-for-fortapte-sjeler.html

Dette var en fantastisk flott ny serie jeg kan anbefale, gleder meg veldig til neste bok kommer.

Terningkast 5+   #andersdelamotte    #kagge

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg